Off Topic

Reaction score
2.852
View attachment 186917

Αποκριση συχνοτητας των ηχειων μου στις χαμηλες ΕΝΤΟΣ χωρου,κατι που πολλοι ξεχνατε εδω μεσα...Αν ακους βεβαια εκκλησιαστικο οργανο,ε βαλε σαμπ!
Ποιο ηχείο είναι αν επιτρέπεται; Αν εξαιρέσουμε το φούσκωμα στις χαμηλές (εμένα δε με χαλάει καθόλου, απεναντίας) το υπόλοιπο φάσμα αν ισχύει αυτή η μέτρηση είναι για σεμινάριο.

Reaction score
3.628
Με μία οκταβα smoothing, στο ενα μετρο, ολα τα ηχεια τέλεια ειναι.
Για τις χαμηλες το εβαλα ωστε να φανει η συμπεριφορα μεσα στον χωρο.Φιλε @K. ROMPOTIS μην δινεις σημασια την μετρηση γενικα.Ειναι 1/1 smoothing.Τα ηχεια ειναι Elac Carina δαπεδου.

Η μεταφραση του site στα Αγγλικα ειναι αριστη αν καποιος θελει να διαβασει.Στο τελος οι μετρησεις.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.927
σε ποιο νήμα λέγαμε χθες-προχθές για 5μισάρια γούφερ που πιάνουν 30hz ?
βοήθεια κάποιος :cry:

Reaction score
2.852
Διάβαζα πριν λίγο και εγώ τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ηχείου και μου κανε εντύπωση, είναι αξιόπιστο σάιτ αυτό που μέτρησε;

Reaction score
3.628
Ειναι και η σχεδιαση μεσα.Μην τα αφοριζουμε ολα οταν δεν εχουμε τεχνικες γνωσεις...Αν θυσιασεις ευαισθησια,κερδιζεις σε αποκριση χαμηλα.

Παραδειγμα μεγαφωνου 3"

daharis666

Moderator
Reaction score
79.927
Διάβαζα πριν λίγο και εγώ τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ηχείου και μου κανε εντύπωση, είναι αξιόπιστο σάιτ αυτό που μέτρησε;
ενώ η ίδια εταιρία είναι ειλικρινής και δίνει στα σπεκ της 34hz στα -10db
στο ελλάντα παίζνε και +20db στην συχνότητα αυτή :biggrin:

Reaction score
3.628
Εδω η μετρηση του βασεως απο John Atkinson.Σε καλυψα φιλε μου;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.679
στον δικο σου αναφερομαι βρε.....το στησιμο-χωρος εχει την ακυρωση του κερατα χαμηλα και θες sub τοποθετηση οπου βολευει για να ακους.
.....σε αλλο χωρο-στησιμο δεν χρειαζεσαι sub για μουσικη με τα ηχεια σου.
Εντάξει, ό,τι πεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.020
Ειναι και η σχεδιαση μεσα.Μην τα αφοριζουμε ολα οταν δεν εχουμε τεχνικες γνωσεις...Αν θυσιασεις ευαισθησια,κερδιζεις σε αποκριση χαμηλα.

Παραδειγμα μεγαφωνου 3"

Ανεκδοτάκι να υποθέσω εεεε...
Ένα 5,25 ιντσών κατεβαίνει το πολύ 55 κύκλους στα -3 db σε καμπίνα <<σωλήνα συντονισμού>>. Για να πιάσει 30 Hz θα πρέπει να χάσει ευαισθησία 25 db με 30. Με δυο λόγια δεν θα ακούγεται και θα πρέπει να μπει αντίσταση σε σειρά με το tweeter 25 Ωμ.

Για το 3 ιντσο τώρα... Πόσο είναι το μήκος του σωλήνα για να βρούμε που συντονίζει; Ως γνωστόν η γραμμή μεταφοράς συντονίζεται στα λ/3 συνήθως της συχνότητας. Για 100 Hz το μήκος κύματος είναι 3,44 μέτρα, οπότε μήκος γραμμής 1,14 μέτρα. Σιγά μην είναι τόσο η κατασκευούλα. Άντε να συντονίζει στους 120.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.927
Εδω η μετρηση του βασεως απο John Atkinson.Σε καλυψα φιλε μου;

ε τότε νταξ...μπράβο ρε μπλιετ
πολύ χαίρομαι....
με 2 χιλιάρικα καθάρισες και συ δηλαδής...

όπως και χαίρομαι που ανάμεσα σε αυτούς που σου έκαναν λαικ για αυτή σου την απόκριση...χωρίς sub

1605458219066.png

είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό σε μια αντίστοιχη με sub

285187_4817d817bb9f1966a2db750d7baee372.png

προσπαθούσαν να μας αποδείξουν το γραφιστικό ταλέντο στην ζωγραφική των γουίντοουζ του μέλους @Ν.Κ. :biggrin:

πιάσαν τόπο οι συνεδρίες :D

daharis666

Moderator
Reaction score
79.927
Ένα 5,25 ιντσών κατεβαίνει το πολύ 55 κύκλους στα -3 db σε καμπίνα <<σωλήνα συντονισμού>>. Για να πιάσει 30 Hz θα πρέπει να χάσει ευαισθησία 25 db με 30. Με δυο λόγια δεν θα ακούγεται και θα πρέπει να μπει αντίσταση σε σειρά με το tweeter 25 Ωμ.
Μην τα αφοριζουμε ολα οταν δεν εχουμε τεχνικες γνωσεις Πέτρο :p

κάποια πράγματα είναι ανώτερα από τη φυσική

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.034
ε τότε νταξ...μπράβο ρε μπλιετ
πολύ χαίρομαι....
με 2 χιλιάρικα καθάρισες και συ δηλαδής...

όπως και χαίρομαι που ανάμεσα σε αυτούς που σου έκαναν λαικ για αυτή σου την απόκριση...χωρίς sub

View attachment 186959

είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό σε μια αντίστοιχη με sub

View attachment 186961

προσπαθούσαν να μας αποδείξουν το γραφιστικό ταλέντο στην ζωγραφική των γουίντοουζ του μέλους @Ν.Κ. :biggrin:

πιάσαν τόπο οι συνεδρίες :D
Κι εκεινα τελεια ειναι
387F86A3-82D5-4BA2-8EF6-ED265ADD54F7.jpeg

daharis666

Moderator
Reaction score
79.927
Κι εκεινα τελεια ειναι
View attachment 186964

αυτή η μέτρηση είναι απο τα 7ιντσα απ όσο βλέπω
του μέλους ήταν πιο μικρά

Reaction score
3.628

Για το 3 ιντσο τώρα... Πόσο είναι το μήκος του σωλήνα για να βρούμε που συντονίζει; Ως γνωστόν η γραμμή μεταφοράς συντονίζεται στα λ/3 συνήθως της συχνότητας. Για 100 Hz το μήκος κύματος είναι 3,44 μέτρα, οπότε μήκος γραμμής 1,14 μέτρα. Σιγά μην είναι τόσο η κατασκευούλα. Άντε να συντονίζει στους 120.
Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειδες το βιντεο.Εξηγει τα παντα και εχει και μετρησεις.Νομιζω θα εκπλαγεις!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.927
Κι εκεινα τελεια ειναι
View attachment 186964

μια κάπως μέτρηση που βρήκα είναι αυτή

στα 60 και πολύ ....καίγεσαι :biggrin:

1605463586716.png

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ