new martin logan

Reaction score
3.967
Απάντηση: new martin logan

Ρέ σύ Βαγγέλη, εγώ μισοξαπλωτός ακούω...στο ντεμί!!

Έχω βέβαια λεβέντη καναπέ.
Ψηλό, όμορφο κλπ.

Δοκίμασες να σηκώσεις με τάκους κανά πόντο τις μπροστινές ακίδες?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: new martin logan

Τωρα γιατι καθομαι και γραφω τοσα εγω για τις διαστασεις του πιουριτυ ηθελα να γραψω παω να μαζεψω τα ρουχα αοο την απλωστρα να βαλω σιδερο
Σε καταλαβαίνω απολύτως. Ιδιαίτερα τα πουκάμισα θέλουν δουλειά. :144:

Anyway....

Τα Purity (αλλά και τα παθητικά αδελφάκια τους τα Source) έχουν μια περιστρεφόμενη βάση η οποία δίνει κλίση στο ηχείο αναλόγως της θέσης ακρόασης, όρθιοι ή καθισμένοι.

Είναι γνωστό σε όλους ότι στον κάθετο άξονα η διασπορά είναι περιορισμένη σε ότι αφορά τα πάνελ γεγονός το οποίο είναι ευθέως ανάλογο των διαστάσεων του πάνελ αλλά και της απόστασης ακρόασης.

Χρόοοοονια τώρα ακούγοντας όλα τα Martin Logan στην adamco έχω καταλήξει σε αυτό. Το Summit X για παράδειγμα έχει πολύ μεγαλύτερη διασπορά από το μικρούλι Purity.

Το electromotion το περιμένω με αγωνία, όμως η Martin Logan λέει Launch date March 2011. :133:

Reaction score
29.538
Απάντηση: Re: Απάντηση: new martin logan

Δεν σε ρώτησα τι άκουσες στην έκθεση, ούτε τι είχες πριν δέκα χρόνια, αλλά ποια ηχεία έβαλες δίπλα-δίπλα στον δικό σου χώρο με τα καλά σου τα ενισχυτικά.

Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι μόνο τα Purity έχουν βρεθεί στον χώρο σου. Οπότε λογικό να είσαι ενθουσιασμένος.

Τα Purity δεν θα τσιρίξουν ποτέ, ανεξαρτήτως προγράμματος. Αυτό αποδεικνύει ότι ωραιοποιούν το αποτέλεσμα. Προφανώς αυτό το στοιχείο σε κερδίζει.

Και μένα με κερδίζει, αλλά είπαμε για ποια χρήση, όχι για σοβαρή ακρόαση.

Δλδ ποιά είναι η σοβαρή ακρόαση , και ποιά η αστεία ?
Τώρα που το είδα.
Δλδ αν δεν είσαι καθηλωμένος ανάμεσα στα ηχεία ακούνητος αμίλητος αγέλαστος , κλπ δεν είναι σοβαρή ακρόαση?

Reaction score
11

Δλδ ποιά είναι η σοβαρή ακρόαση , και ποιά η αστεία ?
Τώρα που το είδα.
Δλδ αν δεν είσαι καθηλωμένος ανάμεσα στα ηχεία ακούνητος αμίλητος αγέλαστος , κλπ δεν είναι σοβαρή ακρόαση?
Σαφέστατα όχι!

:107:

Reaction score
3.967

Εγώ μερικές φορές χαμογελάω (συγκρατημένα..) στις σοβαρές ακροάσεις.

:138:

Reaction score
11

Εγώ μερικές φορές χαμογελάω (συγκρατημένα..) στις σοβαρές ακροάσεις.

:138:
Χάνεις...πακέτο! (Άκρα χαμηλά-άκρα υψηλά!).

Ακούς εκεί "συγκρατημένα"...

:141:

Reaction score
29.538

Σαφέστατα όχι!

ΡΕ δεν πας να ακούσεις κανά σοβαρό ηχείο να δεις πως παίζει ?
Και μετά ελα πες μου για σοβαρές και μη ακροάσεις.:141:
Και αν δεν βρείς σου εχω εδω μερικά ....:142:

Reaction score
11

ΡΕ δεν πας να ακούσεις κανά σοβαρό ηχείο να δεις πως παίζει ?
Και μετά ελα πες μου για σοβαρές και μη ακροάσεις.:141:
Και αν δεν βρείς σου εχω εδω μερικά ....:142:
Τα ATC 50 & XTZ DIVINE, δεν σου κάνουν;:111:
(Πρόσφατη ακρόαση! Μόλις χαμογελάς, (συγκρατημένα), με την τρομερή αίσθηση περιβάλλοντος που διαθέτουν, αντιλαβού και μελαγχολεί η τραγουδίστρια, συχνότητες & χροιές τέλος!).

:142:

Reaction score
249

pleo οτι λες στις δυο πρωτες παραγραφους τα ξερω,δεν αλλαζω τη βαση γιατι καθιστος ακουω, δεν εχω προβλημα με το ηχειο για αλλον τα εγραφα.
Εσυ που τα ξερεις απο κοντα κανουν ή οχι για home cinema;
Τωρα μου 'ρθε εσυ δεν εχεις τα sl3 εχεις και τα purity αν τα εχεις κανε μια συγκριση

Reaction score
29.538

Τα ATC 50 & XTZ DIVINE, δεν σου κάνουν;:111:
(Πρόσφατη ακρόαση! Μόλις χαμογελάς, (συγκρατημένα), με την τρομερή αίσθηση περιβάλλοντος που διαθέτουν, αντιλαβού και μελαγχολεί η τραγουδίστρια, συχνότητες & χροιές τέλος!).

:142:

Αστο μάναμ δεν ψαρώνω με τίποτα.
Τα 100άρια που άκουσα , δεν μου είπαν τίποτα. Τα 200άρια το ίδιο.
Μόνο με κάτι μαγκνεπανιές την ακούω , και φυσικά με τα δικά μου.
Τα υπόλοιπα ολα μου φαίνονται λίγα.

Reaction score
11

Αστο μάναμ δεν ψαρώνω με τίποτα.
Τα 100άρια που άκουσα , δεν μου είπαν τίποτα. Τα 200άρια το ίδιο.
Μόνο με κάτι μαγκνεπανιές την ακούω , και φυσικά με τα δικά μου.
Τα υπόλοιπα ολα μου φαίνονται λίγα.
Συγνώμη μάναμ' αλλά εσύ είπες αν έχω ακούσει σοβαρά ηχεία! Και με κεφαλαίο "ΡΕ". Εγώ δεν σε αμφισβήτησα ούτε διανοήθηκα να σε ψαρώσω!

Όσο για τα ATC τα 100 & τα 200 δεν τα έχω ακούσει και έτσι στην "data base" μου δεν έχω στοιχεία για να απαντήσω.

Τα δικά σου πάσχουν από ένα πράγμα που λέγεται "πιστοποίηση". Φυσικά αυτό δεν αποκλείει το να είναι τα καλύτερα του κόσμου!

Reaction score
29.538

Καλά το κεφαλαίο ρε απλώς ξέφυγε , μην το παίρνεις στραβά.
Οσο για την πιστοποιήση , τι να σου πω? δεν μας απασχόλησε ποτέ.Τώρα για το αν είναι τα καλύτερα του κόσμου , ε, πάλι ποτέ δεν μας απασχόλησε , μιας και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Reaction score
11

Καλά το κεφαλαίο ρε απλώς ξέφυγε , μην το παίρνεις στραβά.
Οσο για την πιστοποιήση , τι να σου πω? δεν μας απασχόλησε ποτέ.Τώρα για το αν είναι τα καλύτερα του κόσμου , ε, πάλι ποτέ δεν μας απασχόλησε , μιας και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
Ο.k. φίλε μου!

Διάβασα την παρουσίαση των ηχείων σου και είναι εντυπωσιακά!

Πάντα πίστευα στα ηλεκτροδυναμικά ηχεία και, ιδιαίτερα, στον συνδυασμό δορυφόρων-sub, στον οποίο κατέληξα και εγώ στα δύο τελευταία συστήματά μου. Την "τεχνοτροπία" αυτή την είχα πρωτοακούσει το 1980 σε ένα σύστημα που έβγαζε τότε η AUDAX με sub-τραπεζάκι, που έδενε υπέροχα στον χώρο, και με φανταστικό ήχο.

Πες μου κάτι, γιατί μπερδεύτηκα λίγο διαβάζοντας, τα sub σου είναι ενεργά η παθητικά;

:111:

Reaction score
29.538

Τα σαμπς του ηχείου , αλλά και του Home cinema είναι παθητικά.

Reaction score
11

Τα σαμπς του ηχείου , αλλά και του Home cinema είναι παθητικά.
Σωστός!

Αυτό που έχω δει, και είναι περισσότερο μία σκέψη δική μου χωρίς την έχω επιβεβαιώσει από κάπου, για την μουσική τουλάχιστον, καλύτερα ταιριάζουν ενεργά ηχεία με ενεργά sub και παθητικά ηχεία με παθητικά sub. 'Eχω την αίσθηση πως υπάρχει καλύτερη συνέργεια.

Reaction score
6

pleo οτι λες στις δυο πρωτες παραγραφους τα ξερω,δεν αλλαζω τη βαση γιατι καθιστος ακουω, δεν εχω προβλημα με το ηχειο για αλλον τα εγραφα.
Εσυ που τα ξερεις απο κοντα κανουν ή οχι για home cinema;
Τωρα μου 'ρθε εσυ δεν εχεις τα sl3 εχεις και τα purity αν τα εχεις κανε μια συγκριση
Κάνουν και παρακάνουν. Κι αν η διασπορά είναι περιορισμένη (σε σχέση με άλλα) σε αποζημιώνει η πυκνότητα αυτού που ακούς.
Με λίγα λόγια δύσκολα ξαναγυρνάς σε η/δ ηχείο μετά από πάνελ.

Χίλιες φορές τα προτιμώ. Μην ξεχνάς πως λόγω δουλειάς έχω ακούσει η/δ με διατήρηση της διασποράς σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων (κάτι που ξεχνάνε πολλοί κατασκευαστές να αναφέρουν είναι το πολικό διάγραμμα και λένε ότι το τάδε ηχείο έχει διασπορά 90 μοίρες, αλλά δεν λένε που το μετράνε αυτό και πόσο διατηρούνται αυτές οι 90 μοίρες σε σχέση με τη συχνότητα) και παρ' όλα αυτά προτιμώ ML.

Δεν έχω sl3 για σύγκριση.

Reaction score
5.614
Caravelle και John Markou, τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφετε με το συγκεκριμένο νήμα για τα ML;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: new martin logan

Caravelle και John Markou, τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφετε με το συγκεκριμένο νήμα για τα ML;
Ω μπαρδόν! :120:

Τα δικά μου ας διαγραφούν! (Δεν το λέω ειρωνικά).

:117:

Reaction score
5.614

...σε αποζημιώνει η πυκνότητα αυτού που ακούς.
Εξήγησε λίγο τι εννοείς με πυκνότητα.

Και πες μου πόσο αληθοφανής ακούγεται μια πόρτα που τρίζει όταν κλείνει, πώς ακούγεται μια λαμαρίνα που ξύνει την άσφαλτο και λοιποί κρότοι και θόρυβοι από το Purity. Επίσης αν όταν βρέχει, την ακούς τη βροχή να έρχεται από το ταβάνι.

Στα δικά μου αυτιά, όλοι οι θόρυβοι μιας ταινίας αποδίδονται ωραιοποιημένα από το Purity και δε με αφήνουν να ξεχαστώ ότι δεν είναι οι πραγματικοί ήχοι αλλά πηγάζουν από audiophile ηχείο.

Όλα αυτά σε σύγκριση με το σύστημα Klipsch THX Ultra2.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef