Στην γωνια του antkots

Reaction score
1.685
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Ειμαι (ειμαστε) σιγουροι οτι το ηχητικο αποτελεσμα θα ειναι ισαξιο του βραχιονα και της κεφαλης (αφου το μεγιστο βαρος πεφτει σχεδον παντα σ αυτα), και ελπιζω το πλατω να μην δυσκολεψει το εργο τους σε μεγαλο βαθμο...
παρακολουθώ και διαβάζω(όσο μπορώ) το νήμα και συνεχώς μου γεννιούνται απορίες και ερωτηματικά...

κατ' αρχάς Κώστα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με την παραπάνω δήλωση, ότι δηλαδή... 'το μεγιστο βαρος πεφτει σχεδον παντα στον βραχίονα και στην κεφαλή'...

Δηλαδή αν πάρουμε ένα φωνόγραφο και του φιξάρουμε πάνω του έναν SME και μια KOETSU θα είναι όλα οκ???
Ηταν σαφεστατη η δηλωση και μιλουσε για τον ηχητικο χαρακτηρα-αποτελεσμα.
Επ αυτου, ισχυει υποχρεωτικα οτι αυτος θα ακολουθησει τον ηχο της κεφαλης με τις συνθηκες που θα της παρεχει ο βραχιονας στο εργο της σε δεδομενο πλατω μεταξυ του πριν και του μετα.

Κύριοι, το πικάπ είναι πρώτα πηγάδι - πλατώ - στήριξη - απομόνωση... και μετά σύστημα βραχίονα - κεφαλής... γι αυτό και σ' ένα κορυφαίο πικάπ η τιμή του deck είναι πλλαπλάσια της τιμής του βραχίονα-κεφαλής...

Δεν είναι άσχετοι στην Nottingham που έφτιαξαν πηγάδι με αντλία που συνεχώς αυτο-τροφοδοτείται με λάδι... ούτε στην VYGER που έφτιαξαν ανάρτηση με αέρα για το πλατώ και για τον βραχίονα... και τόσες άλλες εταιρίες με άλλες πατέντες... ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ...
Διαφωνω (αν μου επιτρεπεις) καθετα σ αυτο Μανο, τα πικαπ δεν "παιζουν" μουσικη.
Οφειλουν να λειτουργουν τοσο καλα ωστε να "απουσιαζουν" απο το μουσικο δρωμενο και να αφηνουν το εργο της μουσικης στην κεφαλη-βραχιονα δημιουργωντας το τελειο υποβαθρο και μονον (εδραση - περιστροφη - απομονωση).

Στα πικάπ άμεσης οδήγησης(όπως το ΜΚΙΙ) ΔΕΝ μπορείς να αναπτύξεις και να τελειοποιήσεις το σύστημα πηγάδι - πλατώ γιατί απλά το πηγάδι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βάση του μοτέρ και ο άξονας ο ρότοράς του... ενώ υπάρχει πολύ μεγάλος περιορισμός στο βάρος του πλατώ, που είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένο με το μοτέρ...

Το πλατώ όσο βαραίνει... τόσο το μοτέρ πρέπει να μεγαλώνει για να το αντέξει... με όλα τα κακά που συνεπάγεται αυτό... κραδασμούς και θόρυβο... το πείραμα αυτό το έχω κάνει και σύντομα θα ανεβάσω φοτος από το DIY πικάπ μου...
Ασφαλως ναι, για αυτο "ζητησαμε" απο το πλατω να μην μας δυσκολεψει με τις αδυναμιες του.
Μιλαμε για δεδομενο πλατω με δεδομενα προβληματα τα οποια δεν θα λυθουν με τις αλλαγες-βελτιωσεις. Αυτο που θα γινει ομως, ειναι οτι ο ηχος που θα βγει απο το συνολο δεν θα εχει καμια σχεση με αυτον που ακουγεται τωρα.

Δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια όλων σας... ούτε να παίξω με την αγωνία του Αντώνη...
Ευχαριστουμε, δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια αγωνια..

Απλά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί να παιδεύεστε και να καθυστερείτε αφού (ας μην κρυβόμαστε) ο Αντώνης έχει την ευχέρεια να αγοράσει ένα πολύ καλό πικάπ και να τελειώνει, ένα πικάπ που αποδεδειγμένα παίζει και θα είναι απόλυτα ταιριαστό με το επίσης πολύ καλό σύστημά του...
Αυτο το ξερει μονο ο ιδιος, εμεις απλα προσπαθουμε να τον βοηθησουμε στις οποιες αποφασεις του.
Και για να γινω πιο ακριβης αν ακουγε εμας τοτε θα αποφασιζε ακριβως το αντιθετο απ οτι τελικα αποφασισε...

Και ακόμα ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω το κόλλημα μερικών με ένα επαγγελματικό μηχάνημα που καμιά σχέση δεν έχει με το hi-fi και το σύστημα του Αντώνη...

Η όλη προσπάθεια μου θυμίζει ένα χωράφι που θέλει το 'αφεντικό' να το οργώσει... και οι διάφοροι ειδήμονες του φέρνουν χρυσά φτιάρια και ασημένιες αξίνες...

ΤΡΑΚΤΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΝΤΩΝΗ........ παράτα τις αξίνες και τα τσαπιά....

φιλικά... Μάνος...
Δεν στεκομαστε σ αυτους που επιμενουν, απλα τους ακουμε και προσπαθουμε να ανακαλυψουμε την σημασια (αν εχουν) των λεγομενων τους.

Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος.

Παντα φιλικα και με την αγαπη μου σε σενα Μανο,...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οχι , τιουναρα τον χωρο, ερχεται ο αντουαν για ακροαστικα:143:

η περεστροικα μπορει να φαει οτι τρωγεται , εγω δαμαλιζω, δεν τους κανω:142:

Reaction score
2
ετσι σε θέλω με ««ατάκα»». ας μην σπαταλάμε το ποστ τοου αντώνη θα τα πούμε από κοντά στα ακροαστικά φαντάζομαι!!!!!!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

παρακολουθώ και διαβάζω(όσο μπορώ) το νήμα και συνεχώς μου γεννιούνται απορίες και ερωτηματικά...

κατ' αρχάς Κώστα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με την παραπάνω δήλωση, ότι δηλαδή... 'το μεγιστο βαρος πεφτει σχεδον παντα στον βραχίονα και στην κεφαλή'...

Δηλαδή αν πάρουμε ένα φωνόγραφο και του φιξάρουμε πάνω του έναν SME και μια KOETSU θα είναι όλα οκ???

Κύριοι, το πικάπ είναι πρώτα πηγάδι - πλατώ - στήριξη - απομόνωση... και μετά σύστημα βραχίονα - κεφαλής... γι αυτό και σ' ένα κορυφαίο πικάπ η τιμή του deck είναι πλλαπλάσια της τιμής του βραχίονα-κεφαλής...

Δεν είναι άσχετοι στην Nottingham που έφτιαξαν πηγάδι με αντλία που συνεχώς αυτο-τροφοδοτείται με λάδι... ούτε στην VYGER που έφτιαξαν ανάρτηση με αέρα για το πλατώ και για τον βραχίονα... και τόσες άλλες εταιρίες με άλλες πατέντες... ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ...

Στα πικάπ άμεσης οδήγησης(όπως το ΜΚΙΙ) ΔΕΝ μπορείς να αναπτύξεις και να τελειοποιήσεις το σύστημα πηγάδι - πλατώ γιατί απλά το πηγάδι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βάση του μοτέρ και ο άξονας ο ρότοράς του... ενώ υπάρχει πολύ μεγάλος περιορισμός στο βάρος του πλατώ, που είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένο με το μοτέρ...

Το πλατώ όσο βαραίνει... τόσο το μοτέρ πρέπει να μεγαλώνει για να το αντέξει... με όλα τα κακά που συνεπάγεται αυτό... κραδασμούς και θόρυβο... το πείραμα αυτό το έχω κάνει και σύντομα θα ανεβάσω φοτος από το DIY πικάπ μου...

Δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια όλων σας... ούτε να παίξω με την αγωνία του Αντώνη...

Απλά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί να παιδεύεστε και να καθυστερείτε αφού (ας μην κρυβόμαστε) ο Αντώνης έχει την ευχέρεια να αγοράσει ένα πολύ καλό πικάπ και να τελειώνει, ένα πικάπ που αποδεδειγμένα παίζει και θα είναι απόλυτα ταιριαστό με το επίσης πολύ καλό σύστημά του...

Και ακόμα ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω το κόλλημα μερικών με ένα επαγγελματικό μηχάνημα που καμιά σχέση δεν έχει με το hi-fi και το σύστημα του Αντώνη...

Η όλη προσπάθεια μου θυμίζει ένα χωράφι που θέλει το 'αφεντικό' να το οργώσει... και οι διάφοροι ειδήμονες του φέρνουν χρυσά φτιάρια και ασημένιες αξίνες...

ΤΡΑΚΤΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΝΤΩΝΗ........ παράτα τις αξίνες και τα τσαπιά....

φιλικά... Μάνος...
Mανο μου καλημερα και ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση.
Εχω πληρη αποψη για το θεμα που γραφεις και δεν διαφωνω μαζι σου.
Εχεις δικιο στην τοποθετηση σου για το ολο εγχειρημα αλλα ειχα αναλυσει λεπτομερως για ποιο λογο γινεται αυτη η ολη διαδικασια,θα την ξαναπω εν ολιγης παλι.
Κατα αρχην ωφειλω στον ευατο μου και στους συμφορμιτες μας να κανω αυτο το ανεξοδο εγχειρημα δια λογους καθαρα εμπειρικους και για να εχω πληρη αποψη προσωπικα του τι εστι καλο πλατω την χρησιμοτητα και χρηστικοτητα του.
Πιστευω οτι αυτο γινεται σπανια στην Ελλαδα (με τοσο ακριβα περιφεριακα,βραχιονα-κεφαλη) και το αποτελεσμα θα ειναι η σημαντικη πληροφορηση γενικα που θα αντλησουμε και θα κατανοησουμε ολοι.
Επιπλεον δεν εχω να χασω τιποτα απο την στιγμη που τα περιφεριακα ειναι στην ανωτατη ηχητικη κατηγορια (sme v-benz lps)και αυτουσια μπορω να τα μεταφερω σε ενα κορυφαιο πλατω (που συντομα θα γινει) χωρις καμια επιπτωση στην ποιοτητα.
Ετσι λοιπον θα εχω-εχουμε πληρη αποψη περι του "βασιλια" της χαμηλης κατηγοριας πλατω.
Πιστευω λοιπον οτι το ταξιδι ολων μας στο χαι φαι-χαι εντ,θα πρεπει να εμπεριεχει τετοιου ειδους εγχειρηματα (εφοσων υπαρχει η δυνατοτητα,τεχνικη και οικονομικη) για την πληρη και σωστη ενημερωση.
Στο κατω κατω τι ειχα τι εχασα,το μκ2 το ειχα,και τα περιφερειακα ουτως η αλλως θα τα επαιρνα.
Πιστευω να συμφωνεις στη ολη τοποθετηση μου και να καταλαβες τον λογω της ολης "επεμβασης".

Reaction score
3.901

Καλύτερα νάσκαγες 15.000Ε για καταξιωμένο πικάπι.

Θα χάναμε βέβαια το ταξίδι, αλλά ποιός έχει όρεξη για ταξίδια άλλων...

Προχώρα Άντον να γουστάρουμε!!

Reaction score
11

Ένα από τα ελάχιστα πλατώ που μπορούν να συγκριθούν με το MK 2 και να προσφέρουν μία μάλλον δυσδιάκριτη και αόριστη βελτίωση που όμως πληρώνεται σε χρυσάφι όπως προβλέπεται από τους νόμους του hiend.

Φυσικά είναι και αυτό Direct Drive!

THE MONACO TURNTABLE

Aφού επιμένετε τόσο πολύ για κάτι "καλύτερο"...

Εννοείται πως αν το έβγαζε η TECHNICS δεν θα είχε διαφορά μεγαλύτερη από 500 € ! Ενώ τώρα...

:107:

Reaction score
11

Και εδώ ένα υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όσους δυσπιστούν στην, δύσκολη, εξωτική και μη προσεγγίσιμη από νάνους, τεχνολογία του DIRECT DRIVE. Είναι από το τμήμα των εσωτερικών υποθέσεων, (AVSITE), και έτσι έχει μια μυστηριακή γνωσιακή ατμόσφαιρα.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68501

Αν τελικά θυμώσετε και δεν μπείτε επειδή δεν σας αρέσει ο πειθαναγκασμός, δείτε άλλη μία όψη του MONACO που την πήρα από αυτό το νήμα:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

με αντικραδασμικα και μετα κεφαλοβελονας

Reaction score
11

Σαν χαμηλή χύτρα ταχύτητας με βραχίονα είναι.
Δεν συγκρίνεται αισθητικά με το SL-1200 σε οποιαδήποτε έκδοση.
Στα τεχνικά του όμως είναι εξαιρετικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380

Σαν χαμηλή χύτρα ταχύτητας με βραχίονα είναι.
καλά, εσένα αν στο κάνουν δώρο, πέτα το στα σκουπίδια. μόνο ενημέρωσε τον καραβέλο που θα το πετάξεις. αν προλάβει, θα το πάρει ο καραβέλος. αλλά μάλλον δε θα προλάβει, προβλέπω μάχη στα σκουπίδια από καμιά 200-αριά πικαπο-βλαμμένους με ρόπαλα και μαστίγια.:137::138::143:

Reaction score
3.901

καλά, εσένα αν στο κάνουν δώρο, πέτα το στα σκουπίδια. μόνο ενημέρωσε τον καραβέλο που θα το πετάξεις. αν προλάβει, θα το πάρει ο καραβέλος. αλλά μάλλον δε θα προλάβει, προβλέπω μάχη στα σκουπίδια από καμιά 200-αριά πικαπο-βλαμμένους με ρόπαλα και μαστίγια.:137::138::143:
Για να παραβλέψουμε τα αμαρτήματά σου κ να συγχωρεθείς, μολόγα τέκνον ότι το γοστάρεις και σύ...λίγο.

Ναι, ναι κσέρω, τόχεις δει το έργο, αλλά δε μπορεί είναι στην ανθρώπινη φύση να στέλνει τις παληές αγάπες στον παράσεισο!!

Μολόγα με το καλό γιατί τα μαστίγια των 200ων πικαποβλαμμένων σφυρίζουν στον αγέρα!! (ώπα!!!):142:

Reaction score
460

Καλύτερα νάσκαγες 15.000Ε για καταξιωμένο πικάπι.

Θα χάναμε βέβαια το ταξίδι, αλλά ποιός έχει όρεξη για ταξίδια άλλων...

Προχώρα Άντον να γουστάρουμε!!
Ετσι ειναι Γιωργο,ακριβως οπως τα λες.Το πιο ευκολο πραμα θα ηταν να σκασω 15 και να παρω ενα καλο πλατω,αλλα συναμα με αυτο κανουμε και το ταξιδακι ,και το σημαντικοτερο.... ,τσαμπα για ολους!:142:

Reaction score
11

Φυσικά, αν κάποιος δέχεται το μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει στο εργαλείο του 50% των studio παραγωγής μουσικής του κόσμου, το SP-10, αυτό που αναφέρει και ο ChrisChat στην σύγκριση που κάνει με το LINN SONDEK, λέγοντας πως το TECHNICS παίζει, σχεδόν, όπως το master tape:

http://www.soundfountain.com/amb/sp10page.html

Reaction score
3.901

Ναι ρε Χρήστο, κόφτο το τροπάρι νάμ'...ααααμάν πχιά.

ΥΓ. Αν έχει πάρει ο μάτης σου κανα τέτχιο μτχ σφύρα με πμ, οκ?:126:

Αμάνε πιά με το κόλλημα σου,,,άντε τώρα!!!

Και μην κάνεις την λευκή περιστερά με τις αθώες φατσούλες...εμμονικέ, έ εμμονικέ!!!

ΥΓ. Αναμένω εγώ, ψάχνε σύ, ψάχνε...μην πέσω σ' ένα παληο-γκόλμουντ και μπλέξω.

Reaction score
11

Ναι ρε Χρήστο, κόφτο το τροπάρι νάμ'...ααααμάν πχιά.

ΥΓ. Αν έχει πάρει ο μάτης σου κανα τέτχιο μτχ σφύρα με πμ, οκ?:126:

Αμάνε πιά με το κόλλημα σου,,,άντε τώρα!!!

Και μην κάνεις την λευκή περιστερά με τις αθώες φατσούλες...εμμονικέ, έ εμμονικέ!!!

ΥΓ. Αναμένω εγώ, ψάχνε σύ, ψάχνε...μην πέσω σ' ένα παληο-γκόλμουντ και μπλέξω.

Γιώργο ευτυχώς που δεν πουλάω τίποτα...

:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell