Umik 1 - REW

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.002
αχρηστα ειναι για σενα......για αλλους οχι ;)

απο την στιγμη που υπαρχει η απενεργοποιηση -ενεργοποιηση ειναι στα συν τα τζιβιτζιλικια σε τετοια μηχανηματα :fuckyou:
Βλέπω πως δημιουργούν σύγχυση και μπέρδεμα στον μέσο χρήστη

Reaction score
15.543
Βλέπω πως δημιουργούν σύγχυση και μπέρδεμα στον μέσο χρήστη
ναι, γιατι θελει σε μια νυχτα να κανει τα παντα...

δεν γνωριζει το προγραμμα app και rew και τον av και θελει να κανει τα παντα σε μια νυχτα.
....δεν το λεω για τον δικο μας ...γενικα το λεω :)

Reaction score
7.881
αυτό εδώ νομίζω είναι πολύ καλύτερο

ccc.jpg

[DOUBLEPOST=1535923045][/DOUBLEPOST]μπουμάρισμα lrs

aaaa.jpg

audyssey lrs

βββ.jpg

app βελτιωμένο lrs

ccc.jpg

Reaction score
7.881
ωραιοτατα 35-50 δεν ακους τιποτα .....γιαυτο σαρεσει :p:D
σε μουσική, έβαλα και ένα song για παράδειγμα. το είπα το απόγευμα ότι σε ταινία αν και λίγο υπερβολικό βελτιώθηκε.
[DOUBLEPOST=1535925479][/DOUBLEPOST]για να καταλάβω λίγο το spectogram.
έχουμε 3 παραμέτρους.
αριστερά έχουμε χρόνους και κάτω συχνότητες
και μετά χρωματισμούς. όσο κοκκινίζει τόσο πιο πολύ ακούγεται μια συχνότητα στη θέση ακρόασης.
ο χρόνος τι αντιπροσωπεύει? πόση ώρα θέλει να έρθει σε εμάς ή πόση ώρα κάνει να εξασθενίσει ή κάτι άλλο?

Reaction score
6.530
Λοιπον, περαν των ομορφων γραφηματων αποκρισης συχνοτητας , για να εχεις μια ρεαλιστικη εικονα του τι συμβαινει, δοκιμασε δυο ,τρεις σκηνες, μια με πυροβολισμους, και μια με εκρηξεις , σεισμους κλπ δηλαδη ακαριαιες αλλα συνθετους κροτους αλλα και πολυ χαμηλες real time... και κατα ποσο αλλαγες που κανεις ειναι αισθητες... ισως να μη χρειαστει να το παλαιψεις πολυ...
Μην εκπλαγεις εαν θα σου καθονται πολυ καλυτερα αποκρισεις που δεν ειναι ομαλες ...γιατι εδω κοιτας μονο αποκριση συχνοτητας, που σημαινει ολους τους χρονους μαζι...rt, φασικες αποκλισεις κλπ...
[DOUBLEPOST=1535979702][/DOUBLEPOST]Στην απόκριση τα βλέπεις όλα μαζί... Να το ξαναπούμε; :)
Στο σπεκτρο το χώρο, χρόνοι εξασθένησης..
Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι χρόνοι....
Άρα... εχουμε και χρόνους άφιξης.. .
.... που επηρεάζονται από πολλαπλούς παράγοντες παθητικούς ή ηλεκτρονικούς...
Ένα συνονθύλευμα χρόνων αλλά και διάφορα στάθμης που φέρνει τέτοια αποτελέσματα και δεν είναι μόνο οι χρόνοι και η στάθμη αλλά είναι τα σημαντικότερα. ..
[DOUBLEPOST=1535979821][/DOUBLEPOST]Οι χρόνοι ίσως είναι σημαντικότερο της στάθμισης διαφοράς σε db θεωρώ..

Last edited:

Reaction score
6.530
Το κομμάτι του χώρου και της χρονικής εξασθένισης είναι το ένα και οι χρόνοι αφιξεων (να μη βάλω και τη θέση τους σημείο δηλ.. για την ώρα... )
Τους χρόνους αφιξηςς πρέπει να βρεις και να μειώσεις όσο γίνεται αριθμητικά.... και αφού το κάνεις θα πρέπει να ληφθουν στα υπόψη οι χρόνοι εξασθένισης έτσι ώστε να συντονιστούν όσο γίνεται καλύτερα ως ορχήστρα όλα μαζί...
Οπως το βλέπω μπορεί να έχεις δημιουργήσει πάνω από 10 διαφορετικές χρονικές διάφορες μέχρι τα 200hz χωρίς να σου βάλω και το χώρο μέσα... τι περιμένεις να ακούσεις;

Reaction score
7.881
Το κομμάτι του χώρου και της χρονικής εξασθένισης είναι το ένα και οι χρόνοι αφιξεων (να μη βάλω και τη θέση τους σημείο δηλ.. για την ώρα... )
Τους χρόνους αφιξηςς πρέπει να βρεις και να μειώσεις όσο γίνεται αριθμητικά.... και αφού το κάνεις θα πρέπει να ληφθουν στα υπόψη οι χρόνοι εξασθένισης έτσι ώστε να συντονιστούν όσο γίνεται καλύτερα ως ορχήστρα όλα μαζί...
Οπως το βλέπω μπορεί να έχεις δημιουργήσει πάνω από 10 διαφορετικές χρονικές διάφορες μέχρι τα 200hz χωρίς να σου βάλω και το χώρο μέσα... τι περιμένεις να ακούσεις;
Σίγουρα όχι αυτό που άκουσα. Ένα sub να βαράει υπερωρίες και ένα χαμηλό να υπερκαλύπτει τα πάντα. Ενα βουητό.

Τις χρονικές διαφορές πως μπορώ να τις φτιάξω αν μπορώ. Ηλεκτρονικά η με περιποίηση του χώρου. Το λέω γιατί έχω σαν όργανο το audyssey με το app. Τίποτα άλλο προς το παρόν.

Reaction score
6.530
Τελικά γιατί όλοι κοιτούν την απόκριση συχνότητας και μιλούν για καμπύλες, στόχους κλίσεις και ομαλότητες;..
Σωστό είναι εάν έχουμε όμως τον ιδανικό χώρο και τις ελάχιστες φασικες ή χρονικές αποκλίσεις εάν θες καλύτερα να το πω...
Τα φίλτρα επιφερουν τετοιες χρονικές μετατόπισεις .. .
Ως αρχή να ξέρεις εάν και στο έχουν πει, επιλέγεις τα λιγότερα φίλτρα σε αριθμό, καλύτερα ένα μεγαλύτερου εύρους πάρα 3 μικρά...κοντινα...

Reaction score
6.530
Οι τρύπες των bass reflex... εκπέμπουν με διαφορά φάσης 90,ή 180ο άλλες εκπομπές...άλλες χρονικές αποκλίσεις.. . μέτρα τρύπες για να καταλάβεις.... Βεβαια εδώ πρέπει να γινει η σωστή επιλογή σημείου Κρος και τάξης εάν είναι εφικτό έτσι ώστε η τρύπα να μην είναι '' ενεργη''... όταν θα τα βρεις αυτά και ληφθούν πάμε και παρακάτω...
Ο χώρος έχει δύσκολιες στα χαμηλά,και εισε οικια... Μπορεί να γίνουν πράματα αλλά τέτοια δεν υπάρχουν στο εμπόριο ή είναι άκομψα με αμφισβητουμενο αποτέλεσμα... Κανείς δε σου εγγυάται Χ db στα πχ 60 hz...
[DOUBLEPOST=1535983461][/DOUBLEPOST]Ειδικά τα port svs έχουν εξαιρετικές επιδόσεις πολύ χαμηλά, αλλά σε χώρους με υψηλό χρόνο απόσβεσης εκεί κάτω και μουσικό υλικό μπιτατο είναι κακός συνδιασμος....

Reaction score
7.881
Οι τρύπες των bass reflex... εκπέμπουν με διαφορά φάσης 90,ή 180ο άλλες εκπομπές...άλλες χρονικές αποκλίσεις.. . μέτρα τρύπες για να καταλάβεις.... Βεβαια εδώ πρέπει να γινει η σωστή επιλογή σημείου Κρος και τάξης εάν είναι εφικτό έτσι ώστε η τρύπα να μην είναι '' ενεργη''... όταν θα τα βρεις αυτά και ληφθούν πάμε και παρακάτω...
Ο χώρος έχει δύσκολιες στα χαμηλά,και εισε οικια... Μπορεί να γίνουν πράματα αλλά τέτοια δεν υπάρχουν στο εμπόριο ή είναι άκομψα με αμφισβητουμενο αποτέλεσμα... Κανείς δε σου εγγυάται Χ db στα πχ 60 hz...
[DOUBLEPOST=1535983461][/DOUBLEPOST]Ειδικά τα port svs έχουν εξαιρετικές επιδόσεις πολύ χαμηλά, αλλά σε χώρους με υψηλό χρόνο απόσβεσης εκεί κάτω και μουσικό υλικό μπιτατο είναι κακός συνδιασμος....
Βλέπω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι νόμιζα και πλέον το να καλέσω κάποιον ειδικό μου φένεται πολύ πιο ρεαλιστικό. Είναι πολλοί οι παράμετροι και για κάποιον που το τελευταίο καιρό ασχολείται χωρις να έχει κάποιες σπουδές στο άθλημα είναι και χρονοβόρο και κουραστικό. Και χωρίς να υπάρχει και κάποιος κοντα να ακούει μαζί μου και να βοηθάει.

Δε λέω μεγάλη η βοήθειά σας σίγουρα εχω πλουτίσει τις γνώσεις μου, αλλά μέσα απο ένα forum δε γίνεται να περιμένω θαύματα.

Reaction score
6.530
Εαν στο τελος παρατηρησεις οτι στη μουσικη μονο εχεις θεματα και εχεις εξαντλησει τις δυνατες ρυθμισεις τοτε παιξε χωρις το σαμπ δικαναλο ....
.βεβαια να ξερεις παντα θα υπαρχουν σκηνες σε ταινιες με μουσικο περιεχομενο, και ''κλαμπατη μουσικη''...:) μια σκηνη αρκει να στη σπασει πιστεψε με...>:( πλεον με δυο σαμπ παιζω δυο ταχυτητων...:) οτι και να εκανα το erthquake ανωτερες χαμηλες ηταν τα ζωα μου τα αργα....
Καλα κοιτα εγω υστερα απο αρκετα χρονια και τελικα παυσεις μηνων ετων και επανασχεδιασμο και αναθεωρησεις παθητικων,ηλεκτρονικων επεμβασεων λεω πως τωρα κατι ευχαριστιεμαι,....παντα κατι με ετρωγε...(και με τρωει οχι πολυ ομως :D)

Reaction score
7.881
Εαν στο τελος παρατηρησεις οτι στη μουσικη μονο εχεις θεματα και εχεις εξαντλησει τις δυνατες ρυθμισεις τοτε παιξε χωρις το σαμπ δικαναλο ....
.βεβαια να ξερεις παντα θα υπαρχουν σκηνες σε ταινιες με μουσικο περιεχομενο, και ''κλαμπατη μουσικη''...:) μια σκηνη αρκει να στη σπασει πιστεψε με...>:( πλεον με δυο σαμπ παιζω δυο ταχυτητων...:) οτι και να εκανα το erthquake ανωτερες χαμηλες ηταν τα ζωα μου τα αργα....
Καλα κοιτα εγω υστερα απο αρκετα χρονια και τελικα παυσεις μηνων ετων και επανασχεδιασμο και αναθεωρησεις παθητικων,ηλεκτρονικων επεμβασεων λεω πως τωρα κατι ευχαριστιεμαι,....παντα κατι με ετρωγε...(και με τρωει οχι πολυ ομως :D)
το όποια προβλήματα μου ξεκινάν πάντα μετά από κάποια ταινία.
την μια δεν μου αρέσουν οι διάλογοι την άλλη το sub την άλλη κάτι άλλο......

Σε μουσική δεν έχω θέμα. ένα pure direct και οι χροιές των klipsch είναι ακριβός στα μέτρα μου.

Reaction score
6.530
Nομιζω οτι βιαζεσε ..και εδω θα συμφωνησω με τον Κωστα σε μια νυχτα να τα μαθεις και λυσεις ολα δε γινεται, εγω πιστεψε με δε γνωριζω τα τζιτζιμπλικα του τελευταιου audissey xt32.... εχεις κανει πολλα βηματα ...
Τα σταθμικα προβληματα επιμερους περιοχων λογω σκηνοθετικων ή αλλων επιλογων ειναι το λιγοτερο που θα επρεπε να σε ανησυχουν , δε συμβαινει μονο σε σενα, αλλα εσυ ανησυχεις περισσοτερο απολους :) οι χαμηλες ειναι τα ζορια....:mad:

Reaction score
7.881
Nομιζω οτι βιαζεσε ..και εδω θα συμφωνησω με τον Κωστα σε μια νυχτα να τα μαθεις και λυσεις ολα δε γινεται, εγω πιστεψε με δε γνωριζω τα τζιτζιμπλικα του τελευταιου audissey xt32.... εχεις κανει πολλα βηματα ...
Τα σταθμικα προβληματα επιμερους περιοχων λογω σκηνοθετικων ή αλλων επιλογων ειναι το λιγοτερο που θα επρεπε να σε ανησυχουν , δε συμβαινει μονο σε σενα, αλλα εσυ ανησυχεις περισσοτερο απολους :) οι χαμηλες ειναι τα ζορια....:mad:
σε καμία περίπτωση δε βιάζομαι, απλά το πείρα ζεστά το θέμα.

τώρα που ξέρω τουλάχιστον που εντοπίζονται τα προβλήματά μου μπορώ σιγά σιγά να αρχίσω να τα διορθώνω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο