phono stage mkll

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Στους σολεν βαλε αν θες κανα πανασονικ μπαϊπας, καλο κανει κακο δε κανει. Και 0,22 ή 0,47 ετσι για το ματι βρε αδερφε!
Αντιστασεις μεταλου, οχι ανθρακος, προς θεου δηλαδη...
Πολυ γκουμουτσες οι 0,1 ρε συ! Μηπως και για κει κανας πανασονικ να ειναι καλη επιλογη; λεω γω τωρα...
CLC ή CLCLC; τι λεν οι δοκιμες σου; δε μπορει, θα το δοκιμασες..
Μπραβο χρυσοχερη μου! Ταξη και ομορφχια!

Reaction score
1.788
Κωστα αν το κυκλωμα ηταν ακολουθος ανοδου στους solen θα επρεπε να εβαζα κανα λαδακι παραλληλα [πανω στα ανοδικα φορτια] .Θα προσγειωναν την ευφωνια και τα εντονα συριστικα! Στο mu follower δεν εχει τετοιο θεμα! Στο τροφοδοτικο απλο clc, αλλα το φορτωνω με μια αντισταση να καταναλωνει μονιμα 10 ma . Aλλιως υπαρχει μια χαμηλοπερατη κυματωση! οφειλεται στο τσοκ οταν αρχιζει να το φορτωνει ο πυκνωτης . Με 20 hr choke δεν εχω εντοπισει θορυβο τουλαχιστον παλμοσκοπικα [ 1-1,5 mv ac να τρεχει πανω στα 280 dc]

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.788
ανθρακακι θα μπει μονο σε δυο σημεια του δευτερου σταδιου. εκει το θελει!!! το μπαι πας θα το χρειαζοταν αν επαιζα με ηλεκτρολυτικους. Οι πολυπροπυλενιου δεν εχουν τετοια αναγκη , λειτουργουν παρα πολυ καλα σε σχεση με τους απλους ηλεκτρολυτικους που αρχιζουν να εχουν διαφορα θεματα σε πιο υψηλες συχνοτητες . Τωρα, οι γκουμουτσες 0,1 τεφλον δυστυχως την ουδετεροτητα τους δεν την αγγιζει κανενας.Στο σημειο που τους βαζω ειναι απαραιτητο να διατηριθει η ουδετεροτητα. Μετα στην ζευξη θα υπαρχουν οι auricap που τους θεωρω για τα χρηματα που κοστιζουν φονιαδες!.
Ο μονος φοβος που εχω, ειναι με τον μετασχηματιστη τροφοδοσιας που τον εχω μεσα , αλλα ετοιμαζω κουτια απο γαλαβανιζε λαμαρινα και θα τον πακτωσω με ριτινη μεσα εκει. Οφειλω να πω οτι ο συμπατριωτης σου μου εχει κανει πολυ καλη δουλεια , και οτι του ειχα ζητησει το εκανε με το παραπανω. Καθε στρωση και χαρτι στο τυλιγμα λες και ειναι εξοδου!! Για θορυβο ουτε κουβεντα!!

Last edited by a moderator:

Reaction score
488
Χμμ , ο παραλληλισμος μεγαλων πυκνωτων με μικροτερους ( bypass δλδ ) ειδικα σε λαμπατα μηχανηματα επρεπε να ειχε περασει ανεπιστρεπτι εδω και πολυ καιρο , πιστευω πως ειναι για δηθεν χαιενταδες τετοια επιλογη και δινει τον αναλογο ηχο , αφου οχι μονο η πραξη το αποδεικνυει αλλα και η θεωρια , μεγαλοι πυκνωτες ακομα και 100μF ( Ναι ! , φυσικα και αυτος θεωρειται μεγαλος σε συγριση με τους bypass πυκνωτες ) και μικροι π.χ 0.1 - 0.22μF εχουν πολυ διαφορετικα χαρακτιριστικα π.χ η ταχυτητα τους ειναι πολυ διαφορετικη ( αυτο επιβεβαιωνεται και απο την θεωρια βλεπε ESR κ.τ.λ ) ετσι το τελικο αποτελεσμα ειναι μια ανομοιγενια στον ηχο και τονισμενες υψηλες συχνοτητες .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
σωστά τα ανωτέρω, ισχύουν στους bypass στην πορεία του σήματος.
εγώ μίλησα για bypass ΜΟΝΟ στην τροφοδοσία, όπου η μεγαλύτερη ταχύτητα των μικρών έχει αποτέλεσμα μόνο στην σταθεροποίηση της όποιας τάσης τροφοδοσίας και φυσικά δεν εμπλέκεται και δεν αλλοιώνει την συμπεριφορά στο φάσμα, καθώς ...δεν είναι στην πορεία του audio σήματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
με 0,1 mf στην είσοδο, τι υψηπερατό φίλτρο δημιουργείται; σε ποια συχνότητα;

για ουδετερότητα που λες, η δική μου επιλογή για την πορεία του σήματος παραμένει σταθερή εδώ και χρόνια: πανασόνικ. αυτά τα περτικαλί, ξέρεις.

Reaction score
488
Αυτα που ειπα ισχυουν και για τους πυκνωτες των τροφοδοτικων , εκτος και αν μου πεις οτι αυτοι δεν επιρεαζουν την ηχητικα ποιοτητα της καθε συσκευης , θα δυσκολευτω πολυ να το πιστεψω !!! .

Reaction score
488
με 0,1 mf στην είσοδο, τι υψηπερατό φίλτρο δημιουργείται; σε ποια συχνότητα;

για ουδετερότητα που λες, η δική μου επιλογή για την πορεία του σήματος παραμένει σταθερή εδώ και χρόνια: πανασόνικ. αυτά τα περτικαλί, ξέρεις.
Αυτο εξαρταται και απο την αντισταση εισοδου , υπολογιζεται ευκολα με τον πασιγνωστο τυπο .
Οσο για τους πανασόνικ ειναι προσωπικη σου επιλογη , εγω προτιμω BC/Philips :D .

Reaction score
1.788
Δημητρη όπως βλέπεις δεν κάνω πουθενά μπάι πας.ειδικα σε ζεύξη αλλά και σε άνοδο,α φορτία. Άσχετο με την θεωρεία οτι το ενα προς χίλια είναι ή απόλυτη τιμή είμαι και εγώ κατα.στη μονη περιπτωση που βάζω πυκνωτή έξτρα αλλά όχι πανω στην τροφοδοσία είναι στην μεσαία λήψη στους μετασχηματιστές εξόδου αλλά για άλλο λογο που φανταζιμαι τον γνωρίζεις καλά. Αρκεί κάποιος να γνωρίζει την διάφορα που έχει ένας μετασχηματιστής απο εναν πυκνωτή. εσύ καταλαβαίνεις τι εννοώ. Για να το κάνω κατανοητό μετασχηματιστής παρουσιάζει μια διάφορα φάσης ,καθυστερεί, έως και 30 μοίρες. Ο πυκνωτής έχει μια προπορεία έως και 30 μοίρες. ή σωστη συνεργεία των δυο δίνει άριστα αποτελεσματα.

Reaction score
488
Ναι βρε δεν σε κατηγορησα οτι το κανεις χαχαχα , και καταλαβαινω γιατι το κανεις στον μετασχηματιστη εξοδου αλλα δεν συμφωνω 100% , επισης πιστευω οτι και εσυ καταλαβαινεις ολα αυτα που λεω περι πυκνωτων ! ;) .

Reaction score
1.788
="costas EAR, post: 1789086, member: 4109"]σωστά τα ανωτέρω, ισχύουν στους bypass στην πορεία του σήματος.
εγώ μίλησα για bypass ΜΟΝΟ στην τροφοδοσία, όπου η μεγαλύτερη ταχύτητα των μικρών έχει αποτέλεσμα μόνο στην σταθεροποίηση της όποιας τάσης τροφοδοσίας και φυσικά δεν εμπλέκεται και δεν αλλοιώνει την συμπεριφορά στο φάσμα, καθώς ...δεν είναι στην πορεία του audio σήματος.[/quote]
Παιδια ψυχραιμία' δεν υπάρχει πουθενά στην τροφοδοσία ηλεκτρολιτικοι. Για πιο λογο να γίνει μπάι πας.

Reaction score
1.788
rdim, post: 1789101, member: 31157"]Ναι βρε δεν σε κατηγορησα οτι το κανεις χαχαχα , και καταλαβαινω γιατι το κανεις στον μετασχηματιστη εξοδου αλλα δεν συμφωνω 100% , επισης πιστευω οτι και εσυ καταλαβαινεις ολα αυτα που λεω περι πυκνωτων ! ;) .[/quote]
Εννοειται. Αλλα να κανω μπαι πας στην περιπτωση μου με μικροτερο ηλεκτρολητικο . Ειναι τουλαχιστον κουλο.

Reaction score
488
"""""""Εννοειται. Αλλα να κανω μπαι πας στην περιπτωση μου με μικροτερο ηλεκτρολητικο . Ειναι τουλαχιστον κουλο.""""""""

Αυτο καταλαβες βρε συ ???? , δεν ειπα τετοιο πραγμα καθολου , χωρις καμια παρεξηγηση , για ξαναδιαβασε αυτα που ειπα παρακαλω ! γενικα ειμαι ( IMHO που λενε και οι ξενοι χαχαχα ) τελειως εναντιον του οποιου μπαι πας !! :D .

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος