kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
2.908
Είσαι εσύ ένας...

Εντάξει αυτό το λέω και εγώ αλλά περισσότερο αστειευόμενος . Συνήθως όμως είναι τα στησίματα που φταίνε και φυσικά ο κάτοχος δεν ακούει κάτι διαφορετικό ότι αλλαγή και να κάνει.
Μετά την εξάπλωση του φέις μπουκ είδαμε τι συμβαίνει σε πάρα πολλά σπίτια καλώς ή κακώς😀
Το ένα ηχείο κολλημένο στον τοίχο το άλλο μακριά και πίσω από καναπέ , ηχεία πάνω σε ψυγεία , ηχεία το ένα πάνω στο άλλο και άλλα πολλά τέτοια περίεργα.
Σωστά. Είδαμε και ηχεία με 6 ιντσες μεγαφωνάκια να κανουν ευτυχισμένους τους ιδιοκτήτες τους.

Να παίζουν βαθυ χαμηλό...
Εφόσον τόση ώρα μιλάμε για πολύμπριζα, αυτό που σχεδίασα είναι στο εσωτερικό αυτού. Τοπολογικά (μαθηματικά) είναι ισοδύναμα, απλά αλλάζουν τα μήκη των επιμέρους τμημάτων, με κάποια μήκη να μηδενίζονται. Αυτό δεν αλλάζει τα μαθηματικά που το διέπουν.
Δεν μιλάμε για πολυπριζα. Αν μιλούσαμε, θα είχαμε καταλήξει εξ' αρχής σε Legrand ή σε κλέμες με όλα τα καλώδια των συσκευών συνδεδεμένα χωρίς πρίζες. Το τελευταίο για τους extreme enthusiasts

Last edited:

Reaction score
6.863
Σωστά. Είδαμε και ηχεία με 6 ιντσες μεγαφωνάκια να κανουν ευτυχισμένους τους ιδιοκτήτες τους.

Να παίζουν βαθυ χαμηλό...
Ισχύει.
Όποτε θες μπορείς να έρθεις και σε εμένα που παίζω με 6ιντσα τώρα να ακούσεις και να πεις μετά για το χαμηλό.😀😀

Reaction score
4.299
Ισχύει.
Όποτε θες μπορείς να έρθεις και σε εμένα που παίζω με 6ιντσα τώρα να ακούσεις και να πεις μετά για το χαμηλό.😀😀
Και αν δεν του αρέσουν πέτα τον στην θάλασσα. :laugh:

Last edited:

Reaction score
20.584
Είπα να μην το αναλύσω τόσο πριν που έβαλα και σχήμα, χαίρομαι όμως που το έκανες και θα το συνεχίσω λίγο ακόμη.

Καταρχάς να πω πως -ακόμη κι αν δε συμφωνώ- θα χρησιμοποιήσω τη χαϊεντάδικη ορολογία "σε σειρά", "σε αστέρα" για να συνεννοούμαστε όλοι.

Ναι είναι ακριβώς όπως τα λες, μικρή η διαφορά όμως υπάρχει.

Πάμε να δούμε πόσο μικρή είναι... κι αν τελικά έχει σημασία.
Το "πρόβλημα" (που πάει να λύσει ο αστέρας) είναι η αντίσταση του αγωγού που συνδέει τη μια πρίζα με την άλλη και κατά συνέπεια η πτώση τάσης πάνω σ' αυτή την αντίσταση.
Στην κλασσική περίπτωση που οι πρίζες συνδέονται με μια μεταλλική μπάρα, μιλάμε για μια απόσταση από πρίζα σε πρίζα... ας πούμε 7-8 εκατοστά... πόσο αντίσταση να έχει αυτό το μεταλλικό τμήμα; αν πούμε 0,01Ohm θα είμαστε υπερβολικοί...
Πόσο ρεύμα να περνάει? ας πούμε max 10 Α (ενισχυτής 1500W). Οπότε η πτώση τάσης θα είναι 0,1V... άντε μέχρι την τελευταία πρίζα να είναι 0,5V κι αυτό στην περίπτωση που ο τελικός συνδέθηκε στην τελευταία πρίζα...
Πόσο σημασία έχει αυτό το 0,5V (που είναι πολυυυυύ μικρότερο αλλά υπερβάλλαμε full για ασφάλεια) στα 230V;;;
Καμία, τίποτα, nada... μιλάμε για τάση δικτύου που από μόνη της παίζει πάνω-κάτω κάποια Volts στη διάρκεια της ημέρας.

Το συμπέρασμα μου;
Αν για σας έχει τόση σημασία αυτή η πρακτικά απειροελάχιστη πτώση τάσης (και στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν μετρήσιμη από ψηφιακό πολύμετρο).. ε τότε ψάξτε "αστέρες" να τα έχετε καλά με την ψυχολογία σας...
Εγώ ψάχνω άλλα πράγματα... να έχει διακόπτη, να έχει λαμπάκι που να είναι διακριτικό, να έχει καλές πρίζες που θα κάνουν σωστή επαφή και ταυτόχρονα θα μπαινοβγαίνουν χωρίς να χρειάζεται να ιδρώσεις...

--------------------------------
Κλείνω... αφού δημιουργήσω μερικά ψυχολογικά προβλήματα στους "σε αστέρα". :p :p :p
Όσα πολύπριζα "σε αστέρα" έχω δει, κανένα δεν έχει ένα μοναδικό σημείο επαφής, ένα κόμβο, εκεί που ενώνονται καλώδια...
Όλα χρησιμοποιούν μια μεταλλική κλέμα, τα καλώδια είναι δίπλα-δίπλα!!! και όχι σε ένα σημείο επαφής, οπότε πάλι "σε σειρά" είναι, απλά η απόσταση πρίζας με πρίζα είναι 0,5 εκατοστό και όχι 7-8. Ανάλογα ποιες πρίζες θα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ πάνω από 0,5 εκατοστό...
Αν θέλετε πραγματικό "σε αστέρα" να βάλετε τερματισμένα καλώδια σε παξιμάδι που θα μπουν όλα μαζί σε μια βίδα!!! :p :p :p :p
Ή θα είστε χαϊεντάδες τερματισμένοι ή μείνετε στο hifi όπως τόσος κόσμος!
Αυτό το δικό μου μήπως ξέρεις τι είναι και εάν πληρεί τις προδιαγράφες που βάζεις περί παξιμαδιών αλλά και αυτά που συζητάτε περί αστέρα κλπ ; :D

hhdd.jpeg

True 20 A IEC connector θέλει. Δες πως είναι παράλληλα όλες οι υποδοχές και ουχί κάθετα. χα χα

121.jpeg

Last edited:

Reaction score
464
που τη βλεπεις τη σειρα ηθελα να ηξερα... δηλαδη πρεπει και καλα να ειναι "αστερα" οπως το λετε εσεις για να το καταλαβεται ως παραλληλα; εστειλε και ο wnet σχεδιακι, δεν ειδατε το μηνυμα του;
Που την βλεπω?
Στην διαδικασια συναρμολογησης , την ειδες?
Εχω ανεβασει 2 video ποιο πανω που δειχνουν τι ειναι η παραλληλη και τι σε σειρα τα ειδες?

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.209
. . .
Το "πρόβλημα" (που πάει να λύσει ο αστέρας) είναι η αντίσταση του αγωγού που συνδέει τη μια πρίζα με την άλλη και κατά συνέπεια η πτώση τάσης πάνω σ' αυτή την αντίσταση.
Στην κλασσική περίπτωση που οι πρίζες συνδέονται με μια μεταλλική μπάρα, μιλάμε για μια απόσταση από πρίζα σε πρίζα... ας πούμε 7-8 εκατοστά... πόσο αντίσταση να έχει αυτό το μεταλλικό τμήμα; αν πούμε 0,01Ohm θα είμαστε υπερβολικοί...
Υπερβολικότατοι ! Κάποτε που σύνδεσα ένα κουδούνι με 20 μέτρα άσπρο ηλ. καλώδιο για πορτατίφ, είχα συνολική αντίσταση ~0,5Ω. Δηλαδή 0,00025Ω / cm
Πόσο ρεύμα να περνάει? ας πούμε max 10 Α (ενισχυτής 1500W). Οπότε η πτώση τάσης θα είναι 0,1V... άντε μέχρι την τελευταία πρίζα να είναι 0,5V . . .
άρα βάλε 0,0125V (και πάντα για καλώδιο πορτατίφ)
κι αυτό στην περίπτωση που ο τελικός συνδέθηκε στην τελευταία πρίζα...
. . .
Αν θέλετε πραγματικό "σε αστέρα" να βάλετε τερματισμένα καλώδια σε παξιμάδι που θα μπουν όλα μαζί σε μια βίδα!!! :p :p :p :p
Ή θα είστε χαϊεντάδες τερματισμένοι ή μείνετε στο hifi όπως τόσος κόσμος!
Τσου !!!
Κάθε τερματισμένος χαϊεντάς που σέβεται τον τίτλο του, θα λάβει υπ' όψιν του και την αυτεπαγωγή του αγωγού, που εσύ ξέχασες.
Μία τυπική τιμή για τυπωμένα κυκλώματα είναι γύρω στα 20μΗ ανά εκατοστό (αλλά μπορεί και να με απατά η μνήμη μου), στους χαλκούς του πολύπριζου δεν ξέρω πόσο.
Σημασία έχει οτι αυτή η αυτεπαγωγή υπάρχει, και αν και αδιαφορεί πλήρως για τα 50Hz του δικτύου, δεν παύει να φιλτράρει την υψίσυχνη "βρώμα" ( καλά, καλά ντε . . . "θόρυβο γραμμής παροχής ρεύματος" )

Άρα τερματισμένοι χαϊεντάδες, δαγκωτά πολύπριζα τοπολογίας "εν σειρά", με τον τελικό στην πρώτη πρίζα, τον προ στην προτελευταία, και την πηγή (όπου το φιλτράρισμα της "βρώμας" μετράει περισσότερο) στην τελευταία !

:imtheking:

Reaction score
20.584
Αυτό είναι όλο το ζουμί και η ουσία (εάν υπάρχει κάποια ή θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να υπάρχει) του πράγματος : η υπογράμμιση δική μου.

"Το λεγόμενο «αστέρι» των γειώσεων ονοματίζει την τοπολογία και όχι τη χωροτακτική διευθέτηση και συνδεσμολογία τους. Με άλλα λόγια, το τμήμα ενός κυκλώματος που έχει δυναμικό μηδέν, πρέπει να αποτελείται από ένα σύνολο αγωγών, που είναι ενωμένοι μεταξύ τους με τρόπο τέτοιον, ώστε να αποτελούν δενδροειδή μορφή μεταβλητής αριθμητικής βάσης."

Last edited:

Reaction score
4.299
Αυτό είναι όλο το ζουμί και η ουσία (εάν υπάρχει κάποια ή θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να υπάρχει) του πράγματος : η υπογράμμιση δική μου.

"Το λεγόμενο «αστέρι» των γειώσεων ονοματίζει την τοπολογία και όχι τη χωροτακτική διευθέτηση και συνδεσμολογία τους. Με άλλα λόγια, το τμήμα ενός κυκλώματος που έχει δυναμικό μηδέν, πρέπει να αποτελείται από ένα σύνολο αγωγών, που είναι ενωμένοι μεταξύ τους με τρόπο τέτοιον, ώστε να αποτελούν δενδροειδή μορφή μεταβλητής αριθμητικής βάσης."
Σωστή η παρατήρηση σου. 👍
Αυτό που κατ" εμέ λείπει είναι η αναφορά σε ποιοτικά υλικά, πρίζες, iec κλπ.

Reaction score
153
Αυτό τώρα γιατί το έκανες???
Για να το διαβάσω εγώ, να το θυμηθούν οι άλλοι, και να ξεκινήσει νέος Τρωικός περί κόλλησης ή μη-κόλλησης σε μεταλλικούς αγωγούς εντός πολύπριζου??????????????????
Αν γίνεις αιτία νέου πολέμου, να το ξέρεις θα σε μπανάρω προσωπικά ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!!!
:hunter: :hunter: :hunter: :hunter: :hunter: :hunter: :hunter::hunter::hunter::hunter::hunter::hunter::hunter::hunter::hunter::hunter:

:biggrin::rofl:

Reaction score
153
Μην ξεχνάς όμως ότι οι σχεδιαστές/κατασκευαστές έχουν ανάγκη να ονοματοδοτήσουν και τη συνδεσμολογία που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν. Οπότε κλέβουν και όρους τοπολογίας και γενικά επιστημονικούς όρους για να εκπληρώσουν την ανάγκη αυτή. Βλέπεις τι γίνεται με τα πολύπριζα, ΧΑΜΟΣ!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin