Wiim Ultra

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.418
Αν κάποιος καλός Αθηναίος συμφορουμιτης μπορεί να μου το δανείσει για μερικά λεπτά να δοκιμάσω αν δουλεύει με το Ντακ μου μέσω USB, θα είμαι υπόχρεος και θα τον βοηθήσω όσο μπορώ με μετρήσεις και ακουστική, αν θέλει.

Reaction score
6.831
Αν κάποιος καλός Αθηναίος συμφορουμιτης μπορεί να μου το δανείσει για μερικά λεπτά να δοκιμάσω αν δουλεύει με το Ντακ μου μέσω USB, θα είμαι υπόχρεος και θα τον βοηθήσω όσο μπορώ με μετρήσεις και ακουστική, αν θέλει.
Αν μπεις στο group των Wiim users στο facebook, θα δεις οτι πολλοί το έχουν συνδέσει με usb dac και υποστηρίζουν ότι παίζει καλύτερα με αυτή την σύνδεση,από ότι με coaxial ή οπτική.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.159
Αν μπεις στο group των Wiim users στο facebook, θα δεις ότι πολλοί το έχουν συνδέσει με usb dac και υποστηρίζουν ότι παίζει καλύτερα με αυτή την σύνδεση,από ότι με coaxial ή οπτική.
Και εγώ νέος κάτοχος του Ultra μπορώ να πω ότι το μηχανάκι είναι μια ευχάριστη αποκάλυψη. Το προτίμησα λόγω υψηλής τιμής του Eversolo A6 και μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανοιώσει. Κάθε άλλο. Επίσης το έχω συνδέσει με το Teac UD-503 που έχω και ο ήχος είναι εξαιρετικός. Αξίζει 1000% η προσθήκη υπάρχοντος dac αν υπάρχει.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.983
Παιδιά όντως έχει γυαλάδα ο ήχος του Ultra όπως αναφέρθηκε παραπάνω;
Εγώ με το Pro δεν έχω παρατηρήσει κάτι, ίσα ίσα μου φαίνεται αρκετά ματ.

Σκέφτομαι αν αξίζει η αναβάθμιση, αλλά από την άλλη δεν ξέρω και αν προτιμάω τη γυαλάδα, ανάλογα το κομμάτι μάλλον. Σε κλασική (ειδικά πιάνο) ταιριάζει πολύ, αλλά σε πιο ηλεκτρονικά/πλαστικά όργανα (keyboards κλπ.) δεν ξέρω.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.418
Αν μπεις στο group των Wiim users στο facebook, θα δεις οτι πολλοί το έχουν συνδέσει με usb dac και υποστηρίζουν ότι παίζει καλύτερα με αυτή την σύνδεση,από ότι με coaxial ή οπτική.
Θέλω να το συνδέσω με metric halo lio8 που είναι κάπως ιδιοτροπο Ντακ. Έστειλα email σε Athens pro και βλέπουμε.

Reaction score
66
Και εγώ νέος κάτοχος του Ultra μπορώ να πω ότι το μηχανάκι είναι μια ευχάριστη αποκάλυψη. Το προτίμησα λόγω υψηλής τιμής του Eversolo A6 και μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανοιώσει. Κάθε άλλο. Επίσης το έχω συνδέσει με το Teac UD-503 που έχω και ο ήχος είναι εξαιρετικός. Αξίζει 1000% η προσθήκη υπάρχοντος dac αν υπάρχει.
Συμφωνώ, είναι πολύ καλό για την τιμή του, και εγώ το έχω συνδέσει με ένα εξωτερικό dac SMSL RAW-DAC1. Το μόνο που περιμένω είναι η ενημέρωση για υποστήριξη σε αρχεία .CUE και DSD .ISO.

Reaction score
1.223
Καλημερα. Το εχει συνδεσει καποιος σε NAS, να βλεπει τη δικη του δισκοθηκη και να στριμαρει μουσικη με αυτο τον τροπο; Επισης, βασικοτατο για εμενα, διαβαζει αρχεια SACD, ISO, dsf,dff και πολυκαναλα;

Last edited:

Reaction score
66
Καλημερα. Το εχει συνδεσει καποιος σε NAS, να βλεπει τη δικη του δισκοθηκη και να στριμαρει μουσικη με αυτο τον τροπο; Επισης, βασικοτατο για εμενα, διαβαζει αρχεια SACD, ISO, dsf,dff και πολυκαναλα;
Καλησπέρα, ναι, βλέπει τον NAS μου (Synology). Τα ξεχωριστά αρχεία DSD (dsf, dff) τα παίζει αλλά τα μετατρέπει σε 24/192. SACD .ISO όχι, όπως αναφέρω και παραπάνω.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.159
Τον μόνο περιορισμό που έχει η USB πορτα με τα διάφορα dac είναι ότι συγχρονίζει στα 48Κhz. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτή. Εχω δοκιμάσει και tidal μέσω της εφαρμογής της Wiim αλλά και μέσω του PC.

Reaction score
66
Τον μόνο περιορισμό που έχει η USB πορτα με τα διάφορα dac είναι ότι συγχρονίζει στα 48Κhz. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτή. Εχω δοκιμάσει και tidal μέσω της εφαρμογής της Wiim αλλά και μέσω του PC.
Εμένα το USB out συγχρονίζει με ότι παίζει, με max 24/192

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.159
Έστρωσε και μένα. Έκανα ένα restart το dac και παίζει όλα τα supported sampling rates. Επίσης το Ultra αναγνωρίζει το TEAC ακόμα και το μοντέλο. Δεν ξέρω αν αυτό έρχεται απο το ίδιο το dac ή το TEAC ανήκει σε συμβατά DACs με το Ultra.

Last edited:

Reaction score
66
Έστρωσε και μένα. Έκανα ένα restart το dac και παίζει όλα τα supported sampling rates. Επίσης το Ultra αναγνωρίζει το TEAC ακόμα και το μοντέλο. Δεν ξέρω αν αυτό έρχεται απο το ίδιο το dac ή το TEAC ανήκει σε συμβατά DACs με το Ultra.
Και μένα το Ultra αναγνωρίζει όλα τα dac που του έχω βάλει. Μάλλον είναι λειτουργία του WiiM.

Reaction score
6.831
24/192 βγάζει από την usb .....αν κοιτάξετε στο forum χρηστών της wiim υπάρχει αναλογο θέμα

Reaction score
66
Μία λειτουργίσ του που μου χρησιμεύει για δοκιμές, είναι η λειτουργία σε mono σε συνδιασμό με το balance (L-R). Έβαλα μπροστά μου δίπλα-δίπλα τις βάσεις με τα ηχεία οπότε είχα τον ίδιο ήχο από κάθε ηχείο (mono). Με ενισχυτές V3 mono, έβαλα στον αριστερό V3 το τροφοδοτικό 32V/5A για το αριστερό ηχείο και στον δεξί V3 το τροφοδοτικό 48V/5A για το δεξί ηχείο. Κάθισα σε απόσταση 1,5m και έκανα εναλλαγές L-R και άκουσα την ανωτερότητα του τροφοδοτικού των 48V/5A.
Για την επόμενη δοκιμή, στο ίδιο setup έβαλα και στους δύο V3 mono τα ίδια τροφοδοτικά των 48V/5A. Στο πολύπριζο Dynavox X4100, έβαλα το αριστερό τροφοδοτικό στην αφιλτράριστη σούκο και το δεξί τροφοδοτικό στην φιλτραρισμένη σούκο. Και εδώ άκουσα από το αριστερό ηχείο με την αφιλτράριστη παροχή, καλύτερο, δυνατότερο, πιο ανοιχτό ήχο, ενώ από την φιλτραρισμένη με το δεξί ηχείο ο ήχος ήταν ασθενικός, και θαμπός με την σύγκριση L-R. Και σε αυτή την δοκιμή αποδείχθηκε ότι είναι σωστότερο να συνδέουμε ενισχυτές και προενισχυτές σε αφιλτράριστη παροχή ρεύματος και ψηφιακές πηγές σε φιλτραρισμένη.

Reaction score
5.428
Έχει καμιά διαφορά στην ποιότητα streaming σε σχέση με τα φτηνότερα WiiM; Γιατί θεωρώ ότι πληρωνει κανείς πράγματα αχρείαστα σε τέτοιου είδους συσκευή (π.χ ένα phono input που από ό,τι είδα δεν λέει και τίποτε). Ούτε το dac το θέλω (αφού έχω εξωτερικό). Οπότε μένει μόνο το stream... αξίζει;

Reaction score
1.272
Έχει καμιά διαφορά στην ποιότητα streaming σε σχέση με τα φτηνότερα WiiM; Γιατί θεωρώ ότι πληρωνει κανείς πράγματα αχρείαστα σε τέτοιου είδους συσκευή (π.χ ένα phono input που από ό,τι είδα δεν λέει και τίποτε). Ούτε το dac το θέλω (αφού έχω εξωτερικό). Οπότε μένει μόνο το stream... αξίζει;
Ως προς την ποιοτητα του ως transport το μονο που γνωριζω εκτος της δυνατοτητας για usb out ειναι οτι εχει καλυτερο square wave απο τα αλλα wiim στην coaxial out με δειγματοληψια στα 192khz και το προφιλ θορυβου απο την coaxial out ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τα αλλα wiim ακομα και με sbooster τροφοδοτικο αλλα με περισσοτερα spikes ομως...

1733831600837.png

1733831634090.png

1733831868594.png

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.159
Specwise είναι ανώτερο απο τα μικρά wiim, με καλύτερη κάρτα δικτύου (WiFi 6 που θα γίνει WiFi 6E με ΟΤΑ upgrade), έχει καλύτερο THD και SNR και γενικώς μετράει καλά αν δεις και την μέτρηση του Αμιρ. Επίσης για μένα που το έχω μπροστά μου στο γραφείο η οθονούλα του είναι αρκετά πρακτική απο θέμα πληροφορίας. Είχα και το mini και μπορώ να πω οτι ως transport streamer είναι αψογο και αν κάποιος θέλει απλά να προσθέσει streaming services στο υπάρχον dac μπορεί να προχωρήσει με αυτό. Αυτό που αξίζει το ultra είναι για κάποιον που δεν έχει τα φράγκα για Eversolo ή ανάλογο σε χρήματα streamer να πάει με αυτό. Επίσης επειδή είχα το ifi streamer το οποίο είχε σε αξία τα χρήματα του WiiM ultra το Wiim ειναι σε όλα καλύτερο by far, πάντα για μένα.

Reaction score
1.272
Specwise είναι ανώτερο απο τα μικρά wiim, με καλύτερη κάρτα δικτύου (WiFi 6 που θα γίνει WiFi 6E με ΟΤΑ upgrade), έχει καλύτερο THD και SNR και γενικώς μετράει καλά αν δεις και την μέτρηση του Αμιρ. Επίσης για μένα που το έχω μπροστά μου στο γραφείο η οθονούλα του είναι αρκετά πρακτική απο θέμα πληροφορίας. Είχα και το mini και μπορώ να πω οτι ως transport streamer είναι αψογο και αν κάποιος θέλει απλά να προσθέσει streaming services στο υπάρχον dac μπορεί να προχωρήσει με αυτό. Αυτό που αξίζει το ultra είναι για κάποιον που δεν έχει τα φράγκα για Eversolo ή ανάλογο σε χρήματα streamer να πάει με αυτό. Επίσης επειδή είχα το ifi streamer το οποίο είχε σε αξία τα χρήματα του WiiM ultra το Wiim ειναι σε όλα καλύτερο by far, πάντα για μένα.

Συμφωνα με τον reviewer το wiim pro plus ειναι στο ιδιο επιπεδο ως transport μαζι με ifi τροφοδοτικο σε σχεση με το eversolo a6 και το προτιμα απο το ifi zen stream. Ως dac υπερτερει το α6 κατα πολυ του wiim pro plus. Δηλαδη το eversolo θα το παρει καποιος που θελει να το χρησιμοποιησει ως streaming dac. Αλλιως ειναι σπαταλη...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.418
Τελικά θα πάω με το Ντακ μου στην Athens pro audio να δοκιμάσω τη συμβατότητα, έχουν ένα demo wiim ultra.

Το USB audio out παίζει ανεξαρτήτως firmware ή μόνο με πρόσφατο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.712
Members
38.229
Νεότερο μέλος
Atheatos