Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Reaction score
6
Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Γεια σας & χρόνια πολλά!

Τυχαίνει και έχω το PopCornHour A-100 περίπου από τον 7ο του 2008, του έχω και το πιο πρόσφατο firmware και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό σε πάρα πολλά σημεία!

Το έω βάλει πάνω σε ένα τοπικό μου δίκτυο με κάποιο σέρβερ και παίζει από εκεί σχεδόν τα πάντα, με HDMI στα 1080/24p σε μια 40άρα LCD Sony KDL-40L4000 (που πρόσφατα απέκτησα με 749€)!
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν του είχα βάλει, ως πριν από λίγες μόλις μέρες, εσωτερικό σκληρό δίσκο. Το ότι καλυπτόμουν από το υπάρχον τοπικό δίκτυό μου.

Τελικά όμως, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και του έβαλα έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο σε ext3.
Τώρα πια ψάχνομαι με τις διάφορες επιπλέον δυνατότητές του, κυρίως λόγω της ύπαρξης εσωτερικού δίσκου.
Κι εδώ ξεκινούν οι απορίες μου...

1. Πού ή πώς θα μπορούσα να βρω όλα τα διαθέσιμα ports του PopCornHour A-100 μου;
Όλα με όσα θα μπορώ δηλαδή, να έχω πρόσβαση σε κάτι από αυτό, μέσω του υπολογιστή μου ακόμα και απομακρυσμένα (με το κατάλληλο port forwarding του router μου βέβαια).
Ως τώρα τα μόνα που ξέρω είναι τα:
8077 = Clutch
8088 = Application για αναπαραγωγή media & Bit Torent WebUI (που το torent κομμάτι του πάει και κατευθείαν με το 8883 port)
21 = FTP
Αυτά! Είμαι όμως σίγουρος πως πρέπει να υπάρχουν κι άλλα. Ξέρει κανείς πού ή πώς βρίσκονται συγκεντρωμένα;

2. Ενώ έχω εγκαταστήσει το WinSCP για FTP και ενώ του δίνω την IP του PopCornHour A-100 μου, στο port "21", με login & password "ftpuser", σε προτόκολο απλού "FTP" και όλες τις άλλες ρυθμίσεις όπως έρχονται default στο WinSCP, δε λέει να μου συνδεθεί τελικά ενώ μου γράφει στο παραθυράκι σύνδεσης "Connected with <PCH-IP>. Waiting for welcome message..."! Μέχρι εκεί όμως! Όσο και να περιμένω τίποτα παραπάνω! Γιατί; Τί πάει λάθος άραγε;
Σημειωτέο ότι από το σχετικό μενού του PopCornHour A-100 μου "Εφαρμογές NMT", ο "FTP Server" δείχνει ενεργός, άρα υποθέτω ότι δουλεύει!

3. Όπως είπα και παραπάνω, έχω πετύχει σύνδεση μέσω HDMI σε 1080/24p δεδομνένου ότι την υποστηρίζει και η TV μου. Ωστόσο έχω μια αμφιβολία σε ποια ακριβώς ρύθμιση θα σύμφερε να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα με τον σωστότερο τρόπο για θέαση ανάλογων media αρχεών π.χ. ".mkv" στα 1080p.
Τώρα, από την επιλογή στο μενού του "Εικόνα / Ήχος > Έξοδος Video" το έχω στη ρύθμιση "1080p 23.976Hz" θεωρόντας ότι είναι η πλησιέστερη στα στανταρς των περισσότέρων συμπιεσμένων media αρχεών που βρίσκω. Έτσι και η TV, μου λέει ότι το βρισκει σα"1080/24p" σύδεση. Όμως στη σχετική επιλογή έχει κι άλλες εναλλακτικές των 1080p και μάλιστα με περισσότερα Hz. Ωστόσο σε μερικές από αυτές η TV μου δεν το βρίσκει καν, σε άλλες πάλι το βρίσκει σαν "1080/24p" ενώ σε άλλες το βρίσκει απλώς σαν "1080p" (δηλαδή όχι & 24).
Με βάση τί κριτήριο τελικά θα πρέπει να επιλέξω την καλύτερη μεταξύ όσων κουμπόνουν στα "1080/24p";
Όμως αυτά προς το παρόν!
Ευχαριτώ εκ των προτέρων!

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

2. Ενώ έχω εγκαταστήσει το WinSCP για FTP και ενώ του δίνω την IP του PopCornHour A-100 μου, στο port "21", με login & password "ftpuser"
Το username είναι "ftpuser" αλλά ο κωδικός είναι "1234".

Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά!!

Reaction score
19

1. Πού ή πώς θα μπορούσα να βρω όλα τα διαθέσιμα ports του PopCornHour A-100 μου;
Όλα με όσα θα μπορώ δηλαδή, να έχω πρόσβαση σε κάτι από αυτό, μέσω του υπολογιστή μου ακόμα και απομακρυσμένα (με το κατάλληλο port forwarding του router μου βέβαια).
Ως τώρα τα μόνα που ξέρω είναι τα:
8077 = Clutch
8088 = Application για αναπαραγωγή media & Bit Torent WebUI (που το torent κομμάτι του πάει και κατευθείαν με το 8883 port)
21 = FTP
Αυτά! Είμαι όμως σίγουρος πως πρέπει να υπάρχουν κι άλλα. Ξέρει κανείς πού ή πώς βρίσκονται συγκεντρωμένα;
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια συγκεντρωμένη λίστα συγκεκριμένα για τις ports... Θα μπορούσες με κάποιο utility να κάνεις portscan πάνω στο popcorn και να σου πει τι είναι ανοιχτό... έπειτα να ψάξεις για κάθε port στο forum έξω για λεπτομέριες.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Το username είναι "ftpuser" αλλά ο κωδικός είναι "1234".

Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά!!
Σωστός όπως πάντα άλλωστε!

Καλά, τί βλακεία Θεέ μου;!
Και να φανταστείς ότι την πληροφορία για τα UserName & Password (με το λάθος Password) την έχω από δικό τους info σε σχετικό ηλεκτρονικό τους έντυπο!

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Και να φανταστείς ότι την πληροφορία για τα UserName & Password (με το λάθος Password) την έχω από δικό τους info σε σχετικό ηλεκτρονικό τους έντυπο!
Το ftpuser/ftpuser νομίζω ίσχυε σε παλιότερο firmware :126:

Reaction score
19

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια συγκεντρωμένη λίστα συγκεκριμένα για τις ports... Θα μπορούσες με κάποιο utility να κάνεις portscan πάνω στο popcorn και να σου πει τι είναι ανοιχτό... έπειτα να ψάξεις για κάθε port στο forum έξω για λεπτομέριες.
Συμπλήρωση: Αν κάνεις port scan, κάνε για range 0-65535 που είναι και το όριο των ports.

Ένα παράδειγμα απ'το δικό μου (του έχω αλλάξει μερικές ports):

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Θα μπορούσες με κάποιο utility να κάνεις portscan πάνω στο popcorn και να σου πει τι είναι ανοιχτό.
Το έκανα αυτό αλλά δεν είχε κάνα σοβαρό αποτέλεσμα! Ούτε καν τις προαναφερόμενες ports (πλην αυτής του FTP) δε μου παρουσίασε ως διαθέσιμες.

Reaction score
6

Ουπς! Μάλλον βιάστηκα πριν!

Το ξανακάνω τώρα αλλά με τις ρυθμίσεις που γράφεις και δείχνει να βρίσκει κι εμένα πια.
Ακόμα τρέχει!
Μόλις τελειώσει θα ενημερώσω σχετικά...

Reaction score
6

Τελείωσε! (Έφαγα κιόλα στο ενδιάμεσο γι αυτό άργησα λίγο περισσότερο:107:)
Έχουμε και λέμε για Open ports:

01. 21 = FTP
02. 111
03. 139
04. 445
05. 849
06. 854
07. 2020
08. 2049
09. 6357 = Φέρνει πληροφορίες σε XML
10. 8055 = Γραφικό περιβάλλον διαχείρισης του "My Channels" (Casgle). Καλό!
11. 8066 = NZBGet Web Interface v 1.0 (Δεν κατάλαβα τί ακριβώς είναι αλλά δείχνει ενδιαφέρον!)
12. 8077 = Clutch (Το γνωστό πια περιβάλλον για Torrent)
13. 8088 = Application για αναπαραγωγή media & Bit Torrent WebUI
14. 8881
15. 8883 = Bit Torrent WebUI
16. 8888 = Φέρνει πληροφορίες σε XML (άλλες)
17. 49856
18. 51413
19. 55445
20. 55479 = Φέρνει πληροφορίες σε XML (άλλες πάλι)
Αυτά προς το παρόν, βάσει δηλαδή το τρέχον (& τελευταίο) firmware του PopCornHour A-100 μου!

Reaction score
19

11. 8066 = NZBGet Web Interface v 1.0 (Δεν κατάλαβα τί ακριβώς είναι αλλά δείχνει ενδιαφέρον!)
Είναι Usenet downloader αλλά χρειάζεται (συνήθως) αγορασμένο account για να εκμεταλευτεί κανείς τις αρετές του...

Reaction score
6

Δε λέω, καλό που μπορεί και παίρνει και εσωτερικό σκληρό δίσκο αλλά στην περίπτωσή μου τελικά αποδεικνύεται περισσότερο φασαρία παρά καλό!
Τη στιγμή που έχω στημένο ενσύρματο δίκτυο και μάλιστα με σέρβερ 24/7, και παράλληλα δε πολυσυμπαθώ γενικότερα λύσεις τύπου torrent, δεν έχει και πολύ νόημα να το φορτώσω και με εσωτερικό σκληρό δίσκο γιατί ουσιαστικά επωμίζομαι μόνο τα αρνητικά της διαδικασίας, ήτοι:
1. Τεράστιοι χρόνοι μεταφοράς ιδιαίτερα των μεγάλων αρχείων στον εσωτερικό σκληρό δίσκο, ακόμα και με FTP τρόπο.
2. Αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη χρήση, ιδιαίτερα σε βαριά φορμάτ αρχείων όταν αναπαράγονται από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο του.
3. Αν και έχει μια στοιχιώδη διαχείριση στο πότε ενεργοποιεί τη λειτουργία του εσωτερικού σκληρού δίσκου του και πότε όχι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις τον ενεργοποιεί χωρίς κανέναν λόγο.
4. Θόρυβος κατά τη λειτουργία του εσωτερικού σκληρού δίσκου. Αν και μικρός, είναι αισθητός σε σχέση με την απόλυτη ησηχία που έχει χωρίς αυτόν.

Άρα, πάει για εξαγωγή! Εξάλλου είχα βάλει έναν μικρό (μόλις 80 ταπεινά GB) απλώς για δοκιμή.

Reaction score
19
To A100 έχεις να φανταστώ; Γιατί το Α110 συνδέεται και με USB με το pc ώστε να τον γεμίζεις γρήγορα :107:

Αν βάλεις 3.5άρη δίσκο λογικό είναι να κάνει αρκετή φασαρία. Εγώ έχω έναν 2.5άρη μέσα και είναι πραγματικά σα να μην υπάρχει. Torrents 24/7 :123:

Reaction score
6

Δε χρειάζεται να "φανταστείς"! Το έχω ήδη αναφέρει αρκετές φορές ότι πράγματι έχω το PopCorn Hour A-100.:107:

Γνωρίζω για τις διαφορές του με το PopCorn Hour A-110 αλλά "πρόλαβα" και το πήρα λίγες μόλις μέρες πριν κυκλοφορήσει ο "αντικαταστάτης" του, το νεότερο μοντέλο δηλαδή.
Ωστόσο δε μπορώ να πω ότι μετάνιωσα τελικά, λίγο "σπάστηκα" βέβαια:122: αλλά ΟΚ.

Καλό και το να μπορεί να συνδεθεί με USB2 κατευθείαν πάνω σε υπολογιστή έτσι κι αλλιώς! Ωστόσο δε θα το θεωρούσα και πολύ βολικό στη περίπτωσή μου να το μπαινόβγαζα από τη θέση του με όλες τις ανάλογες συνδέσεις αποσυνδέσεις του, μόνο για τέτοιο σκοπό κάθε τρεις και λίγο. Δίκτυο και πάλι δίκτυο! Γι αυτό το έχω επεκτείνει ενσύρματα σχεδόν σε όλο το σπίτι (και όχι μόνο).

Όσο αφορά τη λύση 2,5" εσωτερικού σκληρού δίσκου, αρκετά τα πλεονεκτήματά της, όπως όμως σίγουρα ξέρεις, έχει και τα αρνητικά του. Λιγότερες επιλογές στην αγορά και αισθητά ακριβότερο το κάθε GB του (συν το κόστος έστω και μικρό του αντάπτορα στον IDE), ενώ παίζεις και με μικρότερες ανώτερες χωρητικότητες. Όσο αφορά δε την ταχύτητά τους, όσο κι αν έχουν βελτιωθεί δε πλησιάζουν και πολύ τους 3,5".
Να μιλάγαμε για... SSD, θα άλλαζε κατά πολύ αλλά είναι κάπως νωρίς ακόμα μάλλον!:126:

Για τα torrents, τί να πω, ποτέ μου δε τα "πήγα" και πολύ! Rapidshare και ξερό ψωμί!:144:

Reaction score
21
To A100 έχεις να φανταστώ; Γιατί το Α110 συνδέεται και με USB με το pc ώστε να τον γεμίζεις γρήγορα :107:
Με μονη παρατηρηση οτι τα κανει μανταρα σε μεταφορα αρχειων με ονοματα utf-8 κλπ χαρακτηρες ......

Reaction score
0

Καλό και το να μπορεί να συνδεθεί με USB2 κατευθείαν πάνω σε υπολογιστή έτσι κι αλλιώς! Ωστόσο δε θα το θεωρούσα και πολύ βολικό στη περίπτωσή μου να το μπαινόβγαζα από τη θέση του με όλες τις ανάλογες συνδέσεις αποσυνδέσεις του, μόνο για τέτοιο σκοπό κάθε τρεις και λίγο. Δίκτυο και πάλι δίκτυο!
+10000000000000000000

Το πολύ το βάλε βγάλε δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ποιότητα κατασκευής του. Ούτε και οι θερμοκρασίες που ανεβαίνουν με τη χρήση εσωτερικού δίσκου. Τοπικό δίκτυο και streamάρισμα από pc ή -αν υπάρχει- NAS. Ούτε να περιμένεις μια αιωνιότητα να αντιγραφεί το υλικό ούτε να το ψάχνεις μια ώρα στις συσκευές του pc ούτε να ανησυχείς μήπως... ξεροψηθεί το καλαμπόκι. Χώρια που γλιτώνεις και παράδες από την αγορά δίσκου.
Άλλη μια φορά δυνατά. ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΚΤΥΟ!

Reaction score
173

Επειδη βαρεθηκα το skin που ειχε το popcorn με το εντονο μπλεδι του βυθου, του εβαλα εβαλα ενα κατάμαυρο και βρηκα την υγεια μου. Για να μη το ριξετε στο διαβασμα οπως εκανα εγω καντε τα πιο κατω :

1. Βρειτε ενα σκιν που σας αρεσει (υπαρχουν παντου) και ξεζιπαρετε το.

2.Αν δεν γινει ο φακελος ετσι _theme_ (που θα γινει) καντε τον με το χερι.

3. Καντε κοπυ το φακελο στο δισκο του ποπκορν στο φακελο Photo. (π.χ. Z:\Photo\_theme_ )

4. Πατηστε στο κοντρολ του ποπκορν power + eject και αφου κανει restart βουαλα. Στραβομαρα τελος!

Για οσους δεν του εχετε βαλει δισκο καντε οτι σας φωτησει ο θεος :142: . Δεν διαβασα παρακατω γιατι δεν με ενδιεφερε :137:

Απ'οτι καταλαβα ομως τη δουλεια την κανει το myiHome.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo