Περιπέτειες με Cosmote

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
το 20% είναι μεγάλο νούμερο, ειδικά όταν η αρχική ταχύτητα είναι πολύ υψηλή,
π.χ. στο VDSL 50 είναι 10 ολάκερα Mbps....
Μην το κάνουμε Ελληνική ταινία

Η πτώση των ταχυτήτων δείχνει λάθος σχεδιασμό από την πλευρά του ΟΤΕ στο capacity plan, βέβαια αυτό είναι κλασικό θέμα σχεδόν όλων των εταιριών, θέλουν με μικρές ή μηδενικές επενδύσεις να βγάλουν τεράστια κέρδη.
Αν προσθέσουμε και την ανυπαρξία σοβαρού ελέγχου ποιότητας υπηρεσιών και ξεκάθαρων δεικτών αποδεκτών ταχυτήτων καταλαβαίνετε ότι οι πάροχοι κάνουν ότι τους αρέσει.
Να βάλω και λίγο από θεωρίες συνωμοσίας, που αρκετές φορές δεν είναι απλές θεωρίες, υπάρχει σίγουρα καθυστέρηση σε όλο το internet λόγω των παρακολουθήσεων, το φιλτράρισμα αποτελεσμάτων, της απαγόρευσης πρόσβασης σε διάφορες ιστοσελίδες και την καταγραφή από τους παρόχους των κινήσεων όλων των χρηστών.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.686
το 20% είναι μεγάλο νούμερο, ειδικά όταν η αρχική ταχύτητα είναι πολύ υψηλή,
π.χ. στο VDSL 50 είναι 10 ολάκερα Mbps....
Εγώ μίλησα για το ADSL. Στο VDSL από καμπίνα δεν υπάρχει δικαιολογία.

Reaction score
1.685
Η πτώση των ταχυτήτων δείχνει λάθος σχεδιασμό από την πλευρά του ΟΤΕ στο capacity plan, βέβαια αυτό είναι κλασικό θέμα σχεδόν όλων των εταιριών, θέλουν με μικρές ή μηδενικές επενδύσεις να βγάλουν τεράστια κέρδη.
Αν προσθέσουμε και την ανυπαρξία σοβαρού ελέγχου ποιότητας υπηρεσιών και ξεκάθαρων δεικτών αποδεκτών ταχυτήτων καταλαβαίνετε ότι οι πάροχοι κάνουν ότι τους αρέσει.
Να βάλω και λίγο από θεωρίες συνωμοσίας, που αρκετές φορές δεν είναι απλές θεωρίες, υπάρχει σίγουρα καθυστέρηση σε όλο το internet λόγω των παρακολουθήσεων, το φιλτράρισμα αποτελεσμάτων, της απαγόρευσης πρόσβασης σε διάφορες ιστοσελίδες και την καταγραφή από τους παρόχους των κινήσεων όλων των χρηστών.
Γιωργο διαλεξε, ο ΟΤΕ φταιει η ολες οι εταιριες ?
Πρεπει να σου πω οτι εχεις αγνοια σε μερικα σοβαρα πραγματα τα οποια μαλιστα προσπαθεις να καυτηριασεις ως γνωστης και μαλλον με "λαθος" τροπο. Σου ειπα να παρεις τηλεφωνο και να σου λυσω ολες σου τις απορειες, δεν το εκανες...

Μην λες λοιπον πραγματα που δεν στεκουν....

Εγώ μίλησα για το ADSL. Στο VDSL από καμπίνα δεν υπάρχει δικαιολογία.
Η καμπινα εχει max μηκος χαλκου απο το 'σπιτι' 350 μετρα και παρεχει μονο VDSL. Σε αυτες τις περιπτωσεις δεν υπαρχει η παραμικρη πτωση ταχυτητας απο την προκαθορισμενη μεχρι το σημειο που το δικτυο αρχιζει να γινεται του πελατη (δηλαδη μεχρι την εισαγωγη του κτηριου).

Στις περιπτωσεις ομως που το VDSL προερχεται απο το ΑΚ, τοτε αναλογως της αποστασης διατιθεται και η αναλογη ταχυτητα (50 η 30 η αδυναμια). Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που σε αποστασεις ανω των 600 μετρων οι ταχυτητες σταδιακα επεσαν (και αυτο δεν το κανει ο ΟΤΕ, η τα "κακα" του δικτυα, το λεει η φυσικη).
Το upload στο VDSL ειναι πληρως αναλογο του download. Το max του upload θα ερθει μονο οταν το download βρισκεται στα ορια του -10%, μετα πεφτει ακομη περισσοτερο.

Η περιπτωση του Γιαννη, ανηκει σε αυτη την κατηγορια. Εχω μιλησει παρα πολλες φορες μαζι του και του εχω εξηγησει το τι συμβαινει....

Επειδη τυχαινει να γνωριζω καλυτερα απο τον καθενα την λειτουργια του VDSL, καθως και τις τεραστιες διαφορες του απο το ADSL, νομιζω Γιωργο οτι μπορω να φερω τις αντιρησεις μου σε αυτα που διαβαζω....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κώστα σου έστειλα pm με τα τηλεφωνά μου, δεν έχω τα δικά σου...
επί του μηνύματος

Γιωργο διαλεξε, ο ΟΤΕ φταιει η ολες οι εταιριες ?
αν και είναι εντελώς άκυρη η ερώτηση έχω να σημειώσω ότι κάθε εταιρία φταίει για τα λάθη της και είναι υπεύθυνη για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Πρεπει να σου πω οτι εχεις αγνοια σε μερικα σοβαρα πραγματα τα οποια μαλιστα προσπαθεις να καυτηριασεις ως γνωστης και μαλλον με "λαθος" τροπο. Σου ειπα να παρεις τηλεφωνο και να σου λυσω ολες σου τις απορειες, δεν το εκανες...

Μην λες λοιπον πραγματα που δεν στεκουν....

Η καμπινα εχει max μηκος χαλκου απο το 'σπιτι' 350 μετρα και παρεχει μονο VDSL. Σε αυτες τις περιπτωσεις δεν υπαρχει η παραμικρη πτωση ταχυτητας απο την προκαθορισμενη μεχρι το σημειο που το δικτυο αρχιζει να γινεται του πελατη (δηλαδη μεχρι την εισαγωγη του κτηριου).

Στις περιπτωσεις ομως που το VDSL προερχεται απο το ΑΚ, τοτε αναλογως της αποστασης διατιθεται και η αναλογη ταχυτητα (50 η 30 η αδυναμια). Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που σε αποστασεις ανω των 600 μετρων οι ταχυτητες σταδιακα επεσαν (και αυτο δεν το κανει ο ΟΤΕ, η τα "κακα" του δικτυα, το λεει η φυσικη).
Το upload στο VDSL ειναι πληρως αναλογο του download. Το max του upload θα ερθει μονο οταν το download βρισκεται στα ορια του -10%, μετα πεφτει ακομη περισσοτερο.

Η περιπτωση του Γιαννη, ανηκει σε αυτη την κατηγορια. Εχω μιλησει παρα πολλες φορες μαζι του και του εχω εξηγησει το τι συμβαινει....

Επειδη τυχαινει να γνωριζω καλυτερα απο τον καθενα την λειτουργια του VDSL, καθως και τις τεραστιες διαφορες του απο το ADSL, νομιζω Γιωργο οτι μπορω να φερω τις αντιρησεις μου σε αυτα που διαβαζω....
ποτέ δεν υποστήριξα ότι είμαι ο guru των ADSL και VDSL, αλλά θα ήθελα μερικές ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, δυστυχώς δεν το έκανες.
Οκ, έστω ότι έχω άγνοια, δεν χρειάζεται απλά να το επισημαίνεις αλλά να εξηγείς και τους λόγους, τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι όντως έχω λάθος, θέλω όμως να διαβάσω αλήθειες και όχι λόγια του αέρα και γενικόλογα

Reaction score
1.685
Γιωργο, αν καταλαβα καλα, ερωτηματα ουσιαστικα δεν ειδα.
Γραφεις για καποιες καταστασεις που συναντησες στο Γιαννη, και αναφερεις οτι μετα απο ψαξιμο διαπιστωσες διαφορετικες ενδειξεις μεταξυ router και speedtest υποθετοντας οτι το router κανει λαθος.

Ομως, εδω μεσα βλεπεις και αλλες εικονες απο speedport που ειναι ολοσωστες. Εκει γιατι συμβαινει αυτο - πως το εξηγεις ?
Μηπως πιστευεις οτι το router του Γιαννη εχει προβλημα ?
Αν διαπιστωμενα το router παρουσιασε τελευταια προβλημα, ενω αρχικα δουλευε σωστα, τοτε να το δωσετε βλαβη για αλλαγη.
Η μηπως (αν καταλαβα καλα - που μαλλον δεν..) το προβλημα το ριχνεις αλλου ?

Αναφορικα με τις αδυναμιες δυνατοτητων του router ετσι οπως τις ονομαζεις, ειμαι βεβαιος πως γνωριζεις οτι κανενα VDSL router παρομοιου κοστους που απευθυνεται σε απλους οικιακους χρηστες δεν κανει αυτα που θες - κανενος παροχου.
Απο την αλλη, τουλαχιστον ο τροπος λειτουργιας της υποδομης του ΟΤΕ επιτρεπει την αντικατασταση του router με καποιο που αν θελει ο πελατης θα αγορασει μονος του. Κατι που δεν συμβαινει στις αλλες εταιριες, σχεδον σε καμια. Ουτε αυτο αρεσει μιας και το speedport ειναι τοσο κακο ?

Για δωσε μου τις ερωτησεις σου (ξανα) να δω πως μπορω να σου απαντησω. Βεβαια θα επρεπε να τονισω το "σου" μιας και οπως πιστευω, εδω δεν ειναι ο καταλληλος τοπος για τετοιου ειδους απαντησεις.

ΥΓ.
Πριν λιγο ειδα το πμ σου...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Απο την αλλη, τουλαχιστον ο τροπος λειτουργιας της υποδομης του ΟΤΕ επιτρεπει την αντικατασταση του router με καποιο που αν θελει ο πελατης θα αγορασει μονος του. Κατι που δεν συμβαινει στις αλλες εταιριες, σχεδον σε καμια.
Forthnet και Wind επίσης επιτρέπουν αντικατάσταση.Από προσωπική εμπειρία και τα 2.
Μέχρι και πριν λίγο διάστημα το ίδιο και η HOL(από εργασιακή εμπειρία).Το πιθανότερο είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.Ε,δεν έμειναν και πολλοί άλλοι..
Βεβαια θα επρεπε να τονισω το "σου" μιας και οπως πιστευω, εδω δεν ειναι ο καταλληλος τοπος για τετοιου ειδους απαντησεις.

.
Γιατί,τι έχει ο τόπος;
Τι διάλο ρε Κώστα,η CIA είναι ο Ο.Τ.Ε;
Έλεος..

Reaction score
1.685
Forthnet και Wind επίσης επιτρέπουν αντικατάσταση.Από προσωπική εμπειρία και τα 2.
Μέχρι και πριν λίγο διάστημα το ίδιο και η HOL(από εργασιακή εμπειρία).Το πιθανότερο είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.Ε,δεν έμειναν και πολλοί άλλοι..
Μπορεις σε γραμμη π.χ Wind να βαλεις δικο σου draytek η cisco ?
Πως θα δουλευει το τηλεφωνο ?

Ρωτησε εσυ και βλεπουμε .

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Μπορεις σε γραμμη π.χ Wind να βαλεις δικο σου draytek ?
Πως θα δουλευει το τηλεφωνο ?
Οποιοδήποτε θέλω,ρώτησα προ 15νθημέρου.
Μέχρι προ ολίγου είχα ένα παλιό καλό Linksys,αλλά έφαγε μια καλή σε μια διακοπή και μας άφησε χρόνους.

Ώπα,τι σχέση έχει το τηλέφωνο;Υπάρχει κάποιο θέμα με τα draytek;
Γιατί αν υπάρχει τότε ναι είναι φαουλ της Wind που δεν μου είπε κάτι,αλλά αν είναι το μοναδικό που δεν θα δουλεύει,ε θα βάλω κάποιο άλλο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Voip είχαν παλαιότερα,τώρα έχω τηλέφωνο και χωρίς internet.Δοκιμασμένο.

Αν τους έχουν ξεμείνει Voip γραμμές,τι να σου πω,δεν το ξέρω.

Reaction score
1.685
Γιωργο μιλας για τηλεφωνια μεσω φορητοτητας που διδεται μεσα απο τα κεντρα του ΟΤΕ σαν ενα απλο κλασικο τηλεφωνο ΟΤΕ.
Καμια σχεση με αυτο που λεμε.

Για λιγο εκτος....!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Ε,μα και εσύ μου κάνεις τις αλλαγές αφού έχω απαντήσει και με εκθέτεις.
Για να το λύσουμε.
Όχι δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει πλήρως τις γραμμές τους.Πάντως το ξέρω από τον αδερφό μου ότι και σε γραμμές που είχαν περάσει οι ίδιοι,δλδ γραμμή εκτός φορητότητας,ότι δεν είναι Voip.Σε τι ποσοστό άγνωστο.Και δεν μπορώ να μάθω καθότι πλεον το αδέρφι είναι South Africaner.

Kαι κάτι τελευταίο:Έχεις εργασιακή σχέση με τον ΟΤΕ.Με γεια σου με χαρά σου.Αλλά δεν το αναγράφεις κάπου.
Υποστηρίζεις τον ΟΤΕ.

Αν έγραφες ότι είχες εργασιακή σχέση,δε θα σου έλεγα τίποτα.Απο τη στίγμη όμως που δεν το δηλώνεις ΙΜΗΟ είσαι φαουλ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis