skaloumbakas
4Haris
- Reaction score
- 1.677
τα ειχα σκαναρει και καπου ταχω αλλα που να τα βρω τωρα......21.000 κι εσύ μήπως;
Δειχνει flat response και στα 2 αυτιά 16 - 40000 Ηz
τα ειχα σκαναρει και καπου ταχω αλλα που να τα βρω τωρα......21.000 κι εσύ μήπως;
Το πρόβλημα είναι στο +, γιατί εκεί ζορίζεις τα μεγάφωνα με αποτέλεσμα να αυξάνεις την παραμόρφωση. Αντίθετα στο – δεν υπάρχει θέμα παραμόρφωσης.Επειδή κατ επανάληψιν έχει γραφτεί εδώ μέσα για πολύ μικρές ενεργές παρεμβάσεις, η ανάγνωση και μόνο του -7 δημιουργεί ερωτηματικά ακόμη και σαν οδηγός-προχειράντζα απο τη στιγμή που η εφαρμογή της θα δώσει αποτελέσματα προκρούστιας μορφής.
Κάτι δεν πάει καλά...μα κι εκτός των χαμηλών, από τα 300 πες και πάνω, πώς γίνεται όταν παίζουν 2 ηχεία μαζί -που έπρεπε να είναι κάποια db πάνω όλη η καμπύλη- στη μέτρηση αυτή να είναι χαμηλότερα κι από ένα μόνο του!! Mήπως είχε αλλάξει η στάθμη στην μέτρηση των δύο?Αλέξανδρε αυτή είναι μια μέτρηση που έχω κάνει με τον τρόπο που προτείνης, με κόκκινο είναι και τα 2 ηχεία μαζί.
Μολονότι τα εκτιθέντα δεδομένα σχετικά με την ανωμαλία στη ζώνη 700-800 είναι αντικειμενικώς δεκτά, υφίσταται διαφοροποίηση ως προς την πιθανή επίλυση.Ναι αυτό προτείνω στην πιθανή λύση 1 ως εύκολο τρόπο notch filter σε ψηφιακό επίπεδο.
Χρησιμοποιώ το miniDSP με ΙΙR filters, εδώ και μερικά χρόνια για την διόρθωση αυτών των προβλημάτων.
Επίσης έχω χρησιμοποιήσει convolution + FIR μέσω Foobar, χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ (μπορεί να ήθελε περισσότερο ψάξιμο).
Στην περίπτωση του Βασίλη, ένα απλό EQ -7 db στα 800hz μέσω Foobar θα ήταν νομίζω μια καλή αρχή.
Αλεξανδρε η σταθμη της κόκκινης γραμμής εχει μειωθει κατα 6db για πιο ευκολη σύγκριση.Κάτι δεν πάει καλά...μα κι εκτός των χαμηλών, από τα 300 πες και πάνω, πώς γίνεται όταν παίζουν 2 ηχεία μαζί -που έπρεπε να είναι κάποια db πάνω όλη η καμπύλη- στη μέτρηση αυτή να είναι χαμηλότερα κι από ένα μόνο του!! Mήπως είχε αλλάξει η στάθμη στην μέτρηση των δύο?
Άρα αυτό το σχόλιό σου είναι παραπλανητικό...Στην δική μου μέτρηση, φαίνεται πως η ταυτόχρονη μέτρηση διεγείρει λιγότερα modes. Σε κάποια σημεία ακολουθεί τον μέσω όρο π.χ. 70-80 hz, ενώ από τα 100- 170Ηz είναι κάτω από τις δύο άλλες μετρήσεις.
Πάντα έτσι γίνεται...Η περίπτωση του Χρήστου πάντως είναι από τις ενδιαφέρουσες που ενώ ξεχωριστά τα ηχεία δεν έχουν καλή απόκριση στα <100Hz, μαζί τα πάνε πολυ καλύτερα και αυτό έχει σημασία! Βέβαια, συμφωνώ με το Χάρη ότι για να είσαι απόλυτα σωστός σε στέρεο πρόγραμμα, πρέπει και το κάθε ηχείο να μετρά σωστά. Αλλά σε τόσο χαμηλές που δεν υπάρχει κατευθυντικότητα είναι ουσιαστικά τζάμπα κόπος.
Θα ηταν καλυτερα για τους περισσοτερους απο εμας να ειχε ανοιξει πολυ νωριτερα...Πολυ την χαίρομαι αυτη τη συζητηση !
Αυτα ειναι γνωστα απο τον 5ο αιωνα Π.Χ.Οι συνηχητες εχουν ριξει το rt60 στις χαμηλες συχνοτητες πιο κατω απο το υπολοιπο φασμα, κατι που ειναι ας πουμε αναποδο με ολους τους κοινους χωρους ακροασης!
Προτεινω την προμηθεια διαχυτων ωστε να εξαφανιστει αυτη η διαφορα.
Επισης, οποιος εχει προβλημα σπιτι του στα μπασα, μολις ειδε στην πραξη τι κανουν οι συνηχητες, κατι το οποιο λεω εδω κ μια δεκαετια βεβαια...
Τάκη εσύ καταρχάς από ότι θυμάμαι τουλάχιστον τον χώρο σου, βάλε πίσω από το κεφάλι σου στον τοίχο απορροφητικά πάνελς 10εκ άντε και 5εκ αν δεν σε παίρνει, αναρτημένα σε απόσταση 5 εκ. από τον τοίχο και πες μας τί θα ακούσεις...θα σταματήσεις τις περισσότερες ανακλάσεις που είναι πολύ κοντά πίσω από το κεφάλι σου που σου χαλάνε πάρα πολλά πράγματα...λογικά θα δεις βελτίωση στη σκηνή, λεπτομέρεια κλπ...Παιδια καλημερα, θελω και εγω να κανω μια σχετικη ερωτηση. Καταρχην συγχαρητηρια στον Αλεξανδρο για τον χρονο που εχει δαπανησει σε ενα τοσο πολυ ενδιαφερον θεμα, οπως επισης και στα υπολοιπα μελη που [τσουλανε] αυτο το τοσο ενδιαφερον θεμα.
Δεν εχω ασχοληθει με μετρησεις χωρου, οχι γιατι δεν πιστευω στην περιποιηση αυτου, αλλα λογο του περιορισμου που εχω στον υπαρχον χωρο που ακουω. Το ορθοτερο θα ηταν στην παρουσα φαση να ακουω μονο απο ακουστικα.!