The Da Vinci Code (2006)

Reaction score
49
Re: Da Vinci code

VIDEOMIX said:
Sambalis said:
Λες να επηρεάζεται η χριστιανικότητα των πιστών τόσο εύκολα??? 8)
ωραία.Να το πω αλλιώς. Το βιβλίο ειναι αντιχριστιανικό η οχι;
Με την έννοια των άβουλων,μη σκεφτομενων, "απροστάτευτων" πιστών Ναι!
Με την έννοια των ελεύθερων σκεφτομένων προβληματισμένων πιστών Οχι!
(ίσα ίσα που αν η πίστη τους είναι ισχυρή θα αντέξει και θα δυναμώσει)!!!!

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.543

Οσο αντιχριστιανικο ειναι το ευαγγελιο του Ιουδα που τον παρουσιαζει σαν τον πιο πιστο μαθητη με την πραξη προδοσιας θεικη εντολη και με τον ιδιο να θυσιαζει το ονομα του :wink:

Το Χριστιανικο δογμα δεν ειναι η ιστορικη αληθεια .

Reaction score
7

Το να βγεί ένα μυθιστόρημα και να λέει μια άλλη εκδοχή της ιστορίας από αυτήν που μας πλασάρει η εκκλησία δεν είναι κακό ούτε κατακριτέο.Στην τελική δεν ξέρουμε και αν η εκδοχή της εκκλησίας είναι η σωστ5ή ή είναι το πώς θέλουν αυτοί να μας δείχνουν τα πράγματα.Και εκτός αυτού αν ένας πιστός ταράζεται και συγκλονίζεται η πίστη του από τέτοια πράγματα τότε η πίστη του στηρίζεται σε πήλινα πόδια.Το βιβλίο να αποτελέσει τροφή για έρευνα ναι.Τροφή για ανασφάλεια όχι.

Reaction score
1

Πάντως εγώ λέω ότι το Da Vinci Code ήταν ένα καλογραμμένο, πολύ καλογραμμένο παραμυθάκι...

Ένα πράγμα που με χτύπησε κατακούτελα διαβάζοντας το βιβλίο και ακόμα το σκέφοτμαι και γελάω είναι και το εξής:

Σε κάποια στιγμή, στην αρχή νομίζω του βιβλίου, ο Brown περνάει στο ντούκου (νομίζω σε μια πρόταση) ότι η Μαρία η Μαγδαληνή, μετά τη σταύρωση του Ιησού, πήγε να ζήσει στη Γαλλία. Αυτο βέβαια εξυπηρετεί αργότερα για την σύνδεση με το Λούβρο και άλλες καγκουριές...

Αλλά για σκεφτείτε μια στιγμή ... Τί γύρευε η Εβραία στη Γαλλία ... πήγε για βόλτα; (ΒΟΛΤΑ;) ή για δουλειές ... και ποιά Γαλλία; ... τον Αστερίξ πήγε να επισκεφθεί ή τον Βερσιζεντορίξ? ... Ή μήπως πήγε να ζητήσει την βοήθεια του μικρού Γαλατικού χωριού για τους αναξιοπαθούντες Χριστιανούς της Γαλιλαίας?

Reaction score
6

Μου δίνετε η εντύπωση πως αλλα θέλουμε να διατυπώσουμε και τελικώς αλλα γραφουμε.

Φυσικα και ο καθένας πλεον , μπορει να πει την άποψη του , να γραψει και δημιουργήσει σε καποιον καλλιτεχνικό χώρο, χωρις φόβο .
Φυσικα αυτο δεν ειναι επιλήψιμο οσο και να κάποιοι δεν το πολύ-χωνεύουν.
Το θέμα Θάνο μου , δεν ειναι αν η συγκεκριμένη ταινία η το βιβλίο ειναι αντιχριστιανικό η δεν ξέρω και γω τι αλλο .
Το θεμα ειναι το καλλιτεχνικό δημιούργημα του οποιαδήποτε να μην προσβάλει την θρησκεία ( στην προκειμένη περίπτωση) και ολα οσα μπορει να αντιπροσωπεύουν - πρεσβεύουν την προσωπικότητα κάποιων ανθρώπων.
Αυτο δεν το επιτρέπει καμια δημοκρατία και δεν πρεπει να γινετε με πρόσχημα , και στο ονομα της δήθεν ελευθερίας του λόγου .
Τελικως καλο είναι και αφου δεν εχουμε διαβασει πολλοι το βιβλιο ( μεσα σε αυτους και γω) να δουμε την ταινια για να μπορεσουμε επιτελους να βγαλουμε ένα συμπέρασμα
Το να παιρνουμε όμως ως βάση συζήτησης, τα ξεμπαρκα που ακουμε απο τον καθε πωρωμένο τις καθε πλευράς δεν βοηθούν.

V

VIDEOMIX

Guest

Sambalis said:
VIDEOMIX said:
Sambalis said:
Λες να επηρεάζεται η χριστιανικότητα των πιστών τόσο εύκολα??? 8)
ωραία.Να το πω αλλιώς. Το βιβλίο ειναι αντιχριστιανικό η οχι;
Με την έννοια των άβουλων,μη σκεφτομενων, "απροστάτευτων" πιστών Ναι!
Με την έννοια των ελεύθερων σκεφτομένων προβληματισμένων πιστών Οχι!
(ίσα ίσα που αν η πίστη τους είναι ισχυρή θα αντέξει και θα δυναμώσει)!!!!
Ti σημαίνει άβουλοι μη σκεπτώμενοι; Η θρησκεία έχει δόγμα, έχει σταθερούς κανόνες. Δεν διαπραγματεύεται με τον οποιονδίποτε τάχαμου καλλιτέχνη, τέτοιου είδους διλήματα.
Απο την στιγμή που προσπαθεί αυτό το βιβλίο να μας περάσει το μήνυμα της θνητότητος του Χριστού αλλα και του μη αναμάρτητου, πάει και τελείωσε ειναι αντίχριστο. Και ας μην μιλάμε με αφέλεια για εκδοχές της ιστορίας και κουραφέξαλα. Ο σκοπός ειναι προφανέστατος. Δεν το βλέπετε;

Reaction score
164

VIDEOMIX said:
Ti σημαίνει άβουλοι μη σκεπτώμενοι; Η θρησκεία έχει δόγμα, έχει σταθερούς κανόνες. Δεν διαπραγματεύεται με τον οποιονδίποτε τάχαμου καλλιτέχνη, τέτοιου είδους διλήματα.
Απο την στιγμή που προσπαθεί αυτό το βιβλίο να μας περάσει το μήνυμα της θνητότητος του Χριστού αλλα και του μη αναμάρτητου, πάει και τελείωσε ειναι αντίχριστο. Και ας μην μιλάμε με αφέλεια για εκδοχές της ιστορίας και κουραφέξαλα. Ο σκοπός ειναι προφανέστατος. Δεν το βλέπετε;
Προφανώς ΔΕΝ το έχεις διαβάσει και λες ό,τι σου λένε. Δεν τίθεται πουθενά θέμα θνητότητας. Πουθενά δεν θίγεται κάποιο δόγμα της θρησκείας. Αμφισβητούνται, όσο μπορούν μέσα από ένα μυθιστόρημα, κάποια γεγονότα της ζωής Του που δεν επηρεάζουν καθόλυ τη θεϊκή φύση (Εκτός και αν η τεκνοποίηση είναι αμαρτία) Τίποτε άλλο. Αυτό να πεις σε όσους στα λένε αυτά.
Βλέπω ότι είσαι του "Πίστευε και μη ερεύνα" , που σίγουρα θα σου έχουν πει ότι υπάρχει στις Γραφές. Αλλά έλα που ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά "Πίστευε και μη, ερεύνα" Και αυτό πρέπει να κάνεις: Είτε πιστεύεις, είτε όχι, ψάξε το. Πάρε το ως συμβουλή...

V

VIDEOMIX

Guest

Δεν μιλάω πουθενά για τα πιστεύω μου ούτε και για τις θέσεις μου. Εαν στις πω, θα εκπλαγείς.
Όμως, πέρνωντας το μέρος του Χριστιανισμού λέω πως εαν ειναι αληθινά αυτά που λένε για το βιβλίο, ειναι αντίχριστο.
Επιφυλάσωμαι εως ότου να το διαβάσω. Αν και θεωρώ ύβρις το να αμφισβειτώ τόσο ειδικούς ανθρώπους που είδα στις εκπομπές.

Reaction score
6

Τωρα συγνώμη κιολας.
Δεν θα θελα να μπω στην διαδικασία αντιπαραθέσεις καθως δεν γνωρίζω (επίτηδες ) πραγματα για το συγκεκριμένη ταινια και ουτε εχω διαβάσει το βιβλιο.
Συμφωνω με το τελευταίο "Πίστευε και μη, ερεύνα" αλλα να το λες με αφορμή αυτά που γράφει κάποιος Brown…:wink:
Ποιος είναι αυτος και από πού ως που θα άπρεπε να είναι η αφορμή για «έρευνα» :wink:

Reaction score
164

VIDEOMIX said:
Δεν μιλάω πουθενά για τα πιστεύω μου ούτε και για τις θέσεις μου. Εαν στις πω, θα εκπλαγείς.
Όμως, πέρνωντας το μέρος του Χριστιανισμού λέω πως εαν ειναι αληθινά αυτά που λένε για το βιβλίο, ειναι αντίχριστο.
Επιφυλάσωμαι εως ότου να το διαβάσω. Αν και θεωρώ ύβρις το να αμφισβειτώ τόσο ειδικούς ανθρώπους που είδα στις εκπομπές.
Στο ξαναλέω: ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αμφισβητείται η υπόσταση του Χριστού. ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ.
Όλοι αυτοί οι κάφροι σκοταδιστές που βγαίνουν στην τηλεόραση, δεν το είχαν διαβάσει, δεν ήξεραν τίποτα μόνο αναμασούσαν τις βλακείες που τους είχαν πει, κάτι που κάνουν συνέχεια...
Πιο πολύ κόσμο διώχνουν από την Εκκλησία (Α.Ε.) αυτοί, παρά κάθε μυθιστόρημα ή ποίημα..
Διάβασέ το, σχημάτισε προσωπική γνώμη και μετά τα ξαναλέμε.
Ανδρέα, η έρευνα δεν πρέπει να ξεκινάει από έναν Brown, έναν, γενικά μέτριο συγγραφέα, που απλά πουλάει. Απλά μίλησα γενικά. Μην ακούμε ό,τι μας λένε και το τρώμε αμάσητο. Όσο μπορούμε, ας το ψάχνουμε...

V

VIDEOMIX

Guest

Ο Χριστιανισμός λέει πίστευε και ερεύνα. Οι παπάδες λένε το αντίθετο. Και πάντα εννοούμε την έρευνα για την αγία γραφή.
όμως δεν έχει σχέση με το θέμα μας.
Όσο για τους σκοταδιστές, όταν η Δρούζα σε μια εκπομπή παρέθετε αποσπάσματα του βιβλίου, δείχνωντάς τα όπως ειναι γραμμένα και οχι με γραμματοσειρά της ΝΕΤ, είμαι πιά μπερδεμένος για το ποιός με παραπληροφωρεί. Εσείς η αυτοί;

Reaction score
164

Από τη Δρούζα, την παντελώς άσχετη που το παίζει γνώστης απί παντός του επιστηρού τα άκουγες; Έχασα πάσα ιδέα! :lol:
Πρέπει να ξέρεις ότι τα αποσπάσματα είναι ο πιο επισφαλής τρόπος για να πεις ψέμματα...

V

VIDEOMIX

Guest

Την εκπομπή την "στήνουν" οι δημοσιογράφοι. Αρχισυντάκτης κλπ. Οχι η πανηλίθια η Δρ@ύζα.

Reaction score
6

Πω πω .
Η ταινια ακομα δεν εχει προβληθεί και εχετε γεμίσει τέσσερις σελίδες.
Παω στοίχημα πως μετα την προβολή της δεν θα εχετε να γράψετε τιποτα.
Κύριοι καίγεστε στο ζέσταμα.
:)

V

VIDEOMIX

Guest

Να, στο ΑΛΤΕΡ το διαφημίζει τώρα. 18 Μαίου λέει.

Reaction score
7

Η τηλεόραση είναι ο φονέας της εγκεφαλικής δραστηριότητας και ο διαστρεβλωτής της αλήθειας.Προτού βασιστείς στην Δρούζα ή στην οποιαδήποτε Δρούζα και στον οποιοδήποτε δημοσιογραφίσκο.Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου.Αγόρασε το βιβλίο ή δανείσου το από κάπου και μετά διάβασέ το.Δεν υπάρχει λόγος να φανατιζόμαστε και να έχουμε αντιγνωμίες αν δεν έχεις δικιά σου άποψη την οποία θα στηρίζεις με δικά σου συμπεράσματα.

Reaction score
2

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΑΝΟΠΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ..!!!! ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΑΛΑ!!!1

δε ξεκολάτε με το παπαδαριό και την προπαγάνδα τους λεω γω.... σας έχουνε κάνει τα μυαλά κυμά 2000 χρόνια τώρα.. ποιος σοβαρός ιστορικός θα βγει να επιβεβαιώσει ότι όσα γράφονται στα παραμυθάκια καθοδήγησης των λαών που λέγονται αγία γραφή, κοράνι, και γω ξέρω πως... είναι αληθινά?

Reaction score
49

azralil said:
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΑΝΟΠΟΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ..!!!! ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΑΛΑ!!!1

δε ξεκολάτε με το παπαδαριό και την προπαγάνδα τους λεω γω.... σας έχουνε κάνει τα μυαλά κυμά 2000 χρόνια τώρα.. ποιος σοβαρός ιστορικός θα βγει να επιβεβαιώσει ότι όσα γράφονται στα παραμυθάκια καθοδήγησης των λαών που λέγονται αγία γραφή, κοράνι, και γω ξέρω πως... είναι αληθινά?
Τα Χριστιανόπουλα θα πάνε σινεμά να δούνε πράκτορα μηδέν-μηδέν-εφτά. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5

Πάντως ένα μου είναι φοβερά ενδιαφέρον. Το ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αφήνουν την πνευματική τους τροφή, την ενημέρωσή τους επί παντός επιστητού (επιστημονικού, κοινωνικού, θρησκευτικού κλπ), την διαπεδαγώγησή τους και την παιδεία τους, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ!!!

Αν άνοιγαν και κανα βιβλίο, έψαχναν και λίγο στο internet (από επίσημες πηγές), πηγαίναν και σε καμμιά πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, συζητούσαν με σοβαρούς και ειδικούς ανθρώπους, και γενικά έψαχναν να βρουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ της αλήθειας, όχι να δεχτούν αυτή που τους σερβίρουν, μπορεί η Ελλάδα να ήταν σε καλύτερο επίπεδο. Ακόμα και το να μάθεις 1-2 ξένες γλώσσες, βοηθάει πολύ στην διεύρυνση της κουλτούρας και στο άνοιγμα του μυαλού. Αλλά αρκετός κόσμος που βλέπω το κάνει 'αγγαρεία'.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Στο θέμα μας:
Την μεγαλύτερη αντίδραση σε κάποια μορφή τέχνης, την έχω δει από αυτούς που ΠΟΤΕ δεν είδαν το εν λόγω δημιούργημα (βιβλίο, πίνακας, άγαλμα κλπ). Απλά σαν πρόβατα ακολουθούν τους τρομολάγνους, τους σκοταδιστές και τους και-καλά υπέρμαχους των 'παραδόσεων' και των παρωχυμένων αντιλήψεων. Γιατί η αλλαγή και η πρόοδος ΦΟΒΙΖΕΙ και διασπά κατεστημένα. Χωρίς πρόοδο όμως, θα είμασταν ακόμα στις σπηλιές να κυνηγάμε για να φάμε...

Η τέχνη δεν μπαίνει σε 'καλούπια', πρέπει να είναι πάντα ελεύθερη να εκφράζει ότι θέλει. Αυτός είναι ο σκοπός της, να σε βάλει να σκεφτείς, όχι να σε προσηλυτίσει.

Αν θέλετε να έχετε κλειστά μυαλά, ας είναι, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ!!! ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.926
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol