JVC dla-x500, dla-x700, dla-x900

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Η διαφορά του Χ500 από τον 55 είναι η προσθήκη αυτόματης ίριδας....
...και η επιλογή 'clear black'(νομίζω δεν υπήρχε στα προηγούμενα μοντέλα,μπορεί να το επιβεβαιώσει ο loggeo που τα είχε όλα:p)' ''με την οποία μπορεί κανείς να βελτιώσει εύκολα το contrast της εικόνας,χωρίς να αλλοιώσει το greyscale''όπως γράφει ο Μ.Καστρουνής στο 'ήχος-εικόνα'.

Οι διαφορές σε on/off,Ansi και φωτεινότητας είναι μικρές:42.100:1.....375:1.....820 Ansi Lumens με την λάμπα στο high-625 στη θέση low για τον Χ500(41.900:1......370:1......750 Ansi Lumens με την λάμπα στο high-550 στη θέση low...οι αντίστοιχες τιμές για τον Χ55)-πάντα βάση των μετρήσεων του Μανώλη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
DLA-X700R review

προβολέας data είναι αυτός? :D

The only slight draw back with the JVC were the saturation results below. You can see that under 100%, tracking, especially on red was undersaturated, whereas blue was over saturated. We also had some hue errors with green and magenta. But, watching actual on screen material we failed to pick up on these issues.
Στραβούλιακες..

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Μικρό το κακό κι αν αφαιρέθηκαν:pέτσι κι αλλοιώς ο μοναδικός κάτοχος του '700' διαθέτει lumagen, όπως επίσης και ο εν δυνάμει αγοραστής του-δηλαδή εσύ
ύ

εγώ θα πάρω του χρόνου τον "7000", που θα θυμίζει και benq!:fuckyou:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Μην τον αφήσεις σε χλωρό κλαρί Μανωλιό:D

Άντε που μας τα έκαναν τσουρέκια με τα Di(r)LA..

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Eδω ο αλλος εδωσε τον led, που θα παει θα πεσουν και οι τελευταιοι!:p

Last edited:

Reaction score
15.548
αυτος που εμεινε ειναι ο φαρμαρκοτριφτης...:D

αυτο ειναι το μαμα τριγωνο .....το οποιο χωρις lumagen θα παιζει θαυμασια με το cms που εχει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
Θα φάτε τα λυσσακά σας ρε με μένα. Θα βάλω stacked τους runco να σας βγουν τα μάτια.
και τα δικά μου...:D
Άσε που μετά το τελευταίο καλιμπράρισμα του runco από τον Α ´, η εικόνα των jvc μου φαίνεται πολύ φλατ. :fuckyou:

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590

Βραδιά (ψευτο)4k η χθεσινή. Είχα δεν είχα ξανάπιασα το pc στα χέρια μου. Εντυπώσεις:
Ο προβολέας κλείδωσε πολύ εύκολα τόσο σε ανάλυση 4096Χ2160, όσο και σε 3840Χ2160. Αν αυτό δε λέει κάτι να υπενθυμίσω ότι οι φετινοί jvc έχουν τρομερά κόμπλεξ με handshakes κλπ. Αρκετές φορές έχω ταλαιπωρηθεί στο 1080p.
Έπαιξα με media player classic home cinema και madvr με απαιτητικούς αλγόριθμους.
Σε native 4k υλικό έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δοκίμασα να αναπαράγω το αρχείο και σε 1080p αφήνοντας το eshift να κάνει το upscale σε 4k. Έκανα το ίδιο πείραμα και με 1080p υλικό.

Χωρίς συζήτηση το να παίρνει ο προβολέας έτοιμο το σήμα σε 4k είναι προτιμότερο απ' το να κάνει τη δουλειά το eshift. Οι διαφορές, ειδικά σε native 4k υλικό, είναι αισθητές. Φαντάζομαι τι θα γίνεται σε native 4k projector.

Για όσους δε γνωρίζουν πως δουλεύει το eshift 3 να πω ότι ο προβολέας "σπάει" την 4k εικόνα σε 2 1080p με διαφορετική πληροφορία και τις προβάλει διαδοχικά δίνοντας μια αίσθηση 4k. Σίγουρα δεν είναι επιπέδου 4k, αλλά όπως αποδείχτηκε είναι καλύτερο από 1080p.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Αν βρω λύση και με το (ελαφρύ) distortion του αναμορφικού θα είμαι ακόμα καλύτερα. Για την ώρα μπορώ να πω ότι δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος απ' τις επιδόσεις της βάσης που χρησιμοποιώ. Το σύστημα plate-προβολέας-αναμορφικός είναι αρκετά βαρύ για να παραμείνει σταθερό και αλφαδιασμένο. Δεν το συζητάμε καν για να κινηθεί πάνω στη ράγα. Εδώ αλλάζει το αλφάδιασμα κάθε φορά που μετακινείται ο αναμορφικός.
Ίσως μετά τις γιορτές κρεμάσω ντουλάπι, θα δούμε Πάντως αν κατάλαβα καλά το ελαφρύ pincushion distortion δεν πρόκειται να το ξεφορτωθώ με επίπεδη οθόνη. Η αλήθεια μόνο σε patterns γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό. Τα καλά νέα είναι ότι ο φακός είναι αρκετά καλός, με ικανοποιητικό focus και στα άκρα και μηδενική διαρροή χρώματος.

Reaction score
15.548
σε φλατ οθονη ολα αυτα ειναι λογικα...
..σου λειπουν οι μπαρες...?

με τον 700 μπορεις να κανεις καποια διορθωση ?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Έχει επιλογή για digital correction, αλλά στην περίπτωση μου κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θέλω μάλλον καλύτερο κεντράρισμα κι αυτό θα γίνει μόλις διορθώσω τη βάση. Κάπου πάντως διάβαζα ένα post στο avsforum του υπεύθυνου της panamorph που έλεγε ότι πρέπει να αποφεύγεται.
Κατά τ' άλλα ο συνδυασμός jvc 2014 με αναμορφικό μπορεί να γεμίσει κάδρο 2.35:1 στις 160-170'' για π-λ-ά-κ-α.

Reaction score
15.548
τα λεω καιρο τωρα οτι δεν χρειαζεται καποιος κατι παραπανω απο τοσες ιντσες για οικιακη χρηση και δεν με ακουει κανεις..:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis