Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Reaction score
1.145
Προσωπικά το Adam το θεωρώ όμορφο. Και το Neumann ανεκτό.
Θα τα έβαζα στο σαλόνι μου και τα δύο και δε θα πονοκεφάλιαζα με διάφορες επενδύσεις με αμφίβολα αισθητικά αποτελέσματα.

θεέ μου κακάσχημα είναι!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Είχε ανεβάσει ο νταποστ ένα πιντιεφάκι που ένας μάστορας καλός, έκανε κάτι μετρήσεις στο στούντιο, και μετά στο σπίτι άκουγε από αρεϊ, κι είχε ανεβάσει και μετρήσεις, που εξηγούσαν το γιατί. Για δες το..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430
Για να σε στειλω καπου να ακουσεις ενα diy ενεργο.
Μολις παρω το ο.κ. θα σου στειλω π.μ.

A

AKARL

Guest
Καλησπέρα στην παρέα!

Το παρόν μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά σε γνώστες μεν ανοικτόμυαλους δε και παρακαλώ να μείνει αυστηρά μεταξύ μας μήπως και γλυτώσω το κράξιμο από τους γνωστούς ωντιοτζιχαντιστές.

Το σύστημά μου αποτελείται από αυτόν τον ενισχυτή και αυτά τα ηχεία. Σε προηγούμενο ποστ αυτού του θρέντ υπάρχει και σχέδιο του χώρου ακρόασης του συγκεκριμένου συστήματος.

Αφορμής δοθείσης εκ των απαντήσεων του Ν. Αρβανιτάκη και του Bhutia σε αυτό το θρέντ σκέφτομαι μία άλλη λύση για το θέμα μου:

Χρήση ενός ή δύο υποβαθυφώνων μονάδων σαν αυτή που δύναμαι να βρω σε εξαιρετικά καλή τιμή.

Η συνδεσμολογία θα γίνει μέσω των εξόδων για ηχεία του ενισχυτή και από τις εξόδους για ηχεία της υποβαθυφώνου μονάδος.

Στην περίπτωση αυτή θα γίνεται διαχωρισμός συχνοτήτων στην υποβαθύφωνη μονάδα; Το μάνιουαλ δε με κατατόπισε.

Γενικά, χωρίς να μιλάμε για το σωστό, το θεωρείτε καλή ιδέα σε όρους ουσιαστικής βελτίωσης με (πολύ) λογικό κόστος;

Ευχαριστώ.

Reaction score
15.468
ανοιχτομυαλος θαρω πως ειμαι - γνωστης ποσως ... οποτε τη κανω μ' αλαφρα πηδηματακια ...

υ.γ.
Π εμπω Μ αντατο ... (για οσους αναρωθιουνται για το πμ στα κρητικα ... :D)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Στην περίπτωση αυτή θα γίνεται διαχωρισμός συχνοτήτων στην υποβαθύφωνη μονάδα;
Όχι.

Θα χρειαστεί να βάλεις τουλάχιστον έναν καλής ποιότητας πυκνωτή πριν το κυρίως ηχείο, ώστε να κόψεις λίγο μπάσο από το ηχείο, έστω και με πρώτης τάξης φίλτρο. 300-400 μf και καμιά μέτρηση.. έχω καλούς πυκνωτές (χωρίς πολικότητα) αν το αποφασίσεις (στο λέω γιατί δε πρόκειται να βρεις στο εμπόριο εντός της χώρας).

Ειδάλλως χρειάζεται ενεργό Κρος, το οποίο είναι καλή ιδέα. ;)

Last edited:

A

AKARL

Guest
Όχι.

Θα χρειαστεί να βάλεις τουλάχιστον έναν καλής ποιότητας πυκνωτή πριν το κυρίως ηχείο, ώστε να κόψεις λίγο μπάσο από το ηχείο, έστω και με πρώτης τάξης φίλτρο.

Ειδάλλως χρειάζεται ενεργό Κρος, το οποίο είναι καλή ιδέα. ;)
Ουφ, φτηνά τη γλίτωσα....:D

Ενα ενεργό κρος καλύπτει αμφότερα τα κανάλια; Σε τι κατηγορία κόστους κυμαίνονται αυτά;

Τώρα που σε βρήκα σε καλό μουντ για πες μου οι δύο προσεγγίσεις που αναφέρεις έχουν χαώδη διαφορά κόστους;

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Ενα ενεργό κρος καλύπτει αμφότερα τα κανάλια;
Εννοείται.

Σε τι κατηγορία κόστους κυμαίνονται αυτά;
Σε ψηφιακό επίπεδο είναι οικονομικά. Σε βολεύει;

Θα χρειαστεί να ελέγχεις από αυτό την σταθμη των ηχείων+ σαμπ, οπότε μετά θα πρέπει να έχεις μόνο τον τελικό και τα σαμπ.

Αν θες να παίρνει αναλογική είσοδο, θέλει τριπλάσια τουλάχιστον λεφτά για να είναι αξιοπρεπές, και θες πολυκάναλο προενισχυτή (4 καναλιών).

Επειδή έχεις έναν απλό ολοκληρωμένο ενισχυτή, τα άνωθεν σενάρια δεν είναι τόσο απλή υπόθεση να υλοποιηθούν σωστά.

Μάλλον η λύση του πυκνωτή είναι πιο απλή.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.756
Yamaha 1000 έχει ο φίλος, υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσει σήμα στο ενεργό κρος; Δεν έχει τελικό

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.099
Ίσως κάποιο minidsp για να γίνει καλή ενσωμάτωση του σαμπ και μπόνους ισοσταθμιση χώρου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.917
Members
38.261
Νεότερο μέλος
eypsi