"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Σταμάτη σ'ευχαριστώ πολύ ,οποτε θέλεις μπορείς να έρθεις να την ακούσεις.
Να 'σαι καλά!! Θα κανονίσουμε μια μέρα να έρθω και θα πάρω μαζί μου και τον "κεφαλοποιό" ...ξέρεις!:143:
Καλές ακροάσεις και να τη χαρείς! Είναι μια υπέροχη κεφαλή και μια εξαιρετική αγορά!:444:

Reaction score
1.815

Περιμένω κάποιους να μοστράρουν στο θρεντ....
Αντε, ξεκουνάτε!!!
ΕΓΕΡΘΗΤΟ!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883

Οχι ρε συ σταμάτη δεν το λες σωστά.

ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ

Reaction score
2

Μόλις άκουσα το ... παράγγελμα σηκώθηκα "εγέρθητος" (!) ..... τσάκωσα την ψηφιακή και μπουμπούνισα καναδυοτρια .... από τα πικάπια μου.
Voila το πρώτο....

THORENS TD 165 .... επαιτειακό μοντέλο για τα 100 χρόνια της Τhorens (1883 - 1983), αγορασμένο καινούργιο το 1984, φαίνεται και το πλαστικό ταμπελάκι - απομίμηση βούλας.
Εχει αλλάξει πολλές κεφαλές όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα με μια SHURE M97xE. Δείχνει (και λειτουργεί) σαν καινούργιο.

Reaction score
2

Αλλο ένα κλασσικό πικάπ.
LENCO L75

Αγοράστηκε λόγω του μύθου αλλά και της απωθημένης επιθυμίας για απόκτησή του στα παλιά εκείνα χρόνια. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει σοβαρά προβλήματα στο βραχίονά του (οι βάσεις του έχουν παραδώσει προ πολλού το πνεύμα), με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η ρύθμισή του. Επίσης, οι πιο παρατηρητικοί θα δείτε ότι υπάρχει κάτι περίεργο στο antiscating .... το corkscrew (τυρμπουσόν? πώς αλλιώς μεταφράζεται?) έλειπε, πρόχειρα έφτιαξα ένα από χάλκινο καλώδιο ..... το ανταλλακτικό βρέθηκε στο ebay Αγγλίας (15+3 λίρες), αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθ΄οδόν. Κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσω (Σάκης?) και το πρόβλημα του βραχίονα. Μοτέρ - τροχαλία .... σκοτώνουν!

Reaction score
2

Τρίτο και τελευταίο (για ... σήμερα)
DUAL 1219

Κληρονομήθηκε από θείο ..... σε άριστη κατάσταση, με τρεις κεφαλές (χωρίς βελόνα ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ!) και τρία shells. Το μόνο του πρόβλημα, αυτό που έχουν ΟΛΑ τα DUAL μετά από χρόνια. Δεν λειτουργούσε ο αυτόματος μηχανισμός έναρξης .... κάτι που επισκευάζεται με το ..... εσωτερικό σωληνάκι από ένα απλό στυλό BIC. 10 λεπτά δουλειά και δουλεύει όπως την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί του. Συν μια βελόνα για την SHURE M91 MG-D (ό,τι μπορεί να σημαίνουν τα γράμματα αυτά για τις SHURE που προορίζονταν αποκλειστικά για DUAL).

Δώστε κι' άλλα παραγγέλματα!

Reaction score
1.815

Αλλο ένα κλασσικό πικάπ.
LENCO L75

Αγοράστηκε λόγω του μύθου αλλά και της απωθημένης επιθυμίας για απόκτησή του στα παλιά εκείνα χρόνια. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει σοβαρά προβλήματα στο βραχίονά του (οι βάσεις του έχουν παραδώσει προ πολλού το πνεύμα), με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η ρύθμισή του ...Κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσω (Σάκης?) και το πρόβλημα του βραχίονα. Μοτέρ - τροχαλία .... σκοτώνουν!
Αφού είναι "αρτιμελές" σε όλα τα υπόλοιπά του, δε χρειάζεται να πάει ταξίδι στο Σάκη.
Xρειάζοντε αντικατάσταση τα V-Blocs. Μπορείς να τα προμηθευτείς από το παρακάτω link:

http://www.ebay.co.uk/itm/Goldring-Lenco-GL72-GL75-GL78-V-Block-Up-grade-/150813407710?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item231d2df9de

Διαβάζοντας τις οδηγείες, μπορείς εύκολα να τα αλλάξεις και να τον φέρεις στην αρχική του κατάσταση, εάν δεν έχει άλλα προβλήματα γεωμετρίας. Πολλοί κάνουν αλλαγή βραχίονα, πληρώνοντας επιπλέον χρήματα που στο τέλος η "ταμπακιέρα" είναι χωρίς αξιόλογο όφελος .
Θα παίξει καλύτερα από το Thorens και Dual που έχεις, μην το αφήσεις...:444:

Reaction score
2

Αφού είναι "αρτιμελές" σε όλα τα υπόλοιπά του, δε χρειάζεται να πάει ταξίδι στο Σάκη.
Xρειάζοντε αντικατάσταση τα V-Blocs. Μπορείς να τα προμηθευτείς από το παρακάτω link:

http://www.ebay.co.uk/itm/Goldring-Lenco-GL72-GL75-GL78-V-Block-Up-grade-/150813407710?pt=Turntable_Parts_Accessories&hash=item231d2df9de
Ευχαριστώ πολύ για το link.:446: Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Και δεν κοστίζει πολύ. Ελπίζω οι οδηγίες να είναι αναλυτικές, να δείχνουν δηλαδή πώς "λύνεται" ο βραχίονας στο σημείο έδρασής του. Οπως και νάναι, θα παραγγείλω άμεσα τα v-blocks για να ακούσω επιτέλους τον θρυλικό ήχο LENCO. Εχω διαβάσει κι' εγώ ότι ηχητικά είναι ανώτερο από τα φτηνά Thorens (σαν το δικό μου). Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ αλλαγή βραχίονα, αφού δεν θα ήταν πια original LENCO, όπως το θέλω. :601:

Reaction score
1.752

Τhorens TD124 II / SAEC WE308SX / Zonotone Z-Shell 10

Symphonic Line RG6 / Pluto 9A / Colibri XPP

Συγνωμη αλλα νομιζω οτι δεν καταφερα να επισυναψω εικονες.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι να κανω?

Reaction score
2

Κρίμα, και θα είχε πολύ ενδιαφέρον το TD124 (και τα υπόλοιπα καλούδια).
Ανέβασες πρώτα τις φωτογραφίες στο Photobucket?
Aν δεν ξέρεις τη διαδικασία, τότε υπάρχει ο απλός (αλλά όχι τόσο ποιοτικός) τρόπος της επισύναψης φωτογραφιών από τον επεξεργαστή κειμένου του site.
Πατάς "Επεξεργαστής Κειμένου" κάτω δεξιά, στο καινούργιο παράθυρο πάνω υπάρχει ο "συνδετήρας" της επισύναψης, πατάς και κάνεις "Add Files" και μετά "Insert Inline" (στο σημείο που θέλεις να μπουν οι φωτογραφίες). Προσοχή, μόνο δύο φωτογραφίες (και όχι emoticons), δεν δέχεται παραπάνω.
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Αν έχεις ακόμα απορίες, εδώ είμαστε για βοήθεια. :105:

Reaction score
1.752

Τhorens TD124 II / SAEC WE308SX / Zonotone Z-Shell 10 / Grace F9E

Symphonic Line RG6 / Pluto 9A / Colibri XPP

Δυστυχως η Grace καταστραφηκε απο εναν μικρο επισκεπτη και παραμενει cantleverness στο συρταρι!
O SAEC εχει ανακαλωδιωθει με 1.5m VDH MCS 1000M / WBT Next Gen Ag και το πλατο εχει δεχθει ολες τις διαθεσιμες αναβαθμισεις : Mirko's(sq38s) Idler Wheel, James Campbell's (jec965) silicon nitride bearing ball, bronze end cup, complete motor service in USA,new sintered bronze armature bushings, four new felt washers for oil retention, one silicon nitride ball and thrust pad for the armature, silicone motor silent blocks, VDH zirgonium spindle oil, Boston MAT2.
Tο αλλο (S.L RG6) ειναι το τελευταιο απομειναρι απο το προηγουμενο set-up οπου επαιζε μαζι με Goldmund/Proac πριν μπω για τα καλα στο DIY με λυχνιες και κορνες και ειναι παροπλισμενο τωρα, ενω η Colibri παιζει τωρα πανω στον SAEC.
Τα δυο πικαπ δεν εχουν τιποτα κοινο στην αποψη τους για σωστη αναπαραγωγη! και διαφερουν εντελως στον ηχο τους, ομως και τα δυο τους παιζουν με ιδιαιτερη ομορφια και με μοναδικα στοιχεια το καθενα.
Παροτι ειναι ενας αλλος κοσμος το νεο συστημα, (με ανεξαντλητους πειραματισμους) σε καμια περιπτωση δεν αναιρει τις ομορφιες του προηγουμενου, του οποιου μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει ακομα να πιασω τη φινετσα. Οι προσπαθειες συνεχιζονται ...

Attachments

Reaction score
1.752

Tα υπολοιπα στο: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?... post#628

Reaction score
8.905

Ωραία πράγματα, από οτι βλέπω ο Saec είναι στημένοςι σύμφωνα με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις... δηλαδή Pivot to spindle 235mm και Overhang 5mm (όπως και εγώ), για πες μου την άποψή σου για την Grace F9E που είχες.

Reaction score
2

Υπέροχο το plinth του 124. Ιδιοκατασκευή?

Reaction score
1.752

Καλησπερα Βασιλη
Την Grace μολις που την εστησα, μετα δυο ημερες εσπασε! Δεν ειχα προλαβει να αλλαξω στα 100kοhm την αντισταση εισοδου της RIAA, ουτε ειχα βαλει τα ασημενια VDH MCS 1000M μεσα στον SAEC.
Απο το λιγο που μπορεσα να καταλαβω, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο -εξαιρετικο- ουτε ομως προβληματιζει δυσαρεστα σε σχεση με μια Denon DL103. Μεχρι εκει ομως! Δεν θα την αγοραζα ξανα, μαλιστα ουτε μου περναει απ' το μυαλο να της βρω νεο στελεχος με νεα ακιδα. Βασιλη εγω σιγουρα δεν εχω εμπειρια σε ΜΜ κεφαλες εκτος απο μια παλια Grado XTZ που ειχα πριν 20 χρονια. Σκεψου οτι οι τελευταιες ΜC που περασαν απο το συστημα ηταν 3 διαφορετικες Colibri, και πριν οι : Benz LP, Koetsu Onyx (Sugano), Dyna DRT XV1s, DV17D2mk2, DL103, Insider, ... κλπ. Δεν θεωρω λοιπον οτι καταφερα να ακουσω την Grace οπως θα επρεπε, η ακομα και σε σχεση με αλλες ΜΜ. Απο μια μερια ακους να λενε οτι οι ΜΜ ταιριαζουν πιο πολυ με τρανζιστορατα συστηματα και με τη λιγοστη επαφη που ειχα, θα συμφωνησω. Ετσι σταματησα το ψαξιμο σχετικα με τις ΜΜ.
Τωρα σχετικα με τη ρυθμιση του SAEC : Εχω φτιαξει 2 armboard (για 240mm Eff. Length). Το πρωτο το τρυπησα κατα τις εργοστασιακες οδηγιες (5mm Overhang), ενω το δευτερο κατα Baerwald IEC (17.241 Overhang). Mε το πρωτο χρησιμοποιω το headshell της SAEC ULS-3X (18gr), ενω με το δευτερο αναγκαστηκα να διαλεξω καποιο που να επιτρεπει την περιστροφη της κεφαλης ωστε να πετυχω το απαραιτητο 22.91 Offset Angle. Eτσι πηρα το Zonotone Z-SHELL10 (15gr) για τις ρυθμισεις κατα IEC. Aπο τις ως τωρα ακροασεις με την Colibri XPP προτιμω την IEC ρυθμιση, και γι αυτο το λογο θα βγαλω προς πωληση τον SAEC WE-308SX για να παρω τον WΕ-8000ST. Μετα απο 13 ολοκληρα χρονια με Pluto 5A, 7A, 9A, Reed 3Q, Phantom, Triplanar, SME IV, πραγματικα μονο o SAEC καταφερε να με συγκινησει τοσο πολυ τοσο με την κατασκευη οσο και με τον λαμπερο του ηχο. Αλλα ομως πραγματικα δεν βλεπω κανενα λογο να εχω περιστραμμενη την κεφαλη αφου μπορω να βρω τον μοναδικο SAEC 13" με ρυθμιση Baerwald IEC χωρις μετατροπες. To κακο βεβαια (εκτος απο την τιμη του στα 5000€ !!!) ειναι οτι δεν τον δεχεται το Thorens στο υπαρχον plinth, οποτε ο θεος να βαλει το χερι του γιατι με βλεπω να το αποχωριζομαι κι αυτο για κανενα Lenco, η Victor TT 101.
Oποιος ενδιαφερεται ας στειλει pm (2 χιλιαρικα το πακετο με τα ολα του).

Reaction score
1.752

Audiogem,
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Ναι το plinth το εφτιαχνα σχεδον εναμισι χρονο!
Ειναι σαντουιτς απο 4 στρωματα 2 διαφορετικων plywood. Eπανω και κατω ειναι σημυδα, στην μεση 2 στρωματα μαονι. Γυρω ειναι πλαισιωμενο με 5cm μασιφ δρυ και επανω & κατω εχει περαστει σε πρεσσα στους 140 βαθμους καπλαμας ριζα δρυος. Μετα το ετριψα με συρμα για να γινει αναγλυφο και να σκαφτει οπου εχει νερα το ξυλο, ετσι ωστε να μπορεσει να συγκρατησει στα νερα του το μαυρο χρωμα (τιντα) που το περασα. Μετα το ετριψα με Ρ600 να καθαρισει η τιντα απο το υπολοιπο σωμα και το περασα με ενα συνδιασμο χρωματων οινοπνευματος της CLOU Γερμανιας. Επειτα περιπου 20 χερια ακρυλικο βερνικι σε spray της MOTIP Ολλανδιας. Εχει σκαφτει με ρουτερ αφου κολληθηκε σε ενα σωμα και αφησα 2 καναλια που οδηγουν πισω (για το καλωδιο ρευματος αριστερα και το μονοκομματο του βραχιονα στη δεξια μερια). Εχουν περαστει και ατσαλινα δαχτυλιδια στο μεσο του σαντουιτς των δυο ξυλων, πριν κολληθουν σε ενα σωμα, για τα σημεια οπου σφιγγονται απο κατω τα παξιμαδια του σασσι του TD 124. Tο μονο που του λειπει ειναι να περαστουν καμια 40ρια χερια γομμαλακα με βαμβακι, αποχαρτισμα με Ρ800 και μετα βερνικι μπαλας Ρ500 της VERNILAC. Αλλος εναμισι χρονος δηλαδη! Χεσε με ... (εχω και 3 παιδια).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon