technics SB-CS95

Reaction score
181
τι σχέση αυτό με την ευαισθησία του ηχείου?
Εχει διοτι ενα αυτι αντεχει μεχρι 50db και μετα κλεινει τι του βαλεις 80 τι 120 δεν το ακουει.Επισεις απο τα 85 db και πανω μπορει να προκαλεσει μονιμη βλαβη στο ανθρωπο.Στο leon το μετρισαμε τοτε στα 135 db αλλα στην ουσια ποτε δεν θα το ακουγα.Θελω να πω πως ειναι υπερ αρκετα για αυτο το ηχειο οπως επισης ειναι απο τα καλυτερα της technics στα λεφτα που ψαχνω

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.893
Εχει διοτι ενα αυτι αντεχει μεχρι 50db και μετα κλεινει τι του βαλεις 80 τι 120 δεν το ακουει.Επισεις απο τα 85 db και πανω μπορει να προκαλεσει μονιμη βλαβη στο ανθρωπο.Στο leon το μετρισαμε τοτε στα 135 db αλλα στην ουσια ποτε δεν θα το ακουγα.Θελω να πω πως ειναι υπερ αρκετα για αυτο το ηχειο οπως επισης ειναι απο τα καλυτερα της technics στα λεφτα που ψαχνω
Τι λες καλέ μου Μαγκάιβερ...ποια 50db κλείνουν το αυτί?:confused:

στα 80-85db κάνουμε μετρήσεις εμείς
και βλέπουμε ώρες ώρες ταινία στα 90-95 :roflmao:

να φανταστώ ότι στο σπίτι δεν μιλάτε ε?:roflmao:
για ηλεκτρική σκούπα ούτε λόγος...σκοτώνει:roflmao:

Reaction score
181
Τι λες καλέ μου Μαγκάιβερ...ποια 50db κλείνουν το αυτί?:confused:

στα 80-85db κάνουμε μετρήσεις εμείς
και βλέπουμε ώρες ώρες ταινία στα 90-95 :roflmao:

να φανταστώ ότι στο σπίτι δεν μιλάτε ε?:roflmao:
για ηλεκτρική σκούπα ούτε λόγος...σκοτώνει:roflmao:
Ακομα και το σεσουαρ μπορει να προκαλεσει ζημια και δεν κανω πλακα.Αυτο το ηχειακι αν το ακουσεις ειναι οτι πρεπει.Εβγαλε 2 παιδικα παρτι σε εξωτερικο χωρο και δεν επερνε χαμπαρι.Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουνε καλύτερα απο αυτα.Αλλα πιστεψεμε εινα απο τα καλα της technics

daharis666

Moderator
Reaction score
81.893
Ακομα και το σεσουαρ μπορει να προκαλεσει ζημια και δεν κανω πλακα.Αυτο το ηχειακι αν το ακουσεις ειναι οτι πρεπει.Εβγαλε 2 παιδικα παρτι σε εξωτερικο χωρο και δεν επερνε χαμπαρι.Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουνε καλύτερα απο αυτα.Αλλα πιστεψεμε εινα απο τα καλα της technics
ωραία...το δέχτηκα...τέλος με αυτό το κομμάτι:thumbsup:

αλλού θέλω να καταλήξω
το ηχείο είναι 87 db.άρα ενδεχομένως και λιγότερο...πάντα κλέβουν σε αυτό (και χωρίς επιπλέον στοιχεία όπως καμπύλη φάσης) .καταλήγουμε στο ότι είναι δύσκολο ηχείο...αναίσθητο πωςτολεν

ο ενισχυτής που κατέληξες σου δίνει 110 watt αν θυμάμαι στα 8ohm

που σημαίνει ότι δεν μπορεί να το οδηγήσει και να σου βγάλει το όποιο 100% θεωρείς ότι έχει

για να το πω χονδρικά....θέλεις τουλάχιστον τα διπλά watt από αυτά που γράφει....την μέγιστη πρόσληψη του ηχείου = καμιά 400watt για να μπορέσει να το κοντρολάρει σωστά και να παίξει χωρίς κίνδυνο καταστροφής από παραμορφώσεις του ενισχυτή ή μειωμένης γενικότερα μουσικής απόδοσης (ας το πούμε)

Reaction score
181
ωραία...το δέχτηκα...τέλος με αυτό το κομμάτι:thumbsup:

αλλού θέλω να καταλήξω
το ηχείο είναι 87 db.άρα ενδεχομένως και λιγότερο...πάντα κλέβουν σε αυτό (και χωρίς επιπλέον στοιχεία όπως καμπύλη φάσης) .καταλήγουμε στο ότι είναι δύσκολο ηχείο...αναίσθητο πωςτολεν

ο ενισχυτής που κατέληξες σου δίνει 110 watt αν θυμάμαι στα 8ohm

που σημαίνει ότι δεν μπορεί να το οδηγήσει και να σου βγάλει το όποιο 100% θεωρείς ότι έχει

για να το πω χονδρικά....θέλεις τουλάχιστον τα διπλά watt από αυτά που γράφει....την μέγιστη πρόσληψη του ηχείου = καμιά 400watt για να μπορέσει να το κοντρολάρει σωστά και να παίξει χωρίς κίνδυνο καταστροφής από παραμορφώσεις του ενισχυτή ή μειωμένης γενικότερα μουσικής απόδοσης (ας το πούμε)
Φαντάσου ότι τότε το έπαιζα με τον ενισχυτή su-v500
Πολυ μικροτερος
[DOUBLEPOST=1534804833][/DOUBLEPOST]
Πολυ μικροτερος

Attachments

daharis666

Moderator
Reaction score
81.893
Πολυ μικροτερος
δεν φαντάζομαι τίποτα

αν το ηχείο το άκουγες με τόσα watt...δεν το άκουσες ποτέ σου;)
ούτε στο 50%

εκείνα τα χρόνια για κάποιον ηλίθ1ο λόγο πάρα μα πάρα πολλοί πουλούσαν, εκπαίδευαν και συμβούλευαν να αγοράζει ο κόσμος σετ ίδιων εταιριών ασχέτως αν μπορούσαν να τα οδηγήσουν ή όχι τα ηχεία που οι ίδιες εταιρίες έβγαζαν...

όπως υπήρχε και μια ακόμα πιο ηλίθ1α αντίληψη ο ενισχυτής να μην ξεπερνάει σε ισχύ το ηχείο

θέλεις watt !

Reaction score
181
δεν φαντάζομαι τίποτα

αν το ηχείο το άκουγες με τόσα watt...δεν το άκουσες ποτέ σου;)
ούτε στο 50%

εκείνα τα χρόνια για κάποιον ηλίθ1ο λόγο πάρα μα πάρα πολλοί πουλούσαν, εκπαίδευαν και συμβούλευαν να αγοράζει ο κόσμος σετ ίδιων εταιριών ασχέτως αν μπορούσαν να τα οδηγήσουν ή όχι τα ηχεία που οι ίδιες εταιρίες έβγαζαν...

όπως υπήρχε και μια ακόμα πιο ηλίθ1α αντίληψη ο ενισχυτής να μην ξεπερνάει σε ισχύ το ηχείο

θέλεις watt !
Tη φωτο την ειδες μεχρι που φτανει στα 4om?

daharis666

Moderator
Reaction score
81.893
σίγουρα η αντίσταση του ηχείου έχει αυξομειώσεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και άγνωστο θέμα...δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για το ηχείο πλην του ότι ο κατασκευαστής το δηλώνει ως 8ohm

από την στιγμή που το ηχείο - αντίσταση είναι 8ohm...8οhm θα βλέπει και ο ενισχυτής (είναι από αυτούς που έχουν επιλογέα 4-8 πίσω στο τροφοδοτικό?)

οπότε με τα δεδομένα που έχουμε...ως ισχύ θα έχεις στο μυαλό σου τα 110 που σου δίνει στα 8Οhm

αν ο ενισχυτής είχε δύναμη...θα βλέπαμε διπλασιασμό (ή κοντά στον διπλασιασμό) ισχύος (watt) ότι όσο η αντίσταση υποδιπλασιάζεται

άρα δεν έχει αποθέματα ;)

Reaction score
181
σίγουρα η αντίσταση του ηχείου έχει αυξομειώσεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και άγνωστο θέμα...δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για το ηχείο πλην του ότι ο κατασκευαστής το δηλώνει ως 8ohm

από την στιγμή που το ηχείο - αντίσταση είναι 8ohm...8οhm θα βλέπει και ο ενισχυτής (είναι από αυτούς που έχουν επιλογέα 4-8 πίσω στο τροφοδοτικό?)

οπότε με τα δεδομένα που έχουμε...ως ισχύ θα έχεις στο μυαλό σου τα 110 που σου δίνει στα 8Οhm

αν ο ενισχυτής είχε δύναμη...θα βλέπαμε διπλασιασμό (ή κοντά στον διπλασιασμό) ισχύος (watt) ότι όσο η αντίσταση υποδιπλασιάζεται

άρα δεν έχει αποθέματα ;)
Καλημέρα αυτό που σου στειλα μία φωτογραφία από το manual του ενισχυτή αν θες σου στέλνω και σε pdf όλο το manual Ναι κατεβαίνει στα 4 ohm όπου και γίνεται 2 x 180 Max επίσης το ξέρω ότι τόσα χρόνια δεν τα άκουγα καλά τα ηχεία και για αυτό θέλω να τα ξαναπάρω για να τα ευχαριστηθώ

daharis666

Moderator
Reaction score
81.893
Καλημέρα αυτό που σου στειλα μία φωτογραφία από το manual του ενισχυτή αν θες σου στέλνω και σε pdf όλο το manual Ναι κατεβαίνει στα 4 ohm όπου και γίνεται 2 x 180 Max επίσης το ξέρω ότι τόσα χρόνια δεν τα άκουγα καλά τα ηχεία και για αυτό θέλω να τα ξαναπάρω για να τα ευχαριστηθώ
καλημέρα...μην τα κοιτάς αυτά είπαμε;)

8ohm είναι το ηχείο...8Ohm θα βλέπει ο ενισχυτής
+να ποντάρεις πάντα σε λιγότερα από αυτά που λέει ότι βγάζει...γιατί για να σου τα βγάλει αυτά πρέπει να λειτουργείς τον ενισχυτή τσίτα
άρα θα τον ακούς με παραμόρφωση
και άρα θα ακούς χάλια και ενδεχομένως να κάνεις ζημιά στα ηχεία

Reaction score
181
καλημέρα...μην τα κοιτάς αυτά είπαμε;)

8ohm είναι το ηχείο...8Ohm θα βλέπει ο ενισχυτής
+να ποντάρεις πάντα σε λιγότερα από αυτά που λέει ότι βγάζει...γιατί για να σου τα βγάλει αυτά πρέπει να λειτουργείς τον ενισχυτή τσίτα
άρα θα τον ακούς με παραμόρφωση
και άρα θα ακούς χάλια και ενδεχομένως να κάνεις ζημιά στα ηχεία
Ισως να παρω αργοτερα και τον technics se-a100 και τους βαλω μαζι.Θα δουμε

Reaction score
14.360
Παιδιά χαλαρώστε λίγο όλοι...
Οσον αφορά τα ηχεία που λέει ο φίλος Magiver είναι 200watt peak!
Nomimal ή αλλιώς RMS είναι 100!
Ο Ενισχυτής είναι 110Watt RMS και στο εύρος περιοχής 40HZ-16ΚΗΖ μέσα στην απόδοση περιοχών του ηχείου αλλά και των αυτιών μας γενικότερα, πάντα κατά τον κατασκευαστή, άρα και υπεύθυνο γιά την αλήθεια των αριθμών βγάζει 130W RMS ανά κανάλι.
Το να μείνουμε βρε παιδιά σε επιμέρους τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με το σήμερα εκτός από χάσιμο χρόνου είναι και μάταιο, όσο και αδιέξοδο..
Οσο αδιέξοδο είναι πχ στον χώρο της αυτοκίνησης αντίστοιχα (με βάση το επιχείρημα και σκεπτικό παλαιό, ίσον παλιατζούρα,αντίκα,παρωχημένη τεχνολογία,αδιάφορες επιδόσεις,ξεπερασμένο design, κ άλλα πολλά, πάντα σε σχέση με το σήμερα) όταν σκεφτούμε τι θα πρέπει να προτείνει ένας πωλητής καθοδηγούμενος με το παραπάνω σκεπτικό, στον υποψήφιο αγοραστή μιάς Ferrari 288 GTO που κοντεύει τα 45 χρόνια κυκλοφορίας.
Λέτε να υπάρχει κάποιος ο οποίος να του προτείνει στο κόστος αγοράς μιάς 288 GTO να αγοράσει μιά ντουζίνα F430 SCUDERIA, του σήμερα και να του περισσέψουν και για καμμιά lamborghini?
Εχει νόημα να του πεί ότι θα δώσει εκατομμύρια ευρώ για ένα αυτοκίνητο δεινόσαυρο,δύστροπο,που δεν συγχωρεί λάθη,κλπ κλπ?
Ενώ με την F430 θα τα κάνει όλα πολύ γρηγορότερα,ασφαλέστερα,κλπ?
Κ φυσικά δεν εννοώ τον συλλέκτη ο οποίος θα την αγοράσει, σαν μέρος της συλλογής exotic cars που μπορεί να έχει, και που πιθανόν μπορεί να μην έχει κάν δίπλωμα οδήγησης.
Μιλώ γιαυτόν ο οποίος θέλει να την οδηγήσει σβέλτα,με το κιβώτιο χτένα, το χαρακτηριστικό κλάνκ, κλπ, ο οποίος θα την βάλει και στο Nurburgring για έναν γρήγορο γύρο, θα τρέξει και στα ιστορικά ραλλυ, κ μπορεί να την οδηγεί καθημερινά, όπως μπορείτε να δείτε στα διάφορα ferraristi sites.
Λέτε να τον ενοχλεί ιδιαίτερα τι θα σκέπτεται αυτός που οδηγώντας μία Porsche GT2 RS του σήμερα τον περάσει από πάνω για πλάκα?
Η θα σκεφτεί ότι θα μπορούσε να έχει πάρει την Porsche ξοδεύοντας το 1/5 της τιμής?

Απλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι περιβάλλονται απο αγαθά τα οποία έχουν αγοραστεί καθαρά ώς αποτέλεσμα μίας κρύας λογικής εκτίμησης, ενώ σε κάποιους άλλους όλες τις αγορές τις κατευθύνει η αυθόρμητη συναισθηματική παρόρμηση..
Τόσο απλά..:)
[DOUBLEPOST=1534837768][/DOUBLEPOST]
Άσχετο (τόσα γράφουμε, άλλο ένα δεν βλάπτει): Να βάλω avatar την φώτο του Toni; :rolleyes:, Αξίζει;
Αντε μεγιές!! μεγιές!!
Εγκρίνω!!!!!!:drinks:

Reaction score
14.360
Λοιπόν ευχαριστώ πάρα πολύ Μπάμπη για τα καλά σου λόγια και για τις συμβουλές σου όπως και εσένα toni και για να επανέλθουμε σε όλα αυτά όσα λέει ο άλλος ο φίλος που τα απαξιώνει όλα θα πω το εξής ασχολούμαι με ηχοσυστήματα από 12 χρονών που τα έφερνε ο πατέρας μου σπίτι έφτιαξα ένα Suzuki Swift με ηχοσύστημα στα 17 μου και πλήρωσα ενάμιση εκατομμύριο δραχμές αργότερα αργότερα έστησαν Σέατ Λεόν το οποίο πήγε σε διαγωνισμό και κέρδισε μπήκε σε περιοδικά με 11.000 ευρώ στα 14 Έδωσα και πήρα για το σπίτι μαζί με τα καλώδια τότε όλα αυτά τα περίφημα technic τα οποία τα πληρώσε η συγχωρεμένη μάνα μου τότε 900 χιλιάδες δραχμές και κάτι με έπιασε όταν παντρεύτηκα και πήγα και τα έδωσα όλα 150 ευρώ. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι έχω στημένη μία τηλεόραση Samsung 65 curved 3500euro και χομ σινεμά Pioneer την ακριβή σειρά με roister ηχεια.
Που θέλω να καταλήξω ο καθένας παίρνει αυτά από τον ικανοποιούν Μπορεί κάτι να κάνει 5 ευρώ και για κάποιον να είναι τρομερά σημαντικό και να το θεωρεί ότι πρέπει να το έχει στο αρχείο του καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τους άλλους για τις επιλογές τους ειδικά Στα κομμάτια χόμπι.παραθετω και μερικες φωτο οσων ειπα.
Φίλε Magiver τι να πώ..
Αφωνος!!:o
Rspect για το πάθος σου που το καταλαβαίνω απόλυτα.. Repect για τα χρήματα που θυσίασες..
Respect για τις αδιαμφισβήτητα αν μή τι άλλο εντυπωσιακές τεχνικές σου δεξιότητες και γνώσεις,(εκ του αποτελέσματος το οποίο είναι πασιφανές ότι σε δικαώνει) και γενικώς Respect!!!:hi:
Εχω ασχοληθεί και εγώ με το Car Hi-Fi..
Στο πρώτο αυτοκίνητο μου 90'S Peugeot 205 Gti 1.9 είχα Pioneer κασετόφωνο ηχεία,EQ,ενισχυτή κλπ, όλα Pioneer.
Μετέπειτα στην 316 Ε36 έπαιξα με την ίδια μάρκα και sub Rockford Fosgate 12" (ένα).
Πιό μετά στο Golf GT τα πράγματα σοβάρεψαν..
Πηγή η pioneer PL 8700 (φοβερή συμφωνείς?) διαιρούμενα focal μπροστά, και peerless πίσω στην εταζέρα διαιρούμενα woofer 8" & tweeter, sub 2x12" MTX και ενισχυτές 2 kicker..
Φοβερό αποτέλεσμα, θέλω να σου πώ, αλλά δυστυχώς έφυγαν μαζί με το αυτοκίνητο.
Τώρα με το AUdi έχει από την μάνα του εγκατάσταση 10 ηχείων Bosch, ένα κέντρο ταμπλό, διαιρούμενα μπροστά και πίσω, ,ενα sub πάνω στην εταζέρα, και ενισχυτή.
Μόνο πηγή άλλαξα κ πήρα μία Alpine σχετικά ακριβούτσικη..
Μιά χαρά ακούγεται, αλλά νοσταλγώ τον ήχο του golf.
Η δουλειά σου είχε παρουσιαστεί στο ελληνικό Max Power?
Πάντως κάπου το έχω διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που..
[DOUBLEPOST=1534839200][/DOUBLEPOST]
Ή η πλήρης άγνοια...
Ολοι χρειάζονται..
Κ οι φιλόσοφοι και φιλοσοφημένοι στην ζωή.. (αδέσμευτα και απειθάρχητα πνεύματα)
Και οι τεχνοκράτες και των αριθμών (τομέας συναρμολόγησης, όχι σύλληψης ιδέας ή σχεδιαμού) πλήρους ωραρίου...

Reaction score
181
:hi:
Φίλε Magiver τι να πώ..
Αφωνος!!:o
Rspect για το πάθος σου που το καταλαβαίνω απόλυτα.. Repect για τα χρήματα που θυσίασες..
Respect για τις αδιαμφισβήτητα αν μή τι άλλο εντυπωσιακές τεχνικές σου δεξιότητες και γνώσεις,(εκ του αποτελέσματος το οποίο είναι πασιφανές ότι σε δικαώνει) και γενικώς Respect!!!:hi:
Εχω ασχοληθεί και εγώ με το Car Hi-Fi..
Στο πρώτο αυτοκίνητο μου 90'S Peugeot 205 Gti 1.9 είχα Pioneer κασετόφωνο ηχεία,EQ,ενισχυτή κλπ, όλα Pioneer.
Μετέπειτα στην 316 Ε36 έπαιξα με την ίδια μάρκα και sub Rockford Fosgate 12" (ένα).
Πιό μετά στο Golf GT τα πράγματα σοβάρεψαν..
Πηγή η pioneer PL 8700 (φοβερή συμφωνείς?) διαιρούμενα focal μπροστά, και peerless πίσω στην εταζέρα διαιρούμενα woofer 8" & tweeter, sub 2x12" MTX και ενισχυτές 2 kicker..
Φοβερό αποτέλεσμα, θέλω να σου πώ, αλλά δυστυχώς έφυγαν μαζί με το αυτοκίνητο.
Τώρα με το AUdi έχει από την μάνα του εγκατάσταση 10 ηχείων Bosch, ένα κέντρο ταμπλό, διαιρούμενα μπροστά και πίσω, ,ενα sub πάνω στην εταζέρα, και ενισχυτή.
Μόνο πηγή άλλαξα κ πήρα μία Alpine σχετικά ακριβούτσικη..
Μιά χαρά ακούγεται, αλλά νοσταλγώ τον ήχο του golf.
Η δουλειά σου είχε παρουσιαστεί στο ελληνικό Max Power?
Πάντως κάπου το έχω διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που..
[DOUBLEPOST=1534839200][/DOUBLEPOST]

Ολοι χρειάζονται..
Κ οι φιλόσοφοι και φιλοσοφημένοι στην ζωή.. (αδέσμευτα και απειθάρχητα πνεύματα)
Και οι τεχνοκράτες και των αριθμών (τομέας συναρμολόγησης, όχι σύλληψης ιδέας ή σχεδιαμού) πλήρους ωραρίου...
Ναι στο ελληνικο max power.
Βαζω μερικες ακομα να χαζεψουμε.
Υ.Γ Γιαννη με λενε

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.750
Members
38.366
Νεότερο μέλος
alenbroson