TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

τα ρίμπον (και τα περισσότερα ηλεκτροστατικά αλλά και πολλά άλλα ηχεία) έχουν σχετικά στενό λοβό (πολύ κατευθυντικά).
όσο λιγότερο σε "κοιτάνε", τόσο λιγότερο τα ακούς.
με τις "γωνίες" (άμα "κοιτάνε" προς τα έξω) δε κερδίζεις κάτι περισσότερο πέραν της μικρότερης στάθμης από τα μεγάφωνα.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

τα ρίμπον (και τα περισσότερα ηλεκτροστατικά αλλά και πολλά άλλα ηχεία) έχουν σχετικά στενό λοβό (πολύ κατευθυντικά).
όσο λιγότερο σε "κοιτάνε", τόσο λιγότερο τα ακούς.
με τις "γωνίες" (άμα "κοιτάνε" προς τα έξω) δε κερδίζεις κάτι περισσότερο πέραν της μικρότερης στάθμης από τα μεγάφωνα.
Στα ηλεκτροδυναμικά όμως κάτι παίζεται με τους συνδυασμούς midrange, dome, ribbon. Άλλωστε αν κάνεις τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σε αυτά που παραθέτω, θα δεις ότι είναι θέμα σχεδιασμού, την στιγμή που ο κατασκευαστής, (DALI), δηλώνει κατηγορηματικά ότι έτσι πρέπει να τοποθετείται! Από την άλλη σε πολλά reviews υποψιασμένων reviewer υπογραμμίζεται το ίδιο! Άρα πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από το γούστο του καθενός. Πρόκειται για ΚΑΝΟΝΑ και γι' αυτό άλλωστε λέει MUST!

:107:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

....
Πρόκειται για ΚΑΝΟΝΑ!

Καλά μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα επειδή το λέει μια εταιρεία και μερικοί χρήστες.

Reaction score
11
Υπάρχουν ribbon και... ρίμπον. Παρεμφερές ribbon με του magnepan λίγο δύσκολο να ακούσεις. Τα quad είναι ηλεκτροστατικά βρε.

...
Eίμαι βέβαιος πως κατάλαβες το υπονοούμενο! (Φυσικά είναι απλώς η άποψη ενός μη ειδικού. Το περίεργο είναι πως το λένε και ειδικοί βέβαια!)

:137:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Καλά μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα επειδή το λέει μια εταιρεία και μερικοί χρήστες.
Εμένα πάντως μου έλυσε το πρόβλημα! (Κατάργησα ένα Σινικό τείχος από το σπίτι μου!)

:142:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

.... επειδή το λέει μια εταιρεία
Έλεγα πως τουλάχιστον τις μη Κινέζικες εταιρείες τις σεβόμαστε!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Εμένα πάντως μου έλυσε το πρόβλημα! (Κατάργησα ένα Σινικό τείχος από το σπίτι μου!)

Πες μας τι και πως, ντε...
Τι πρόβλημα είχες ;
Τι άλλαξε, πως, γιατί , κτλ.....

Reaction score
11
E αυτό πια δεν χρειάζεται! Έχω την ίδια ποιότητα έχοντας τα ηχεία παράλληλα προς τους τοίχους, με μία ελάχιστη κλίση λίγων, (toe in), μοιρών! Πρώτα ήταν στις 45 μοίρες περίπου!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

Ευχαρίστως! Για δες εδώ:

? για πες γιατί δεν κατάλαβα το πρόβλημα....:120:

Reaction score
11

Φίλε Κώστα να μου επιτρέψεις να δευκρινίσω ότι τα ribbon για ηλεκτροδυναμικά ηχεία, όπως παντού αναφέρεται, έχουν πολύ μεγάλη οριζόντια διασπορά, εξ' ού και η παράλληλη τοποθέτηση των
ηχείων, και πολύ στενή κάθετη!

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

? για πες γιατί δεν κατάλαβα το πρόβλημα....:120:
Εσύ έχεις καταλάβει από τα 'ψες! Τέλος πάντων το πρόβλημα λέγεται "λαμπρά πρίμα"!

Reaction score
8

για να τα πουμε τωρα που γυρισα

Φίλε Κώστα να μου επιτρέψεις να δευκρινίσω ότι τα ribbon για ηλεκτροδυναμικά ηχεία, όπως παντού αναφέρεται, έχουν πολύ μεγάλη οριζόντια διασπορά, εξ' ού και η παράλληλη τοποθέτηση των
ηχείων, και πολύ στενή κάθετη!
αυτο γινεται επειδη τα μη ριμπον τουιτερ απλα τσιριζουν, ετσι βαζονυας αυτα παραλληλα δεν παιρνεις την απευθειας ακτινοβολια και χανεις μερος της εκπομπης ηχου τους πραγμα που σε κανει να τα ακους πιο μαλακα, αλλα δεν φταιει η φυσικη επειδη τα ηχεια εχουν προβλημα τσιριγματος.

Reaction score
8

Στα magnepan το ηχείο στο σύνολό του πρέπει να έρχεται εντελώς εστιασμένα-κεντραρισμένα στη "μύτη" του ακροατή. τα ρίμπον από την εσωτερική σε μικρούς χώρους και από την εξωτερική σε μεγάλους.
στα Αναλυσις παντως Κωστα συμβαινει το αντιθετο - αν τα βαλεις σε μεγαλους χωρους με το τουιτερ προς τα εξω, χανεις πολυ σε βαθος εικονας, ενω αν τα βαλεις με τα τουιτερ προς τα μεσα σε μικρους χωρους, χανεις σε πλατος εικονας.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ RIBBON.

.....
Έχω την ίδια ποιότητα έχοντας τα ηχεία παράλληλα προς τους τοίχους, με μία ελάχιστη κλίση λίγων, (toe in), μοιρών! Πρώτα ήταν στις 45 μοίρες περίπου!

Μου φαίνεται ότι δεν αξίζει να θυσιάσεις την "κατευθυντικότητα" για να πετύχεις μείωση των υψηλών. (Επηρεάζεις δηλαδή την "στερ. εικόνα")

Η αλήθεια είναι ότι τα ribbon είναι λίγο πλούσια και ίσως υπερβάλουν σε σχέση πάντα με τα "κοινά".
Αν έχεις "λαμπρά πρίμα" και δεν σου αρέσουν, δεν επέλεξες σωστά τα ηχεία σου ή δεν ταιριάζουν στο γούστο σου ή δεν κατάφερες να τα συνηθίσεις... :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

στα Αναλυσις παντως Κωστα συμβαινει το αντιθετο - αν τα βαλεις σε μεγαλους χωρους με το τουιτερ προς τα εξω, χανεις πολυ σε βαθος εικονας, ενω αν τα βαλεις με τα τουιτερ προς τα μεσα σε μικρους χωρους, χανεις σε πλατος εικονας.
μπα, σε μεγάλο χώρο δε βλέπω πρόβλημα "βάθους" της εικόνας.

σε μικρό χώρο με τα ρίμπον από έξω, υπάρχει "κενό" στη μέση. Γι'αυτό κ είναι προτιμότερο να είναι προς τα μέσα τα ρίμπον, ώστε να είναι συμπαγής και ενιαία η "εικόνα", χωρίς "τρύπα". Προφανώς σε βάρος του πλάτους.

Γενικά προτιμώ τα ρίμπον προς τα έξω, αρκεί να μην υπάρχει κενό στο κέντρο...

Reaction score
11

καλα βρε εσυ δεν μας ελεγες οτι ακουγονταν εξαιρετικα;
Eίπα σχεδόν από την αρχή ότι δεν έχω τον ήχο του studio! (Λάθος χώρος, λάθος τοποθέτηση).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef