NAD T 758, T 777 V3, M17 V2

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.975
Φτηνότερα όμως.
Και χωρίς μελλοντική αιμορραγία.
άρα καταλήξαμε σε ηχομπάρα με sub που θα παίζει το ίδιο και χειρότερα άθλια
για λόγους καθαρά κόστους και ψυχικής οδύνης...

θα αγιάσoυμε σε λίγο με τόση συμπόνια..:tongue::roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.975
Κανονίστε να το γυρίσουμε τώρα στο "πάρτε ηχομπαρα".
η προσέγγιση αυτή ξεκίνησε ήδη εδώ και καιρό σε demo mode ...και τώρα βγαίνει σε μαζική παραγωγή:p:D

daharis666

Moderator
Reaction score
79.975
Προς το παρόν, ας μείνουμε στο «πάρτε Dirac».
και το dirac πόσο θα προσφέρει σε έναν χώρο που κάνει μόνο για ηχομπάρα?

Reaction score
6.206
και το dirac πόσο θα προσφέρει σε έναν χώρο που κάνει μόνο για ηχομπάρα?
πολλα ;).
Τωρα αν αυτα ειναι αρκετα για να παιξει ειναι αλλη ιστορια.
Η αληθεια ειναι οτι αν φερεις εναν ειδικο στο σπιτι και του πεις:
-"Αυτο εδω ειναι ενα δωματιο που θα γινει σαλονι. Πως θα στησουμε τα ηχεια ωστε να ειναι αισθητικα ομορφο το αποτελεσμα ενω ταυτοχρονα να ειναι και λειτουργικο το σπιτι;"
-Ε πιστεψε με σιγουρα ξερει να στο στησει και μαλιστα με ενα dirac το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλο.
Οταν ομως φερνεις τον ειδικο και του λες:
- "Η γυναικα μου αποφασισε οτι εκει χωραει το home cinema και αν μου αρεσει, αλλιως δε παιζει να μπει πουθενα"
Τοτε παρε ηχομπαρα και πολυ ειναι :D:D:D:D
[DOUBLEPOST=1555155656][/DOUBLEPOST]
Μόνο που αυτό είναι αδύνατον.
Και εντελώς μα εντελώς αδύνατον να επιτευχθεί κάτι τέτοιο από απλό χρήστη.
Και κρατα αυτο ;)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.975
πολλα ;).
Τωρα αν αυτα ειναι αρκετα για να παιξει ειναι αλλη ιστορια.
Η αληθεια ειναι οτι αν φερεις εναν ειδικο στο σπιτι και του πεις:
-"Αυτο εδω ειναι ενα δωματιο που θα γινει σαλονι. Πως θα στησουμε τα ηχεια ωστε να ειναι αισθητικα ομορφο το αποτελεσμα ενω ταυτοχρονα να ειναι και λειτουργικο το σπιτι;"
-Ε πιστεψε με σιγουρα ξερει να στο στησει και μαλιστα με ενα dirac το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλο.
Οταν ομως φερνεις τον ειδικο και του λες:
- "Η γυναικα μου αποφασισε οτι εκει χωραει το home cinema και αν μου αρεσει, αλλιως δε παιζει να μπει πουθενα"
Τοτε παρε ηχομπαρα και πολυ ειναι :D:D:D:D
πολλά @@ θα προσφέρει σε έναν ακατάλληλο χώρο...:p:lolsign:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.975
Mε ενα τετοιο μηχανακι, οι δικαναλοι περνανε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας, λεμε τωρα... χθες το περιεργαζομουν αυτο το μοντελο...:) και τα βατακια ειναι πραγματικα ....
Αυτό θα έλεγα και εγώ, όχι σαν τους άλλους που ξεκινάν με 200 ευρώ και 100 βατ, και στην πραγματικότητα είναι ψόφιοι, δείτε την πρώτη επιλογή, 60 βατ αναφέρει....και οι κινεζογιαπωνέζοι μοιράζουν τα βατ με το κιλό...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.131
και εγώ τώρα σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω ποιος είναι ο Nikos7 που ήρθε σπίτι μου και άκουσε το σύστημα μου :idk:

Κορίτσια, εγώ θα συμφωνήσω με τον Zizik.
Καταρχάς ηχομπάρα και προβολικό με 100 ίντσες οθόνη ξεχάστε το. Οι ηχομπάρες είναι μια καλή αναβάθμιση του άθλιου ήχου μιας τηλεόρασης και ως εκεί.

Σε οικιακό περιβάλλον όπως το δικό μου (αν η οθόνη δεν ήταν σταθερή αλλά ανεβοκατέβαινε όπως έχουν οι περισσότεροι θα ήταν πιο "οικιακό" το περιβάλλον) η κρίσιμη παράμετρος είναι οι εντάσεις που θα ακούσεις. Οπως έγραψε και ο ζαπάντης οι μεγάλες εντάσεις με την επακόλουθη διέγερση του χώρου είναι που δημιουργούν τα προβλήματα και απαιτούν παρεμβάσεις στο χώρο και για να διορθωθούν με τη σειρά τους θα απαιτήσουν πιο σοβαρά ηχεία/ενισχυτικά και πιο πολλά σαμπς και με τη σειρά τους θα απαιτήσουν πιο προχωρημένα συστήματα ισοστάθμισης. Ολα καλά και ωραία αυτά, αρκεί να μπορείς να ακούς στις προβλεπόμενες εντάσεις και να έχεις λεφτά να σπρώχνεις.
Σε πιο "οικιακές" εντάσεις και πάντα για ένα σύστημα με προβολικό μέσο και μεγάλη οθόνη μπορείς με λίγα (για το χόμπι) λεφτά να φτιάξεις ένα σύστημα που θα παίζει αξιοπρεπώς. Αξιοπρεπώς δεν σημαίνει 120dB στα 30Hz. Αξιοπρεπώς σημαίνει να παίρνεις την αίσθηση ενός τριδιάστατου ήχου (που σε όλες τις ταινίες μπορείς πλέον να τον έχεις έστω και με upmixing) και να νιώθεις (όχι ακούς) το τρέμουλο στα χαμηλά τόσο που αν το κάνεις παραπάνω πέφτει παντόφλα από τη σύζυγο ή ξυπνάνε τα παιδιά ή στα χώνει την άλλη μέρα ο γείτονας από το δίπλα διαμέρισμα.

Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με ηχομπάρα. Ασε που ξεχνάμε το 3d ήχο με την καλημέρα στην ήχο μπάρα.
Τα 9 γιαμαχάκια μου (που είχα τότε) κάνουν 1800 γιούρια. O σημερινός αντίστοιχος marantz (7013) κάνει 1700 γιούρια (τότε ο 7011 έκανε 1400 αν θυμάμαι καλά). Το SVS PB200 ένα χιλιάρικο. Με 4500 σημερινά λεφτά στήνεις το ηχητικό μέρος ενός home cinema (5.1.4) που μπορεί να συνοδεύσει μια μεγάλη εικόνα (125 ίντσες είναι η οθόνη μου), που μετράει καλούτσικα (βλ. διαγράμματα στο αντίστοιχο τόπικ παρουσίασης), παίζεις όλα τα σύγχρονα φορμά ταινιών και εμένα τουλάχιστον μου επιτρέπει να γράφω κοντά 1000 ώρες ευχαρίστησης στη λάμπα του προβολέα το χρόνο.
Και δεν μπλέκω ούτε με καλώδια, ούτε με άλλα βουντού από τα οποία προσπαθούν να μας προφυλάξουν οι φίλοι.
Και ναι μετά από 2 χρόνια έκανα μια αλλαγή στην μπροστινή τριάδα με σχετικά μικρό κόστος και έβαλα 2 σαφώς καλύτερα ηχεία από τα yamaha. Δεν είναι η μέρα με τη νύχτα η αλλαγή που έκανα για τη συνήθη καθημερινή χρήση που κάνω. Είναι καλύτερα μεν αλλά θα μπορούσα να ζήσω και με τα προηγούμενα. Και επειδή τελευταία που μεγάλωσαν λίγο τα παιδιά μου κάνουμε που και που καμιά μάζωξη με φίλους σπίτι και πίνουμε λίγο παραπάνω και φέρνουμε μερικές στροφές κάποια στιγμή θα παραγγείλω του Ζαπάντη και 3 τελικούς για να γκαζώνουν ακόμα παραπάνω τα μπροστινά στα πάρτι (και όχι δεν θα με νοιάζει εκεί απάνω στις στροφές η παραμόρφωση).

Τα ανέφερα συνοπτικά τα παραπάνω για να πω τελικά ότι και με ακόμη λιγότερα χρήματα (π.χ. αγοράζοντας μεταχειρισμένα) μπορεί να φτιάξει κάποιος ένα συστηματάκι στο σπίτι για home cinema που θα παίζει μια χαρά σε μεσαίες εντάσεις και πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε ηχομπάρα. Αν δεν σε νοιάζει φίλε μέλος που διαβάζεις αυτές τις γραμμές να παίζεις σε υψηλές εντάσεις (υψηλό είναι να μην σε ακούει ο διπλανός σου όταν μιλάς, χοντρικά), αν δεν έχεις τη μανία καταδίωξης του hifi και των διαγραμμάτων (στα π@π@ρια σου αν κάνει και μια βύθιση 10dB στα 60Hz, που αν δεν τη δεις στο διάγραμμα δεν θα την καταλάβεις κιόλας, το πιθανότερο), αν δεν κυνηγάς τις εντάσεις στις πολύ χαμηλές συχνότητες (πολύ, μα πάρα πολύ, ακριβό κυνήγι), σε ενδιαφέρει περισσότερο η απόλαυση ταινιών και οι ταινίες καθεαυτές, δεν θες να ακούς σε πλήρη έκταση συμφωνικά έργα κλασικής μουσικής σαν να ήσουν στο μέγαρο μουσικής και εν τέλει μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα από 2000-5000 μην πάρεις μπάρα. Στήσε ένα πολυκάναλο σύστημα σε αυτήν την κατηγορία τιμής και ευχαριστήσου το. Μην κυνηγήσεις καλώδια για να αναβαθμιστείς. Αν τοποθετηθείς στη χαμηλή κατηγορία τιμής ίσως με κάποια τράμπα στο μέλλον να πάρεις μια μικρή βελτίωση με ένα καλύτερο ηχείο, ενισχυτικό, σύστημα ισοστάθμισης (όλα έρχονται με κάποιο κόστος πάντα). Και αν ποτέ διαπιστώσεις ότι δεν σου κάνει αυτό που έχεις και δεν σε καλύπτει (χρειάζεται και ο απαιτούμενος χρόνος να ανέβεις την καμπύλη μάθησης προσωπικά ο ίδιος) τότε θα είναι η στιγμή που θα πρέπει να παραδεχτείς ότι θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αρχίσεις από τη διαμόρφωση του χώρου και μετά στην εγκατάσταση σοβαρών και ακριβών μηχανημάτων (παραδείγματα πολλά εδώ μέσα) για να πλησιάσεις σε αυτό που λέμε reference και να βρεθείς (σου εύχομαι) στη valhalla.

Το που θα κάτσει το δικό σου σημείο ισορροπίας απόλαυσης θα το βρεις ο ίδιος και μην περιμένεις να στο πει ένας άγνωστος από κάποιο πληκτρολόγιο σε ένα φόρουμ.

Reaction score
1.368
και εγώ τώρα σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω ποιος είναι ο Nikos7 που ήρθε σπίτι μου και άκουσε το σύστημα μου :idk:
Βασίλη είναι λογικό να μην θυμάσαι μιάς και πάει καιρός από τότε, χώρις να τα έχουμε ξαναπεί, αλλά και δεν γνωρίζεις ποιός βρίσκεται πίσω από το nickname. Θα σου στείλω π.μ. για να σου θυμίσω.

Ελπίζω να μην σε ενόχλησα που αναφέρθηκα στο σύστημά σου. Πήρα το βήμα από το ποστ του Αλέξη που το έφερε ως παράδειγμα, ωστε να βοηθήσω και εγώ φίλους που πιθανών να ενδιαφέρονται να φτιάξουν κάτι ανάλογο, τι να περιμένουν από αυτό(κατα την γνώμη μου πάντα).
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την συστηματάρα σου απολαμβάνοντας ωραίες ταινίες, αλλά και παρτάρωντας με φίλους. Άλλωστε μόνο αυτό μετράει στην τελική. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell