Η ταχυπαλμία των Lipinski

Reaction score
663
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Μπορούμε να μάθουμε ποιοί είναι αυτοί οι δύο επαγγελματίες και ποιο είναι το εν λόγω studio;

By the way, αν έχουν τους Bryston για χάρισμα και εσύ δεν τους θέλεις, τότε σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις να τους διαθέσουν σε κάποια μέλη από το forum που ενδεχομένως τους χρειάζονται.:114:

Πού ξέρεις... αν βοηθήσεις να γίνει μια καλή πράξη τότε μπορεί "ο καλός θεούλης" να σε ανταμείψει με ένα Sunray.:143:

Αφιερωμένο:

[YOUTUBE]GlUx4GVE1uk[/YOUTUBE]
οχι βεβαια δε μπορεις να μαθεις σε ποιους αναφερομαι και πραγματικα δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος.... δε με ενδιαφερει καθολου να σε πεισω για τα λεγομενα μου απο τη στιγμη που νομιζεις οτι τα γνωριζεις ολα και συνεχιζεις με το ειρωνικο σου υφακι.

Δε πειραζει ακου με Adam και γραφε στα forum παιζοντας το expert...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Σαν παρενθεση να πω πολλες ευχες για μια ομορφη ζωη γεματη χαρουμενες στιγμες και φυσικα χρονια πολλα στους φιλτατους Geomiat και Gpol...........

Eκτος παρενθεσης τωρα.......Alex και George μην το χαλασουμε βρε λεβεντες μου το θεμα.......χαλαρα βρε.....

Reaction score
3.912

Του μπάς ορ νοτ του μπάς, δηλαδή, έ?

Λεπόν Βλασσούκο, τα ηχεία σου έχουν φοβερό μπάσο.
Αμέηζιν νάμ'!

Μπατ μη κόβεις φλέβα ότι αυτό υπάρχει στην ηχογράφηση.

Τα 800σάρια είναι -θεωρώ- απο τα λίγα ηχεία που σου δίνουν αυτή την ηδονή, αν την θεωρείς τέτοια.

Δηλαδή καθαρό χαμηλό. φουσκωμένο κατά τη γνώμη μου.

Η σύγκριση είναι εύκολη: ακούγεται ποτέ ζωντανά έτσι η μποτιά?
Νόου, δεν...

Άντε, ξανά ευχές, παληοτομ.....έ...φιλαράκια!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Του μπάς ορ νοτ του μπάς, δηλαδή, έ?

Λεπόν Βλασσούκο, τα ηχεία σου έχουν φοβερό μπάσο.
Αμέηζιν νάμ'!

Μπατ μη κόβεις φλέβα ότι αυτό υπάρχει στην ηχογράφηση.

Τα 800σάρια είναι -θεωρώ- απο τα λίγα ηχεία που σου δίνουν αυτή την ηδονή, αν την θεωρείς τέτοια.

Δηλαδή καθαρό χαμηλό. φουσκωμένο κατά τη γνώμη μου.

Η σύγκριση είναι εύκολη: ακούγεται ποτέ ζωντανά έτσι η μποτιά?
Νόου, δεν...

Άντε, ξανά ευχές, παληοτομ.....έ...φιλαράκια!!
Εγώ νομίζω οτι δέν έχουν καθόλου μπάσο.
Οτι τα ψηλά ξυρίζουν.
Και οτι το μεσαίο τους είναι μουντό...
:135:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Εγώ νομίζω οτι δέν έχουν καθόλου μπάσο.
Οτι τα ψηλά ξυρίζουν.
Και οτι το μεσαίο τους είναι μουντό...
:135:
Bre πιδιμ......μεσα 1000% επεσες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
3.912

Ά να με χαθείτε, νεανίες υβριστές γερόντων!!

Άη...παληομπασάκηδες μπαρμπέρηδες!!

Reaction score
4.849
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

πες τα βλασσουκο !!
+1000000

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Eιλικρινά δεν ξέρω τι μπασο-χαμηλό περιμένω να ακούσει ο Φίλος Χρήστος πάντως το σίγουρο είναι ότι οτι το μπάσο των Tidal διαφέρει από το μπάσο των περισσότερων ηχείων. Μπάσο με αρχή και τέλος, μπάσο που καταλαβαίνεις τη νότα, που δεν μπουμπουνίζει ποτέ χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη πληροφορία μέσα στο κομμάτι. Σχεδόν νομίζεις ότι είναι σχεδίαση με κλειστή καμπίνα.
Θα τα ακούσω ίσως κάποια στιγμή και θα σου πω την γνώμη μου.

Αν και σε σπιτικές συνθήκες η πληροφορία στην τελευταία οκτάβα του φάσματος είναι πρακτικά αδύνατη.

Και ο Βλάσσης που κομπάζει για τα μπάσα , απο ότι άκουσα σπίτι του είναι απλώς ΟΚ.
(εντάξει δεν έχεις και τα 801(!) και ευτυχώς σε αυτό τον χώρο)

Για παράδειγμα αν πάρεις τον τελευταίο δίσκο του P.Gabriel ακούγεται με ωραίο, μεγάλο ήχο με αρκετά εντυπωσιακά χαμηλα.

Αν τον ακούσεις σε ένα δωμάτιο-σύστημα φτιαγμένο να κατεβαίνει πραγματικά στα 30 Hz τότε καταλαβαίνεις πως η μίξη όλη είναι μεσα στην τελευταία 1 1/2 οκτάβα , μέσα στα Sub, αδιανόητο !!

Το αντίθετο παράδειγμα είναι ο γνωστός δίσκος της D.Krall. Εχει ακόμα πιο μεγάλο ήχο και μεσοχαμηλά απο τον Gabriel αλλά απο χαμηλά τίποτα !

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Και επι τη ευκαιρία να σας πω πως ΟΛΑ ΤΑ SUB του εμπορίου είναι ένας συμβιβασμός.
Κανονικά για ένα δωμάτιο 30-40 τετραγωνικών το κουτί του SUB θα έπρεπε να έχει μήκος 4 m ! και τα ανάλογα λίτρα.

Όχι για να παίζει πιο δυνατά , θα 'επαιζε στην ίδια (σωστή) στάθμη αλλά με τεράστια διαφορά στην ενέργεια που αποδίδει στο χώρο.

Επειδή κανένας δεν θα αγόραζε ποτέ κάτι τέτοιο, υπάρχουν μόνο κάποιες custom κατασκευές σε λίγα studio διεθνώς.

Το "χαλί" που δημιουργεί είναι εμπειρία όταν υπάρχει η ανάλογη πληροφορία.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ...

...
Αν και σε σπιτικές συνθήκες, η ρεαλιστική και με χαμηλές παραμορφώσεις αναπαραγωγή της πληροφορίας στην τελευταία οκτάβα του φάσματος είναι (στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον) πρακτικά αδύνατη.
...
Και επι τη ευκαιρία να σας πω πως ΟΛΑ ΤΑ SUB του εμπορίου είναι ένας συμβιβασμός.
Κανονικά για ένα δωμάτιο 30-40 τετραγωνικών το κουτί του SUB θα έπρεπε να έχει μήκος 4 m ! και τα ανάλογα λίτρα.

Όχι για να παίζει πιο δυνατά, θα έπαιζε στην ίδια (σωστή) στάθμη αλλά με τεράστια διαφορά στην ενέργεια που αποδίδει στο χώρο.

Επειδή κανένας δεν θα αγόραζε ποτέ κάτι τέτοιο, υπάρχουν μόνο κάποιες custom κατασκευές σε λίγα studio διεθνώς.

Το "χαλί" που δημιουργεί είναι εμπειρία όταν υπάρχει η ανάλογη πληροφορία.
Γιατί τους χαλάς τις ψευδαισθήσεις;:415:

Άσε με να τις κατεδαφίσω μια και καλή με τα διαγράμματα που θα ανεβάσω αργότερα.:410:

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...:114:

...
Και ο Βλάσσης που κομπάζει για τα μπάσα , απο ότι άκουσα σπίτι του είναι απλώς ΟΚ.
(εντάξει δεν έχεις και τα 801(!) και ευτυχώς σε αυτό τον χώρο)
...

Καλά, μες στο μυαλό μας είσαι;
Πριν από καμιά ώρα που μίλαγα με το Βλάσση κι εγώ αυτό του έλεγα.

Τι να κάνουμε;
Από τη στιγμή που υπάρχουν περιορισμοί (οικονομικοί, χωροταξικοί, συζυγικοί...) τα πάντα ανάγονται σε μια άσκηση πάνω στην τέχνη του συμβιβασμού.

...
Για παράδειγμα αν πάρεις τον τελευταίο δίσκο του P.Gabriel ακούγεται με ωραίο, μεγάλο ήχο με αρκετά εντυπωσιακά χαμηλα.

Αν τον ακούσεις σε ένα δωμάτιο-σύστημα φτιαγμένο να κατεβαίνει πραγματικά στα 30 Hz τότε καταλαβαίνεις πως η μίξη όλη είναι μεσα στην τελευταία 1 1/2 οκτάβα , μέσα στα Sub, αδιανόητο !!

...
Όλα τα λεφτά αυτά που υπογράμμισα...

...
Το αντίθετο παράδειγμα είναι ο γνωστός δίσκος της D.Krall. Εχει ακόμα πιο μεγάλο ήχο και μεσοχαμηλά απο τον Gabriel αλλά απο χαμηλά τίποτα !
Τι περιμένεις μωρέ από την "ξινή";:114:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ...

Γιατί τους χαλάς τις ψευδαισθήσεις;:415:
Εντάξει , λίγο πολύ όλοι ξέρουν τους περιορισμούς, δεν νομίζω πως έχουν ψευδαισθήσεις.

τα πάντα ανάγονται σε μια άσκηση πάνω στην τέχνη του συμβιβασμού.
Το οποίο και δεν είναι κακό !

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ...

Εντάξει , λίγο πολύ όλοι ξέρουν τους περιορισμούς, δεν νομίζω πως έχουν ψευδαισθήσεις.

!
Μπα...όλοι έχουμε ψευδαισθήσεις.
Απο τη μία φταίει το μαύρο μας μυαλό, απο την άλλη το φαινόμενο πλακέμπο όπως το παν στο νησί, και απο την τρίτη φυσικά η αδυναμία του αφτιού να καταλάβει τί εστί σωστό μπάσο, μεσαίο κ.τ.λ.

Οπότε άστο να τρέξει...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ακριβοδίκαια:112::112::114:

Reaction score
663

Σαν παρενθεση να πω πολλες ευχες για μια ομορφη ζωη γεματη χαρουμενες στιγμες και φυσικα χρονια πολλα στους φιλτατους Geomiat και Gpol...........
Χιλια ευχαριστω Βλασση μου...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Η ταχυπαλμία των Lipinski

τελικα πως επαιζαν τα λιπινσκι με ακριβες λαμπες?
Καλύτερα απο ότι περίμενα και διαφορετικά απο ότι έχω συνηθίσει.

Λίγο πιο αργό, με μεγαλύτερη "αχλή" σε γνωστά κομμάτια, με τεράστιο μεσοχαμηλό αλλά χωρίς να γίνεται μουντό, θα λέγαμε πιο ατμοσφαιρικά η καλύτερα .... πιo hi-fi !!

Βέβαια όπως αναμένεται σε τέτοιες περιπτώσεις οι ηχογραφήσεις άρχισαν να χάνουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Τα Lipinski είναι χαμαιλέοντας, μπορεί να παίξουν όπως θέλεις ανάλογα τα συνοδά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.820
Απάντηση: Re: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Τα Lipinski είναι χαμαιλέοντας, μπορεί να παίξουν όπως θέλεις ανάλογα τα συνοδά.
έτσι είναι όλα τα σωστά μηχανήματα. αυτό σημαίνει "έλλειψη χαρακτήρα". δυστυχώς όμως, για τους περισσότερους, αυτό είναι μειονέκτημα. διότι δεν ακούν αυτό που περιμένουν να ακούσουν, αυτό που θέλουν να ακούσουν, αυτό που τους αρέσει να ακούν, αυτό που έχουν συνηθίσει να ακούν, αυτό που "ξέρουν".

αυτά, ισχύουν για όλους μας, μηδενός εξαιρουμένου. δι φακτς οφ λάιφ.:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.820

έτσι είναι.
αν και σχετικά εύκολη λύση υπάρχει για το σαμπ (βγάλε την καμπίνα), η μεγάλη δυσκολία δεν βρίσκεται εκεί, βρίσκεται στο χώρο. Για να "φτιάξεις" ένα χώρο 30-40 τμ να παίζει φλατ στα 30 Hz, είναι τραγικά δυσκολότερο από το να φτιάξεις το σαμπ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.228

Κανονικά για ένα δωμάτιο 30-40 τετραγωνικών το κουτί του SUB θα έπρεπε να έχει μήκος 4 m ! και τα ανάλογα λίτρα. ...
Αυτό, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει περαιτέρω;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.613
Members
38.349
Νεότερο μέλος