phono stage mkll

Reaction score
488
A και κατι αλλο , τους Philips που σου εδωσα , στους εδωσα για να τους ακουσεις βρε και οχι για να στηριζουν τις λυχνιες στις προβες που κανεις :D , εαν βαλεις το αυτι σου κοντα τους θα ακουσεις διαφορα λογια - παραπονα ( τους ) χαχαχα .

Reaction score
488
Ο πυκνωτης της Philips ( βρε κολημα με την Philips χαχαχα ) που δοκιμαστηκε δεν ηταν πολυπροπυλενιου , ηταν πολυεστερινης , εαν ηταν πολυπροπυλενιου θα ειχαμε μια πιο καθαρη εικονα ! .

Reaction score
1.788
επισης πανω σε τροφοδοσια αναλογα με τις διοδους και τα χαραχτηρηστικα τους το αποτελεσμα θα ειναι εντελως διαφορετικο , οταν μιλαμε για τροφοδοσια!

Reaction score
1.815
Last edited:

Reaction score
1.788
επισης πανω σε τροφοδοσια αναλογα με τις διοδους και τα χαραχτηρηστικα τους το αποτελεσμα θα ειναι εντελως διαφορετικο , οταν μιλαμε για τροφοδοσια!

SS rectifiers are a bit noisier than tube rectifiers, because they have a current spike at each reversal of phase as they rectify the alternating current. That noise must be dealt with by careful design and component selection. SS rectifiers can be harder on filter capacitors, since they hit the capitors with instantaneous B+ voltages as soon as they are switched on.

Tube rectifiers run quieter (MV rectifiers excepted) because they do not have a noise spike at the phase reversal of the AC current being rectified. Their characteristic load curves provide voltage drop in the B+ which increases with load - causing (in Class AB1 and AB2 designs) the phenomenon of "sag" or momentary power supply current starvation when under heavy load. Tube rectifiers provide for a gradual B+ warm up for your other tubes, rendering standby switches less necessary and protecting your other tubes from ion bombardment problems.

εδω η διαφορα αν γινεται χρηση λυχνιας στην ανορθωση. τα υπερ και τα κατα!!στην περιπτωση την δικη μας μονο υπερ εχουμε..

Reaction score
1.173
Τωρα, οι γκουμουτσες 0,1 τεφλον δυστυχως την ουδετεροτητα τους δεν την αγγιζει κανενας.Στο σημειο που τους βαζω ειναι απαραιτητο να διατηριθει η ουδετεροτητα. Μετα στην ζευξη θα υπαρχουν οι auricap που τους θεωρω για τα χρηματα που κοστιζουν φονιαδες!.
+100000:hi:
Είμαι σχεδόν σίγουρος για τα :vinsent: αποτελέσματα........:D

Reaction score
488
δεν συζητω οτι με ανορθωτρια λυχνια τα παραγματα που αναφερει δεν ισχυουν!!
Τακη ολα αυτα που λες για την ανορθωση με διοδους SS ( solid state ) και με λυχνιες ειναι σωστα , θορυβο εχουν οι διοδοι SS και αυτος ο θορυβος εξαρταται απο τον χρονο trr , στην περιπτωση ομως του bridge residual , η γεφυρα που χρησημοποιηθηκε για να μετρηθουν οι παραμορφωσεις των πυκνωτων ειναι η Schering Bridge και δεν εχει καμια σχεση με την γεφυρα ανορθωσης :).

http://www.laidback.org/~daveg/academic/labreports/rep4/SCHRBRDG.html

Reaction score
1.788
to ειδα εκ των υστερων. . επισης γινεται μια δοκιμη με εντελως διαφορετικους πυκνωτες [ και πολυ καλα κανει για τις μετρησεις] αλλα υπαρχει και κατι που δεν εχει δωσει κανεις σημασια. Την ταση που εργαζονται . Η δοκιμη γινεται στα 40 βολτ . Πολλοι απο τους πυκνωτες εργαζονται εως και 600 βολτ, και καποιοι αλλοι μεχρι τα 63 , 50 , 160.Τα σωστα συμπερασματα [ για το απολυτο] θα ηταν και ολοι οι πυκνωτες να εχουν και την ιδια οριακη ταση λειτουργειας.

Και κατι αλλο . Στην περιπτωση του δικου μου τροφοδοτικου που ειναι εξ ολοκληρου με πολυπροπυλενια χρειαζεται μπαι πας;;

Reaction score
1.788
Σημερα η μερα ειχε κατασκευη των κουτιων [θωρακισεων] των μετασχηματιστων .Η κατασκευη εγινε απο γαλαβανιζε λαμαρινα 0.8 χιλ. Αφου γυριστηκαν στην στραντζα κοπηκαν και πλαινα κοματακια και κολληθηκαν με καλαι. Αφου εγιναν και οι αναλογες σχισμες για να περνουν τα καλωδια τοποθετηθηκαν οι μετασχηματιστες μεσα και εμποτιστηκαν με πολυεστερικη ριτινη....

Reaction score
1.788
εννοειται οτι σημερα θα διανυκτερευσουν μπαλκοναδα μεχρι να στεγνωσουν . Η μυρωδια ειναι εντονοτατη!!

Αυριο μετα την ομηλια του ψηλου στο Μαξιμου, ελπιζω να τελειωσει νωρις, να προλαβω να γυρισω σπιτι για την βαφη τους .

Last edited:

Reaction score
1.815
Είπα κι εγώ!
Μόνο εγώ είμαι ο τελειομανής?:lolsign:

Όταν τα βάψεις μην ξεχάσεις να βάλεις και σχέδια όπως έχει η λατρεία σου :p :

Κοίτα να βάλεις και ...χρωματάκι μην το κάνεις μονόχνωτο!:D

Ούτε παραγγελία να στο έκανα το phono!

Last edited:

Reaction score
1.788
Είπα κι εγώ!