new martin logan

Reaction score
249
Απάντηση: new martin logan

Οπως τα υπολογιζω εγω η καθαρη εμπρος επιφανεια στο πανελ του πιουριτυ ειναι 1560 τετ.εκ ενω στο αλλο 2160.Εχουμε μια αυξηση 25% στο πανελ και μια αντιστοιχη μειωση της ενεργης επιφανειας των γουφερ συν τη μειωμενη διασπορα δεν θεωρω οτι ειναι καλυτερο το καινουριο (στην ουσια η συγκριση ειναι με το σωρς) αλλα σιγουρα για μενα πιο ομορφο.
Επαναλαμβανω οτι δε συμφωνω οτι το ηχειο δεν παιζει-ενταξει δεν παιζει οπως περιμενα (περιμενα πολλα),δεν μπορεις να σηκωθεις ορθιος και να ακουσεις,δυσκολο στην τοποθετηση αλλα οχι οτι ειναι μονο για ατμοσφαιρικο ακουσμα ραδιοφωνου, νομιζω αδικειται

Reaction score
3.967

Παίδες το Purity είναι εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου.
Θα επανέλθω.:126:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: new martin logan

Οπως τα υπολογιζω εγω η καθαρη εμπρος επιφανεια στο πανελ του πιουριτυ ειναι 1560 τετ.εκ ενω στο αλλο 2160. Εχουμε μια αυξηση 25% στο πανελ...
Αυτό πώς προκύπτει; Στο site της εταιρίας αναφέρει 2,612 cm2 για το Theos και 1,550 cm2 για το Purity. Δηλαδή γύρω στα 60% μεγαλύτερη επιφάνεια πάνελ! Μιλάμε για 1,5 μέτρο ηχείο.

Οι διαστάσεις του πάνελ του Purity: 71,1 x 21,8 εκ.
Οι διαστάσεις του πάνελ του Theos: 112 x 23 εκ.!

Ίδιες διαστάσεις με το Ethos δηλαδή έχει το νέο Theos.

Μόνο Spire και Summit έχουν ακόμη μεγαλύτερο πάνελ από Ethos και Theos, κι αυτό σε πλάτος (29εκ. έναντι 23εκ.). Το ύψος είναι το ίδιο και στα τέσσερα μοντέλα της ανώτερης σειράς Reserve ESL Series.

http://www.martinlogan.com/theos/compare.php

Reaction score
5.614

Επαναλαμβανω οτι δε συμφωνω οτι το ηχειο δεν παιζει
Ποιος είπε ότι δεν παίζει; Παίζει, απλά δεν είναι giant killer.

Παίδες το Purity είναι εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου.
Θα επανέλθω.:126:
Θα συμφωνήσω. Εξαιρετικό για τα λεφτά του, αλλά μέχρι εκεί.

Παρόλ' αυτά, αμφιβάλλω αν το δώσω ποτέ. Κι αν συμβεί αυτό, θα το κάνω με λύπη.

Παρά τις ενστάσεις μου, είμαι ευτυχής κάτοχος. Είναι ένας αναίμακτος τρόπος, μια ανοιχτή πίσω πόρτα, για να μπει κανείς στον κόσμο των πάνελ.

Reaction score
3.967

Επανήλθα, για λίγο.

Το Purity παίζει καλύτερα από τα λεφτά που κοστίζει, ακόμη κ αν ξεχάσουμε το κόστος του ενισχυτικού του.

Παίζει καλύτερα από ηχεία των 2500 Ε.

Και των 4500 Ε!

Προβλημένα, επώνυμα, παρουσιασμένα με καμάρι!

Επίσης, στον αντίποδα, σέβομαι κ αντίθετες γνώμες:138:

Θέλει ψάξιμο στα συνοδά κ στο στήσιμό του.:126:

Γενικά θέλει να του συμπεριφερθείς σαν ακριβώτερο της τιμής του ηχείο.

Reaction score
5.614
Με ποια έννοια καλύτερα, και από ποια ηχεία;

Σίγουρα για να το λες κάτι θα ξέρεις, και φαντάζομαι θα έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις και άλλα ηχεία στον χώρο σου με τον SPL 2x100 τάξης Α.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: new martin logan

Σίγουρα για να το λες κάτι θα ξέρεις, και φαντάζομαι θα έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις και άλλα ηχεία στον χώρο σου με τον SPL 2x100 τάξης Α.
Ακόμη να κοιμηθείς?

Γρήγοραααα!

Δώσε "ζωντανή λαμπάτη" προενίσχυση κ θα αμοιφθείς με υπέροχες μεσαίες (χωρίς κροσσόβερ, μεγάλη υπόθεση)

Δώσε τελικό με ρεύματα κ θα πάρεις ζόρικα χαμηλά.

Δώσε ότι θές, ανώτερες ψηλές δέν παίρνεις με τίποτε!:142:

Τα δύο πρώτα είναι δυσεύρετα.

Το τρίτο αρκετά συνηθισμένο

Εμένα μου αρκούν τα δύο πρώτα:126:

ΥΓ. Η αλήθεια είναι ότι την ψάχνω μπάς κ σετάρω κάνα revelation ή κάνα ρίμπον της μαμάς στη δεύτερη έξοδο του πρό.
(τί λέω, κρατείτε με!)

Reaction score
5.614
Πάνελ όποιος παίρνει φυσικά για τις μεσαίες το παίρνει.

Το θέμα είναι υπάρχει διαχωρισμός οργάνων;

Σε ηλεκτρίζει το άκουσμα; Σε καθηλώνει στην καρέκλα ο ήχος με τη μία;

Ή προκύπτει ένα ωραιοποιημένο σύνολο;

Reaction score
5.614
Εντάξει, ότι σε καθηλώνει στην καρέκλα, το κάνει όντως με τη μία, αφού όρθιος οι μεσοϋψηλές πετσοκόβονται :116:

Πολλές φορές κατευθύνομαι προς το ρακ σκυφτός σαν καμπούρης, για να διατηρήσω το άκουσμα και να μην αποπροσανατολιστώ.

Reaction score
3.967

Εντάξει, ότι σε καθηλώνει στην καρέκλα, το κάνει όντως με τη μία, αφού όρθιος οι μεσοϋψηλές πετσοκόβονται

Πολλές φορές κατευθύνομαι προς το ρακ σκυφτός σαν καμπούρης, για να διατηρήσω το άκουσμα και να μην αποπροσανατολιστώ.

XAXAXAXAXAX!!!

Ωραία εικόνα μούδωκες!!!

Reaction score
3.967

Πάνελ όποιος παίρνει φυσικά για τις μεσαίες το παίρνει.

Το θέμα είναι υπάρχει διαχωρισμός οργάνων;

Σε ηλεκτρίζει το άκουσμα; Σε καθηλώνει στην καρέκλα ο ήχος με τη μία;

Ή προκύπτει ένα ωραιοποιημένο σύνολο;

Τάχω όλ' αυτά!!

Μπροστά μου, τα ψηλαφώ!!

Με βάζεις σε σκέψεις ότι εύκολα παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο, άρα εγώ χάνω κάτι π[ερισσότερο:126:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: new martin logan

Ακόμη δεν ανέφερες ποια ηχεία έβαλες δίπλα-δίπλα στα Purity, με την καλή σου την ενίσχυση, ώστε να βασίζεις τον ενθουσιασμό σου για τα τελευταία.

Reaction score
3.967

Σε θέματα εικόνας-διαφάνειας-διαχωρισμού οργάνων κλπ.

Στο χώρο μου έχω οδηγήσει τα ηχεία που πλέον χρησιμοποιώ για av πρόγραμμα, τα Avance.
Aγοράστηκαν 800.000 δρχ το 2000 (μχ) και υστερούν δραματικά :110:

Πέρυσι στην έκθεση άκουσα αρκετά σετάπ πολύ ακριβώτερα από το δικό μου και το αποτέλεσμα ήταν μέτριο έως απαράδεκτο.

Στένεμα σκηνής, τσιρίδες στις ψηλές, εκουαλάιζιν κατά συρροή,
κλπ.

Οι μεγάλες κόρνες του Ορφέα ήταν καταπληκτικές, άσχετα που δεν είχαν καλό-δυναμικό χαμηλό. Βέβαια 45...οοο Ε!

Τα ATC (τα 100άρια νομίζω), ναί,

Τα μυστήρια της MBL, ναί, (40.000, δεν θυμάμαι..)

Τα μεγάλα ADAM? ή το δωμάτιο ή το σύστημα έπρεπε να φύγουν!

Κάποιες άλλες θηριώδεις κόρνες >40.000..το βασίλειο της τσιρίδας. Ο τύπος έβγαλε το Cd που είχα δώσει για να ξαναβάλει τα δικά του. Παίζαν ΜΟΝΟ με συγκεκριμένο συχνοτικό περιεχόμενο, συγκεκριμένες εγγραφές!

Τα ΑSW ενδιαφέροντα με τα κεραμικά μεγάφωνα, θέλουν δουλειά στο booming των χαμηλών.

Δεν ξέρω, μου δημιουργείται συχνά η εντύπωση ότι κάνουν voicing όχι όπως ακούνε αυτοί καλά, αλλά όπως ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι θα αρέσουν στο target group που απευθύνονται.

Τα PMC είχαν ενδιαφέρον (4500 Ε) από πλευράς έκτασης-ανάλυσης, αλλά δέν αισθανόσουν ότι είχες κάτι "ζωντανό" απέναντί σου.

Τι άλλο να πώ, τους έθαψα όλους:138:

Reaction score
3.967

Στο χώρο μου, περιμένω πλέον τις δικές σου προτάσεις για να κουβαλήσω πράμα..

Ο Αντουάν είπε JBL, o Mιχάλης (φίλος) B&W, Eσύ:126:?

Reaction score
5.614

Δεν σε ρώτησα τι άκουσες στην έκθεση, ούτε τι είχες πριν δέκα χρόνια, αλλά ποια ηχεία έβαλες δίπλα-δίπλα στον δικό σου χώρο με τα καλά σου τα ενισχυτικά.

Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι μόνο τα Purity έχουν βρεθεί στον χώρο σου. Οπότε λογικό να είσαι ενθουσιασμένος.

Τα Purity δεν θα τσιρίξουν ποτέ, ανεξαρτήτως προγράμματος. Αυτό αποδεικνύει ότι ωραιοποιούν το αποτέλεσμα. Προφανώς αυτό το στοιχείο σε κερδίζει.

Και μένα με κερδίζει, αλλά είπαμε για ποια χρήση, όχι για σοβαρή ακρόαση.

Reaction score
5.614

Στο χώρο μου, περιμένω πλέον τις δικές σου προτάσεις για να κουβαλήσω πράμα..

Ο Αντουάν είπε JBL, o Mιχάλης (φίλος) B&W, Eσύ:126:?
ATC.

Ξεκινάς από τα 40άρια και ανεβαίνεις μοντέλα ανάλογα με τον χώρο σου και τις απαιτήσεις σου.

Reaction score
3.967

Είδες?

Αναφέρθηκα σε θετικές-αρνητικές εντυπώσεις απο την έκθεση για να δώσω στίγμα του γούστου μου.

Τα ΑTC ήταν μέσα σ' αυτά που μου άρεσαν, όπως κ τα B&W 800.

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: new martin logan

Δεν σε ρώτησα τι άκουσες στην έκθεση, ούτε τι είχες πριν δέκα χρόνια, αλλά ποια ηχεία έβαλες δίπλα-δίπλα στον δικό σου χώρο με τα καλά σου τα ενισχυτικά.

Tα Avance είναι κλασσικής σχεδίασης-καλών μεγαφώνων κ ζούν μαζί μου:126:
Σε μεγάλες εντάσεις-ρεύματα... τσιρίζουν

Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι μόνο τα Purity έχουν βρεθεί στον χώρο σου. Οπότε λογικό να είσαι ενθουσιασμένος.

Τα Purity δεν θα τσιρίξουν ποτέ, ανεξαρτήτως προγράμματος. Αυτό αποδεικνύει ότι ωραιοποιούν το αποτέλεσμα. Προφανώς αυτό το στοιχείο σε κερδίζει.
Τα ATC τσιρίζουν?
Εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο..

Και μένα με κερδίζει, αλλά είπαμε για ποια χρήση, όχι για σοβαρή ακρόαση.
Πάς να με τρομάξεις, έ??:126:

Reaction score
3.967

.........έχεις ανοιχτή πρόσκληση για ακρόαση κ όχι μόνο!!:137:

Έτσι θα επικοδο..απ' αυτό η κουβεντούλα μας, και θα δούμε την αλήθεια του καθενός απέ κοντά!:126:

Reaction score
249

η μαρτιν λογκαν αναφερει οτι τα νεα πανελ ειναι μικροτερα κατα 2 εκατοστα στο πλατος και ειναι 23.Επειδη τα πιουριτυ ειναι 25 καταλαβαινω οτι μετραει τις εξωτεριξες με το πλαισιο διαστασεις.
Αφαιρωντας το πλαισιο εχουμε για το πιουριτυ 22 εκ πλατος και για το αλλο 20
Ομοιως στα πιουριτυ εχουμε υψος 70 εκ και στο αλλο περιπου 109 καθαρα.
Πολαπλασιασε και το βρισκεις.
Η ενεργη επιφανεια σε 2 6,5" μεγαφωνα ειναι μεγαλυτερη απο 1 8" μεγαφωνο που εχει το νεο ηχειο
Δεν ξερω την τιμη του νεου αλλα αφου δεν το κανει πληρως ενεργο αστα -βαζει 4 μπορνες και καλα
Στο φασμα των μεσαιων συχνοτητων ειναι πολυ καλο και με ηπια πτωση στις υψηλες καλυτερο απο το φασμα που ειδα στο atc που παραθετει το what hifi .Δεν ξερω τι παραμορφωσεις εχουν τα μεγαφωνα των πιουριτυ μαλλον υψηλοτερες των atc τα οποια μην ξεχναμε θελουν και καλο ενισχυτη με 81,5 ευαισθησια που εχουν
Το προβλημα μου με τα πιουριτυ ειναι στις μεγαλες ορχηστρες πχ 3η του Μαλερ που αν και εχει δυναμικα λεπτομερειες δεν εχει εκεινο το ζωντανο της ορχηστρας αν και ο δισκος που το εχω ειναι λαιβ ηχογραφηση και καλη(Βεβαια αυτι δεν το ακους και σε πολλα αλλα ηχεια) σε σχεση με μικρες ορχηστρες πχ kind of blue του miles davies, (που ναι η τρομπετα δεν ειναι γλυκια αλλα ουτε και ξυριζει)το λαιβ του Αλκινοου Ιωαννιδη, πνοη του ανεμου του Γ. Καζαντζη ενα λαιβ δισκο του Μ.Λυδακη απο το διφωνο κονσερτο για λαουτο του Βιβαλντι κα
Το ηχειο επηρεαζεται πολυ απο το χωρο οσο σπομακρυνεσαι πεφτουν και οι υψηλες και επειδη δεν ξυριζουν το καταλαβαινεις πολυ ευκολα, αν ειναι καλα τοποθετημενα δεν μπουμαρουν (ισως αν ειχαν κοψιμο πιο νωρις στα χαμηλα να ηταν και πιο καθαρα)
Βεβαια πρεπει να εισαι καθιστος και το κεφαλι να ειναι ψηλα σχετικα, για να ακουσεις καλα,, και μενα δεν με αρεσει, αλλα το ηξερα πριν το παρω και οχι δεν σκυβω παταω ποουζ για να κανω κατι
Σχετικα με αλλο ηλεκτροστατικο που ειχα ειναι πολυ καλυτερο (στο διπλασιο της τιμης)
Αν του αλλαξω προενισχυτη το καταλαβαινω αμεσως,αν αλλαξω πηγη το ιδιο,δισκο εκει κι αν γινεται σφαγη
Τωρα γιατι καθομαι και γραφω τοσα εγω για τις διαστασεις του πιουριτυ ηθελα να γραψω παω να μαζεψω τα ρουχα αοο την απλωστρα να βαλω σιδερο:111::140::103:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.869
Members
38.508