SONY BRAVIA LCD τεχνολογίας SXRD A55" - R70" Full HD1080

Reaction score
0
η λαμπα κανει 250 δολαρια στην αμερικη, αν κανει και εδω γυρω στα 250 ευρω τοτε δεν λεει 2500 με λαμπα δωρο, καλυτερη η τιμη που βρηκε ο φιλος στο mediamarkt 2220 χωρις λαμπα, και σου μενουν πανω απο 250 να την παρεις ΟΠΟΤΕ και ΑΝ την χρειαστεις.

Μια ερωτηση τωρα, απο την εμπειρια σας με RPTVs , οι 8.000 ωρες που λεει η sony οτι κραταει η λαμπα, ισχυουν ή ειναι υπερβολη? (κρινοντας και απο τους projectors που η λαμπα κραταει 3-4.000 ωρες)

HV

Reaction score
0
Εγω απο την αλλη ανησυχω μηπως η λαμπα φθειρεται και με τον χρονο γιατι πανω απο 3 ωρες την ημερα δεν θα ειναι ανοιχτη η τηλεοραση.

Reaction score
0
B said:
Μια ερωτηση τωρα, απο την εμπειρια σας με RPTVs , οι 8.000 ωρες που λεει η sony οτι κραταει η λαμπα, ισχυουν ή ειναι υπερβολη? (κρινοντας και απο τους projectors που η λαμπα κραταει 3-4.000 ωρες)
Aυτο το εχω σκεφτει και εγω καποιες φορες και σκεφτομαι πως μπορει οι πραγματικες ωρες να ειναι λιγοτερες απο 8000. Παντως η sony δινει 8000 μονο στις τελευταιες προβολικες sxrd τεχνολογιας ενω στα προηγουμενα μοντελα(οπως στην 50'' 1366χ768) δινει 3000.

Reaction score
1
VIDEOMIX said:
Ααρκ, δώρο μια λάμπα; :shock:

Γιώργο, τι είναι το +4; Πόσο κοστίζει;
Αξίζει λές;
Ευχαριστώ. 8)

Υ.Γ. Πολύ καλό το δάνειο της κάρτας με την ελλάχιστη επιβάρυνση και τελικό ποσό γύρω στα 2400!!! Δέλεαρ μεγάλο. :wink:
To supportplus ειναι επεκταση εγγυησης για 4 χρονια ακομα και εχεις περιθωριο μεσα σε 1 χρονο απο την αγορα της τηλ. σου να κανεις την επεκταση δινοντας κοντα στα 300Ε.
Αξιζει .
Εγω λιγο πριν ληξει η εγγυηση μου (5-10 μερες)στην v40 το αγορασα και 1 μηνα μετα η τηλεοραση μου παρουσιασε vertical banding , πηγε στο service και εγινε αλλαγη πανελ . Φανταζεστε το κοστος αν δεν το ειχα κανει ενω με 260Ε που μου κοστισε εχω καινουργιο πανελ και απαλλαχτηκα και απο κατι σημαδακια που ειχε κληρονομησει απο την μικρη μου κορη η οθονη μου.

Reaction score
377
Μπορει καποιος να μας πει ποσα εκατοστα ειναι ακριβως το πλατος της 1.25 η 1.30....?

Reaction score
14
HV said:
Εγω απο την αλλη ανησυχω μηπως η λαμπα φθειρεται και με τον χρονο γιατι πανω απο 3 ωρες την ημερα δεν θα ειναι ανοιχτη η τηλεοραση.
φθορά με τον χρόνο σε "κατάσταση ακινησίας" δεν θα έχεις. Μόνο πρόβλημα πιθανό αλλά και πάλι όχι κάτι να σε κάνει να ανησυχείς είναι η συσσώρευση σκόνης.

Η λάμπες εχουν μια μέση διάρκεια ζωής απο 3000-5000 ώρες (δεν γνωρίζω 100% το συγκεκριμένο μοντέλο τι δίνει). Το άν θα χρειαστείς αλλαγή στις 3χιλιάδες ή στις 5χιλιάδες είναι καθαρά θέμα αν τηρείς ευλαβικά την προτεινόμενη απο τον κατασκευαστή χρήση τους.

Η προτεινόμενη χρήση, περιλαμβάνει μια σειρά απο λάθη που όλοι μας κάνουμε. Το βασικοτερο είναι ποτέ μην ανάψεις την Τιβί και πρίν κάν φτάσει στην φούλ φωτεινότητα της η λάμπα (3-5λεπτά μετά) να την σβήσεις. Αυτό κάνει μεγάλη ζημιά γιατί αν η λάμπα δεν ανάψει και εσύ την σβύσεις τοτε ο ανεμιστήρας ψήξης δεν θα λειτουργήσει και έτσι η φθορά στην λάμπα θα είναι μεγάλη. Αυτό το κάνουμε πολλές φορές, ανα΄βουμε να δούμε αν παίζει τίποτε, βλέπουμε ότι δεν εχει τίποτε και σε 2 λεπτά και λιγότερο την κλείνουμε.

Επίσης ποτέ μην την κλείσεις βγάζοντας την πρίζα, ή τραβώντας την πρίζα. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλη φθορά.

Γενικά να θυμάστε ότι ο ανεμιστήρας της λάμπας πρέπει πάντα να δουλεύει. Επίσης τα φίλτρα αέρα του ανεμιστήρα να καθαρίζονται τακτικά απο την σκόνη ώστε ή ροή αέρα να είναι ευκολότερη.

Κατα τα άλλα HV με 3 ώρες την ημέρα έχεις κοντά 1000 ώρες τον χρόνο αρα 3-5 χρόνια average. 300 Ευρώ η λαμπα, δεν είναι τόσο κακό?

HV

Reaction score
0
1.29 πλατος
90 υψος
48 βαθος

Βασικα αν εχει 8.000 ωρες ζωης μιλαμε για 8 χρονια...Και 5 να κρατησει πριν δωσω τα 300ε δεν με χαλαει.
Το ζητημα ειναι αν αξιζει αντι για LCD να παρει κανεις αυτο το μοντελο δεδομενου αυτες τις φθορες που λεμε.

Reaction score
118
Απο θέμα ποιότητας εικόνας, αξίζει και πολύ μάλιστα.
Μετά απο την θέασή της στις εκθέσεις που την είδα, δεν θέλω πιά lcd tv με τίποτα. Διοτι η διαφορά είναι τεράστια.

Reaction score
0
Καλημερα φιλοι θα ηθελα αν ειναι δυνατον καποια απαντηση απο καποιον γνωστη σχετικα με το παρακατω θεμα.
Εχω στην κατοχη μου εδω και καποιους μηνες το αμεσως προηγουμενο μοντελο της προβολικης τηλεορασης μαρκας SONY 50 SX300 και αγορασα και τον HUMAX 2000 για να απολαυσω και εγω την περιφημη ποιοτητα της HDTV ! Η αναλυση που βλεπω τα hd προγραμματα ειναι 1280 Χ 768 720 p και νομιζω οτι ειναι σωστη γιατι τα hd προγραμματα ειναι 1080 ι και οχι 1080 p διορθωστε με αν κανω λαθος. Εχω λοιπον το παρακατω δηλημα βλεποντας την καινουργια προβολικη τηλεοραση της sony και βλεποντας οτι ειναι ful hd [1080p] θελω να μου πειτε αν αξιζει τον κοπο και το χρημα να την αγορασω και αν η διαφορα στην εικονα ειναι τοσο μεγαλη που να αξιζει τον κοπο? μιλαω παντα για σημα απο δορυφορικο δεκτη hd και με την hdmi εισοδο αλλα και γιατι οχι απο την καινουργια γενια μηχανηματων που θα παραγουν καθαρο σημα 1080 p Σας ευχαριστω και περιμενω απαντησεις για το αν αξιζει. :p :?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
panosminas said:
Καλημερα φιλοι θα ηθελα αν ειναι δυνατον καποια απαντηση απο καποιον γνωστη σχετικα με το παρακατω θεμα.
Εχω στην κατοχη μου εδω και καποιους μηνες το αμεσως προηγουμενο μοντελο της προβολικης τηλεορασης μαρκας SONY 50 SX300 και αγορασα και τον HUMAX 2000 για να απολαυσω και εγω την περιφημη ποιοτητα της HDTV ! Η αναλυση που βλεπω τα hd προγραμματα ειναι 1280 Χ 768 720 p και νομιζω οτι ειναι σωστη γιατι τα hd προγραμματα ειναι 1080 ι και οχι 1080 p διορθωστε με αν κανω λαθος. Εχω λοιπον το παρακατω δηλημα βλεποντας την καινουργια προβολικη τηλεοραση της sony και βλεποντας οτι ειναι ful hd [1080p] θελω να μου πειτε αν αξιζει τον κοπο και το χρημα να την αγορασω και αν η διαφορα στην εικονα ειναι τοσο μεγαλη που να αξιζει τον κοπο? μιλαω παντα για σημα απο δορυφορικο δεκτη hd και με την hdmi εισοδο αλλα και γιατι οχι απο την καινουργια γενια μηχανηματων που θα παραγουν καθαρο σημα 1080 p Σας ευχαριστω και περιμενω απαντησεις για το αν αξιζει. :p :?
Επειδή έχεις αγοράσει πολύ πρόσφατα το προηγούμενο μοντέλο θα σου έλεγα να το χαρείς ακόμα μέχρι να γεμίσουμε 1080i δορυφορικά προγράμματα ή να κυκλοφορήσουν τα blu-ray και hd-dvd...

Διαφορά θα δεις αλλά δεν θα είναι τόσο μεγάλη σε απλό dvd έστω και στα 1080p. Έχει διαφορά στην εικόνα αλλά και αυτή που έχεις μόλις την πήρες...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η εικόνα της (το ξαναλέω..) είναι πάρα πολύ καλή!!!

Προσωπικά πιστεύω ότι η τεχνολογία SXRD είναι καλύτερη από την τεχνολογία lcd... (και dlp...).

Reaction score
118
Συμφωνώ. Δεν περίμενα τέτοια διαφορά ποιότητας.
Μόνο εαν την δείτε θα το καταλάβετε. 8)

HV

Reaction score
0
Περιστερι αλλα δεν ξερω ψιλοφοβαμαι και σκεφτομαι να την ακυρωσω.....

Reaction score
784
Οταν στα 2200 υπαρχει η νεα 50αρα lg plasma (DCDI by FAROYDJA) δεν βρισκω τον λογο καποιος να παει σε προβολικη ,μονο και μονο για το full hd.Οταν η πηγη ειναι καλη (hd-dvd,br) ,τοτε και το σημα στην τηλεοραση ειναι καλυτερο ,ακομα και αν μιλαμε για 720p η 1080i.
Eγω προσωπικα θα περιμενω λιγο μετα τις γιορτες και θα χτυπησω μια 50αρα plasma η 46αρα lcd αν πεσουν λιγο οι τιμες τους.Δυστυχως ουτε η 32αρα που εχω τωρα με καλυπτει σαν μεγεθος αλλα ουτε και οι 42αρες.

http://www.megamarket.gr/lg50pc1r50inchhdmi-p-33409.html?filter_id=55
http://www.megamarket.gr/lg50pc1rrhdmi80gb-p-37213.html?filter_id=55

OFF TOPIC:Στα plasma panels τελευταιας γενιας, εξακολουθει να υπαρχει burn in στα pixels της οθονης?(πχ με τα σηματα των τηλεοπτικων καναλιων)

Reaction score
118
Έχεις δεί την εικόνα της;
Δεν την συγκρίνω με καμμιά plasma H lcd.

ΗV γιατι φοβάσαι;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.446
Members
38.317
Νεότερο μέλος
gap