Την σήμερον ημέρα..........

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Άραγε τι να είναι καλύτερο;
Ηλεκτροκινητήρας σε καθε τροχό του αυτοκινητου ή ΄ενας κινητήρας εσωτερικής κάυσης;

Ασε μας ρε,ο ηλεκτροκινητήρας δεν έχει χροίες..

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και γιατι χρειαζεται να πατε να ακουσετε;

Θα πιστοποιησετε η δε θα πιστοποησετε τα πλεονεκτηματα της ενεργης πολυενισχυσης με τα ...αυτια σας;

Ειναι αυτο που σας ειπα: λαθος μεθοδολογια.

Η ενεργη πολυενισχηση εχει σαφεστατα, αποδεδειγμενα πολλαπλα πλεονεκτηματα κ το μονο που ΔΕΝ χρεαζεται ειναι να ψαχνετε να την ....ακουσετε!

Ειναι αυτο που λεει ο κογιας: λαθος τροπος σκεψης.
Ε και δηλαδη τι λες? να εφαρμοσω ενεργη "πολυενσχυσοδιορθωση" και ναχω τα μαραφετια κλειστα και να μην τ' ακουω???
Ε τοτε να βαλω ενα μικροφωνο στη θεση ακροασης κι εγω να παω στο Κολωνακι για καμακι......

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Στη θέση ακρόασης μετρά το αποτέλεσμα που προσλαμβάνεις και είναι και η ουσία. Αλλά είναι ΜΙΑ θέση μόνο και σχετικά στενή. Δυστυχώς και το EQ αυτό το θέμα το έχει και ότι διορθώνει αφορά τη μια θέση ενώ μπορεί αλλου (30-50 πόντους πιο δίπλα) να χαλάει κάτι άλλο. Είπαμε και το EQ μαγικά δεν κάνει γι'αυτό είναι βασικό να υπάρχουν τα room treatments.

Το μεγάλο θέμα όμως εδώ είναι πως καταλήγουμε στο Χ και Ψ room treatment? Από τις μετρήσεις? Με τι? Με το XTZ Room Analyzer? Με τι μικρόφωνο? Πως τις ερμηνεύουμε? Ρωτάμε στο internet και λέει ο καθένας το κόντό του και το μακρύ του με άγνωστους τεχνικούς παράγοντες της αξιοπιστίας των μετρήσεων, βασικής αντίληψης του χώρου (photos won't cut it) και ειδίκευσης επί του θέματος?

Έχει δίκιο ο Chris Hat όταν λέει ότι μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να τα κάνει χειρότερα απ'ότι ξεκίνησε όταν αγοράζει ακουστικά πανελς χωρίς πραγματικά να ξέρει α) τα πραγματικά δεδομένα του χώρου και πως τα παρήγαγε και β) τι σημαίνουν αυτά και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Συμφωνοι, αλλά και παλι ειναι καλυτερα αυτη η θεση πιστευω γιατι το 80% των ακροασεων το κανει κανεις μονος του.... εγω τουλαχιστον εκει θα ηθελα να γινει η μετρηση....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Ε και δηλαδη τι λες? να εφαρμοσω ενεργη "πολυενσχυσοδιορθωση" και ναχω τα μαραφετια κλειστα και να μην τ' ακουω???
Ε τοτε να βαλω ενα μικροφωνο στη θεση ακροασης κι εγω να παω στο Κολωνακι για καμακι......
Ερωτυλεεεεεεεεεεεεεε........:laugh:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.907

Κι εδώ τελειώνει ενα site !
Kαφάτε , κλείστο...

Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων εδω , απο όσο ξέρω.

Εαν ήθελα συμβουλές θα τις ζητούσα.

Το δικό μου σύστημα το εχω για να ευχαριστιέμαι εγω και μόνο εγω.

Αρα τα υπόλοιπα περισεύουν.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Εγω το σκεπτομαι διαφορετικα, διαβαζω γνωμες, ακουω γνωμες, ζηταω γνωμες και τελικα κανω του κεφαλιου μου (του πανω) ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062

Για μενα ομως το καλυτερο ειναι το μικροφωνο να στηθει στη θεση ακρόασης και να μετραει ΚΑΙ τις ανακλάσεις και ετσι να τα "διορθωσει" το software όλα μαζί....
Χρήστο μου, πολυ λιγη σημασια εχει το ποιο θεωρεις καλυτερο εσυ, προσωπικα.
Αυτα τα θεματα εχουν μελετηθει κ αναλυθει πληρως.
Η διορθωση οφειλει να γινει ξεχωριστα για καθε ηχειο (ή για καθε μεγαφωνο στην περιπτωση ενεργης πολυενισχυσης) στο 1μ και on axis ωστε να κανεις τα 2ηχεια (ή τα ξεχωριστα μεγαφωνα στην περιπτωση ενεργης πολυενισχυσης) να παιζουν ιδια κ σωστα.
Στην περιπτωση ενεργης πολυενισχυσης, αφου κανεις το καθε μεγαφωνο να παιζει ιδια με το αλλο καναλι, οφειλεις να επαναλαβες τη διαδικασια για το καθε ηχειο, ως συνολο.
Ετσι διορθωνεις την αποκριση του συνολου πηγης-ενισχυτικων-ηχειων, χωρις να επεμβαινει ιδιαιτερα ο χωρος.

Στο επομενο βημα οφειλεις να διορθωσεις το χωρο για το καθε ηχειο ξεχωριστα, με μετρησεις στη θεση ακροασης κ περιξ αυτης, και οχι με μετρηση μονο στη θεση ακροασης. Βγαζεις δηλαδη ενα μεσο ορο διορθωσης - ισοσταθμισης, ο οποιος φερνει τα δυο ηχεια να παιζουν ομοια κ σωστα στο γενικο χωρο ακροασης, δεξια κ αριστερα, εμπρος κ πισω, εμπρος δεξια κ αριτερα, πισω δεξια και αριστερα. Συνολικα μετρας ή 9 ή 11 θεσεις.

Στο τελικο μονο βημα εφρμοζεις ισοσταθμιση κοινη στο συνολο των 2 καναλιων, οπου παιζου ολα μαζι κ πρεπει να κανεις το αθροισμα τους να ειναι σωστο. Κ δω εφαρμοζονται μετρησεις σε 9-11 σημεια, οπως προηγουμενως, απλα η αξια της μετρησης στ θεση ακροασης προσαυξανεται στο 3-πλασιο της αξιας των αλλων μετρησεων, ωστε ο φαρμοζομενος μεσος ορος ισοσταθμισης να ευνοει τη θεση ακροασης.

Ακραιες τιμες σφαλματος δεν υπολογιζονται καν στη διορθωση, δηλαδη αν σε 1 θεση μετρησης βγαινει σφαλμα αποκρισης πχ 12 db ενω σε ολες τις υπολοιπες θεσεις μετρησης το σφαλμα κυμαινεται στα 2-6db, τα 12db κανεις πως δε τα ειδες καν. Ειναι τα τυχαια σημειακα τερτιπια του χωρου, που ειναι ανευ ουσιας. Σε χωρο με πολλαπλες επιφανειες διαχυσης, τετοια φαινομενα ήδεν υπαρχουν καθολου, ή περιοριζονται στο ελαχιστο δυνατο.

Μια απλη αυτοματοποιημενη ισοσταθμιση με μετρηση μονο στη θεση ακροασης απο το συνολο των 2 ηχειων, δεν εχει θεση ...την σημερον ημερα.
.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Άραγε τι να είναι καλύτερο;
Ηλεκτροκινητήρας σε καθε τροχό του αυτοκινητου ή ΄ενας κινητήρας εσωτερικής κάυσης;

Ασε μας ρε,ο ηλεκτροκινητήρας δεν έχει χροίες..
Για χροιες δεν ξερω αλλα για να πετυχει την αποδοση ενος τουρμπο χρειαζεται και ενα τρειλερ με μπαταριες ....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

Για πειτε και μια λυση ωστε να χρησιμοποιηθει το Λινγκντορφ μονο στις χαμηλες.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Χρήστο μου, πολυ λιγη σημασια εχει το ποιο θεωρεις καλυτερο εσυ, προσωπικα.
Αυτα τα θεματα εχουν μελετηθει κ αναλυθει πληρως.
Η διορθωση οφειλει να γινει ξεχωριστα για καθε ηχειο (ή για καθε μεγαφωνο στην περιπτωση ενεργης πολυενισχυσης) στο 1μ και on axis ωστε να κανεις τα 2ηχεια (ή τα ξεχωριστα μεγαφωνα στην περιπτωση ενεργης πολυενισχυσης) να παιζουν ιδια κ σωστα.
Στην περιπτωση ενεργης πολυενισχυσης, αφου κανεις το καθε μεγαφωνο να παιζει ιδια με το αλλο καναλι, οφειλεις να επαναλαβες τη διαδικασια για το καθε ηχειο, ως συνολο.
Ετσι διορθωνεις την αποκριση του συνολου πηγης-ενισχυτικων-ηχειων, χωρις να επεμβαινει ιδιαιτερα ο χωρος.

Στο επομενο βημα οφειλεις να διορθωσεις το χωρο για το καθε ηχειο ξεχωριστα, με μετρησεις στη θεση ακροασης κ περιξ αυτης, και οχι με μετρηση μονο στη θεση ακροασης. Βγαζεις δηλαδη ενα μεσο ορο διορθωσης - ισοσταθμισης, ο οποιος φερνει τα δυο ηχεια να παιζουν ομοια κ σωστα στο γενικο χωρο ακροασης, δεξια κ αριστερα, εμπρος κ πισω, εμπρος δεξια κ αριτερα, πισω δεξια και αριστερα. Συνολικα μετρας ή 9 ή 11 θεσεις.

Στο τελικο μονο βημα εφρμοζεις ισοσταθμιση κοινη στο συνολο των 2 καναλιων, οπου παιζου ολα μαζι κ πρεπει να κανεις το αθροισμα τους να ειναι σωστο. Κ δω εφαρμοζονται μετρησεις σε 9-11 σημεια, οπως προηγουμενως, απλα η αξια της μετρησης στ θεση ακροασης προσαυξανεται στο 3-πλασιο της αξιας των αλλων μετρησεων, ωστε ο φαρμοζομενος μεσος ορος ισοσταθμισης να ευνοει τη θεση ακροασης.

Ακραιες τιμες σφαλματος δεν υπολογιζονται καν στη διορθωση, δηλαδη αν σε 1 θεση μετρησης βγαινει σφαλμα αποκρισης πχ 12 db ενω σε ολες τις υπολοιπες θεσεις μετρησης το σφαλμα κυμαινεται στα 2-6db, τα 12db κανεις πως δε τα ειδες καν. Ειναι τα τυχαια σημειακα τερτιπια του χωρου, που ειναι ανευ ουσιας. Σε χωρο με πολλαπλες επιφανειες διαχυσης, τετοια φαινομενα ήδεν υπαρχουν καθολου, ή περιοριζονται στο ελαχιστο δυνατο.

Μια απλη αυτοματοποιημενη ισοσταθμιση με μετρηση μονο στη θεση ακροασης απο το συνολο των 2 ηχειων, δεν εχει θεση ...την σημερον ημερα.
.
Δεν μπορω να εχω αντιρρηση για την χρήση της στατιστικής στις μετρησεις και την ολη διαδικασια, αλλα και παλι.... το τελικο είναι ΠΕΡΙΞ της θεσης ακροάσεως... μη παιζουμε τις κουμπαρες..... :wink:

D

deleted user 10898

Guest

Δεν μπορω να εχω αντιρρηση για την χρήση της στατιστικής στις μετρησεις και την ολη διαδικασια, αλλα και παλι.... το τελικο είναι ΠΕΡΙΞ της θεσης ακροάσεως... μη παιζουμε τις κουμπαρες..... :wink:
Τζάμπα γράφεις εαρ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062

Η ειρωνεια δεν βοηθαει πουθενα.
Κανενας δεν σου ειπε να'χεις τ μαραφετια κλειστα κ τα υπολοιπα που λες.
Απλα μερικα πραγματα ειναι δεδομενα, σαφη κ αδιαπραγματευτα, οπως πχ η ορθη-επαρκης οδηγηση, οι χαμηλες ολικες πραμορφωσεις, οι χρονοι αντηχησης, η ορθη αποκριση πλατους, η επαρκης σταθμη για το χωρο, το διαθεσιμο δυναμικο ευρος, η δυναμικη συμπιεση, οι αρχες ακουστοτητας κ ψυχοακουστικης, κλπ. Ολα αυτα, δε χρειαζονται καμια πιστοποιηση ακροασης απο κανενα. Ολα αυτα αποτελουν αναποσπαστα τμηματα του παζλ της υψηλης πιστοτητας αναπαραγωγης. Στην κατηγορια αυτων των αδιαπραγματευτων δεδομενων ανηκει κ η ενεργη πολυενισχυση, οπως κ η ενεργη ισσταθμιση χωρου. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.

D

Deleted member 8307

Guest
Δηλαδη υπαρχει καπου στημενη ενεργη πολυενισχυση σε σπιτι, να παμε να ακουσουμε και εμεις ???
Βεβάιως :smile:, oι EAR, zizik, philosopher, Alex, dapost και άλλοι... οι χομπίστες με ενεργά και όχι αυτο-ενισχυόμενα ηχεία.

Αλλά ποσώς έχει σημασία αν τα ακούσεις και μας πεις την γνώμη σου -δεν αναφέρομαι μόνο προσωπικά-, το θέμα είναι να καταλάβεις/τε γιατί είναι καλύτερα εφόσον σας ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα και όχι οι παρλαπίπες...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Η ειρωνεια δεν βοηθαει πουθενα.
Κανενας δεν σου ειπε να'χεις τ μαραφετια κλειστα κ τα υπολοιπα που λες.
Απλα μερικα πραγματα ειναι δεδομενα, σαφη κ αδιαπραγματευτα, οπως πχ η ορθη-επαρκης οδηγηση, οι χαμηλες ολικες πραμορφωσεις, οι χρονοι αντηχησης, η ορθη αποκριση πλατους, η επαρκης σταθμη για το χωρο, κλπ. Ολα αυτα, δε χρειαζονται καμια πιστοποιηση ακροασης απο κανενα. Ολα αυτα αποτελουν αναποσπαστα τμηματα του παζλ της υψηλης πιστοτητας αναπαραγωγης. Στην κατηγορια αυτων των αδιαπραγματευτων δεδομενων ανηκει κ η ενεργη πολυενισχυση, οπως κ η ενεργη ισσταθμιση χωρου. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.
Εσυ να μην θες επιβεβαιωση, εγω θελω!!!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Μερααααααααα.......σιγουρα Χρηστο το ενα ηχειο με το αλλο εχει τις διαφορες του ομως οπως δειχνει και η φωτο δεξια απο το ηχειο υπαρχει ενα καθετο δοκαρι οπου αναποφευκτα εγκλωβιζονται καποιες συχνοτητες(διαφορες λογω διαφορετικων ανακλασεων) και σαφως δημιουργειται καποιο μικρο προβλημα στο ακουσμα.
Στο 1 μέτρο δεν παίζει ρόλο το δοκάρι για τις αντανακλάσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Στο 1 μέτρο δεν παίζει ρόλο το δοκάρι για τις αντανακλάσεις.
ακριβως. Πρωτα πρεπει να ξεπερασεις το σκοπελο των ανοχων των μεγαφωνων κ των υλικων κρος, αλλα κ της πηγης κ των ενισχυτικων (μη θεωρειται δεδομενο τιποτα) ωστε να κανεις οντως τα 2 ηχεια να παιζουν ομοια, κ μετα να συμμαζεψεις οσο γινεται τιε κολωνες κ τα σκρινια. Αν ξεκιναει λαθος το πραγμα εξ'αρχης, δε μας φταιει σωνει κ καλα η κολωνα που η φωνη γερνει προς καποια πλευρα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Απάντηση: Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Για χροιες δεν ξερω αλλα για να πετυχει την αποδοση ενος τουρμπο χρειαζεται και ενα τρειλερ με μπαταριες ....
Ναι,αλλά οι "μπαταριες" στο audio είναι φθηνές και πανάλαφρες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Dpsimaris