phono stage mkll

Reaction score
488
Το δικο σου μετα την ορθογραφικη διορθωση θα ειναι αλλο πραμα :tongue: .

Reaction score
27
Τάκη.αυτό είναι εκπληκτικό. Αν το βάλεις πιο πανω,στο 1/3 και λίγο πιο μικρο . Και πιο κάτω θα βάλεις οτι άλλο θέλεις. Δοκίμασε το "Gojakla, post: 1795743, member: 29585"]Θα συμφωνήσω.ερα σκέτο Senses...

[/quote]
Τακη αυτο

Reaction score
1.815
Χθες είδα live τη κατασκευή!
Εκτός του πανάκριβου σε αίσθηση feeling που εισπράττεις, είναι και πανέμορφη από κοντά.
Τέτοιο project, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια του DIY.

Όσο για το χρόνο υλοποίησης... "Το χειροποίητο δεν απευθύνεται στις μάζες, ιδιαίτερα όταν είναι πρωτότυπο".

Πάντως... έχω μεγαλύτερη περιέργεια για το ηχητικό αποτέλεσμα, παρά για την ονοματολογία του κομψοτεχνήματος!:thumbsup:

Reaction score
1.788
Aγαπητοι μου φιλοι, δεν θα πω εγω αν ειναι diy η κατι τελος παντων διαφορετικο. Οφειλω ομως να πω κατι και εγω.
Πειτε με ρομαντικο, πειτε με οπως θελετε, αλλα εχω ενα ας πουμε ονειρο. Θελω μια πολυ δυνατη diy κατηγορια στο φιλοξενο χωρο του site. Yπαρχουν πολυ αξιολογα παιδια που γνωριζουν πολυ παραπανω πραγματα με πολυ μερακι και παρα πολυ ορεξη. Θα ηθελα καποια στιγμη αυτη η κατηγορια να κοσμει το site και αν ειναι δυνατο να εχει περισσοτερη ανταποκριση στα υπολοιπα μελη απ ολες τις κατηγοριες . Υπαρχει ο Πετρος ,ο Δημητρης, ο Παντελης ο Αλεξανδρος ζηταω συγνωμη αν ξεχναω αλλα παιδια που πραγματικα κανουν εξισου πολυ δυνατες κατασκευες που προσφερουν και γνωση, αλλα κυριος μεσα απο τις κατασκευες τους και απορειες που οδηγουν τα υπολοιπα μελη να κανουν τις πρωτες τους προσπαθειες στον υπεροχο κοσμο των ιδιοκατασκευων!!!
Δεν εχει σημασια αν καποιος φτιαχνει ενα απλο καλωδιο . Ειναι και αυτο μια αρχη . Αρκει να πιστευει σε αυτο που κανει και πανω απ ολα να το κανει με μερακι. Δεν εχει καμια σημασια αν εχει να κανει με λαμπες , μοσφετ , Α/Β ,CLASS D σημασια εχει η ορεξη για διμιουργια και το καθε τι να ειναι με μερακι!!!

φιλικα Τακης.

Reaction score
488
....
Πειτε με ρομαντικο, πειτε με οπως θελετε, αλλα εχω ενα ας πουμε ονειρο. Θελω μια πολυ δυνατη diy κατηγορια στο φιλοξενο χωρο του site. Yπαρχουν πολυ αξιολογα παιδια που γνωριζουν πολυ παραπανω πραγματα με πολυ μερακι και παρα πολυ ορεξη. Θα ηθελα καποια στιγμη αυτη η κατηγορια να κοσμει το site και αν ειναι δυνατο να εχει περισσοτερη ανταποκριση στα υπολοιπα μελη απ ολες τις κατηγοριες .

Δεν εχει σημασια αν καποιος φτιαχνει ενα απλο καλωδιο . Ειναι και αυτο μια αρχη . Αρκει να πιστευει σε αυτο που κανει και πανω απ ολα να το κανει με μερακι. Δεν εχει καμια σημασια αν εχει να κανει με λαμπες , μοσφετ , Α/Β ,CLASS D σημασια εχει η ορεξη για διμιουργια και το καθε τι να ειναι με μερακι!!!

φιλικα Τακης.
Τακη παρα πολυ ωραια τα λες , δεν εχει σημασια εαν ειναι λαμπες μοσφετ η CLASS D , δεν πρεπει να παιρνουμε κατι σαν δεδομενο και να το "Θεοποιουμε" , πρεπει να ξερουμε και λιγα πραγμματα για την φιλοσοφια σχεδιασης της καθε σχολης πριν πουμε γι'αυτην το ενα η το αλλο , εξαλλου για να μιλησω και με παραδειγματα εαν καποιοι θελουν εναν ισχυρο και ποιοτικο λαμπατο ενισχυτη, τοτε αυτο θα εχει υψηλο κοστος π.χ λογο ακριβου μετασχηματιστη εξοδου και ακριβων τελικων λυχνιων , ενα αλλο καλο συστημα π.χ με πολυενισχυση θα εχει παλι υψηλο κοστος διοτι θα χρειαστουν πολλα και πολυπλοκα φιλτρα διαχωρισμου και 4 με 6 τελικοι ενισχυτες , ετσι παλι το κοστος ανεβαινει και για να βαλω και τα SE ενα τετοιο συστημα θελει πολυ καλα υλικα στην πορεια του συματος και ευαισθητα ηχεια ( παλι υψηλο κοστος ) , χωρις να σημαινει αυτο οτι παντα το ενα συστημα θα ειναι καλυτερο απο το αλλο , καθε συστημα εχει τα δυνατα και τα αδυναμα του σημεια , και χωρις να σημαινουν ολα αυτα που ειπα πιο πανω οτι μονο τα ακριβα συστηματα παιζουν καλα , δεν κανω τετοια διαφημηση , ολες οι κατασκευες - βελτιωσεις πρεπει να γινουν με μικρα και σταθερα βηματα και με κρητηριο τον λογο τιμης προς αποδοση .

Επισης κατι πολυ σημαντικο και που παιζει μεγαλο ρολο ειναι η αντιληψη η το "γουστο" του καθε ακροατη , αλλοι δεν μπορουν δεν ανεχονται να ακουνε υψηλες αρμονικες παραμορφωσεις με τιποτα και εγω ειμαι ενας απο αυτους , αλλοι θελουν τον ηχο με οσο το δυνατον λιγοτερες παραμορφωσεις και αλλοι ειναι καπου στο ενδιαμεσο .

Και τελος ( διοτι ναι , ειπωθηκε και αυτο ! αλλου ) ειναι μεγαλο λαθος να πιστευει καποιος οτι εφοσον οι συχνοτητες που ειναι πανω απο τα 16ΚΗz με 20ΚΗz δεν γινονται αντιλυπτες απο το ανθρωπινο αυτι , τοτε δεν χρειαζεται να εχουμε εναν ενισχυτη που να εκτεινεται η αποκριση του παραπανω απο αυτες τις συχνοτητες , αμα ηταν ετσι τοτε τοσοι τελεστικοι υψηλης ποιοτητας και αποδοσης δεν θα επρεπε να ειχαν λογο υπαρξης .

Αυτα ηθελα να πω , που μπορει να ειναι λιγο offtopic απο την πανεμορφη κατσκευη του Τακη , αλλα πιστευω πως ειναι πολυ εντος θεματος στην κατηγορια του DIY .

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.788
Δημητρη δεν διαφωνω πουθενα απο αυτα που γραφεις. Καποια παιδια μεσα απο την παρεα μας ειναι ισως ποιο ορθολογιστες η ακομα ποιο τεχνοκρατες δεν εχουν αδικο στο να υποστηριζουν τις προσωπικες επιλογες τους. Αλλωστε και εμεις αυτο κανουμε. Το σημαντικο ομως ειναι ολες οι προσωπικες μας θεσεις να ειναι παντα σε φιλικο παρειστικο επιπεδο και μεχρι εκει.
Ολοι εχουμε να κερδισουμε κατι αρκει να υπαρχει παντα η φιλικη διαθεση. Πρεπει να υπαρχει ακομα και το χιουμορ [τα πειραγματα] μεταξυ μας, αρκει ποτε να μην περναμε τις κοκκινες γραμμες που να θιγουν τα μελη που εμπλεκονται και οποσδηποτε να μην φτανει στο οριο της ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ!!

Reaction score
1.815
Κατάλαβα....
Πάλι δεν ακούγονται σωστά, τα δισκάκια που πήρες σήμερα!:roflmao::laugh:

Reaction score
29.542
Κατάλαβα....
Πάλι δεν ακούγονται σωστά, τα δισκάκια που πήρες σήμερα!:roflmao::laugh:
Ισα ισα που ακουγονται εξαιρετικα. Μονο οι gotan Project μου τα χαλασαν λιγο σαν συνθεσεις μελωδιες.

Reaction score
1.788
Kαλημερουδια.
Σημερα το προτζεκτ εχει δουλεια με την τοποθετηση της ανορθωτριας . Η ολη εργασια περιλαμβανει την κατασκευη αλουμινενιας λαμας για την στηριξη της σε οριζοντια θεση . [πλαγια]. Επισης αν προλαβω ,λογο οικογενειακων υποχρεωσεων, θα συνεχισω με την τοποθετηση των ψυχτρων [γενικοτερα] τροφοδοτικων σταθεροποιησης των νηματων. Χωροταξικα θα βρισκονται κατω απο τις λυχνιες του κυριος κυκλωματος . Επιβαλεται να ειναι πολυ κοντα.

Reaction score
1.173
Τάκη καλημέρα,

Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύεις......:thumbsup:. Κατ' αρχήν απολαμβάνεις την κατασκευή σου, που είναι και το σημαντικότερο.......
Είσαι τελειομανής μέχρι αηδίας:D.

Να ρωτήσω κάτι;
  • "τα βράδια στο ύπνο τι όνειρα βλέπεις:lazy:";
  • "κοιμάσαι αμέσως";
  • "'έχεις μπλοκ σημειώσεων δίπλα στο μαξιλάρι" (οι μεγαλύτερες ιδέες είναι πριν κοιμηθείς):geek:
Καλή συνέχεια...... Το απολαμβάνουμε μαζί σου......:beach:

Reaction score
1.788
Παντελη καταρχην να σου πω πως γενικοτερα ξεκιναω μια κατασκευη.

Πρωτα απο ολα εχει να κανει με την σχεδιαση του κυκλωματος. Στον εν λογω προενισχυτη αυτο ειχε προηγηθει απο την πρωτη υλοποιηση . Απλα ειχα εντωπησει καποιες βελτιωσεις που επρεπε να γινουν αλλα ολο το καθυστερουσα.
Αφου εχουμε αποφασισει για την σχεδιαση προχωραω στο τοπογραφικο των υλικων που εχει και αυτο μεγαλη μεριδα στο αποτελεσμα της.
Δεν κρυβω οτι πολλες φορες καποια πραγματα αλλαζουν στην πορεια γιατι μετα απο πραγματικες δοκιμες βλεπω οτι εχει παντα περιθωρια βελτιωσης. [παντα ως προς το πρακτικο μερος της συναρμογης]
Αφου καταληξω πως , αλλα και που θα ειναι ολα τα υλικα που απαρτιζουν την κατασκευη κανονιζω και το πως θα ειναι εξωτερικα .
Ναι ειναι γεγονος οτι πολλες φορες τα βραδια εχοντας χαλαρωσει σκεφτομαι πολλες λεπτομερειες που ισως να μου εχουν διαφυγει.
Επισης πολλες φορες καθυστερω αν δεν εχω εστο και ενα γατζακι για να στηριξω κατι . Δυστυχως σε κατασκευες με ελευθερη καλωδιοση αν δεν την κανεις με λεπτομερεια γινεται [μπαχαλο] και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην εχει τα προσδοκουμενα αποτελεσματα!!!:drinks:

Reaction score
1.788
Tελικα προλαβα χθες να ετοιμασω την [γωνια ] στηριξης της ανορθωτριας . Εγινε και σπειρωμα Μ4 για να μπορω να την τοποθετω, η να την μονταρω ευκολα εξω χωρις να δυσκολευομαι να βαλω παξιμαδακια.....

Reaction score
1.788
Θεου θελοντως σε λιγο τελειωνω και με τα κυκλωματα της σταθεροποιησης των νηματων που στις πλακετες τους θα υπαρχει και ο διαιρετης που θα τα πολωνει στο αναλογο θετικο δυναμικο της υψηλης τασης.
Φωτο μολις δοκιμαστουν και μπουν μεσα στο σασι.

Reaction score
1.788
αναμεσα στους δυο μετασχηματιστες μπαινει και η πλακετα της ανορθωσης των νηματων. Εδω δοκιμη για να ανοιχτουν και οι τρυπες για την στηριξη της...

εδω μολις τελειωσε η κατασκευη της πλακετας πριν κοπει .Διακρινονται αριστερα οι διαφορες στις πιστες στις αλλες δυο πλακετες που ειναι για τους σταθεροποιητες .

εδω διακρινονται και τα ψυγεια για τους σταθεροποιητες..

Reaction score
1.788
thanks !!

Σημερα μονταρω τις πλακετες [αν προλαβω ] και αρχιζουν οι πρωτες δοκιμες στα τροφοδοτικα που περιλαμβανει μετρηση τασηςς και ρυδμιση αυτης, αλλα και παλμοσκοπικα την κυματωση αυτων. Εχω προβλεψει και λιγο χωρο αν χρειαστει να γινει και σταθεροποιηση της υψηλης τασης , κατι που δεν το θελω , αλλα αν κριθει απαραιτητο [δυστυχως] θα γινει.

Reaction score
1.788
να δουμε ποσο αερα θα εχει!:roflmao:

τεσπα με τα σταθεροποιημενα δεν θα εχω θεμα!! Για την υψηλη, κατω απο 1,5 mv ειναι το προσδοκουμενο!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514
Νεότερο μέλος