- Reaction score
- 1.685
Απάντηση: Στην γωνια του antkots
Επ αυτου, ισχυει υποχρεωτικα οτι αυτος θα ακολουθησει τον ηχο της κεφαλης με τις συνθηκες που θα της παρεχει ο βραχιονας στο εργο της σε δεδομενο πλατω μεταξυ του πριν και του μετα.
Οφειλουν να λειτουργουν τοσο καλα ωστε να "απουσιαζουν" απο το μουσικο δρωμενο και να αφηνουν το εργο της μουσικης στην κεφαλη-βραχιονα δημιουργωντας το τελειο υποβαθρο και μονον (εδραση - περιστροφη - απομονωση).
Μιλαμε για δεδομενο πλατω με δεδομενα προβληματα τα οποια δεν θα λυθουν με τις αλλαγες-βελτιωσεις. Αυτο που θα γινει ομως, ειναι οτι ο ηχος που θα βγει απο το συνολο δεν θα εχει καμια σχεση με αυτον που ακουγεται τωρα.
Και για να γινω πιο ακριβης αν ακουγε εμας τοτε θα αποφασιζε ακριβως το αντιθετο απ οτι τελικα αποφασισε...
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος.
Παντα φιλικα και με την αγαπη μου σε σενα Μανο,...
Ειμαι (ειμαστε) σιγουροι οτι το ηχητικο αποτελεσμα θα ειναι ισαξιο του βραχιονα και της κεφαλης (αφου το μεγιστο βαρος πεφτει σχεδον παντα σ αυτα), και ελπιζω το πλατω να μην δυσκολεψει το εργο τους σε μεγαλο βαθμο...
Ηταν σαφεστατη η δηλωση και μιλουσε για τον ηχητικο χαρακτηρα-αποτελεσμα.παρακολουθώ και διαβάζω(όσο μπορώ) το νήμα και συνεχώς μου γεννιούνται απορίες και ερωτηματικά...
κατ' αρχάς Κώστα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με την παραπάνω δήλωση, ότι δηλαδή... 'το μεγιστο βαρος πεφτει σχεδον παντα στον βραχίονα και στην κεφαλή'...
Δηλαδή αν πάρουμε ένα φωνόγραφο και του φιξάρουμε πάνω του έναν SME και μια KOETSU θα είναι όλα οκ???
Επ αυτου, ισχυει υποχρεωτικα οτι αυτος θα ακολουθησει τον ηχο της κεφαλης με τις συνθηκες που θα της παρεχει ο βραχιονας στο εργο της σε δεδομενο πλατω μεταξυ του πριν και του μετα.
Διαφωνω (αν μου επιτρεπεις) καθετα σ αυτο Μανο, τα πικαπ δεν "παιζουν" μουσικη.Κύριοι, το πικάπ είναι πρώτα πηγάδι - πλατώ - στήριξη - απομόνωση... και μετά σύστημα βραχίονα - κεφαλής... γι αυτό και σ' ένα κορυφαίο πικάπ η τιμή του deck είναι πλλαπλάσια της τιμής του βραχίονα-κεφαλής...
Δεν είναι άσχετοι στην Nottingham που έφτιαξαν πηγάδι με αντλία που συνεχώς αυτο-τροφοδοτείται με λάδι... ούτε στην VYGER που έφτιαξαν ανάρτηση με αέρα για το πλατώ και για τον βραχίονα... και τόσες άλλες εταιρίες με άλλες πατέντες... ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ...
Οφειλουν να λειτουργουν τοσο καλα ωστε να "απουσιαζουν" απο το μουσικο δρωμενο και να αφηνουν το εργο της μουσικης στην κεφαλη-βραχιονα δημιουργωντας το τελειο υποβαθρο και μονον (εδραση - περιστροφη - απομονωση).
Ασφαλως ναι, για αυτο "ζητησαμε" απο το πλατω να μην μας δυσκολεψει με τις αδυναμιες του.Στα πικάπ άμεσης οδήγησης(όπως το ΜΚΙΙ) ΔΕΝ μπορείς να αναπτύξεις και να τελειοποιήσεις το σύστημα πηγάδι - πλατώ γιατί απλά το πηγάδι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βάση του μοτέρ και ο άξονας ο ρότοράς του... ενώ υπάρχει πολύ μεγάλος περιορισμός στο βάρος του πλατώ, που είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένο με το μοτέρ...
Το πλατώ όσο βαραίνει... τόσο το μοτέρ πρέπει να μεγαλώνει για να το αντέξει... με όλα τα κακά που συνεπάγεται αυτό... κραδασμούς και θόρυβο... το πείραμα αυτό το έχω κάνει και σύντομα θα ανεβάσω φοτος από το DIY πικάπ μου...
Μιλαμε για δεδομενο πλατω με δεδομενα προβληματα τα οποια δεν θα λυθουν με τις αλλαγες-βελτιωσεις. Αυτο που θα γινει ομως, ειναι οτι ο ηχος που θα βγει απο το συνολο δεν θα εχει καμια σχεση με αυτον που ακουγεται τωρα.
Ευχαριστουμε, δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια αγωνια..Δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια όλων σας... ούτε να παίξω με την αγωνία του Αντώνη...
Αυτο το ξερει μονο ο ιδιος, εμεις απλα προσπαθουμε να τον βοηθησουμε στις οποιες αποφασεις του.Απλά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί να παιδεύεστε και να καθυστερείτε αφού (ας μην κρυβόμαστε) ο Αντώνης έχει την ευχέρεια να αγοράσει ένα πολύ καλό πικάπ και να τελειώνει, ένα πικάπ που αποδεδειγμένα παίζει και θα είναι απόλυτα ταιριαστό με το επίσης πολύ καλό σύστημά του...
Και για να γινω πιο ακριβης αν ακουγε εμας τοτε θα αποφασιζε ακριβως το αντιθετο απ οτι τελικα αποφασισε...
Δεν στεκομαστε σ αυτους που επιμενουν, απλα τους ακουμε και προσπαθουμε να ανακαλυψουμε την σημασια (αν εχουν) των λεγομενων τους.Και ακόμα ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω το κόλλημα μερικών με ένα επαγγελματικό μηχάνημα που καμιά σχέση δεν έχει με το hi-fi και το σύστημα του Αντώνη...
Η όλη προσπάθεια μου θυμίζει ένα χωράφι που θέλει το 'αφεντικό' να το οργώσει... και οι διάφοροι ειδήμονες του φέρνουν χρυσά φτιάρια και ασημένιες αξίνες...
ΤΡΑΚΤΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΝΤΩΝΗ........ παράτα τις αξίνες και τα τσαπιά....
φιλικά... Μάνος...
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος.
Παντα φιλικα και με την αγαπη μου σε σενα Μανο,...