"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
8.905
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Ωχ, τι είναι τούτο; Πώς διέφευγε της προσοχής μου τόσα χρόνια;

Με 'γεια!!!!!!
Σ' ευχαριστώ φίλε, χαθήκαμε, καλά είσαι? Όταν την παραλάβω και την “σκίσω”... θα σας ενημερώσω, έχω ήδη την x1-mk2 αλλά όχι με την ορίτζιναλ βελόνα αλλά με Jico-shibata και σκοτώνει το κεφάλι, φοβερή ανάλυση στα ψηλά με αέρα, γεμάτη μεσαία με μια φοβερή καθαρότητα-γυαλάδα, την έχουνε ακούσει αρκετοί εδώ μέσα και στην πρώτη εξόρμηση στην Κόρινθο είχε την τιμητική της. Σκέψου ότι στην Ιαπωνία πιάνει μέχρι και τα 400 ευρώ σε νέα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ναι μεν...αλλά πόσα studio την έχουν?:126::142::142:

Reaction score
8.905

Εδώ είναι η Victor/JVC X1-MK2 στην Κόρινθο που εκτίθεται σε πολλούς ακροατές... και τα σχόλια του Μάνου!

PS..... the Shibata stylus was invented around 1972 in Japan by Norio Shibata of JVC, fitted as standard on quadraphonic cartridges, and marketed as an extra on some high-end cartridges.

Reaction score
11

Να σου πω!

Αν υπήρχε αυτό που υπονοείς, σίγουρα το θέμα θα αναφερόταν διαφορετικά: ότι δηλαδή οι τάδε μηχανικοί ήχου, πέτυχαν το αποτέλεσμα αυτό με την χρήση του x συγκεκριμένου setup.

Βλέπεις όμως ότι η υπόθεση έχει μόνη αναφορά την 881!

Άρα αυτό ήταν το ζητούμενο!

Φυσικά καλό θα ήταν να ξέραμε περισσότερα...

:108:
Ενημέρωση Caravelle:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?89924-STANTON-881S-amp-881S-MK-II-(%E1%F6%E9%DD%F1%F9%EC%E1)/page16

(Mε λίγο scrolling θα το βρείτε).

Θέμα ειδικής συνέργειας με την STANTON, δεν νομίζω να υπάρχει...

:107:

Reaction score
8.905

Ναι γιατι παίζει καλύτερα απο την Stanton 681eee που έχω (παλια βέβαια-αλλά και η technics παλιά είναι)
Βέβαια αναζητώ κεφαλή.Με τον Μάνο τα είπαμε τηλεφωνικά πρι κάποιους μήνες,αλλά ακόμα δεν πήρα τιποτε.
Να αναφερθώ λίγο στην EPC-270c.
Tην έβγαλα απο ένα πικαπ techics φίλου και την δοκίμασα και απο τότε δεν την ξανάβγαλα απο πάνω.
Επαιζε καλύτερα και απο την rega elys ii που είχα πάρει καινούργια και την έσπασα απο τα νεύρα μου.
Μουσικότατη αεράτη και με μπάσο καλό.Λίγο τενεκεδένια στις υψηλές αλλά την συγχωρώ.
Ακούω και προτάσεις για κεφαλή.Οχι υψηλές τιμές.
Πάντως εάν θέλεις την άποψη μου πρέπει να πας σε καλύτερη κεφαλή – βελόνα, γιατί απλά ο βραχίονας σου και το πλατό σου αδικούνται με τις συγκεκριμένες κεφαλές, η μια είναι στεγνή στην μεσαία και χωρίς ανάλυση στα ψιλά (stanton 681) ενώ η Technics 270 επιθετική και σκληρή στα ψιλά. Ότι και να κάνεις πάνω σε αυτές, πάνω κάτω εκεί θα κινηθείς πάλι. Εάν σου αρέσει ο ήχος της Technics αλλά χωρίς τα αρνητικά της 270, ψάξε να βρεις ένα μεταχειρισμένο κεφάλι όπως την EPC205CII η την EPC 207, αυτές πραγματικά με μια JICO-SAS θα λάμψουν, με ήχο ισορροπημένο και με καθαρή ανάλυση, που θα κοιτάνε στα ίσα βελόνες πολλαπλάσιας αξίας.

Reaction score
1.187

Πάντως εάν θέλεις την άποψη μου πρέπει να πας σε καλύτερη κεφαλή – βελόνα, γιατί απλά ο βραχίονας σου και το πλατό σου αδικούνται με τις συγκεκριμένες κεφαλές, η μια είναι στεγνή στην μεσαία και χωρίς ανάλυση στα ψιλά (stanton 681) ενώ η Technics 270 επιθετική και σκληρή στα ψιλά. Ότι και να κάνεις πάνω σε αυτές, πάνω κάτω εκεί θα κινηθείς πάλι. Εάν σου αρέσει ο ήχος της Technics αλλά χωρίς τα αρνητικά της 270, ψάξε να βρεις ένα μεταχειρισμένο κεφάλι όπως την EPC205CII η την EPC 207, αυτές πραγματικά με μια JICO-SAS θα λάμψουν, με ήχο ισορροπημένο και με καθαρή ανάλυση, που θα κοιτάνε στα ίσα βελόνες πολλαπλάσιας αξίας.
Και έλεγα πού την έχω ακούσει την Technics... Πού την έχω ακούσει...
Θυμήθηκα αρχές 10ετίας '80 ένας φίλος μου είχε το Technics SL-D2 direct drive (καμμία σχέση με το φτηνιάρικο belt drive SL-BD2 που έπαιρνε Τ4Ρ κεφαλές) το οποίο "φορούσε" από την μάνα του EPC-270C Εξαιρετική κεφαλή!

http://www.vinylengine.com/library/technics/sl-d2.shtml

Reaction score
295

Θυμήθηκα αρχές 10ετίας '80 ένας φίλος μου είχε το Technics SL-D2 direct drive (καμμία σχέση με το φτηνιάρικο belt drive SL-BD2 που έπαιρνε Τ4Ρ κεφαλές) το οποίο "φορούσε" από την μάνα του EPC-270C Εξαιρετική κεφαλή!

Eμ δεν ειμαι τελικά τρελός που την ακούω να παίζει καλά.
Σας λέω παίζει πολύ αεράτα και μουσικά.Αυτά ακούω.

Reaction score
295

Εγώ την έβγαλα απο ένα SL-3100 direct drive κι αυτό και το οποίο παίζει αρκετα καλά.

Reaction score
295

Δες εδώ:http://viewitem.eim.ebay.gr/Technics-EPC205CII-MM-Cartridge/320910584134/item
Μόνο η βελόνα.(μεταχειρισμένη)Κεφάλι δεν βρήκα

Reaction score
8.905

Όχι με βελόνα... Θέλει υπομονή, θα ψάχνεις μόνο για κεφάλι:
Technics EPC 205C - EPC-205C-II - EPC-207C Και μετά θα βάλεις μια JICO-SAS!
Υπάρχει επίσης και δοκιμασμένη λύση, (Έχουνε κλάψει πολλοί) και είναι θανατηφόρο σετ-απ
... JVC Z1S σώμα με JICO-SAS!

Reaction score
1.815

Όχι με βελόνα... Θέλει υπομονή, θα ψάχνεις μόνο για κεφάλι:
Technics EPC 205C - EPC-205C-II - EPC-207C Και μετά θα βάλεις μια JICO-SAS!
Υπάρχει επίσης και δοκιμασμένη λύση, (Έχουνε κλάψει πολλοί) και είναι θανατηφόρο σετ-απ
Βρε παλαβιάρη τι πας να κάνεις πάλι???:136:
Θα βάλεις τον άνθρωπο να αποποιηθεί το σημερινό ήχο?
Είσαι η καταστροφή του ...σημερινού "εμποράκου"!

Δες εδώ:http://viewitem.eim.ebay.gr/Technics-EPC205CII-MM-Cartridge/320910584134/item
Μόνο η βελόνα.(μεταχειρισμένη)Κεφάλι δεν βρήκα
Αν είσαι κι εσύ "βλαμμένος" σαν εμάς, τρέχα γρήγορα για τις επιλογές που σου πρoτίνει ο Bill!
Ελπίζω να μην είσαι ψαχτήρι, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις λεφτά και να επιστρέψεις πάλι στο post 310...:605:

Reaction score
1.815

...Υπάρχει επίσης και δοκιμασμένη λύση, (Έχουνε κλάψει πολλοί) και είναι θανατηφόρο σετ-απ
Έχεις μετοχές στη Victor???
Μας έχεις πάρει τ' αυτιά με τα βρωμόσκυλά σου!!!:205:

Reaction score
1.815

Κοπρόσκυλα παρακαλώ.:205:
Ορίστε!
Πάρε και μια αφιερωσούλα κι εσύ που είσαι φιλόζωος!

Last edited by a moderator:

Reaction score
295

Αν είσαι κι εσύ "βλαμμένος" σαν εμάς, τρέχα γρήγορα για τις επιλογές που σου πρoτίνει ο Bill!
Ελπίζω να μην είσαι ψαχτήρι, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις λεφτά και να επιστρέψεις πάλι στο post 310...:605:[/QUOTE]

Γειά σου αρχηγε!!!!!!!!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Ορίστε!

Εμένα μου αρέσουν τα μαντρόσκυλα η τσοπανόσκυλα σαν τα δικά μου . Βαρβατίλα , αλλά και γλυκύτητα όταν θέλουν τα άτιμα. Μπορεί να μην έκανα παιδιά, "μπορεί για όσους δεν ξέρουν" όμως εχω αυτά τα δυο
, το τρίτο το
.... ξέρετε πέθανε,......, τα οποία μου έχουν δώσει τόσο απλόχερα αγάπη που δεν θα τα άλλαζα ποτέ για τίποτα. Ποιός θα άλλαζε τα παιδιά του άλλωστε?

Reaction score
1.815

Να τα χαίρεσαι βρε! Εϊναι υπέροχα! Το ξέρεις... εγώ μόλις τα είδα χ@ίστηκα αλλά μόλις τα συγκράτησες, τα συμπάθησα!!:204:

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο το σκυλάκι της Victor είναι Fox Terrier (κυριλέ κατάσταση) ενώ το δικό σου το ...τσομπανόσκυλο ακούει με Denon & Sony?:111:

Reaction score
1.815

Γουστάρεις να μάθεις τι λέει αυτή η ιστοριούλα στο βιντεάκι?
Έχει άμεση σχέση πάντως η Victor με την αγάπη που έχεις για τα υπέροχα πιστά σου πλάσματα.
(Η παρακάτω μετάφραση είναι με την ευγενική προσφορά μιας "ψυχάρας"):

"Σκύλος κοιτάζοντας και ακούγοντας ένα φωνόγραφο"

"Ένα φοξ-τεριέ με το όνομα Nipper, ανήκε αρχικά στον αδερφό του Francis Barraud, Mark.
Όταν ο Mark Barraud πέθανε το 1885, ο Francis κληρονόμησε την κατοχή (ιδιοκτησία) του Nipper μαζί με ένα κυλινδρικό φωνόγραφο και μερικές ηχογραφήσεις με τη φωνή του Mark.
Εκτίμησε το παράξενο ενδιαφέρον που είχε ο σκύλος για τη φωνή του νεκρού κυρίου του που έβγαινε από το φωνόγραφο, και συνέλαβε την ιδέα να απαθανατίσει τη σκηνή πάνω σε καμβά.

Αγοράσθηκε από τον καλλιτέχνη το 1899, από τη νεοσυσταθείσα εταιρεία "Gramophone and Typewriter" για 100 αγγλικές λίρες υπό την προϋπόθεση ότι ο Barraud θα το τροποποιούσε ούτως ώστε να αναπαριστούσε μια από τις μηχανές αναπαραγωγής τους.
Θα ανταλλασσόταν δηλαδή ο φωνόγραφος του Barraud με το γραμμόφωνό τους και ο τίτλος του πίνακα " Η φωνή του κυρίου του".

Κατόπιν αιτήματος του εφευρέτη του γραμμόφωνου,Emile Berliner, τα δικαιώματα του πίνακα πέρασαν στην ιδιοκτησία του Victor Talking M.C.

"Αυτό το πανέμορφο ηλεκτρικό μοντέλο, είναι το ιδανικό μηχάνημα για ιδιωτικές κατοικίες ευρύχωρων δωματίων. Αποτελείται από τρεις μονάδες και κάθε μία από αυτές έχει κατασκευαστεί με την τελειότητα που χαρακτηρίζει τα έργα μας...Η ένταση της ακρόασης μπορεί να ρυθμιστεί κατά βούληση και στη μέγιστη ένταση ακούγεται το ίδιο ή ίσως πιο δυνατά από την αρχική ερμηνεία του αναπαραχθέντος κομματιού..."

Η Victor χρησιμοποίησε την εικόνα με τρόπο πιο επιθετικό από αυτόν του Βρετανού εταίρου της και από το 1902 όλοι οι δίσκοι της Victor είχαν επάνω τους τυπωμένο το σχέδιο του σκύλου και το γραμμόφωνο του Barraud.
Ποιός να σας το έλεγε? Ο Nipper?"

Απορώ πως ακόμα δεν έχεις πατήσει κουμπί "Buy it now" σε προιόν της Victor!!!!!:609:

Reaction score
8.905

Επειδή έχει 2 θα χρειαστεί κάτι τέτοιο...

Επίσης φαντάζομαι ότι αυτά τα είχε ο πρώτος DJ σε σαλούν-μπαρ! :146:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας