Ο προβολέας του συν-συντονιστή

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.875
Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

...είναι ακριβός στην εικόνα :137:
Μήπως κάνει καλή δουλειά όμως; :109:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.581

....μηπως θες να περασω απο σενα πρωτα...?
να σου πω για τις ατασθαλιες που εχουν γινει στην εικονα σου.... :410:
Μπορείς να μου τις πεις κι από εδώ. Μην σε βάζω σε κόπο......:136::138:

Reaction score
120
Εγώ στα λεγα :116: Καλορίζικος!!! :607:
Απο χθες ο jvc 30 κοσμεί το ταβάνι μου. Οι πρώτες εντυπώσεις μου:

1. ΠΟΛΥ καλύτερο μαύρο απο τον 3άρι.
2. Με την λάμπα στο normal αποδίδει όπως ο 3 στο high. Η ίριδα τέρμα ανοιχτή και στις 2 περιπτώσεις.
3. Η σύγκλιση του με μια μικρο-ρύθμιση που έκανα κινείται στα επίπεδα του 3. Σκέφτομαι να τον βάλω ακριβώς απέναντι απο το κέντρο της οθόνη, γιατί εκτός των άλλων με ταλαιπωρεί η βάση της omnimount. Θα δω...
4. Μπροστά στον 3 είναι ένα φθηνό μηχάνημα όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Το καταλαβαίνει κανείς απο τις βίδες που χρησιμοποιούνται στο σασί του, τα ματ πλαστικά που αντικατέστησαν τα παλιότερα γυαλιστερά (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό), την έλλειψη lens cover.
5. Είναι αρκετά πιο θορυβώδης σε σχέση με τον 3. Τολμώ να πώ ότι με τη λάμπα στο normal κάνει περισσότερο θόρυβο απ' ότι ο 3 με τη λάμπα στο high.
6. Θέλει ρύθμιση! Έχοντας διατηρήσει στον lumagen τις παλιές ρυθμίσεις του 3, βλέπω ερυθρά πρόσωπα σε 1-2 modes που δοκίμασα.
7. Το περίεργο lens memory! Έφτιαξα 2 modes 16:9 και 2,35:1. Όταν μεταβαίνω απο το 1 στο 2 ο προβολέας απομνημονεύει τις κινήσεις που έκανα για να φτιάξω το mode 2,35:1 και τις επαναλαμβάνει 1 προς 1, ενώ παράλληλα δείχνει και το pattern του lens. Έπειτα ζητάει confirmation. Όχι κι ότι καλύτερο, αλλά απο τη στιγμή που συγκρατεί lens shift, focus, zoom πάλι καλά.
Κρίνοντας απο τη βελτίωση που είχε ο 3 μετά τις ρυθμίσεις που ο έκανε ο Μάνος, πιστεύω ότι θα δώσει σίγουρα περισσότερο ansi και on/off contrast. Overall, ένας εξαιρετικός προβολέας, μερικά βήματα μπροστά απο τον προκάτοχο του.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Καλό θέατος, George...με τα άλλα τί έκανες?
Δρομολογήθηκε και μια 126'' 2,35:1 stewart ηλεκτρική. Έτσι κι αλλιώς δεν έβγαινε χειροκίνητη. Σε κανένα μήνα λογικά θα είναι εδώ.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
γουέλ νταν, τζορτζ...πρέπει να κανονίσουμε διακοπές Ρόδο μου φαίνεται...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
γουέλ νταν, τζορτζ...πρέπει να κανονίσουμε διακοπές Ρόδο μου φαίνεται...
Άντε ντε! Μην το σκέφτεσαι εδώ είμαστε! Ίσως μας μείνει και χρόνος να δούμε τον προβολέα!:107:

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Δρομολογήθηκε και μια 126'' 2,35:1 stewart ηλεκτρική. Έτσι κι αλλιώς δεν έβγαινε χειροκίνητη. Σε κανένα μήνα λογικά θα είναι εδώ.
καλοριζικη βρε θηριο.....

αν καταλαβα καλα με την φωτεινοτητα θα εισαι οκ ?

για λεγε λοιπον.....firehawk η studiotek ?

θα αλλαξεις και τοποθετηση του προβολεα ?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Re: Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

καλοριζικη βρε θηριο.....

αν καταλαβα καλα με την φωτεινοτητα θα εισαι οκ ?

για λεγε λοιπον.....firehawk η studiotek ?

θα αλλαξεις και τοποθετηση του προβολεα ?
Κωστή ο χώρος μου δε νομίζω να σηκώνει άλλο πανί πέρα απο την αδηφάγο firehawk. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω κάποιες μικρές θυσίες όσον αφορά το 3d σε 2,35:1. Να επισημάνω ότι η νέα οθόνη θα έχει μικρότερη απόσταση απο τον προβολέα. Την αλλαγή θέσης του προβολέα την εξετάζω, καθώς έδωσε το οκ η σύζυγος, αλλά για να είμαι ειλικρινής βαριέμαι να ανοίγω τέτοιες δουλειές. Αν χρειαστεί θα το κάνω.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Γιωργο

Προσπάθησε να δημιουργήσεις τέτοιες συνθήκες προβολής που θα σου επιτρέψουν να πάρεις το μέγιστό φωτεινότητας του προβολέα..

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Μέτρησα χθες την φωτεινότητα του x30 στο πιο κατάλληλο (για την ώρα) mode, το cinema. Με την ίριδα στο τέρμα έχουμε:

1. Με τη λάμπα στο normal 213 lux
2. Με τη λάμπα στο high 373 lux

Όλα αυτά βέβαια με το φωτόμετρο μου, το οποίο απο παλαιότερες δοκιμές παίζει να έχει μια απόκλιση της τάξεως του 20% σε σχέση με του Μανώλη. Οπότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για περίπου 170 lux σε normal και 295-300 lux σε high.
Για όποιον θυμάται o x3 με 50 ώρες είχε δώσει σε full λευκό pattern 113 lux ακαλιμπράριστος και 154 lux καλιμπραρισμένος.
Όλα αυτά μπορούν να σημαίνουν πολλά, μπορούν να μη σημαίνουν και τίποτα. Θα φανεί κατά τη ρύθμιση. Ενισχύεται πάντως η αρχική μου εντύπωση ότι ο x-30 εκτός απο πολύ καλύτερο μαύρο, έχει και περισσότερο φως.

Reaction score
15.543

.....αυτα τα νουμερα Γιωργο.....με τι ζουμ ειναι ?
το φωτομετρο στην οθονη.....?
και σε ποσες ιντσες....?

:403:

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Για όποιον θυμάται o x3 με 50 ώρες είχε δώσει σε full λευκό pattern 113 lux ακαλιμπράριστος και 154 lux καλιμπραρισμένος.
Όλα αυτά μπορούν να σημαίνουν πολλά, μπορούν να μη σημαίνουν και τίποτα. Θα φανεί κατά τη ρύθμιση. Ενισχύεται πάντως η αρχική μου εντύπωση ότι ο x-30 εκτός απο πολύ καλύτερο μαύρο, έχει και περισσότερο φως.
δεν σημαινουν τιποτα.....

φουστιες του Μανωλιου ειναι αυτα.....:116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

.....αυτα τα νουμερα Γιωργο.....με τι ζουμ ειναι ?
το φωτομετρο στην οθονη.....?
και σε ποσες ιντσες....?

:403:
106'', Throw distance 4.22m, Zoom 1.55. Το φωτόμετρο πάνω στην οθόνη στο pattern άσπρο παράθυρο στο κέντρο σε μαύρο πλαίσιο. Τα είχαμε πει και παλαιότερα στο τηλέφωνο αυτά για τη μέτρηση.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Re: Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

δεν σημαινουν τιποτα.....

φουστιες του Μανωλιου ειναι αυτα.....:116:
Για να είμαι ειλικρινής δε σε πιάνω.:121:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579