Reviewing the reviews

Reaction score
1.989
Μια ακόμα παρατήρηση,
Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα είναι φτηνά αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ακούγονται άσχημα. Ο αρθρογράφος συχνά δεν γνωρίζει πόσο κάνουν τα υλικά του μηχανήματος που τεστάρει.  Αυτό δεν θελουμε άλλωστε ?
Θέλουμε να μας γράψει μόνο πως ακούγεται το μηχάνημα και όχι να μας δώσει τη λίστα υλικών με τις τιμές . Μας αρκουν κάποιες φωτογραφίες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Ευάγγελος Κυρίτσης said:
Τι σου φταίμε ρε g.kar και γιατί χαλάς ένα τέτοιο thread;
Κυρίτση, γράψε παρατηρήσεις και σχόλια και άσε τα ρε .  
Εδώ μέσα πρόσεχε πως μιλάς.
Θα παρακαλέσω οι εκφράσεις όλων μας να είναι, αυτό που λέμε, "καθώς πρέπει" και να μην κάνουμε το τόσο ----> ΤΟΣΟ.
Βαγγέλη γράφε σε παρακαλώ λίγο πιο περιφραστικά αυτό που θέλεις να πεις, για να μην έχουμε τέτοιου είδους παρεξηγήσεις. Να ξέρεις ότι εδώ μπορεί οποιοσδήποτε να ρωτήσει οτιδήποτε και να αμφισβητήσει οποιονδήποτε, ΠΑΝΤΑ στα πλαίσια του διαλόγου, χωρίς υπονοούμενα... χύμα.
g.kar κι εσύ μην μυγιάζεσαι, πίστεψέ με δεν υπάρχει λόγος. Ο Βαγγέλης δεν έχει δώσει πουθενά και ποτέ δείγματα για το αντίθετο.

Είναι γεγονός, ότι παρεξηγήσεις μέσω πληκτρολογίου μπορούν να ξεκινήσουν πάρα πολύ εύκολα. Γι αυτόν τον λόγο θα απαγορέψω οποιαδήποτε συνέχεια στον εν λόγω διάλογο, (εννοώντας ότι οποιοδήποτε επιπλέον post εκτός θέματος θα διαγραφεί asap). Αν το καταλάβατε, ΔΕΝ θέλω απάντηση σε αυτό το post!!

- Στην έκθεση που θα τα πούμε live, μπορούμε να πλακωθούμε στο ξύλο όσο θέλετε!!

Άντε γιατί αααααα!!!

Reaction score
7
Ευχαριστούμε

Καίριο, εμπεριστατωμένο, αναλυτικό, σαφές, κατανοητό, ΠΕΙΣΤΙΚΟ.

Με τον αντίλογο του g.kar θα συμφωνήσω γιατί μου ήρθε στο περίπου κι εμένα στο μυαλό, όμως μοιάζει "μικρός" απέναντι στη "ΧΟΝΤΡΑΔΑ" ορισμένων κατασκευαστών κυρίως.

Τελικά αναρωτιέμαι αν τις γνώσεις πρέπει να τις έχουν οι reviewers (γιατί και να τις έχουν όταν πάνε να βγάλουν το ψωμί τους μπορεί να τις "ξεχάσουν" προσωρινά) ή εμείς οι καταναλωτές..

Και καταλήγω πως μάλλον εμείς πρέπει να τις έχουμε, σιγά σιγά με τον τρόπο μας.
Εχουμε υποχρέωση πλέον σα καταναλωτές να ψαχνόμαστε διαρκώς, κανείς δεν θα μας προστατεύσει αν δεν το κάνουμε εμείς πρώτα..

Ευχαριστούμε κε Κόγια, συνεχίστε θέλουμε να μάθουμε κι άλλα..

Reaction score
1.989
Ο Μπάμπης Θ. αναφέρει εδώ κάτι πολύ σωστό.
 Οτι δηλαδή πρέπει εμείς οι ίδιοι σαν καταναλωτές να αποκτήσουμε σιγά σιγά τις βασικές γνώσεις για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας.

Ορισμένοι αρθρογράφοι προβάλουν αυτό που θα μας εντυπωσιάσει περισσότερο. Η τεχνική είναι γνωστή στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Καλά κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά που τους πληρώνει ο ιδιοκτήτης του περιοδικού να κάνουν. Αν γράψουν ελεύθερα τη γνώμη τους, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους.
Εσείς θα θέλατε να χάσετε τη δική σας ? Εσείς ποτέ δεν είπατε ψέμματα στους πελάτες σας ή στον προϊστάμενό σας για να αποφύγετε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις ?

Ουδείς αναμάρτητος.

Reaction score
10
Κώστα μη τα λες τόσο απότομα γιατί πληγώνεις... ειδικά τους αγοραστές.
Όχι τίποτα άλλο μου χαλάς και την δουλειά!
Γιατί έχω φάει άλλο γνωστό συμφορουμίτη να αρχίσουμε μια "μπίζνα"
όπου θα πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ανυποψίαστους...
Αν τους ανοίξεις τα μάτια, χάνω το λαχείο.
Αν και δεν φοβάμαι γιατί οι στίχοι το λένε καλύτερα:

Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
και τού ’παμε να φύγει μουδιασμένα
Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
καλύτερα να μη μάς πει κανένα
Γιατί όσο και να τα λές εσύ οι περισσότεροι θα εθελοτυφλούν,
υποβοηθούμενοι πάντα από το κύκλωμα κατασκευαστής,
πωλητής, reviewer-διαφημιστής.

Αλλά αυτό είναι γενικότερο φαινόμενο της κοινωνίας. Ακόμα
και στην επιστημονική κοινότητα βλέπεις τέτοια και χειρότερα.

Πάντως αν αρχίσουμε ένα thread με συσκευές που κοστίζουν τόσο
αλλά η πραγματική τους αξία είναι << τόσο, δεν θα έχει τελειωμό...
Για να μην πούμε για τις παντελώς λάθος σχεδιάσεις ή κοινότυπες σαν
και αυτή που αναφέρεις παραπάνω, που τις βαφτίζουν "επαναστατικές"...

Για να μην είμαστε όμως πολύ κακοί, πρέπει να πούμε ότι μερικές συσκευές
είναι σωστά έργα τέχνης και στην τέχνη δεν πληρώνεις τα υλικά :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Μπορώ πολύ εύκολα να δικαιολογήσω τις λανθασμένες εκφράσεις, τις λανθασμένες εκτιμήσεις, τις φανφάρες, τα υπέρ του δέοντος κολακευτικά σχόλια κλπ κλπ.... για τους λόγους που λίγο ή πολύ έχετε όλοι αναφέρει. Κατά τη ταπεινή μου άποψη αυτά δεν αποτελούν ποινικό αδίκημα για τον reviewer. Το ίδιο και η έλλειψη γνώσεων που μάλλον είναι όμως σπάνιο φαινόμενο.

Αυτό που θεωρώ όμως άκρως απαράδεκτο είναι η παραπλάνηση του καταναλωτή, που εμπιστεύτηκε με κλειστά μάτια τα γραφόμενα του οποιουδήποτε κυρίου. Βεβαίως η παραπλάνηση μπορεί να γίνει εσκεμμένα, αλλά πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλά αποτέλεσμα των ανωτέρω πταισμάτων. Τοιουτοτρόπως όμως και λαμβανομένης υπόψιν της επαναληψημότητας, το πταίσμα γίνεται κακούργημα και οργανωμένο έγκλημα, αφού ουδείς διατηρεί το δικαίωμα ισχυρισμού άγνοιας των επιπτώσεων.

Η διαφοροποίηση στα δικά μου μάτια είναι ότι όλα αυτά δεν αφορούν αυτόν καθ' αυτόν τον reviewer αλλά τον έχοντα την ευθύνη για το έντυπο. Τούτο διότι είτε πίσω από ένα κείμενο υπάρχει σκοπιμότητα, είτε υπάρχει λανθασμένη αποτύπωση εντυπώσεων, είτε υπάρχει έλλειψη αυτού που στα «Ελληνικά» λέμε common sense..., αυτό δεν παίρνει τον δρόμο του τυπογραφείου μόνο του.

Τα παραδείγματα που ανέφερε ο Κώστας είναι δείγμα αυτής της κατ' εξακολούθηση λανθασμένης αποτύπωσης εντυπώσεων. Το να πεις ότι ο ενισχυτής του παραδείγματος είναι πάρα πολύ καλός δεν είναι κακό. Το να ΜΗΝ πεις τα υπόλοιπα όμως είναι σαν να λες την μισή αλήθεια.

Από την άλλη, τα περιοδικά, προκειμένου να ενημερώσουν και φυσικά προκειμένου να αυξήσουν την κυκλοφορία τους, είναι υποχρεωμένα να ασχολούνται με συσκευές πολλών χιλιάδων ευρώ. Ένας ενισχυτής των 5.000 δεν προκαλεί σε κανέναν αναγνώστη εντύπωση πλέον και με τα χρόνια φτάσαμε να μιλάμε για δύο και για πέντε και δέκα χιλιάρικα λες και είναι σπόρια.

Το παράδειγμα του ενισχυτή που έθεσε ο Κώστας δεν μου φαίνεται καθόλου μα καθόλου παράξενο. Όταν συζητάμε μεταξύ μας ρε παιδιά και λέμε ότι το hi end είναι ακριβό σπορ διότι τελικά δεν μετράει μόνον ο ήχος αλλά και χίλια δύο άλλα, συντηρούμε εμείς οι ίδιοι αυτές τις λογικές και ζούμε με τις αγορές μας εταιρίες κατασκευής που πουλάνε με 50.000% κέρδος έναν ενισχυτή τον χρόνο. Ο χαϊεντάς λοιπόν που για να αποκτήσει εμπειρία, πρέπει να έχει αλλάξει και 5-10 τέτοιες συσκευές, ε ναι, βλέπει στο τέλος τα χιλιάρικα ως σπόρια και κάνει παρέα με τους κατασκευαστές του gain clone.

Το νόμισμα όμως έχει πάντα δύο πλευρές. Και εξηγούμαι.

1. Εκτός χορού μπορώ να σας πω πάρα πολλά τραγούδια. Προσωπικά αισθάνομαι λίγος για να κρίνω τους πάντες. Βεβαίως οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να κρίνει οποιονδήποτε και συνεπώς επί της αναφοράς συγκεκριμένου ονόματος από τον Κώστα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Άλλωστε η αναφορά δεν έγινε για να θίξει κάποιον, αλλά χάρη παραδείγματος και φυσικά η συζήτησή μας εστιάζεται στον τρόπο και όχι σε πρόσωπα.

2. Πραγματικά δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται συσκευές στα εργαστήρια των περιοδικών. Το γεγονός όμως ότι βλέπω συγκεκριμένα brand names σε συγκεκριμένα περιοδικά με μεγαλύτερη συχνότητα, το γεγονός ότι δεν βλέπω πολλά από τα brand names που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά να παρουσιάζονται, το γεγονός ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ κακή κριτική για μηχάνημα, το γεγονός ότι έχω δει αρκετές ακρότητες σε βαθμολογίες, βάζει και εμένα τον αδαή σε σκέψεις. Τα έντυπα αποτελούν μέρος τους εμπορικού κύκλου των συσκευών hi fi. Ως εκ τούτου αποκτούν υποχρεώσεις. Οι reviewers από την άλλη δύσκολα θα ζητήσουν συσκευή προς εξέταση, που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι είναι μάπα. Για πολλούς λόγους, ο κυριότερος εκ των οποίων είναι, ότι αν πούνε την αλήθεια δεν θα είναι σε θέση να ξαναζητήσουν συσκευές από τον εισαγωγέα.

3. Προσωπικά δεν θα τα εντόπιζα ή και να τα εντόπιζα δεν θα έδινα ποτέ σημασία στα παραδείγματα του Κώστα. Τούτο διότι, πολύ απλά, γενικώς θεωρώ τα έντυπα μέσα ενημέρωσης για το αντικείμενο, απλά περιοδικά όπως όλα τα υπόλοιπα, συντροφιά για την παραλία (για να μην πω κάπου αλλού). Ούτε εγκυκλοπαίδειες είναι, ούτε τα βιβλία που αντικατέστησαν την φυσική του Μάζη στο σχολείο είναι, αλλά ούτε και λογοτεχνικά δοκίμια είναι. Με αυτόν τον τρόπο εννοώ ότι οι προσδοκίες μας είναι μερικές φορές παραπάνω από όσες πρέπει και έτσι κρίνουμε αυστηρότερα από ότι πρέπει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

...................................................................................................

Φυσικά μέρος της δουλειάς μας εδώ είναι και η αναζήτηση και η κριτική. Να είστε σίγουροι ότι και οι κρίνοντες κρίνονται και εδώ μέσα όλοι έχουν δικαίωμα στον αντίλογο (και σίγουρα και οι reviewers). Αλλά κανένας μας δεν πρέπει να ξεχνά, ότι το γεγονός ότι ασχολούμαστε όλη μέρα με τούτα, είναι τρανό δείγμα ότι αγαπάμε τον χώρο, άλλοι ως χομπίστες καταναλωτές, άλλοι ως επιχειρηματίες και άλλοι ως reviewer. Να τον κάνουμε καλύτερο προπαθούμε, όχι να τον καταστρέψουμε.

p.s. Πάντως είναι τουλάχιστον κατάκτηση, να μπορεί ο χαιεντάς να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, ακόμη και σε έναν δικτυακό τόπο και γι αυτό χαίρομαι ιδιαιτέρως...

Reaction score
498
Κώστα πραγματικά μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες και για το περιεχόμενο των

γραφόμενών σου. Ίσως να μην έπρεπε να φέρεις επώνυμο παράδειγμα ειδικά γιατί

γράφατε στο ίδιο περιοδικό αλλά από την άλλη μπράβο που είχες το θάρρος να το

κάνεις κι αυτό δείχνει πολλά. Εγώ θα κόλλαγα να το κάνω. Έπρεπε βλέπεις να φέρεις

και συγκεκριμένο παράδειγμα για να έχουμε και κάποια πραγματική βάση των όσων

γράφεις.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να ξέρουμε την ποιότητα των υλικών και πολύ σωστά

αναφέρεσαι στην αξία των υλικών μέσα σε κάθε συσκευή και πρέπει να είμαστε

προσεκτικοί και να μην εντυπωσιαζόμαστε από αυτά που πλασάρουν ως κορυφαία

όπως οι αντιστάσεις που ανέφερες. Από την άλλη βέβαια εάν ένας κατασκευαστής

κατάφερε με 100 ευρώ κόστος να φτιάξει μία συσκευή που παίζει καλύτερα από όλες

τις άλλες των 1000 γιατί να μην την πουλήσει για 1000?!Τώρα εάν παίζει για 50 άλλο

θέμα...Θέλω να πω πως και στα εστιατόρια τα ακριβά που πηγαίνουμε(όταν

πηγαίνουμε-λέμε τώρα) δεν ξέρουμε τι υλικά βάζουνε μέσα. Εμείς απλώς

απολαμβάνουμε. Σημασία λοιπόν έχει και ο "μάγειρας" κι όχι μόνο τα υλικά.

Εμείς ως καταναλωτές και χομπίστες οφείλουμε να ψαχνόμαστε συνέχεια και να

ρουφάμε γνώση. Η τελική επιλογή και κρίση πρέπει να είναι δική μας και μόνον δική

μας. Μέσα από αυτό το thread πήραμε πράγματα φεριποίν. Πρέπει να συνεχίζουμε έτσι.

Διαφωνώ σε ένα πραγματάκι: Foam vs Rubber

Μεγάλο θέμα κι έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές όσων αφορά την γενικότερη

αξιοπιστία. Απλά ίσως κάποιος με ειδική επεξεργασία στο foam να το έκανε το ίδιο

αξιόπιστο. Αυτό το λέω χωρίς να ξέρω τι μεγάφωνα βάλανε στο εν λόγω ηχείο.

Μπορεί να ήτανε της σειράς... Απλά σε αντίστοιχο debate σε ξένο forum κάποιος

κατηγόρησε την JL Audio ότι βάζει foam αντί για rubber στα subwoofer της. Εταιρία

κορυφαία στον χώρο της με το 13W7 να έχει 33mm xmax one-way linear δεν θα

έπαιζε με υλικά...Η συγκεκριμένη τουλάχιστον δεν παίζει. Και είχανε απαντήσει

επίσημα απλά δεν θυμάμαι την πλήρη απάντηση να παραθέσω.

Reaction score
1.989
Νίκο, εγώ δεν λυπάμαι καθόλου  τον λεφτά χαϊεντά που διαθέτει αρκετά χρήματα για να κάνει την πλάκα του, τις δοκιμές του και τη φιγούρα του.  

Λυπάμαι αυτόν τον ΧαΙεντά που στερείται άλλων απολσύσεων στην ζωή του, ζει μια ζωή αλλάζοντας μηχανήματα , είναι στο νοίκι αν και θα μπορούσε να αγοράσει το δικό του σπίτι, τσακώνεται καθημερινά με την γυναίκα του και γενικώς  ρουφάει τα περιοδικά μπας και ανακαλήψει αυτό το μηχάνημα που ο αγαπημένος του reviewer θα τον προτρέψει εμέσως να αγοράσει.

Οταν αναφερόμαστε σε Χαϊεντάδες θα πρέπει να έχουμε στο νου μας αυτές τις δύο ακραίες μεν αλλά πραγματικές περιπτώσεις.

Reaction score
23.472
το θεμα ειναι οτι υπαρχει κοσμος που ασπαζεται τετοιες αποψεις ,οχι μονο στο χαιεντ αλλα και στους υπολοιπους ειδικους χωρους (βλεπε αυτοκινητο).
οι δοκιμαστες αυτοι ειναι opinion leaders εξ ορισμου. εινια μερος της αγορας και την κατευθυνουν σε πολυ μεγαλο βαθμο. μας εχουν πεισει οτι ντε και καλα τα γαλλικα αυτοκινητα στριβουν (μα ολα τους ετσι?) , οτι η vw εχει ποιοτητα κατασκευης κλπ. (παραδειγματα χαιενταδικα δεν ξερω καθοτι δεν διαβαζω καθολου ειδικο τυπο για ηχο)
το μονο καλο με αυτα ειναι οτι υπαρχουν μηχανακια (και αυτοκινητα) μη διαφημισμενα που μπορεις να τα βρεις μεταχειρισμενα σε πολυ καλες τιμες για αυτο το λογο (παλι καλα)...
τωρα βεβαια αν υπαρχει κοσμος που προτιμα να τα χωσει σε εναν 47labs απο το να πληρωσει 6 δωσεις για το σπιτι του, τι να πω? καλα να παθει.
ναι καποιος θα επρεπε να μας προστατευει απο απατεωνες ,αλλα αυτο δεν ειναι δυνατον να γινει. ειναι τοσο πολλες οι περιπτωσεις βλακειας εκτος χαιεντ που τι να προλαβεις και τι να πρωτοπροσεξεις...

Reaction score
0
Η τεχνική κατάρτηση του Κώστα του επιτρέπει να κρίνει και να κατακεραυνώνει κυριολεκτικά αυτούς που μας δουλεύουν...

Όχι κύριοι δεν δικαιολογείται ο ΗΧΟΣ και ο όποιος ΗΧΟΣ να μας αναμασάει τις διαφημηστικές ατάκες του κάθε κατασκευαστή.

Αν είναι έτσι να διαβάζουμε τα φυλλάδιά τους που είναι και τσάμπα!!!

Τ πιο αξιοπρεπές θα ήταν να αναφέρει μεν το καλό ηχητικό αποτέλεσμα αφού του άρεσε του κυρίου ΠΚ αλλά να πεί και πως το μηχανάκι είναι υπερτιμημένο...κύριε Κώτση αν ποτέ διαβάσετε αυτό το thread ντρέπομαι για σας και λυπάμαι για μένα που διάβαζα ενίοτε τις απόψεις σας...απο δω και πέρα θα διαβάζω...ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΕΡΙΝΑ...όλο και κάτι παραπάνω θα μάθω...

Σε αντίθεση με τα χάλια των ελληνικών εντύπων θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο Stereophile Νοεμβρίου όπου γίνεται του κουτρούλη ο γάμος με τα ελλατωματικά Audio PHysic Caldera III που τεστάρει και όπου ΟΛΑ λέγονται όπως είναι...Κύριοι υπάρχουν reviewer που σέβονται τον εαυτό τους, το hobby τους και τους αναγνώστες...
Απλά οι συγκεκριμένοι που αναφέραμε δεν ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Λευτέρη το thread δεν ανοίχτηκε για να θάψουμε κανέναν. Το ξεκαθάρισε και ο Κώστας ο Κόγιας αυτό.

Παρακαλώ οι απόψεις σας να εκφράζονται με πιο όμορφο τρόπο, ειδικότερα όταν αναφέρεστε σε πρόσωπα που προφανώς δεν συμμετέχουν στην συζήτηση.

Reaction score
1.989
Οταν ο Πάρης Κωτσής έγραφε στον ήχο τις άριστες εντυπωσεις του από τα Rehdeko οι περισσότεροι αγοράζαμε αυτά που έβγαζε το EISA awards.

Καλά να πάθουμε.  Οι δημοσιογράφοι του Ευρωπαϊκού ειδικού τύπου για τον ήχο, ψηφίζουν για τα EISA awards   :lol:  :lol:  :lol:

Reaction score
1.989
Λευτέρη, καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου.

Υπομονή και αυτοέλεγχο, σαν τον ψηφιακό σου τελικό που δεν μασάει από δύσκολα φορτία.

Οι καλύτεροι reviewers είμαστε εμείς, όταν μαζευόμαστε όλοι μαζί και τα λέμε ακούγοντας μουσική.

Reaction score
1.989
Οποιος θέλει να πάρει γραπτώς το review του μηχανήματός του, ας επικοινωνήσει μαζί μας.
Το service όπως πάντα παρέχετε δωρεάν.

Οχι παίζουμε. Ολα για το λαό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Ωραια , πολυ ωραια... :wink:
Αυριο που θα πλακωσουν τα τηλεφωνηματα να δω τινος νουμερο θα δωσω... :lol:

Εξοχη δουλεια Κωστα.
Φανταζομαι πως θα σου πηρε πολλες ημερες για την δημιουργια μιας τετοιας εργασιας και δεν σου κρυβω πως ειμαι υπερηφανος που δημοσιευτηκε στο AVSite.
Απο την αλλη ομως αισθανομαι διχασμενος.
Συμπαθω ιδιαιτερα τον Παρη , εκτιμω τις γνωσεις του και...δεν νομιζω :(
Καθε αποψη που εχει ηδη εκφραστει ειναι σεβαστη , θα μου επιτρεψετε ως εκ τουτου να διατηρησω και την δικη μου , σωστα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.747
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Ανδρέα, επαναλαμβάνω ρητά, ότι ουδέν επί προσωπικού επιπέδου ελατήριο βρίσκεται πίσω από όσα έγραψα. Η αναφορά μου στο Ήχο είναι τυχαία, αφού εκεί βρήκα αυτές τις δύο συγκεκριμένες κραυγαλέες περιπτώσεις δοκιμών. Ούτε εγώ είμαι οπαδός των αμείλικτων κρίσεων, αλλά όχι κι έτσι, όχι στο άλλο άκρο. Ασχέτως του περιεχομένου των κάθε μορφής δελτίων τύπου, ο γάιδαρος δεν πετάει. Και, πέρα από τις επικρίσεις, ορίστε και μια πρόταση.

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=64095&no=1#64095

Reaction score
1.212
Ενα μπραβο απο εμενα για την εργασια που εκανες και για το θαρρος των επωνυμων παραδειγματων. Oι reviewers ΔΥΣΤΥΧΩΣ κατευθυνουν ΑΡΚΕΤΟ κοσμο, οχι ολους, γι αυτο και θα επρεπε να νιωθουν την υπευθυνοτητα της δουλειας τους, και ναι, να λενε ΟΛΗ την αληθεια. Το ιδιο υσχυει και για τους πωλητες στα καταστηματα.

Η προταση που εγινε να κανουμε ενα thread με συσκευες που κοστιζουν τοσο, αλλα η πραγματικη τους αξια ειναι... ΤΟΣΟ, δηλαδη ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, με βρισκει απολυτα συμφωνο. ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ απο ανθρωπους με γνωσεις που τα εχουν ανοιξει και μπορουν να αναφερουν την κοροιδια του καταναλωτη. Αλλο να πληρωνεις το R&D τμημα μιας εταιριας 300 ευρο και αλλο 5000 ευρο...[schild=9 fontcolor=DC143C shadowcolor=FFD700 shieldshadow=0]ANGRY[/schild][schild=9 fontcolor=DC143C shadowcolor=FFD700 shieldshadow=0]ANGRY[/schild][schild=9 fontcolor=DC143C shadowcolor=FFD700 shieldshadow=0]ANGRY[/schild]

Reaction score
1.989
Για να καταλάβω κάτι, θα ήθελα τη γνώμη σας απλά και λακωνικά.

Μετά απ' όλα αυτά που είπαμε εδώ, ποιο συμπέρασμα βγάλατε ?

ΛΙΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

1   Το σύστημά μου μετά ακούστηκε καλύτερα (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

2. Θα σταματήσω να διαβάζω περιοδικά για τον ήχο (ΝΑΙ/ΟΧΙ).

3.  Οταν διαβάζω περιοδικά δεν θα πιστεύω κανέναν και θα αγοράζω μόνο αυτά που κατόπιν ακρόασης στο χώρο μου, μου αρέσουν. (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

4.  Γνωρίζω ότι ορισμένα μηχανήματα Hi-End είναι υπερτιμημένα αλλα εγώ θα τα αγοράζω επειδή μου αρέσουν στο μάτι και επειδή θέλω να βγάλω το μάτι και κάποιου αντίζηλου..
(ΝΑΙ/ΟΧΙ).

5.  Το γνωρίζω ότι ορισμένοι προσπαθούν να μας πουλήσουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, γι αυτό κι εγώ δεν θα αγοράζω πλέον τίποτα και θα τα φτιάχνω μόνος μου (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

6.  Τίποτα απο όλα αυτά. Απλά διαβάζω τα reviews για να περνάω την ώρα μου ευχάριστα κάνοντας ταυτόχρονα ένα οφθαλμόλουτρο ξέροντας από πριν ότι ποτέ δεν θα αγόραζα ένα CD player των 7.000 Ευρώ.   (ΝΑι/ΟΧΙ)

Reaction score
0
Kύριε Κόγια μπράβο που έστω και καθυστερημένα (και πολύ μάλιστα) αγγίξατε αυτό το θέμα.
Βέβαια παραμένει το ερώτημα του gKar γιατί ΤΩΡΑ, όπου δεν δώσατε απάντηση όπως και σε άλλα ερωτήματα του.

Επίσης γιατί όταν ετέθη το θέμα από άλλο συμμετέχοντα πριν λίγο καιρό σε άλλο φόρουμ όπου είσασταν και γενικός διαχεριστής κάνατε ότι μπορούσατε να το σταματήσετε και μάλιστα τον αποκαλέσατε "Ρομπέν των Δασών"
Τι άλλαξε τώρα ;
Γιατί όταν έγραφε και καταδίκαζε τους διάφορους "γκουρού" λαοπλάνους, ειρωνευόσασταν ; τι άλλαξε τώρα ;
ϊσως επειδή δεν συμμετέχετε στο περιοδικό ;
Τότε δεν τα βλέπατε και μάλιστα από μέσα γιατί κάνατε τα κρυφά μάτια γιατί δεν θέλατε να δοθεί συνέχεια;

Δεν πειράζει όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Προφανώς αλλάξατε γνώμη. Το θέμα είναι όμως ότι ο ανυποψίαστος καταναλωτής πάλι θα πληρώνει το μάρμαρο όσο υπάρχουν Κωτσήδες και μάλιστα μπορεί να πέσουν στα νύχια αετονύχηδων στο άλλο άκρο της παραπλάνησης που βλέπω εντέχνως ότι κάνει και εδώ τα βήματα του και ήδη πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, αλλά βέβαια δεν αδειάζει τα πορτοφόλια των θυμάτων, απλά πουλάει φθηνά υλικά με τεράστια ποσοστά κέρδους.

Άβυσσος το highend.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik