Την σήμερον ημέρα..........

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Αν ακούσω τίποτα για ncore πάλι ....."θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο " που λέει και μια ψυχή στα βόρεια:tongue:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.907

Να πεις της ψυχής στα βόρεια οτι δεν κάνει να πηδιέται πολύ , απο το παράθυρο, , γιατί μπορεί να χτυπήσει.

Υπάρχει μεγάλο κενό , μεταξύ του κενού της κεφαλής της και του κενού απο κάτω .

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Αν μπορει θα μας τα πει καλλιτερα ο Chrishat που εκανε τις μετρησεις με το μικροφωνο,το Μακ του ,το Fuzz Measure software.......ok?

Μιλάω καθαρά για τον τρόπο μέτρησης του κάθε ηχείου ξεχωριστά και το γεγονός ότι ορθή και αξιόπιστη μέτρηση μέσα στο σαλόνι ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ηχείου δεν μπορείς να κάνεις διότι στα οποιαδήπότε δεδομένα επιδρά και ο χώρος. Μπορείς βέβαια να μετρήσεις από πολύ μικρή απόσταση ώστε να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις επιδράσεις αλλά κι εκεί ίσως παλεύεις με το "σώμα" της μπάφλας. Δεν είναι ακριβώς point source τα 802 στους 5-10 πόντους απόσταση.

Θέλω να πω ότι οι διαφορές μεταξύ των L&R θα είναι μικρότερες σε σωστό περιβάλλον μέτρησης από αυτές που βλέπεις τώρα.

Στο χώρο σου έχεις κάποια ακουστικά πάνελς απ'ότι βλέπω τα οποία αν και δεν γνωρίζω με τι δεδομένα επιλέχθηκαν φαντάζομαι ότι βελτιώνουν την κατάσταση παθητικά και έχετε πάρει και μετρήσεις ως επιβεβαίωση. Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα ούτε τις μετρήσεις πριν και μετά βέβαια.

Αν έχεις όρεξη υπάρχουν τρόποι να βρεις τις περιοχές minimum phase ώστε να εφαρμόσεις σε αυτές το EQ αποφεύγοντας οποιαδήποτε επέμβαση σε ηχητικές αποκρίσεις οι οποίες είναι άθροισμα πρωτογενούς + δευτερογενούς ενέργειας μέσω ηχείου και ανακλάσεων αντίστοιχα. Αν είχες τις ακριβείς μετρήσεις των ηχείων σου (συγκεκριμένα τεμάχια) από τον κατσκευαστή αυτή η δουλειά θα ήταν ακόμα ευκολότερη αλλά όπως είπα και παραπάνω το ιδανικό θα ήταν να πάρεις μετρήσεις έξω και με τον τρόπο που σου έγραψα. Easier said than done βέβαια αλλά με αυτά τα στοιχεία στο χέρι θα μπορούσες να επιβεβαιώσεις "πολλές καμπύλες".

Κι έτσι από περιέργεια κάνεις χρήση του PEQ της HALO σωστά? Μήπως μπορείς να ανεβάσεις τις τιμές και τα φίλτρα να τα δούμε?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Μιλάς σαν νευροχειρουργός σε κάποιον που έχει προβλήματα στις παρονυχίδες .
Να ευχαριστιέται περισσότερο θέλει ο άνθρωπος .Δεν κάνει διατριβή ηχοακουστικής στο ΜΙΤ .

ΥΓ Δεν διαφωνώ επι της λογικής των γραφόμενων σου αλλά επί του πρακτέου και δη του εφικτού .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

.....θα μπορούσες να επιβεβαιώσεις "πολλές καμπύλες".
Νομίζω οτι οι μόνες καμπύλες που θα έκαναν τον Βλάση να εντρυφήσει ευρίσκονται αλλού

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

Βεβάιως :smile:, oι EAR, zizik, philosopher, Alex, dapost και άλλοι... οι χομπίστες με ενεργά και όχι αυτο-ενισχυόμενα ηχεία.

Αλλά ποσώς έχει σημασία αν τα ακούσεις και μας πεις την γνώμη σου - δεν αναφέρομαι μόνο προσωπικά -, το θέμα είναι να καταλάβεις/τε γιατί είναι καλύτερα εφόσον σας ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα και όχι οι παρλαπίπες...
και νομιζεις τωρα οτι ειπες εξυπναδα ε? Θα ελεγα πρωτα να ακουσεις καμια 10.000 ωρες παραπανω μουσικη και μετα να εξυπνακιζεις για παρλαπιπες.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Μιλάω καθαρά για τον τρόπο μέτρησης του κάθε ηχείου ξεχωριστά και το γεγονός ότι ορθή και αξιόπιστη μέτρηση μέσα στο σαλόνι ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ηχείου δεν μπορείς να κάνεις διότι στα οποιαδήπότε δεδομένα επιδρά και ο χώρος. Μπορείς βέβαια να μετρήσεις από πολύ μικρή απόσταση ώστε να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις επιδράσεις αλλά κι εκεί ίσως παλεύεις με το "σώμα" της μπάφλας. Δεν είναι ακριβώς point source τα 802 στους 5-10 πόντους απόσταση.

Θέλω να πω ότι οι διαφορές μεταξύ των L&R θα είναι μικρότερες σε σωστό περιβάλλον μέτρησης από αυτές που βλέπεις τώρα.

Στο χώρο σου έχεις κάποια ακουστικά πάνελς απ'ότι βλέπω τα οποία αν και δεν γνωρίζω με τι δεδομένα επιλέχθηκαν φαντάζομαι ότι βελτιώνουν την κατάσταση παθητικά και έχετε πάρει και μετρήσεις ως επιβεβαίωση. Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα ούτε τις μετρήσεις πριν και μετά βέβαια.

Αν έχεις όρεξη υπάρχουν τρόποι να βρεις τις περιοχές minimum phase ώστε να εφαρμόσεις σε αυτές το EQ αποφεύγοντας οποιαδήποτε επέμβαση σε ηχητικές αποκρίσεις οι οποίες είναι άθροισμα πρωτογενούς + δευτερογενούς ενέργειας μέσω ηχείου και ανακλάσεων αντίστοιχα. Αν είχες τις ακριβείς μετρήσεις των ηχείων σου (συγκεκριμένα τεμάχια) από τον κατσκευαστή αυτή η δουλειά θα ήταν ακόμα ευκολότερη αλλά όπως είπα και παραπάνω το ιδανικό θα ήταν να πάρεις μετρήσεις έξω και με τον τρόπο που σου έγραψα. Easier said than done βέβαια αλλά με αυτά τα στοιχεία στο χέρι θα μπορούσες να επιβεβαιώσεις "πολλές καμπύλες".

Κι έτσι από περιέργεια κάνεις χρήση του PEQ της HALO σωστά? Μήπως μπορείς να ανεβάσεις τις τιμές και τα φίλτρα να τα δούμε?
Σωτο σαν......ακου νεε μου....ποιο παλια εγιναν μετρησεις ανα ηχειο στους 30 ποντους,ανα ηχειο στο 1 μετρο και στερεο μετρηση στην θεση ακροασης με το Spectra Foo για αρχη και επειτα με το Fuzz Measure....
Eiδαμε εν μερη τα προβληματα του χωρου ,διαφοροποιησαμε την θεση των ηχειων--και αρχισε το παιχνιδι του σεταρισματος και η χρηση του EQ απο την Metric.

O χρονος ομως δεν εφτανε και εμειναν εκκρεμοτητες για το επομενο meeting και την ολοκληρωση των μετρησεων των ηχειων αλλα και εκ νεου ενα ποιο φρεσκο fine tuning πραγμα που εγινε την παρασκευη το βραδυ.

Οι βελτιωσεις που εγιναν για μενα ειναι ΠΛΕΟΝ πολυ σημαντικες και το ακουσμα στον χωρο μου με τα οποια προβληματα ειναι πραγματικα εξαιρετικο....μα την Παναγια δεν ζηταω τιποτα παραπανω μιας και εισπραττω αυτα που ζητουσα απο το συτημα μου!

Φαγαμε πανω απο 1.30 ωρα ρυθμιζοντας σιγα σιγα το EQ με βαση και τις μετρησεις αλλα και το ακουσμα του Χρηστου και φτιαξαμε ενα template που αποθηκευτηκε στην Lio-8 και σαφως αν θελω μπορω να επεμβω και να διαφοροποιησω κατι σε οποια συχνοτητα θελω.

Επειτα εγινε και ενα αλλο template βαζοντας επανω τα Ncores οπου και εδω εγινε μια παραμετροποιηση με βαση το set up μου .........

I am so f@cking happy .........τι αλλο να πω δηλαδης?????

:sneaky:

Reaction score
150
Μα δεν είναι απαραίτητο να τα κάνουμε όλα τέλεια προς θεού και ειδικά ο Vlassis βρίσκει χαβαλέ και απόλαυση ακόμη και σε κουκούτσι από καρπούζι.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Π.χ. θα αναφερθώ και στο θέμα ενεργής πολυενίσχυσης και θα πω ότι άλλο πράγμα το να πάρεις ενεργά ηχεία έτοιμα από τον κατασκευαστή κι άλλο να πρέπει να ξηλώσεις τα δικά σου και να τα κάνεις ενεργά. Καλώς ή κακώς δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς όρεξη για τα πάντα και είναι απολύτως κατανοητό.

Προσωπικά το ν'άκούσω μουσική ή να δω ταινία είναι η διασκέδαση και ειλικρινά δεν με νοιάζουν τα του συστήματος εκείνη τη στιγμή. Το να ψαχτώ όποτε και ΑΝ έχω όρεξη είναι το χόμπι και είναι απλά το παιχνίδι μου. Ένα παζλ γνώσεων και εφαρμογής των που στο τέλος απλά σου αποκαλύπτουν την εικόνα. Τις "βροχερές" μέρες λοιπόν κι αν έχεις όρεξη τρως "γνώση" και εξερευνείς και όταν βγαίνει η "λιακάδα" ψωνίζεις και παίζεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα γίνει και αυτοσκοπός μην τρελαθούμε.

Τελευταίο μήνα έχω δει περίπου 12-15 ταινίες όλες αργά το βράδυ και όλες χαμηλά και ξάπλα στον καναπέ. Ούτε μια δυνατά και στημένος σαν τον κονιόρδο για να κρίνω επιδόσεις. Έχω καιρό να το κάνω αυτό. Επίσης ακούω τελευταία πολύ μουσική διότι το είχα ανάγκη και μετά το τελευταίο PEQαρισμα βαιρέμαι να ασχοληθώ. Όταν έρθουν οι καινούριες βάσεις για τα ηχεία (ψώνια - παιχνίδι) θα ξαναβγάλω μικρόφωνα κτλ ν'ασχοληθώ. Αλλά μέχρι τότε απολαμβάνω κανονικά και το χαίρομαι ιδιαίτερα χωρίς να με τρώει κάτι.

Άφηστε που ήρθα η άνοιξη και ξεκίνησε η κηπευτική περίοδος, οι βόλτες με τα ποδήλατα, το BBQ.......και πολλά άλλα καλούδια του καλοκαιριού.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Σωτο σαν......ακου νεε μου....ποιο παλια εγιναν μετρησεις ανα ηχειο στους 30 ποντους,ανα ηχειο στο 1 μετρο και στερεο μετρηση στην θεση ακροασης με το Spectra Foo για αρχη και επειτα με το Fuzz Measure....
Eiδαμε εν μερη τα προβληματα του χωρου ,διαφοροποιησαμε την θεση των ηχειων--και αρχισε το παιχνιδι του σεταρισματος και η χρηση του EQ απο την Metric.

O χρονος ομως δεν εφτανε και εμειναν εκκρεμοτητες για το επομενο meeting και την ολοκληρωση των μετρησεων των ηχειων αλλα και εκ νεου ενα ποιο φρεσκο fine tuning πραγμα που εγινε την παρασκευη το βραδυ.

Οι βελτιωσεις που εγιναν για μενα ειναι ΠΛΕΟΝ πολυ σημαντικες και το ακουσμα στον χωρο μου με τα οποια προβληματα ειναι πραγματικα εξαιρετικο....μα την Παναγια δεν ζηταω τιποτα παραπανω μιας και εισπραττω αυτα που ζητουσα απο το συτημα μου!

Φαγαμε πανω απο 1.30 ωρα ρυθμιζοντας σιγα σιγα το EQ με βαση και τις μετρησεις αλλα και το ακουσμα του Χρηστου και φτιαξαμε ενα template που αποθηκευτηκε στην Lio-8 και σαφως αν θελω μπορω να επεμβω και να διαφοροποιησω κατι σε οποια συχνοτητα θελω.

Επειτα εγινε και ενα αλλο template βαζοντας επανω τα Ncores οπου και εδω εγινε μια παραμετροποιηση με βαση το set up μου .........

I am so f@cking happy .........τι αλλο να πω δηλαδης?????

:sneaky:

Τίποτα να μην πεις και απλά να απολαύσεις. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς και με άλλα χόμπι!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Τίποτα να μην πεις και απλά να απολαύσεις. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς και με άλλα χόμπι!
Αι γεια σου......αυτα λεω και γω !!!!!!!:tongue:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Αι γεια σου......αυτα λεω και γω !!!!!!!:tongue:
Το έχετε γράψει πολλά φορές, αλλά μόλις το γράψετε το ξεχνάτε :biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..

ναι ναι.....καλα τα λες !!!!!!!:biggrin::fuckyou:

Reaction score
2.566
Δηλαδη υπαρχει καπου στημενη ενεργη πολυενισχυση σε σπιτι, να παμε να ακουσουμε και εμεις ???
Nαι βρε υπάρχει...:tongue: ...έλα κι αν είναι βλέπεις κι από αυτό που λέγαμε στο τηλ.

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

... Θα ελεγα πρωτα να ακουσεις καμια 10.000 ωρες παραπανω μουσικη .....
...όσο αναφορά το τι έχω ακούσει και τι γνωρίζω έχει σημασία για μένα... τους άλλους τους γράφω... καταλαβαίνεις ...

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Όχι βρε, έχω τα ενυδρεία, έχω τις μπαταρίες, η/τ και φακούς LED, έχω τον κήπο και τα εργαλεία, το BBQ, ποδήλατα (νέο) τι άλλο να κάνω. Πόσα χόμπι να συντηρεί κανείς? Κάτι θα μου έρθει βέβαια.

Θα κάνω νήμα με τα χόμπι μας:

Χόμπι που φεύγουν:
Χόμπι που έρχονται:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τι θεομπαίχτης που είσαι........:cry:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.912
εγω παλι θα λεγα.....αν και εχω παει αρκετα κι εχω πειστει εν μερη με τις αρετες της ψηφιακης τεχνολογιας κ τις ευκολιες της, ...δηλαδη...ειναι γιατρεια για καθε νοσο?

δηλαδη γιατρευω (ισοσταθμιζω, φερνω, μαζευω, σεταρω) οτι δηποτε κι αν εχω μ ενα προγραμμα?

αν ειναι ετσι , να μη ριχνουμε ενα σκασμο λεφτα κ αγωνα σε καλα μηχανακια κ συνοδα βρε παιδια, να παιρνουμε κατι, και μετα να το σεταρουμε ψηφιακα η μ ενα καλο eq?

μηπως , λεω μηπως, αν κ με τη μετρικ ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, θα ταν καλυτερα ολα αυτα να γινοντουσαν με παθητικα εξαρτηματα κι οχι με EQ κλπ?

:smile: :thumbsup:

D

Deleted member 8307

Guest
... "Πήρα κάτι βάσεις στήριξης του cd player και άνοιξε η μεσαία"

"Άλλαξα τις μπόρνες των ηχείων με ροδίου .....και έσφιξαν τα μπάσα"

"...θα απέφευγα το Corian. Όπου το δοκίμασα το αποτέλεσμα ήταν λίγο ξερό, ο ήχος έχανε αρμονικές." ...
...αυτά είναι παρλαπίπες όπως και τα παρεμφερεί - όχι ό Μάνος ελπίζω να γίνομαι κατανοητός...

Είναι καθαρά αποτελέσματα του ψυχαναγκαστικού χαρακτήρα που έχει το χόμπυ και του placebo...
...αν συνεχίζετε να το πιστεύετε, πετάξτε ότι έχετε αγοράσει, σας πιάσαν χάνους ή σας αρμέγουν...
Λόγω των παραπάνω δεν με ενδιαφέρει αν τα ακούει ένας ή δεκαπέντε σε μία παρέα... και προς θεού δεν έχω τίποτα με κανέναν σας προσωπικά, πως άλλωστε :smile:.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

εγω παλι θα λεγα.....αν και εχω παει αρκετα κι εχω πειστει εν μερη με τις αρετες της ψηφιακης τεχνολογιας κ τις ευκολιες της, ...δηλαδη...ειναι γιατρεια για καθε νοσο?

δηλαδη γιατρευω (ισοσταθμιζω, φερνω, μαζευω, σεταρω) οτι δηποτε κι αν εχω μ ενα προγραμμα?

αν ειναι ετσι , να μη ριχνουμε ενα σκασμο λεφτα κ αγωνα σε καλα μηχανακια κ συνοδα βρε παιδια, να παιρνουμε κατι, και μετα να το σεταρουμε ψηφιακα η μ ενα καλο eq?

μηπως , λεω μηπως, αν κ με τη μετρικ ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, θα ταν καλυτερα ολα αυτα να γινοντουσαν με παθητικα εξαρτηματα κι οχι με EQ κλπ?

:smile: :thumbsup:
Πολυ ωραιο το site σου John!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky