REW

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.228
Καλημέρα παιδιά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση και η απάντησή της πρέπει να είναι προφανής αλλά δεν μπορώ να τη βρω! Τώρα μαθαίνω σιγά-σιγά...
Θέλω να χρησιμοποιήσω το REW μαζί με ένα SPL Meter (Radio Shack) που έχω, για να μετρήσω το χώρο. Για τις πιο βασικές διορθώσεις τουλάχιστον...
Δεν έχω όμως καταλάβει ΠΟΥ εφαρμόζονται οι διορθώσεις αυτές. Δηλ. ας πούμε ότι κάνω τις μετρήσεις και βλέπω ποιες συχνότητες χρειάζονται αύξηση ή μείωση της έντασης. Πως το κάνω αυτό;
Στο ΕQ του player (Foobar πχ);; Ή κάπου αλλού;

Το Dirac ξέρω ότι παρεμβαίνει σε κάθε ήχο που βγαίνει από το PC, πριν το DAC.
Το REW όμως πως παρεμβαίνει στον ήχο για να τον διορθώσει;
Δεν παρεμβαίνει το REW

Τα αλλα προγράμματα-players-eq παρεμβαίνουν.

Reaction score
20
Δεν παρεμβαίνει το REW

Τα αλλα προγράμματα-players-eq παρεμβαίνουν.
Ευχαριστώ. Δηλαδή εγώ που παίζω με το Foobar θα βάλω στο EQ του τα αποτελέσματα των μετρήσεων του REW (διορθώσεις);

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.228
Ευχαριστώ. Δηλαδή εγώ που παίζω με το Foobar θα βάλω στο EQ του τα αποτελέσματα των μετρήσεων του REW (διορθώσεις);
Δεν ξέρω απο Windows :D

Στο REW μπορείς να σχεδιάσεις target curve και να σου δώσει φίλτρα.

Στο Amarra που ξέρω τα βάζεις περιπου τυφλοσούρτη και γίνεται δουλίτσα, κατα προσέγγιση . Απο Foobar δεν εχω ιδέα.

Reaction score
4.327
Δυστυχώς το eq του είναι για τον φούτσο. Μπορείς να βρεις όμως peq διάφορα για το foobar που είναι vst plugins
Δες το link για το πως θα το κάνεις

Reaction score
20
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Τζορτζ το vst φαίνεται να είναι η κατάλληλη λύση. Κατεβάζω τώρα...

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Δεν έχω όμως καταλάβει ΠΟΥ εφαρμόζονται οι διορθώσεις αυτές. Δηλ. ας πούμε ότι κάνω τις μετρήσεις και βλέπω ποιες συχνότητες χρειάζονται αύξηση ή μείωση της έντασης. Πως το κάνω αυτό;
Στο ΕQ του player (Foobar πχ);; Ή κάπου αλλού;
Αν θέλεις κάτι πιο βατό και χρησιμοποιείς το φουμπάρι μπορείς να δοκιμάσεις αυτό, από εδώ.

Το βάζεις σαν πρόσθετο, κάνεις μετρήσεις και ρυθμίζεις πόσο παρεμβατικό θα είναι.

math.jpg

Το Dirac ξέρω ότι παρεμβαίνει σε κάθε ήχο που βγαίνει από το PC, πριν το DAC.
Το REW όμως πως παρεμβαίνει στον ήχο για να τον διορθώσει;
Αυτό που κάνει το Dirac μπορεί να προσομειωθεί κι αλλιώς.

Έστω ότι έχεις φορτώσει ένα DSP στο Jriver. Το τελευταίο παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα virtual audio driver (WDM driver) μέσα απο τον οποίο δρομολογείται κάθε ήχος που παράγεται. Στο ίδιο το Jriver έχεις βάλει ένα DSP plug-in (VST και whatnot) οπότε ό,τι correction έχεις κάνει μέσω αυτού εφαρμόζεται είτε βλέπεις youtube είτε ακούς ήχους των Windows.

Υπάρχει εγγενές latency όταν χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη λειτουργία οπότε αν παρακολουθείς βίντεο θέλει λίγη προσοχή στη ρύθμιση του μπάφερ.

Reaction score
403
Για λίγες μέρες θα δανειστό ενα UMIK USB MIC και θα ήθελα να πάρω μερικές μετρήσεις τον χώρο μου,
καθως και ότι άλλο μπορει να γίνει με το REW και το USB MIC ωστε να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το τι θα χρειαστει ο χώρος μου (μπασοπαγίδες, διαχυτές κτλ) και οταν με το καλό ερθει ο τεχνικός ήχου για calibration, το calibration να γίνει με όλες τις δυνατές παραμέτρους και τροποποιήσεις στον χώρο μου.

έχουμε καποιο guide step by step για μέτρηση χώρου ή ακομα καλύτερα κάποιο video tutorial;

να ακουλουθήσω το παρακάτω βίντεο στο youtube (χωρις ομως το βημα του calibration για το mic..) ;

Reaction score
403

[DOUBLEPOST=1493328904][/DOUBLEPOST]σιγουρα εχω κανει οτι ναναι...
και στο measurement LFE εκανε clipping και εχω τρομάξει οτι ισως εχει πάθει κάτι το σαμπ...
ετρεμε όλο το δωμάτιο.. ελπιζω να μην το έκαψα..

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.045
Μέτρα με το volune χαμηλά, πολύ χαμηλά, οι πρώτες μετρήσεις είναι για να βρεις την ένταση.
Μετράς - κοιτάς τα db και δυναμώνεις βήμα βήμα. Σβήνεις κατευθείαν τις άκυρες μετρήσεις.
Όταν βρεις τα 80 - 85db σταματάς, δεν έχει νόημα παραπάνω.
Απομνημονεύεις την θεση του volume και δεν ξεχνάς να χαμηλώσεις όταν σταματάς τις μετρήσεις

Reaction score
403
παραθέτω τα settings του REW μήπως δεν εχω επιλέξει κατι σωστά

στα LEVELS αφήνω το Use subwoofer test signal to check/set levels;

Reaction score
403
οποιος εχει λιγο χρόνο ας κατεβάσει τα measurement απο εδω
και ας μου γράψει λιγα σχόλια.
ευχαριστω!

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.045
Καλησπέρα Μαέστρο
Το κατέβασα αλλά δεν βγάζω άκρη, μια χαρά φαίνονται αλλά δεν τις ποστάρεις στα νήματα με τον πολυκάναλο; Μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει

Reaction score
1.181
Ήρθε το λοιπόν και η σειρά μου να μπω στα βαθειά...

Θα ήθελα την γνώμη σας και λίγο από το χρόνο σας για να δω τουλάχιστον πού βρίσκομαι

Διαστάσεις 9μ χ3.7π χ2.95υ,
Μετρήσεις

Το RT60, αν είναι το σωστό, για χώρο που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα πώς σας φαίνεται;

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.228
Ήρθε το λοιπόν και η σειρά μου να μπω στα βαθειά...

Θα ήθελα την γνώμη σας και λίγο από το χρόνο σας για να δω τουλάχιστον πού βρίσκομαι

Διαστάσεις 9μ χ3.7π χ2.95υ,
Μετρήσεις

Το RT60, αν είναι το σωστό, για χώρο που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα πώς σας φαίνεται;
Παίζεις με sub?
[DOUBLEPOST=1514068246][/DOUBLEPOST]Φίλε @Drioannis
Μέτρα καθε ηχείο χωριστά (L-R)
Βαλε κλίμακα ανα 10db, 1/6 smoothing στο all spl
Για το RT60 μέτρα επιπλέον και τα δυο ηχεία μαζί (μάλλον αυτο έκανες)

Dimifoot

Editor
Reaction score
88.228
Όχι. B&W 802N. Έχει και μία βύθιση στις 3000....
Like :party:

Κάνε τις άλλες μετρησεις που σου έγραψα, και θα σου πω και για τη βύθιση

Το μικρόφωνο προς το ταβάνι, 90deg calibration file

Reaction score
1.181
Νέες μετρήσεις

Σύγκριση μεταξύ των 2 ηχείων

90 μοίρες το μικρόφωνο...

Last edited:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ