MARTIN LOGAN PURITY ----REVIEW

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ευτυχώς που σας έμαθα και ειδικά εσένα Νίκο και ήξερα τι θα αντιμετωπίσω με την εμπλοκή μου στο θέμα και πλέον δεν αγχώνομε δεν νευριάζω αλλά μόνο γελώ.Και μιας και πολύ φοβάμαι ότι θα καθαρίσετε το threat από τα τάχα άσχετα μηνύματα εγώ θα τα φυλάξω για να έχω να γελώ και να τα σχολιάζω όπου κρίνω εγώ σκόπιμο.
Εγώ θα πρότεινα να τα τυπώσεις κιόλας και να τα διαβάζεις κάθε τόσο μπας και μάθεις κάτι. Εκείνο το post του Κόγια είναι πραγματικά πολύ κατατοπιστικό. :happy_9:

Πάω τώρα να καθαρίσω το threat. :crazy_3:

...

Reaction score
5
Εγώ θα πρότεινα να τα τυπώσεις κιόλας και να τα διαβάζεις κάθε τόσο μπας και μάθεις κάτι. Εκείνο το post του Κόγια είναι πραγματικά πολύ κατατοπιστικό. :happy_9:

Πάω τώρα να καθαρίσω το threat. :crazy_3:

...
Το κατάλαβα:crazy_3:

sk

Reaction score
499
Ρεζουμέ : (IMHO)

• Τελικά το ηχείο εκπληρώνει τα όσα υπόσχεται, αξιοπρεπέστατα
  • Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι από εμάς που συνεισφέρουν ανιδιοτελώς σε γνώσεις και εμπειρίες.
  • Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι από εμάς, που είτε ελλείψει γνώσεων είτε ελλείψει ανιδιοτέλειας, δυσφορούν με τους παραπάνω.

Κε Τσαντουλή σας ευχαριστώ και πάλι για την συνεισφορά σας.
(Κι εσένα EAR για την υπομονή σου – μην ξαναχαθείς!)
:cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Νταξει το ηχειο ειναι τελειο, με αριστες μετρησεις.
Ε, μην υπερβάλεις.
Για δες εδώ μπάσο και απόκριση που σκοτώνει :happy_9: :

Kharma Midi-Grand Ceramique 1.0, anechoic response on tweeter axis at 50", averaged across 30 degrees horizontal window and corrected for microphone response, with the complex sum of the responses plotted below 300Hz.

...

Reaction score
10
Νικο το 3.2 εχει αποκριση +-1.0 και σε ενα σημειο 1.5.

SK ευχαριστουμε για τις εντυπωσεις σου. Ειναι εμφανες οτι δεν καταλαβες τιποτα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Νικο το 3.2 εχει αποκριση +-1.0 και σε ενα σημειο 1.5.
Στο σπίτι σου? Χλωμό, έχως πολύ κίτρινο. Δέχομαι φωτογραφίες από μετρητικό. :happy_4:

Το θέμα είναι ότι επειδή κρίνουμε όπως μας κατέβει, τα μπάσα ενός ηχείου που κοστίζει 17 φορές το purity, είναι μάλλον χειρότερα. :happy_4:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αν είχες απόκριση σπίτι σου +-1dB, 20Hz-20kHz, χωρίς ψηφιακή διόρθωση και άπειρα βοηθήματα χώρου, θα έβαζα φωτιά τα ηχεία μου. :lol:

...

Reaction score
4
Απάντηση: MARTIN LOGAN PURITY ----REVIEW

Εγώ προτείνω το εξής.
Να πάρει ο diabol. το αγαπημένο του cd και να το ακούσει στο συγκεκριμένο στήσιμο.
Μετά να μας πει τι άκουσε...τι βυθίσεις, τι εξάρσεις, σε ποιες συχνότητες + που πάσχει και το θεωρεί 'χάλια' κτλ....

Μετά θα αλλάξει λίγο το στήσιμο + η θέση ακρόασης -με τις δικές του προτιμήσεις- και θα πει πάλι τι διαφορές άκουσε σε σχέση με το πρώτο και να επαληθευτεί με τις μετρήσεις.

Αφού βλέπω ότι μια τάξη διαφοράς 4db θεωρείται χάλια να εντοπιστεί από κάποιον που πράγματι μπορεί να την ακούσει.

- - - - - - - - - - - -

Η΄ ακόμα ποιο ενδιαφέρον θα είναι να μας πει την εντύπωση από το δικό του χώρο-σύστημα και μετά να μετρηθεί.
Μετά να γίνει μια σύγκριση του διαγράμματος της εταιρείας ηχείων του και του διαγράμματος του χώρου που ακούει.

Reaction score
10
Timbre ξεκαθαρισα απο την αρχη οτι ο Βασιλης ακουσε αυτα που εγραψε. Και τον θεωρω πολυ εμπειρο ακροατη. Απλα τονισα πως τελικα κατι που δεν μετραει καλα μπορει να ακουγεται αριστα.
Ρε παιδια διαβαστε καλυτερα τα Post.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τα post που αφορούν τις μετρήσεις των Purity θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε ξεχωριστό thread, είτε στα "Γενικά" είτε στα "Τεχνικά" θέματα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αντε ρε εγκαθετε ντιτζιταλοφρικουλ ιασμενε.
Ε μα, ερώτημα ήταν αυτό? :happy_9:

Δεν με παραξενεύει. Αυτά έχει ακούσει ο άνθρωπος αυτά πιστεύει.
Φτάσαμε να συγκρίνουμε μουσικά όργανα με ηχεία και μηχανές αναπαραγωγής. Εδώ ο άλλος κάνει καμπίνα που πάλλεται λέει όπως αυτή της κάσας ενός μουσικού οργάνου. :cool_11:

Για να πουλήσει κάποιοι πικραμένοι σήμερα, κατασκευαστές ή έμποροι, λένε και κάνουν του κόσμου τις λαλακίες. Όπου τους παίρνει βέβαια. ;-)

...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.069
Αλλού είναι το point μου.

Προσπαθώ να πω με άλλον τρόπο, ότι οι μετρήσεις που έχουμε μέχρι σήμερα ίσως τελικά να μην μπορούν να αποδώσουν αντικειμενικά την ευχαρίστηση του ακούσματος που δέχεται κάποιος reviewer. Επίσης άλλα τα αυτιά και τα γούστα του ριβιουερ και άλλα του καθενός.
Γι'αυτό άλλος προτιμά κθάρα και άλλος πιάνο.

Τώρα για το τι έχει ακούσει ο καθένας.....

sk

Reaction score
499
SK ευχαριστουμε για τις εντυπωσεις σου. Ειναι εμφανες οτι δεν καταλαβες τιποτα.
Μωρέ άλλο είναι το «Εμφανες», αλλά μέχρι να γίνει «Προφανες» ..... θα γεράσουμε !

:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απλά είναι ατυχής η σύγκριση.
Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο η Χάρις Αλεξίου από την Τάμπτα, ακόμη κι αν λένε το ίδιο τραγούδι και "πατάνε" στις ίδιες νότες, αλλά η διαφορά τους δεν έχει να κάνει με την απόκριση συχνοτήτων τους. :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αλλού είναι το point μου.

Προσπαθώ να πω με άλλον τρόπο, ότι οι μετρήσεις που έχουμε μέχρι σήμερα ίσως τελικά να μην μπορούν να αποδώσουν αντικειμενικά την ευχαρίστηση του ακούσματος που δέχεται κάποιος reviewer. Επίσης άλλα τα αυτιά και τα γούστα του ριβιουερ και άλλα του καθενός.

Τώρα για το τι έχει ακούσει ο καθένας.....
Μα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει αντικειμενικό άκουσμα παρά μόνον σε ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που όμως γνωρίζουν πολύ καλά τι ακούν, αλλά και τι μετρούν. Γι αυτό και οι μετρήσεις είναι το μοναδικό αντικειμενικό κριτήριο μηχανών τεχνολογίας. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν και στα αυτοκίνητα ας πούμε δεν μετρούσαν το 0-100 αλλά έπαιρναν απλά την γνώμη των reviewers, περί οδηγικής ευχαρίστησης. "happy_1"

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius