Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199
Reaction score
36
απλα ακουω αυστηρα δικαναλα .....(ειδαμε και τα δισκακια 5.1 audio την αποδοχη που ειχαν , ή αποτυχια ...στην περιπτωση πχ. pink floyd dark side of the moon .)
και βλεπω καμια ταινια πολυκαναλα μεσω passtrough .... απλα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
Το 2 και το 3 είναι τα ίδια, συγχώνεψε τα, εκτός αν και το 2 εννοείται από άποψη αδυναμίας
Όχι.
Το 2 είναι για αυτούς που δεν θα στήσουν πολυκάναλο, αν πχ δε χωράει στο χώρο τους, ή αν δε θέλουν να δώσουν εκεί λεφτά.
Το 3 είναι για αυτούς που σκοπεύουν, όταν μπορέσουν, να στήσουν πολυκάναλο.

Δηλαδή οι μεν θα μείνουν στο δικάναλο φορέβε, ενώ οι δε θα μεταβούν κάποτε σε πολυκάναλο, αργά η γρήγορα δεν ξέρω, αναλόγως των περιστάσεων του καθενός.
Συμφωνώ, είναι η απόλυτη πλειοψηφία με τις ηχομπάρες και τα Bluetooth
Εννοείται πως ο μονοκαναλος ήχος κυριαρχεί στην πλειοψηφία του κόσμου, ιδίως του νέου κόσμου.
Δεν έχει νόημα για μας που ασχολούμαστε με το Hi-Fi να συζητάμε για μονοκάναλο, σχεδόν ούτε για δικάναλο δεν έχει νόημα, αλλά τες πα..
δεν θα ακούω τις stereo σε τεχνητά upmixing.
Είναι εντελώς αντικειμενικά καλύτερο το δικάναλο περιεχόμενο μέσω απμίξινγκ, αναφέρεται μέχρι και από τον Τουλ αυτό, οπότε κάθε αντίθετη εκτίμηση ακρόασης, θα πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά για να βρεθεί το πρόβλημα.
Οι πιθανότερες αιτίες είναι ανομοιογένεια των ηχείων, κακής ποιότητας περιφερειακά ηχεία, κακής ποιότητας στήσιμο και κακής ποιότητας ισοστάθμιση.
Τέλος, αλλά σημαντικό, κακής ποιότητας αλγόριθμος απμίξινγκ.

Το πολλ δεν γίνεται για να αποδείξει αν το δικάναλο είναι καλύτερο από το πολυκάναλο, αυτά τα έχουμε ξεπεράσει.

Το πολλ δείχνει την κατάσταση αυτή τη στιγμή στα οικιακά σεταπ, και την τάση για το μέλλον.

Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, στο 46% είναι δικάναλο σεταπ, και προφανώς οι χρήστες του, θέλουν να παραμείνει έτσι, έτσι γουστάρουν.

Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, ιδίως όσοι ακούνε βασικά πικάπ, δεν έχει και νόημα να συζητάνε κάτι περισσότερο.. τες πα.

Το 7% δεν έχει τη δυνατότητα να στήσει πολυκάναλο, οπότε θα παραμείνουν στο δικαναλο λόγω συνθηκών.

Το 18% με δικάναλο σήμερα, θα ήθελε να στήσει στήσει πολυκάναλο σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Σημαντικό ποσοστό. Δείχνει την τάση που έλεγα.

Τέλος, το 25% ακούει ήδη πολυκαναλα.

Σημαντικό ποσοστό κι αυτό. 1 στους 4, δεν είναι λίγο...

Όταν κάποτε θα μπορέσουν να στήσουν πολυκάναλο οι δικαναλοι που θέλουν, το συνολικό ποσοστό των πολυκάναλων θα φτάσει πάνω κάτω στο επίπεδο των δικαναλων σήμερα.

Έχουμε δηλαδή ένα 18% δικαναλων, που θα ήθελαν όταν μπορέσουν, να στήσουν πολυκάναλο.
Σημαντικό ποσοστό κόσμου για να βοηθήσουμε, όσοι έχουμε ήδη φτάσει εκεί.

Reaction score
6.809
Με τον Emotiva άκουγα δικάναλα. Το πολυκάναλο upmix δεν ηταν πειστικό.

Τωρα μόνο Auro3d τα δικάναλα.
Ίσως μόνο αυτό το φορμάτ να αξίζει για upmixing μουσικής. Δεν έχω ιδία άποψη ο δικός μου είναι dolby atmos αλλά αφού στην ουσία και με ένα σωστά στημένο δικάναλο πετυχαίνουμε το 3d κάνοντας τον συνειρμό ίσως αυτό είναι το καταλληλότερο για να ακούς μουσική από περισσότερα κανάλια. Στις ταινίες δεν συζητάμε , το ατμος είναι φωτιά!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
Ακούω mono όπως τα μεγάλα club παγκοσμίως.
Άρπα την γιατρουδάκι!
Νοερώς μαζί σου.Ακούω επίσης από δωμάτια διπλανά στο χώρο όπου είναι εγκατεστημένο το setup.
Monophonic Pride Rulzzz! 🤡
Συμφωνώ, είναι η απόλυτη πλειοψηφία με τις ηχομπάρες και τα Bluetooth.

Βάλε Εαρ mono
Η ορθή διατύπωση για την υποψήφια εναλλακτική επιλογή θα ήταν : ΄΄ακούμε Ear και...mono Ear΄΄. :sneaky:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.215
Μου κάνουν μεγάλη εντύπωση τα ποσοστά μεχρι στιγμής του πολυκάναλου:
14 στους 56!
Και ακόμα 10 σκοπεύουν-θα ήθελαν να βάλουν πολυκάναλο.

Σε καμία περίπτωση αυτο δεν είναι αντιπροσωπευτικό, η εκτίμηση μου είναι πως παγκοσμίως πολύ λιγότερο απο 10% ακούει πολυκάναλα. (Είναι και το mono που είναι η συντριπτική πλειοψηφία λόγω Bluetooth ηχείων+ηχομπάρες!)

Τα περισσότερα πολυκάναλα συστήματα είναι κακοστημένα στον χώρο (κυρίως), με πολύ μέτριες επιλογές-συνδυασμούς ηχείων και ενισχυτών, και παίζουν τον ρόλο της υποστήριξης ήχου μιας μεγαλούτσικης τηλεόρασης για μπαμ-μπουμ σε καμία ταινία. Για να μην πιάσουμε το πονεμένο θέμα της καταραμένης αυτόματης ισοστάθμισης.

Απο την άλλη τα dedicated home cinemas παγκοσμίως ειναι εξοπλισμένα συνήθως με ανυπόφορα ηχεία, και κακή αφιλόξενη διακόσμηση με αποτέλεσμα η απόλαυση μουσικής να γίνεται αδύνατη.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακουστεί σωστά η πολυκάναλη μουσική, ενώ ένα κουτσοδικάναλο κάπως φτιάχνεται.
Το πολυκάναλο απαιτεί ξεχωριστό χώρο με αποδεκτές διαστάσεις (ή σύζυγο που αγαπάει εξίσου τη μουσική, εξαιρετικά σπάνιο), μελέτη, παρέμβαση ειδικού και αρκετά περισσότερα χρήματα.
Και υπαρχει και το προβλημα της έλλειψης πολυκάναλου streaming.

Όσοι καταφέρουν να το στήσουν σωστά στην μεγάλη πλειοψηφία τους θα το προτιμήσουν, αλλά θα είναι λίγοι στο σύνολο.

Δεν είναι για όλους.

Οι υπόλοιποι φτιάξτε τουλάχιστον το δικάναλο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Reaction score
2.803
Οι πλαστικοχειρούργοι και όσοι πουλάνε σιλικόνη πρέπει να έχουν χ@στεί στο τάληρο.....
Μπορεί, αλλά η Έλενα έχει αυτό το high class που την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σκυλιά της νύχτας. :geek:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
Η ορθή διατύπωση για την υποψήφια εναλλακτική επιλογή θα ήταν : ΄΄ακούμε Ear και...mono Ear΄΄. :sneaky:
Ευκαιρία να φτιάξεις ένα ανάλογο πολλ. 8-)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.215
10989E73-19C5-4F6E-8FB3-70380D2D6CE7.png

Αυτή τη στιγμή ακούω αυτήν την παλιά (1968) δικάναλη ηχογράφηση σε Auro3d και είναι εξαιρετική κι ας εχει λίγο φυσηματάκι.

Αλλάζοντας φορμάτ σε δικάναλο είναι απογοήτευση.
Το Dolby Surround είναι κοντά στο Auro3d, και πολύ μακρυά απο το δικάναλο.

Αναρωτιέμαι πόσο λάθος έχετε στήσει το πολυκάναλο σας όσοι προτιμάτε το δικάναλο- εφόσον φυσικά χρησιμοποιείτε το ίδιο σύστημα/ηχεία/χώρο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
η εκτίμηση μου είναι πως παγκοσμίως πολύ λιγότερο απο 10% ακούει πολυκάναλα.
Πιθανώς, αν αναφέρεσαι γενικά σε όλο τον πληθυσμό.

Όσον αφορά τους φίλους του Hi-Fi, οι οποίοι προφανώς δεν αρκούνται σε μονοφωνικά blue tooth ηχεία που μοσχοπουλανε στο γενικό πληθυσμό, νομίζω πως τα ποσοστά των πολυκάναλων ακροατών είναι σαφώς πάνω από 20%, και το βλέπουμε αυτό από τα φόρουμ τεχνολογίας, από το κόσμο που πετάγεται στα συστήματα ισοστάθμισης και στους πολυκαναλους av processor, όπως και το δικό μας, που πάει πραγματικά καλά.
Αλλάζοντας φορμάτ σε δικάναλο είναι απογοήτευση.
Το Dolby Surround είναι κοντά στο Auro3d, και πολύ μακρυά απο το δικάναλο.
Συνυπογράφω.

Η διαφορά υπέρ του απμίξινγκ σε δικάναλο περιεχόμενο, είναι υπεράνω κριτικής. Βγάζει μάτι.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει οποιοσδήποτε έχει αυτιά και άκουσε στο σεταπ του ντιμιφουτ και στο δικό μου.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, είναι αστείο να το συζητάμε, ούτε πολλ χρειάζεται ούτε περισσότερη τεκμηρίωση, σταματήστε το.

Βρείτε απλώς τι κάνετε λάθος.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Όχι.
Το 2 είναι για αυτούς που δεν θα στήσουν πολυκάναλο, αν πχ δε χωράει στο χώρο τους, ή αν δε θέλουν να δώσουν εκεί λεφτά.
Το 3 είναι για αυτούς που σκοπεύουν, όταν μπορέσουν, να στήσουν πολυκάναλο.

Δηλαδή οι μεν θα μείνουν στο δικάναλο φορέβε, ενώ οι δε θα μεταβούν κάποτε σε πολυκάναλο, αργά η γρήγορα δεν ξέρω, αναλόγως των περιστάσεων του καθενός.

Εννοείται πως ο μονοκαναλος ήχος κυριαρχεί στην πλειοψηφία του κόσμου, ιδίως του νέου κόσμου.
Δεν έχει νόημα για μας που ασχολούμαστε με το Hi-Fi να συζητάμε για μονοκάναλο, σχεδόν ούτε για δικάναλο δεν έχει νόημα, αλλά τες πα..

Είναι εντελώς αντικειμενικά καλύτερο το δικάναλο περιεχόμενο μέσω απμίξινγκ, αναφέρεται μέχρι και από τον Τουλ αυτό, οπότε κάθε αντίθετη εκτίμηση ακρόασης, θα πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά για να βρεθεί το πρόβλημα.
Οι πιθανότερες αιτίες είναι ανομοιογένεια των ηχείων, κακής ποιότητας περιφερειακά ηχεία, κακής ποιότητας στήσιμο και κακής ποιότητας ισοστάθμιση.
Τέλος, αλλά σημαντικό, κακής ποιότητας αλγόριθμος απμίξινγκ.

Το πολλ δεν γίνεται για να αποδείξει αν το δικάναλο είναι καλύτερο από το πολυκάναλο, αυτά τα έχουμε ξεπεράσει.

Το πολλ δείχνει την κατάσταση αυτή τη στιγμή στα οικιακά σεταπ, και την τάση για το μέλλον.

Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, στο 46% είναι δικάναλο σεταπ, και προφανώς οι χρήστες του, θέλουν να παραμείνει έτσι, έτσι γουστάρουν.

Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, ιδίως όσοι ακούνε βασικά πικάπ, δεν έχει και νόημα να συζητάνε κάτι περισσότερο.. τες πα.

Το 7% δεν έχει τη δυνατότητα να στήσει πολυκάναλο, οπότε θα παραμείνουν στο δικαναλο λόγω συνθηκών.

Το 18% με δικάναλο σήμερα, θα ήθελε να στήσει στήσει πολυκάναλο σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Σημαντικό ποσοστό. Δείχνει την τάση που έλεγα.

Τέλος, το 25% ακούει ήδη πολυκαναλα.

Σημαντικό ποσοστό κι αυτό. 1 στους 4, δεν είναι λίγο...

Όταν κάποτε θα μπορέσουν να στήσουν πολυκάναλο οι δικαναλοι που θέλουν, το συνολικό ποσοστό των πολυκάναλων θα φτάσει πάνω κάτω στο επίπεδο των δικαναλων σήμερα.

Έχουμε δηλαδή ένα 18% δικαναλων, που θα ήθελαν όταν μπορέσουν, να στήσουν πολυκάναλο.
Σημαντικό ποσοστό κόσμου για να βοηθήσουμε, όσοι έχουμε ήδη φτάσει εκεί.
τα αποτελέσματα του poll προς το παρόν ντοκ είναι..εικονική πραγματικότητα!

Είναι λόγω πολύ μικρού ποσοστού ..ενσωμάτωσης στη ψηφοφορία μελών σαν να βγάζεις exit poll για την ολόκληρη την επικράτεια βάσει των αποτελεσμάτων ενός ορεινού εκλογικού τμήματος του νομού Ευριτανίας με 45 ψηφοφόρους!!! :p:p

Μη βιάζεσαι λοιπόν..
Περίμενε μια βδομαδούλα και τα ξαναλέμε..
Το ποσοστό των πολυκάναλων δε πρέπει να ξεπερνά το 10% μαζί με όσους δηλώνουν...πρόθεση ψήφου εμπιστοσύνης σ'αυτή την ηχητική αρχιτεκτονική!
Τhat's the truth Doc! :sneaky:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
τα αποτελέσματα του poll προς το παρόν ντοκ είναι..εικονική πραγματικότητα!

Είναι λόγω πολύ μικρού ποσοστού ..ενσωμάτωσης στη ψηφοφορία μελών σαν να βγάζεις exit poll για την ολόκληρη την επικράτεια βάσει των αποτελεσμάτων ενός ορεινού εκλογικού τμήματος του νομού Ευριτανίας με 45 ψηφοφόρους!!! :p:p

Μη βιάζεσαι λοιπόν..
Περίμενε μια βδομαδούλα και τα ξαναλέμε..
Το ποσοστό των πολυκάναλων δε πρέπει να ξεπερνά το 10% μαζί με όσους δηλώνουν...πρόθεση ψήφου εμπιστοσύνης σ'αυτή την ηχητική αρχιτεκτονική!
Τhat's the truth Doc! :sneaky:
Λέανδρε αν σε βολεύει να πω ένα άλλο ποσοστό, πες ποιο θες να το πω.

Δεν έχω ενδιαφέρον, δεν κάνω αγώνα να αποδείξω ότι είναι πολλά τα πολυκαναλα σεταπ, χέστηκα.

Δε ξέρω εσύ τι ακριβώς θες, αλλά πες το να στο κάνω επισήμως δεκτό.

Ειλικρινά αδιαφορώ. Αλήθεια.

Αν θες να πω ότι όλοι έχετε δικάναλο σεταπ και μόνο γω σα τη μύγα μες στο γάλα έχω πολυκάναλο, δεκτό, κανένα πρόβλημα. Αλήθεια όμως.

Δε με ενοχλεί καθόλου να είμαι μόνο εγώ που ακούω υπέροχα πολυκαναλα φρέσκα πράγματα, γιατί να έχω πρόβλημα; Εσείς έχετε. :tongue:

Ούτε θα με ενοχλούσε να είχα τα περισσότερα λεφτά από όλους, ούτε να ήμουν πιο όμορφος από όλους, ούτε να είχα το καλύτερο αυτοκίνητο και σπίτι από όλους, γιατί να με ενοχλούσε; Καταλαβαίνεις τι λέω;

Last edited:

Reaction score
15.543
Ίσως μόνο αυτό το φορμάτ να αξίζει για upmixing μουσικής. Δεν έχω ιδία άποψη ο δικός μου είναι dolby atmos αλλά αφού στην ουσία και με ένα σωστά στημένο δικάναλο πετυχαίνουμε το 3d κάνοντας τον συνειρμό ίσως αυτό είναι το καταλληλότερο για να ακούς μουσική από περισσότερα κανάλια. Στις ταινίες δεν συζητάμε , το ατμος είναι φωτιά!!
ναι, απο το δικαναλο ειναι καλυτερο .....;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε αν σε βολεύει να πω ένα άλλο ποσοστό, πες ποιο θες να το πω.

Δεν έχω ενδιαφέρον, δεν κάνω αγώνα να αποδείξω ότι είναι πολλά τα πολυκαναλα σεταπ, χέστηκα.

Δε ξέρω εσύ τι ακριβώς θες, αλλά πες το να στο κάνω επισήμως δεκτό.

Ειλικρινά αδιαφορώ.
δε χρειάζεται ντοκ να πεις τίποτα τώρα..με 75 απαντήσεις από 34927 εγγεγραμμένα μέλη θεωρείς ότι είσαι έστω στα ανώτερα επιτρεπτά στατιστικά περιθώρια λάθους??
Μη τρελαθούμε κιόλας..
Ως τώρα μόνο για την επιστήμη και την επιστήμη και τη τεκμηρίωση μιλάμε..ε..άσε λοιπόν το χρόνο να συγκεντρωθούν ένα εύλογο ποσοστό συμμετεχόντων για να είσαι τουλάχιστον κοντά στο ελάχιστο αποδεκτό όριο ψηφοφόρων.
Μετά πες μου κι ότι το πολυκάναλο είναι στο 60% του site, no problem..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αυτή την παπαριά την έχει πει και άλλος στο παρελθόν για άλλο θέμα. Πόσο λάθος είναι.
Δηλαδή ρε Πέτρο μιας κι εσύ δε λες π@π@ριες όπως εγώ.. πόσα μέλη έχει το site για να ξέρουμε?
Γιατί για να έχεις ένα πόρισμα με απόκλιση +/- 5% στατιστικά χρειάζεσαι τουλάχιστον το 5% των πραγματικών μελών, για μεγαλύτερη ακρίβεια της τάξης του +/- 2% απαιτείται τουλάχιστον το 12% των μελών.. επιστημονικά πάντα ε??

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.955
Δηλαδή ρε Πέτρο μιας κι εσύ δε λες π@π@ριες όπως εγώ.. πόσα μέλη έχει το site για να ξέρουμε?
Γιατί για να έχεις ένα πόρισμα με απόκλιση +/- 5% στατιστικά χρειάζεσαι τουλάχιστον το 5% των πραγματικών μελών, για μεγαλύτερη ακρίβεια της τάξης του +/- 2% απαιτείται τουλάχιστον το 12% των μελών.. επιστημονικά πάντα ε??
από πότε ασχολείσαι με επιστημονικά εσύ? :cry: :gotcha:🙃:roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.286
Πότε κλείνουν οι κάλπες :D
Ποτέ.

Δε χρειάζεται.

Δε κερδίζει κανένας τίποτα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Ο καθένας ακούει αυτό που έχει, ασχέτως του τι έχουν οι άλλοι.

Ο ντιμιφουτ, που τα ψάχνει και περισσότερο από μένα τα στατιστικά στοιχεία είναι η αλήθεια, εκτιμά πως το 5% του κόσμου ακούει πολυκαναλα τη μουσική του, και η συντριπτική πλειοψηφία ακούει μονοφωνικά.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω και φυσικά καμιά όρεξη να διαφωνώ, μόνο στις μπύρες τα κάνουμε αυτά...

Δηλώνω πολύ τυχερός και χαρούμενος που κατάφερα και βρίσκομαι μέσα σε ένα πιθανό 5%, τίποτε άλλο. ;)
ειδαμε και τα δισκακια 5.1 audio την αποδοχη που ειχαν , ή αποτυχια ...στην περιπτωση πχ. pink floyd dark side of the moon .)
Δεν κατάλαβα, λες ότι είναι αποτυχημένη σε πωλήσεις ή σε ποιότητα η πολυκάναλη ηχογράφηση του dark side of the moon;
Ότι ακούγεται χειρότερα από τη δικάναλη;
Ή ότι δε πούλησε πολλά τεμάχια;
Τι εννοείς;

Staff online

• spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος