Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199

ika

News
Reaction score
15.153
....
Τι δε καταλαβαίνεις δηλαδή??
Έτυχε μία φορά, και μετά υποψιάζομαι τα πάντα. :gotcha:

Πως λέει και η αμερικάνικη παροιμία "μιά φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης", κάπως έτσι.
Μην σου πω ότι κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε και επιλογή mono....
:errwhat:

Reaction score
2.826
Το 2 και το 3 είναι τα ίδια, συγχώνεψε τα, εκτός αν και το 2 εννοείται από άποψη αδυναμίας χώρου και το 3 από οικονομική άποψη, όποτε ας υπάρξει μια διευκρίνιση

Reaction score
5.359
Παπ@ρίζουμε εν μέσω καραντίνας.
Καλέ τι παπ@ριζουμε;
Εδω έπεσαν μπαναρισματα.... γουορνιγκ... μηνυσεις..... αποκεφαλισμοι.....λιθοβολισμοι... σηκωθηκαν τα λάβαρα..... εκρουσαν τα τούμπανα του πολέμου.....
........ Ε....... και αφού παπ@ριζουμε που παπ@ριζουμε ας το κάνουμε σωστά..... :smile: :tongue:

Reaction score
3.628
Αυτος ρε μαγκες ηταν πολυ μπροστα στην εποχη του!
thumb.jpeg.jpg

Τεσπα,ακουω δικαναλα για τωρα και για το μεσοπροθεσμο μελλον διοτι:
1. Χρειαζονται πολλα λεφτα για να φτιαξεις καλο δικαναλο,
2. Δε νομιζω οτι κανει καποια ουσιαστικη διαφορα στα ειδη της μουσικης που ακουω-αν και καποια στιγμη θελω να ακουσω ενα καλο συστημα οπως του Κωστα για να κρινω επι του ασφαλους...

Reaction score
228
Πολύ θα ήθελα όμως να ακούσω πολυκάναλα όπως ο Δόκτωρ αλλά "ντεν έκω κρίματα καρδιά μου" για τέτοιες επενδύσεις. :)
Επιπλέον της αρχικής επένδυσης, νομίζω οτι στοιχιζει πολύ παραπάνω και το να αποκτήσεις πολυκάναλο υλικο ειτε σε φυσικό φορμάτ (βλ bluray audio κτλ) είτε μεσω συνδρομής (αν υπάρχει).
Ενω στο δικάναλο, οι περισσότεροι εχυμε ήδη τη συλλογή μας, υπάρχει το σποτιφάι κτλ
Για εμένα αυτος ειναι ο Νο 1 αποτρεπτικός παράγοντας (μαζί και με τη διαθεσιμότητα τιτλων σε πολυκαναλο φορμά, εε θελω να ακουω και τη μουσική που μου αρέσει όχι κατ' ανάγκην αυτή που οι παραγωγοί της φροντισαν να παράξουν σε πολυκάναλο φορμά) παρά η αρχική επένδυση.

Μηπως κάνω λαθος και υπαρχει διαθεσιμο υλικο σε "λογικό" κόστος και ποικιλία?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Δεν υπάρχει η επιλογή ''Άκουγα πολυκάναλο, το γύρισα σε δικάναλο, πως μπορείτε κύριοι και ζείτε περικυκλωμένοι με τόσα καλώδια και ηχεία ?'' Respect :biggrin:
Πολυκάναλο με κάπως... ''αλμυρό'' μπάτζετ θα προτιμούσα μάλλον για all in one αν μπορούσα να αντέξω τα παραπάνω..
Θα ψηφίσω το τελευταίο νομίζω, έχω θετικές εμπειρίες και με δύο επιλογές.

Reaction score
1.766
Εγώ προσωπικά έχω και τα δύο set up ενσωματωμένα σε ένα σύστημα (κυρίως) :p και
99% ακούω δικάναλα , όσες προσπάθειες έκανα να ακολουθήσω συμβουλές φίλων του πολυκάναλου setup με upmixng δεν με ικανοποίησαν. Αν πέσει στα χέρια μου κάποια πολυκάναλη παραγωγή θα επανέλθω αν και σίγουρα αυτή θα παίζει καλύτερα σε πολυκάναλο set up που αυτό για εμένα είναι και το λογικό. Και στις δυό περιπτώσεις λοιπόν , είτε upmixing είτε down mixing είναι παρέμβαση οπότε κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λάθος.
Το ορθό είναι να αναπαράγεις το δικάναλο με stereo, το surround με surround το dolby atmos με dolby atmos, όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε και να περνάει όμορφα η ώρα μας.
έτσι νόμιζα και εγώ μέχρι που.......

διάβασε από το ποστ 80 και μετα

Reaction score
6.809
έτσι νόμιζα και εγώ μέχρι που.......

διάβασε από το ποστ 80 και μετα
Το έχω διαβάσει.;)
Εγώ έχω πολύ σύγχρονο σχετικά av και πριν δυό χρόνια με ενθουσίασε και εμένα όταν έστησα και άκουγα τα πάντα σε dolby atmos. Ήταν πραγματικά ένα πολύ όμορφο και σίγουρα διαφορετικό άκουσμα . Όταν όμως σοβάρεψε το πράγμα " μπροστά" με την προσθήκη προ ντακ τελικού και άλλων main ηχείων το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικά προς τα πάνω στις stereo ακροάσεις.
Συνυπολόγισε ότι στις πολυκάναλες παίζει ο ίδιος τελικός και φυσικά και τα ίδια main ηχεία. Προσπάθησα πρόσφατα να ανεβάσω αν ταιριάζει η έκφραση το πολυκάναλο με την προσθήκη δύο svs 12 ιντσων αλλά και πάλι οι διαφορές είναι τραγικές υπέρ του stereo και τις ακούς από το πρώτο γκρανγκ.
Τέσπα, αυτές οι δικές μου εμπειρίες , πάραυτα αν πέσουν στα χέρια μου πολυκάναλες παραγωγές δεν πρόκειται ποτέ να τις ακούσω με το stereo set up όπως δεν θα ακούω τις stereo σε τεχνητά upmixing. Μου αρέσει ο πολυκάναλος να κλειδώνει εκεί που πρέπει μόνος του. :D :D

Reaction score
1.766
Το έχω διαβάσει.;)
Εγώ έχω πολύ σύγχρονο σχετικά av και πριν δυό χρόνια με ενθουσίασε και εμένα όταν έστησα και άκουγα τα πάντα σε dolby atmos. Ήταν πραγματικά ένα πολύ όμορφο και σίγουρα διαφορετικό άκουσμα . Όταν όμως σοβάρεψε το πράγμα " μπροστά" με την προσθήκη προ ντακ τελικού και άλλων main ηχείων το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικά προς τα πάνω στις stereo ακροάσεις.
Συνυπολόγισε ότι στις πολυκάναλες παίζει ο ίδιος τελικός και φυσικά και τα ίδια main ηχεία. Προσπάθησα πρόσφατα να ανεβάσω αν ταιριάζει η έκφραση το πολυκάναλο με την προσθήκη δύο svs 12 ιντσων αλλά και πάλι οι διαφορές είναι τραγικές υπέρ του stereo και τις ακούς από το πρώτο γκρανγκ.
Τέσπα, αυτές οι δικές μου εμπειρίες , πάραυτα αν πέσουν στα χέρια μου πολυκάναλες παραγωγές δεν πρόκειται ποτέ να τις ακούσω με το stereo set up όπως δεν θα ακούω τις stereo σε τεχνητά upmixing. Μου αρέσει ο πολυκάναλος να κλειδώνει εκεί που πρέπει μόνος του. :D :D
δοκίμασε και το kodi.
δεν ξέρω υποθέσεις κάνω αλλα με τον ενισχυτη
ούτε εγώ ήμουν ευχαριστημένος.
τώρα το αποτέλεσμα είναι πολύ υπέρ του δικαναλου.
φυσικά παίζουν πολλά πράγματα ρολο.
και εμενα το δικαναλο είναι καλύτερο σε ανάλυση αλλα δεν μπορει
να βγάλει τον όγκο των 7 ηχείων σε καμια περίπτωση.

Reaction score
2.803
Είναι αυτό που είχαμε πει ότι τα upmixing που κάνουν η σύγχρονοι av ενισχυτές είναι πολύ καλύτερα από ότι παλιά, καμιά σύγκριση που λέει και ο Έαρ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.214
Είναι αυτό που είχαμε πει ότι τα upmixing που κάνουν η σύγχρονοι av ενισχυτές είναι πολύ καλύτερα από ότι παλιά, καμιά σύγκριση που λέει και ο Έαρ.
Με τον Emotiva άκουγα δικάναλα. Το πολυκάναλο upmix δεν ηταν πειστικό.

Τωρα μόνο Auro3d τα δικάναλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.987
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph