Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Αν μπεις στο group των Wiim users στο facebook, θα δεις οτι πολλοί το έχουν συνδέσει με usb dac και υποστηρίζουν ότι παίζει καλύτερα με αυτή την σύνδεση,από ότι με coaxial ή οπτική.Αν κάποιος καλός Αθηναίος συμφορουμιτης μπορεί να μου το δανείσει για μερικά λεπτά να δοκιμάσω αν δουλεύει με το Ντακ μου μέσω USB, θα είμαι υπόχρεος και θα τον βοηθήσω όσο μπορώ με μετρήσεις και ακουστική, αν θέλει.
Και εγώ νέος κάτοχος του Ultra μπορώ να πω ότι το μηχανάκι είναι μια ευχάριστη αποκάλυψη. Το προτίμησα λόγω υψηλής τιμής του Eversolo A6 και μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανοιώσει. Κάθε άλλο. Επίσης το έχω συνδέσει με το Teac UD-503 που έχω και ο ήχος είναι εξαιρετικός. Αξίζει 1000% η προσθήκη υπάρχοντος dac αν υπάρχει.Αν μπεις στο group των Wiim users στο facebook, θα δεις ότι πολλοί το έχουν συνδέσει με usb dac και υποστηρίζουν ότι παίζει καλύτερα με αυτή την σύνδεση,από ότι με coaxial ή οπτική.
Θέλω να το συνδέσω με metric halo lio8 που είναι κάπως ιδιοτροπο Ντακ. Έστειλα email σε Athens pro και βλέπουμε.Αν μπεις στο group των Wiim users στο facebook, θα δεις οτι πολλοί το έχουν συνδέσει με usb dac και υποστηρίζουν ότι παίζει καλύτερα με αυτή την σύνδεση,από ότι με coaxial ή οπτική.
Συμφωνώ, είναι πολύ καλό για την τιμή του, και εγώ το έχω συνδέσει με ένα εξωτερικό dac SMSL RAW-DAC1. Το μόνο που περιμένω είναι η ενημέρωση για υποστήριξη σε αρχεία .CUE και DSD .ISO.Και εγώ νέος κάτοχος του Ultra μπορώ να πω ότι το μηχανάκι είναι μια ευχάριστη αποκάλυψη. Το προτίμησα λόγω υψηλής τιμής του Eversolo A6 και μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανοιώσει. Κάθε άλλο. Επίσης το έχω συνδέσει με το Teac UD-503 που έχω και ο ήχος είναι εξαιρετικός. Αξίζει 1000% η προσθήκη υπάρχοντος dac αν υπάρχει.
Καλησπέρα, ναι, βλέπει τον NAS μου (Synology). Τα ξεχωριστά αρχεία DSD (dsf, dff) τα παίζει αλλά τα μετατρέπει σε 24/192. SACD .ISO όχι, όπως αναφέρω και παραπάνω.Καλημερα. Το εχει συνδεσει καποιος σε NAS, να βλεπει τη δικη του δισκοθηκη και να στριμαρει μουσικη με αυτο τον τροπο; Επισης, βασικοτατο για εμενα, διαβαζει αρχεια SACD, ISO, dsf,dff και πολυκαναλα;
Εμένα το USB out συγχρονίζει με ότι παίζει, με max 24/192Τον μόνο περιορισμό που έχει η USB πορτα με τα διάφορα dac είναι ότι συγχρονίζει στα 48Κhz. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτή. Εχω δοκιμάσει και tidal μέσω της εφαρμογής της Wiim αλλά και μέσω του PC.
Και μένα το Ultra αναγνωρίζει όλα τα dac που του έχω βάλει. Μάλλον είναι λειτουργία του WiiM.Έστρωσε και μένα. Έκανα ένα restart το dac και παίζει όλα τα supported sampling rates. Επίσης το Ultra αναγνωρίζει το TEAC ακόμα και το μοντέλο. Δεν ξέρω αν αυτό έρχεται απο το ίδιο το dac ή το TEAC ανήκει σε συμβατά DACs με το Ultra.
Ως προς την ποιοτητα του ως transport το μονο που γνωριζω εκτος της δυνατοτητας για usb out ειναι οτι εχει καλυτερο square wave απο τα αλλα wiim στην coaxial out με δειγματοληψια στα 192khz και το προφιλ θορυβου απο την coaxial out ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τα αλλα wiim ακομα και με sbooster τροφοδοτικο αλλα με περισσοτερα spikes ομως...Έχει καμιά διαφορά στην ποιότητα streaming σε σχέση με τα φτηνότερα WiiM; Γιατί θεωρώ ότι πληρωνει κανείς πράγματα αχρείαστα σε τέτοιου είδους συσκευή (π.χ ένα phono input που από ό,τι είδα δεν λέει και τίποτε). Ούτε το dac το θέλω (αφού έχω εξωτερικό). Οπότε μένει μόνο το stream... αξίζει;
Specwise είναι ανώτερο απο τα μικρά wiim, με καλύτερη κάρτα δικτύου (WiFi 6 που θα γίνει WiFi 6E με ΟΤΑ upgrade), έχει καλύτερο THD και SNR και γενικώς μετράει καλά αν δεις και την μέτρηση του Αμιρ. Επίσης για μένα που το έχω μπροστά μου στο γραφείο η οθονούλα του είναι αρκετά πρακτική απο θέμα πληροφορίας. Είχα και το mini και μπορώ να πω οτι ως transport streamer είναι αψογο και αν κάποιος θέλει απλά να προσθέσει streaming services στο υπάρχον dac μπορεί να προχωρήσει με αυτό. Αυτό που αξίζει το ultra είναι για κάποιον που δεν έχει τα φράγκα για Eversolo ή ανάλογο σε χρήματα streamer να πάει με αυτό. Επίσης επειδή είχα το ifi streamer το οποίο είχε σε αξία τα χρήματα του WiiM ultra το Wiim ειναι σε όλα καλύτερο by far, πάντα για μένα.