ncore και προενισχυτης

Reaction score
13.548
Σοβαρά τώρα νομίζω ότι ο λαμπακιας θα εκτίμηση περισσότερο τα ncore απο τον τρανζιστορακια,εαν και εφόσον άκουγε νέου τύπου λαμπατες υλοποίησης και όχι παλαιού τύπου μηχανάκια
σαν τα παλια δεν εχει λεμε...

Reaction score
13.548
εαν απολαμβάνεις αυτόν τον ιδιαίτερο ηχο συμφωνώ
ο καθενας οπως θελει ακουει...τραντζιστορακιας ειμαι..καλα και τα ν-κορια και τα κοκορια και τα κοκορετσια και οι γαρδουμπες και οι λαμπες και τα πορτατιφ..μια απορια εχω ..εγω το κουφαλογο και ο αγραμματος τα ακουσα και δεν τρελαθηκα απλα δεν..αλλα και ανα τον κοσμο τοσα εκατομμυρια κουφαλογα και αγραμματους εχει?

Reaction score
126
ο καθενας οπως θελει ακουει...τραντζιστορακιας ειμαι..καλα και τα ν-κορια και τα κοκορια και τα κοκορετσια και οι γαρδουμπες και οι λαμπες και τα πορτατιφ..μια απορια εχω ..εγω το κουφαλογο και ο αγραμματος τα ακουσα και δεν τρελαθηκα απλα δεν..αλλα και ανα τον κοσμο τοσα εκατομμυρια κουφαλογα και αγραμματους εχει?
Και εγώ την πρώτη φορά που βρέθηκα με ncore τα πούλησα σε μια εβδομάδα,μου φάνηκαν λεπτοηχα και κουραστικά τελικά όμως δεν έφταιγαν οι μοντουλες για αυτό που εισέπραξα,τα ncore ειναι καταπληκτικά μηχανήματα αλλα θέλουν λιγο ψάξιμο με τα υπόλοιπα μηχανήματα στην αλυσίδα

Reaction score
3.332
παραπάνω από δύο φίλοι τα άκουσαν και δεν τους άρεσε .
εμένα σπίτι μου πριν απο κάποιες μικρό επεμβάσεις ήτανε αδεια έως χάλια .

Μετά το ρετουσαρισμα του καλοκαιριού παίξανε καταπληκτικά .
Με λίγα λόγια που πέσανε τα σαγόνια !

δυστυχώς δεν είναι δικά μου και δεν υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς των την δεδομένη εποχή.

Επίσης είναι σεβαστή η άποψή του δεν μου αρέσει .

Γιαυτό είμαι τυχερός που ο ένας φίλος είναι λαμπάτος ο άλλος υβριδικός ο παραλος βινταζ .

όλοι μια χαρά ακούμε .

( ο καθένας έχει τα θεματα του. Κανένας δεν παίζει χωρίς κάποιες ατέλειες στο σύστημα του).

my 2 δεκάρες .

Reaction score
13.548
Και εγώ την πρώτη φορά που βρέθηκα με ncore τα πούλησα σε μια εβδομάδα,μου φάνηκαν λεπτοηχα και κουραστικά τελικά όμως δεν έφταιγαν οι μοντουλες για αυτό που εισέπραξα,τα ncore ειναι καταπληκτικά μηχανήματα αλλα θέλουν λιγο ψάξιμο με τα υπόλοιπα μηχανήματα στην αλυσίδα
τι να σου πω δεν ξερω..σε αυτον που τα ακουσα υποτιθεται οτι ηταν πολυ ψαγμενος..απλα δεν για εμενα δεν..μια χαρα ειναι ολα και ο καθενας πιστευω οπως θελει ακουει υπερβολες να μην λεγονται..και βαριες λεκτικες αντιπαραθεσεις..και ολα τα αλλα ερχονται που λενε..:hi:

Reaction score
13.548
παραπάνω από δύο φίλοι τα άκουσαν και δεν τους άρεσε .
εμένα σπίτι μου πριν απο κάποιες μικρό επεμβάσεις ήτανε αδεια έως χάλια .

Μετά το ρετουσαρισμα του καλοκαιριού παίξανε καταπληκτικά .
Με λίγα λόγια που πέσανε τα σαγόνια !

δυστυχώς δεν είναι δικά μου και δεν υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς των την δεδομένη εποχή.

Επίσης είναι σεβαστή η άποψή του δεν μου αρέσει .

Γιαυτό είμαι τυχερός που ο ένας φίλος είναι λαμπάτος ο άλλος υβριδικός ο παραλος βινταζ .

όλοι μια χαρά ακούμε .

( ο καθένας έχει τα θεματα του. Κανένας δεν παίζει χωρίς κάποιες ατέλειες στο σύστημα του).

my 2 δεκάρες .
σωστοςςςςςςςςςςςςς...:)

Reaction score
751
Για πες. Τι έκανες για να ξεπεράσεις αυτά τα προβλήματα ?

Reaction score
8.883
το καλυτερο θα ηταν να δημιουργηθουν 2 ομαδες οπου η καθε μια θα πρεπει να πεισει εναν φανταστικο υποψηφιο αγοραστη ενισχυτη για την αγορα ενος ncore η μια και για την αγορα ενος λαμπατου η αλλη.

βεβαια απ οτι καταλαβα η μια ομαδα θα παραθεσει επιχειρηματα -θα μιλησει με στοιχεια και νουμερα ενω πολυ φοβαμαι οτι η αλλη ομαδα θα μιλησει με συναισθημα και αλλα μη μετρησιμα στοιχεια:D

Reaction score
1.145
το καλυτερο θα ηταν να δημιουργηθουν 2 ομαδες οπου η καθε μια θα πρεπει να πεισει εναν φανταστικο υποψηφιο αγοραστη ενισχυτη για την αγορα ενος ncore η μια και για την αγορα ενος λαμπατου η αλλη.

βεβαια απ οτι καταλαβα η μια ομαδα θα παραθεσει επιχειρηματα -θα μιλησει με στοιχεια και νουμερα ενω πολυ φοβαμαι οτι η αλλη ομαδα θα μιλησει με συναισθημα και αλλα μη μετρησιμα στοιχεια:D
Είναι πιο εύκολο από αυτό. Θα βάλουν μια κακή παραγωγή.

D

deleted user 10898

Guest
Κοιτωντας τα Data του ncore βλεπουμε οτι ο ενισχυτης αυτος εχει ενισχυση 25,8dB που σημαινει οτι εαν παρει ενα σημα π.χ 1 Vrms στην εισοδο του το ενισχυει κατα 19,49 φορες , αρα για να παρουμε τα 200W που λεει ο κατασκευαστης στα 8Ω χρειαζομαστε 2Vrms ( για την ακριβεια 2,05Vrms ) , αρα με δυο βολτ οδειγειται αυτος ο ενισχυτης , και μια επαληθευση 2,05 * 19,49 = περιπου 40Vrms συνεπαγεται η ισχυς στα 8Ω ειναι
40Vrms ^2 / 8Ω = 200W αυτα !! .
μαλιστα.
φοβερο ε?
τοσο απλο ηταν?
αυτο το ποστ ηταν στην πρωτη σελιδα...

Ας δούμε τι λένε οι αριθμοί

Από το datasheetτου NC400
Voltage gain = 25,8 typical.
Output Power = 200 W @ 8 ohm
Rin= 104K

Και τώρα λίγα μαθηματικά.
Vout=√(P* R)= √ (200/*8)= 40 V
Voltage Gain = 20 * Log (Vout/Vin)→ 25,8 = 1,3(40/2)
Οπότε η ευαισθησία εισόδου του τελικού είναι Vin= 2V

Ο προενισχυτής πρέπει να έχει έξοδο 2V, κέρδος 8.2db (με πηγή 0,775V) για να οδηγήσει στο max τον ενισχυτή.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.084
το φανταζεσαι η το βλεπεις ?
Λέγε ρε, και μου 'φυγαν τα μάτια! Από 1,5-2 μέτρα απόσταση, αυτό βλέπω (????). :geek:

Βρήκε ο ψηλός το ευκολάκι κι άφησε τα δύσκολα...:D

Τώρα βέβαια, μπορεί να 'ναι και 345... :headbang:

Κύριοι, συγνώμη για το :offtopic:, αλλά έχω δει και πιο άσχετα post στο νήμα.

Last edited:

Reaction score
126
Για πες. Τι έκανες για να ξεπεράσεις αυτά τα προβλήματα ?

Σταμάτησα να χρησιμοποιώ χαιενταδικα καλώδια εκουαλαιζερ και έβαλα μογκαμια παντού,κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις τα νκορ με λαμπατο προενισχυτη,το μόνο που καταφέρνεις είνα να λασπωνεις τον ήχο,και δοκίμασα αρκετούς,άλλαξα dac και πειραματίστηκα με την θέση των ηχείων,έφτασα να ακουω μουσική καλύτερα από ότι άκουγα με Λαμπάτους ενισχυτές πολλαπλάσιας αξίας.

Reaction score
8.883
Σταμάτησα να χρησιμοποιώ χαιενταδικα καλώδια εκουαλαιζερ και έβαλα μογκαμια παντού,κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις τα νκορ με λαμπατο προενισχυτη,το μόνο που καταφέρνεις είνα να λασπωνεις τον ήχο,και δοκίμασα αρκετούς,άλλαξα dac και πειραματίστηκα με την θέση των ηχείων,έφτασα να ακουω μουσική καλύτερα από ότι άκουγα με Λαμπάτους ενισχυτές πολλαπλάσιας αξίας.
το κυριοτερο ειναι αυτο, μην πεσουμε σε καμια τετοια λουμπα και.........
44--8-thumb-large.jpg

:roflmao::roflmao:

Reaction score
650
tελικα.........εδω που οι μαστορες γραφουν την μουσικη........
τι γινεται με τα ηλεκτρικα σηματα?????????
εχουμε ποιο πολλα λετε?????
Η μουσική γράφεται μόνο σε πεντάγραμμο και παίζεται από μουσικούς.

Αυτό δα έλειπε οι ηχολήπτες να βγουν πάνω από τους μουσικούς. Αυτοί γράφουν ήχους.

Οι ηχολήπτες με τα μηχανηματά τους έχουν κανει αρκετούς ατάλαντους και άσχετους να βγάζουν δίσκο χωρίς να το αξίζουν. (δε θα αναφερθώ σε ονόματα τέτοιων καλλιτεχνών).

Reaction score
488
μαλιστα.
φοβερο ε?
τοσο απλο ηταν?
αυτο το ποστ ηταν στην πρωτη σελιδα...
Ειλικρινα δεν το ειδα και μην αμφιβαλεις οτι ανετα μπορω και κανω τετοιους υπολογισμους δεν ειναι τιποτα το δυσκολο αυτο για μενα , μαλιστα δες κιολας τι εχω σχεδιασει και φτιαξει http://www.avsite.gr/forum/threads/the-rohh-amp-hybrid.136635/ ( αν θελεις εχω και αλλα , αλλα δεν θελω να περιαυτολογω ) και δες τις μετρησεις που εχω κανει στο τελευταιο ποστ , οποτε καταλαβαινεις γιατι ειναι ευκολακι για μενα τετοιοι υπολογισμοι , αλλωστε δεν ειναι τιποτα δυσκολο κοινη λογικη ειναι , αλλα δεν φταιω εγω που δεν βλεπετε τις κατασκευες , διοτι δεν ειναι καποιου φιλου σας η καποιου που τον θεωρειτε "καταξιομενο" μεσα στο site , Ευχαριστω και λυπαμαι για τον τροπο που αντιμετωπιζετε καποια μελη εδω στο φορουμ ειδικα οταν αυτο γινεται απο τους ιδιους τους διαχειριστες !! .

Last edited:

Reaction score
13.548
Ειλικρινα δεν το ειδα και μην αμφιβαλεις οτι ανετα μπορω και κανω τετοιους υπολογισμους δεν ειναι τιποτα το δυσκολο αυτο για μενα , μαλιστα δες κιολας τι εχω σχεδιασει και φτιαξει http://www.avsite.gr/forum/threads/the-rohh-amp-hybrid.136635/ ( αν θελεις εχω και αλλα , αλλα δεν θελω να περιαυτολογω ) και δες τις μετρησεις που εχω κανει στο τελευταιο ποστ , οποτε καταλαβαινεις γιατι ειναι ευκολακι για μενα τετοιοι υπολογισμοι , αλλωστε δεν ειναι τιποτα δυσκολο κοινη λογικη ειναι , αλλα δεν φταιω εγω που δεν βλεπετε τις κατασκευες , διοτι δεν ειναι καποιου φιλου σας η καποιου που τον θεωρειτε "καταξιομενο" μεσα στο site , Ευχαριστω !! .
αααααααιιιιιιιιιιι βρε αγραμματε...:D..αντε απο δω:p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads