Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Reaction score
114
Απάντηση: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Επειδη εχει ζητηθει αλλα και επειδη υπαρχει ενδιαφερον γινεται αυτο το ποστ.
Εχει γινει απο το μελος foufoutos7 που τον ευχαριστω πολυ για τον χρονο του και τη διαθεση να το μοιραστει μαζι μας.

foufoutos7

''Οδηγός ένωσης των .trp αρχείων, που προήλθαν από τη λειτουργία PVR του δέκτη

Δεν βρήκα πουθενά κάποιον αντίστοιχο οδηγό στα ελληνικά, οπότε πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω έναν για εδώ, την ελληνική παρεούλα του forum, εφόσον πιθανόν να υπάρχουν αρκετοί φίλοι που είτε δεν γνωρίζουν καθόλου τη συγκεκριμένη διαδικασία, είτε δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά για να αναζητήσουν παρόμοιους οδηγούς στο διαδίκτυο.

Όποιος λοιπόν χρησιμοποιεί τη λειτουργία PVR του δέκτη, γνωρίζει ήδη πως, όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή, τότε στο φάκελο αποθήκευσης τοu usb stick ή του σκληρού δίσκου που έχει συνδέσει με τον spiderbox εμφανίζονται κάποια αρχεία με κατάληξη .trp καθώς και .001, .002 κτλ. Όσο πιο μεγάλη, χρονικά, η εγγραφή (ειδικά αν προέρχεται από κανάλι που εκπέμπει σε High Dedinition), τόσο πιο πολλά και τα συγκεκριμένα αρχεία, αφού ο δέκτης αυτόματα κατακερματίζει την εγγραφή σε ομοιομεγέθη κομμάτια και τα βάζει σε μια σειρά. Μπορούμε λοιπόν πανεύκολα να ενώσουμε αυτά τα επιμέρους κομμάτια σε ένα ενιαίο αρχείο, χωρίς τη χρήση κάποιου ειδικού προγράμματος και κυρίως χωρίς καν να αλλοιώσουμε την εσωτερική δομή τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουμε πολύ γρήγορα και πανεύκολα ένα αρχείο .bat, το οποίο θα κάνει αυτόματα την ένωση μέσα από το σύστημα DOS που έχουν όλα τα windows.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Μετονομασία των αρχείων της εγγραφής.

Πηγαίνουμε στο φάκελο που έχουν αποθηκευτεί τα αρχεία που προήλθαν από την εγγραφή. Ας υποθέσουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα ότι υπάρχουν τρία αρχεία, τα:

eggrafi.trp
eggrafi.001
eggrafi.002

Μετονομάζουμε τα αρχεία σε:

a.trp
a.001
a.002

(Τη μετονομασία την κάνουμε, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα, για δική μας ευκολία, να χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο autobat, τόσο όταν υπάρχουν περισσότερα αρχεία τα οποία θέλουμε να ενώσουμε σε μεταγενέστερο χρονικά διάστημα, όσο και για οποιαδήποτε νέα εγγραφή που θα θελήσουμε να κάνουμε στο μέλλον).

2. Δημιουργία του αρχείου autobat.

Δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο κειμένου/text document πατώντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και επιλέγοντας στο αναδυόμενο παράθυρο "Δημιουργία/New" και μετά "Έγγραφο κειμένου/Text document".

Μέσα στο έγγραφο κειμένου/text document που δημιουργήσαμε, αντιγράφουμε την παρακάτω εντολή:

copy /b "a.trp"+"a.001"+"a.002" c:\video.trp

Παρατηρούμε στην παραπάνω εντολή ότι:
α) copy /b (Είναι η βασική εντολή για την ένωση)
β) "a.trp"+"a.001"+"a.002" (Είναι τα αρχεία που θέλουμε να ενώσουμε και πάντα βάζουμε τόσα, όσα και τα κομμάτια της εγγραφής)
γ) c:\ (Είναι ο φάκελος/προορισμός που θα αποθηκευτεί το νέο αρχείο που θα δημιουργηθεί, το οποίο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή σε d:\, e:\ κτλ.)
δ) video.trp (Είναι η ονομασία του νέου ενιαίου αρχείου, το οποίο μπορούμε εκ των προτέρων να ορίσουμε όπως εμείς επιθυμούμε)

[Επομένως, πέρα από τη βασική εντολή (copy /b), ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει αντίστοιχα και ανάλογα με την περίσταση τα επιμέρους στοιχεία]

Στη συνέχεια, επιλέγουμε πάνω αριστερά που γράφει "Αρχείο/File" --> "Αποθήκευση ως.../Save as..." και γράφουμε στο πλαίσιο "Όνομα αρχείου/File Name" το εξής: copy.bat

Πατάμε "Αποθήκευση/Save" και κλείνουμε το έγγραφο κειμένου.

Όπως βλέπουμε, έχει δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο με την ονομασία που προσδιορίσαμε μόλις, το οποίο έχει σαν σύμβολο ένα γρανάζι και είναι "Αρχείο δέσμης MS-DOS/batch file MS-DOS".

Διαγράφουμε το έγγραφο κειμένου/text document το οποίο δεν μας χρειάζεται πλέον και μετακινούμε το autobat αρχείο που μόλις δημιουργήσαμε στον κεντρικό/βασικό φάκελο του υπολογιστή μας, ο οποίος συνήθως είναι στο δίσκο "c:\" (εάν παρόλα αυτά στο δικό σας υπολογιστή διαφέρει και είναι π.χ. στο "D:\" θα πρέπει να αλλαχθεί το γράμμα της διαδρομής στη γραμμή εντολών που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω).

3. Μετακίνηση των αρχείων της εγγραφής.

Μετακινούμε τα αρχεία που έχουμε μετονομάσει στο βήμα 1 μέσα στον κεντρικό/βασικό φάκελο του δίσκου "c:\" (δηλαδή, στον ίδιο φάκελο που έχουμε τοποθετήσει το αρχείο autobat).

4. Εκτέλεση του autobat αρχείου.

Εκτελούμε (διπλό κλικ) το copy.bat αρχείο κι ένα μαύρο παράθυρο (σε μορφή DOS) εμφανίζεται αρχίζοντας η ένωση των αρχείων. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποια ώρα, ανάλογα πάντα με το μέγεθος των αρχείων και την επεξεργαστική ισχύ (CPU) που έχει ο υπολογιστής μας. Το DOS παράθυρο θα κλείσει αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

5. Το νέο ενιαίο αρχείο (.trp) που δημιουργήθηκε.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δημιουργηθεί στον ίδιο φάκελο του υπολογιστή μας ένα νέο ενιαίο αρχείο με την ονομασία "video.trp". Οπότε πλέον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε με κάποιον media player για να παρακολουθήσουμε την εγγραφή, να το μετακινήσουμε όπου θέλουμε, να το μετονομάσουμε, να το μετατρέψουμε ή να το επεξεργαστούμε περαιτέρω με διάφορα ειδικά προγγράματα και γενικά να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αν μια νέα εγγραφή που θα κάνουμε στο μέλλον διασπαστεί σε περισσότερα ή λιγότερα κομμάτια από την προηγούμενη, τότε για να λειτουργήσει ολόσωστα το αρχείο autobat που έχουμε ήδη δημιουργήσει από πριν, θα πρέπει να το επεξεργαστούμε και να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε μέσα στην εντολή τα λιγότερα ή περισσότερα κομμάτια αντίστοιχα. Ειδάλλως, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο autobat αρχείο από την αρχή.

Έτσι, αν για παράδειγμα η νέα εγγραφή δημιουργήσει τέσσερα μέρη σαν αυτό:

a.trp
a.001
a.002
a.003

θα πρέπει να επεξεργαστούμε την εντολή στο copy.bat αρχείο κάνοντας δεξί κλικ επάνω του και πατώντας "Eπεξεργασία/Εdit". Τότε θα ανοίξει μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως αρχικά όταν το δημιουργήσαμε), οπότε στη συνέχεια, μπορούμε νε τροποποιήσουμε καταλλήλως την εντολή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολή θα πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής:

copy /b "a.trp"+"a.001"+"a.002"+"a.003" c:\video.trp
Καλή επιτυχία!

Το κείμενο είναι κάπως μεγάλο, γιατί το έγραψα πολύ αναλυτικά ώστε να μπορεί να το εφαρμόσει πανεύκολα ο καθένας. Η όλη διαδικασία όμως είναι πολύ γρήγορη και πανεύκολη, οπότε μην σας τρομάζει το μέγεθος του κειμένου. ''

Reaction score
0
Ο άλλος τρόπος και ιδιαίτερα εύκολος τουλάχιστον για μένα είναι με το TS Cutter.

Επιλέγουμε "Tools", "Convert TRP/REC -> TS
και αναγνωρίζει εύκολα όλα τα μέρη της εγγραφής.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ΤS αρχείο.

Reaction score
19

εχουν αλλαξει κωδικοποιηση πρεπει να περιμενουμε λιγο θα ξαναρθουν

Reaction score
0
καλησπερα παιδια.εχω ενα μικρο και ασημαντο αλλα μυστηριο θεματακι με την ωρα του δεκτη.τον βαζω την σωστη ωρα και μετα απο λιγες ωρες μενει πισω 4 λεπτα και σιγα σιγα περισσοτερο.δοκιμασα και με το gmt ανοιχτο ,αλλα και λειστο .τα ιδια.καποια βοηθεια;

Reaction score
114
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Ο άλλος τρόπος και ιδιαίτερα εύκολος τουλάχιστον για μένα είναι με το TS Cutter.

Επιλέγουμε "Tools", "Convert TRP/REC -> TS
και αναγνωρίζει εύκολα όλα τα μέρη της εγγραφής.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ΤS αρχείο.
Ναι το ξερω, το εχω ποσταρει και εγω παλιοτερα οπως και ενα αλλο προγραμμα.
Απλως σε καποιους δεν 'τρεχει' ?
Μαλλον καποιο προβλημα υπαρχει με το λειτουργικο προβλημα του υπολογιστη τους ?
Παντως ειναι μια λυση και αυτο.

Reaction score
114
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000HD - 7000HD.

καλησπερα παιδια.εχω ενα μικρο και ασημαντο αλλα μυστηριο θεματακι με την ωρα του δεκτη.τον βαζω την σωστη ωρα και μετα απο λιγες ωρες μενει πισω 4 λεπτα και σιγα σιγα περισσοτερο.δοκιμασα και με το gmt ανοιχτο ,αλλα και λειστο .τα ιδια.καποια βοηθεια;
GMT+2 και αυτο ειναι.
Η ωρα συγχρονιζει αυτοματα απο τον δορυφορο που εισαι.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τι θα γινει επιτελους με το χασιμο καναλιων; Προχθες σε καινουργιο 7000, ενω μπηκε σε stand by, με το αναμμα δεν ειχε κανενα καναλι! Εσυ Johny που εχεις τα κονεξια με Darkman δεν του λες καμια κουβεντα μηπως διορθωνετα "λογισμικως"; Οχι τιποτα αλλο μα ανελαβα ατυπος... τεχνικος συμβουλου του πανασχετου ιδιοκτητη του 7000, και βρηκα τον μπελα μου! Συν οτι τον πηρε κατοπιν συμβουλης μου - οποτε καταλαβαινετε:)

Reaction score
114

Mα αυτο δεν υπαρχει.
Στην αρχη ξεκινησα με εναν 9000 HD,δοκιμασα και ενα 7000 ΗD οταν βγηκε,μετα με τον Combo που εχω τωρα και εναν ακομη 7000 HD.
Eιναι δηλαδη 4 διαφορετικοι δεκτες και δεν μου το εχει κανει ποτε.
Τους δεκτες το βραδυ τους κλεινω και απο πισω απο το ON/OFF
Oταν ομως τον βαζεις σε standby, κανει ενα save ,μηπως εκει κανετε κατι ?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Mα αυτο δεν υπαρχει.
Στην αρχη ξεκινησα με εναν 9000 HD,δοκιμασα και ενα 7000 ΗD οταν βγηκε,μετα με τον Combo που εχω τωρα και εναν ακομη 7000 HD.
Eιναι δηλαδη 4 διαφορετικοι δεκτες και δεν μου το εχει κανει ποτε.
Τους δεκτες το βραδυ τους κλεινω και απο πισω απο το ON/OFF
Oταν ομως τον βαζεις σε standby, κανει ενα save ,μηπως εκει κανετε κατι ?
Τι να κανουμε; εγω κιολας τον κλεινω και απο πισω ενω ο 7000 παραμενει stand by (οπως μου ειπε). Παντως αρκετοι το εχουν παθει, οπως αναφερθηκε κι εδω και στο εταιρικο σάητ

Reaction score
0

δεν μπορώ να βρω πως μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμένη εγγραφή...
θέλω να το βάλω να γράψει ας πούμε την παρασκευή 22:00 στο κανάλι ψ...
γίνεται?
πως?

Reaction score
114

PVR function.

Go to PVR menu.
Here you can set the recording size and turn off/on the Timeshift.

You can record using the EPG by pressing the green button.
Select channel and press the REC key.
If you want to Timeshift,still when a recording is in progress,press the pause button.
To resume watching, press the Play button.

You can Timer record using the Timer option in the menu.
Select the Timer Index - untill 7 recordings can be scheduled.
Set Active to 'Recording'.
Set channel, Start Time and Duration and then exit.

Attachments

• 30,5 KB Προβολές: 20
  • 24,2 KB Προβολές: 20
  • 26,4 KB Προβολές: 22
  • 31,2 KB Προβολές: 24

Reaction score
0

σε ευχαριστώ johnny:102:
υπάρχει(ρωτάω απλά και μη με κράξετε)η δυνατότητα εγγραφής χωρίς διαφημίσεις???
τελικά τα hd ακόμη δεν κάνανε την εμφάνιση τους ή απλά δεν τα έχω εγώ λόγω nuovo???

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αλλάξανε συχνότητα τα HD?
Γιωργο κανε μια σαρωση μονο στη συχνοτητα τους - κι εγω τα εχασα αλλα τα ξαναβρηκα ετσι. Τι τα θες; αφου δεν ανοιγουν!

Reaction score
0

προβληματάκι...
ενώ έκανα κατά γραμμα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις
για να πραγματοποιήσω εγγραφή σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα
μόλις διαπίστωσα οτι ενώ δημιούργησε φάκελο στο φλασάκι
με το όνομα του καναλιού κλπ και ενω στην οθόνη έγραφε rec
δυστυχώς ο φάκελος είναι άδειος...:101:
ενώ βλέπω μπορώ να κάνω εγγραφή...σε αναμονή όχι...
καμιά ιδέα ???

Reaction score
114

Για να δεις τις εεγραφες σου πατησε το 'Play'

ενώ βλέπω μπορώ να κάνω εγγραφή...σε αναμονή όχι...
καμιά ιδέα ???
Aυτο εξηγησε το καλυτερα,δεν το καταλαβαινω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Για δικους του λογους ο Σπάιντερ με παει οπου θελει με το κινητο.Πχ ο Hispasat παει στον Hot 13"! Πως γινεται να παει στη σωστη θεση του δορυφορου; κανω επανακαθορισμο θεσεων αλλα τιποτα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam