Ο προβολέας του συν-συντονιστή

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Αφού ρε Κεφάλα , δεν βλέπεις ταινίες ...τι τον θέλεις τον καινούργιο προβολέα?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

για να μας σπάσει τα νεύρα;:144:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Θα πάρεις BenQ? :111:
Από τώρα στην προβολική τελειότητα;:105:

...μικρός είναι,άστον να παιδευτεί λίγο:116:

Reaction score
15.543

.....οταν επρεπε να παρεις dlp......μου επαιρνες sony vpl-10 και 11

και τωρα που πρεπει να παρεις dila-sxrd-lcd μου παιρνεις benq :114:

δεν ειναι τιποτα....το delay φταιει.....
.....για κανε μια μετρηση παλι να επανερθεις στα φυσιολογικα επιπεδα....:105:

Reaction score
15.543

Αφού ρε Κεφάλα , δεν βλέπεις ταινίες ...τι τον θέλεις τον καινούργιο προβολέα?
βλεπω Γιαννη μου.....

π.χ. πριν καμια εβδομαδα,ειδα

για να μας σπάσει τα νεύρα;:144:
:410:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

και τωρα που πρεπει να παρεις dila-sxrd-lcd μου παιρνεις benq :114:
...και τι να φωτίσουν αυτοί,όλοι σας το λέτε...μέχρι 120' το πολύ....κι αυτό για καμιά 200αριά ώρες...μετά,καντήλια...το ξανάπαμε,στις εκκλησίες:105:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

...και τι να φωτίσουν αυτοί,όλοι σας το λέτε...μέχρι 120' το πολύ....κι αυτό για καμιά 200αριά ώρες...μετά,καντήλια...το ξανάπαμε,στις εκκλησίες:105:
Καλά βρε Μανωλιό δεν έχεις την απορία τόσα χρόνια να δείς έναν προβολέα που παίζει με καλό μαύρο και δεν γίνεται αντιληπτή η κίνηση της ίριδας (ή ακόμα καλύτερα δεν έχει);:125:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Καλά βρε Μανωλιό δεν έχεις την απορία τόσα χρόνια να δείς έναν προβολέα που παίζει με καλό μαύρο και δεν γίνεται αντιληπτή η κίνηση της ίριδας (ή ακόμα καλύτερα δεν έχει);:125:
Φυσικά και έχω δει....παρεάκι με τον Βαγγέλη στην PSA.....so what...αν είχες 136' ίντσες και δεν είχες χρήματα για τρίτσιπο dlp,τι θα έπαιρνες....μη μου πεις D-ila....

BenQ φίλε....μην το συζητάς...είναι μονόδρομος στα λεφτά τους και για την κάλυψη της συγκεκριμένης οθόνης....αν είχα μικρότερη οθόνη τότε αλλάζει το θέμα,πιθανότατα θα είχα κανά τζί-βι πάνω από το κεφάλι μου:116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Φυσικά και έχω δει....παρεάκι με τον Βαγγέλη στην PSA.....so what...αν είχες 136' ίντσες και δεν είχες χρήματα για τρίτσιπο dlp,τι θα έπαιρνες....μη μου πεις D-ila....

BenQ φίλε....μην το συζητάς...είναι μονόδρομος στα λεφτά τους και για την κάλυψη της συγκεκριμένης οθόνης....αν είχα μικρότερη οθόνη τότε αλλάζει το θέμα,πιθανότατα θα είχα κανά τζί-βι πάνω από το κεφάλι μου:116:
Στην ουσία δε διαφωνούμε, πέρα απο το χαβαλέ. Σε κανένα δύο χρόνια όμως που θα προσγειώσει η sony τα 2000 lumens της σε μοντέλο πολυ φθηνότερο του 1000άρη συζητάμε!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

Στην ουσία δε διαφωνούμε, πέρα απο το χαβαλέ. Σε κανένα δύο χρόνια όμως που θα προσγειώσει η sony τα 2000 lumens της σε μοντέλο πολυ φθηνότερο του 1000άρη συζητάμε!
Απλά τα πράγματα τότε....ξανά αγοράζουμε Sony....τέσσερις έχω αλλάξει από δαύτους(10-11-hs60-vw50)....ο πέμπτος(και καλός) θα με χαλάσει;
δεν κολλάμε ούτε σε τεχνολογίες,ούτε σε μάρκες....καλή εικόνα και ταινίες να βλέπουμε,τι κι αν είναι d-ila,sxrd,lcd,dlp(crt:116:)....στα παπάκια μας:121:

Reaction score
15.543

για μολογα κυριε συντονιστα.........αρκετα παιξατε 2 μερες. :136:

θελουμε εντυπωσεις-φωτο-σχεδιαγραμματα και τιμες lumens-on/off-ansi contrast :405:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Μπα! Μπα! αποφασίσατε να βλέπετε ταινίες, αντί τεχνολογίες? ε! αυτό είναι μια εξέλιξη! :116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Σύντομα θα τα δούμε όλα σε φωτογραφίες και βίντεο. Ασφαλώς και θα δοθούν μετρήσεις. Το υλικό βρίσκεται στη φωτογραφική του Μανώλη, ο οποίος με τη σειρά του είναι καθ οδόν για Αθήνα.
Στο ερώτημα αν μπορεί ο jvc να καλύψει κάδρο 126'', η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ναι! Τα πειστήρια θα δοθούν στα επόμενα post.
Δύο παρατηρήσεις μόνο:
-Ο jvc ρυθμίστηκε και παίζει με τη λάμπα στο normal
-Όταν λέω ότι προβάλω σε 126'' μιλάω για αναλογία 2,35:1. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι σε 16:9 κάδρο, θα μιλούσαμε για οθόνη 133''. Όχι κι άσχημα για jvc.

Κλείνοντας αυτό το ποστ, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μανώλη για τη δουλειά του και την παρέα του. Οι ρυθμίσεις του δίνουν νέα ζωή στα μηχανήματα μας. Εξαιρετική εντύπωση μου έκανε το πως έφερε στη ζωή τα focal dome μου σε συνεργασία με το butt kicker!

Reaction score
15.543

γιατι να μην μπορει να παιξει ?

......απλα να πουμε οτι το καθε κομματι προβολεα μπορει να εχει καποια αποκλιση +/- σε φωτεινοτητα του 10% και ισως παραπανω.

εννοειτε οτι και το ζουμ που θα χρησιμοποιηθει παιζει το ρολο του.

....μυριζομαι ωραια πραματα.......ευγε Μανωλη.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Απάντηση: Re: Ο προβολέας του συν-συντονιστή

-Όταν λέω ότι προβάλω σε 126'' μιλάω για αναλογία 2,35:1. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι σε 16:9 κάδρο, θα μιλούσαμε για οθόνη 133''.
Σε απλά Ροδίτικα σημαίνει αυτό:105:

Σε Κρητικά λέμε ότι μας έφαγες σαράντα πόντους σε ύψος...αυτό δεν είναι εικόνα κύριε συντονιστά μας:119:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Ο προβολέας είναι 16:9 και τον έχω ανοίξει στις 133 ίντσες. Ότι δε χωράει μέσα στο πανί (40 πόντοι) φωτίζει απ' έξω (μαύρες μπάρες).

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.101
Πριν περάσω στα νούμερα λοιπόν, παραθέτω ένα βίντεο του Μάνου, στο οποίο μπορείτε να δείτε τη "μεταμόρφωση" του συστήματος απο 16:9 106'' σε 2,35:1 126''.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=982eMvgyOb0&feature=player_embedded[/video]

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.862

[YOUTUBE]982eMvgyOb0&feature[/YOUTUBE]

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.531