Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.975
Όποτε πιάνουμε το θέμα "καλώδια, τροφοδοσία και τα σχετικά" πάντα έχομε το ίδιο αποτέλεσμα, συζητήσεις χωρίς νόημα ή τέλος πάντων χωρίς αποτέλεσμα και φαγωμάρα. Τι δείχνει αυτό? Ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση, άρα επιβεβαιώνεται ότι εισέρχεται ο παράγων φαντασία, εφ όσον δηλαδή ένα καλώδιο κοστίζει κάποιες εκατοντάδες - χιλιάδες ευρώ, εφ όσον έχει τέτοια όμορφη και προσεγμένη συσκευασία, οφείλει να βελτιώνει και το σύστημά μας.

Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με ένα ηχείο πχ, ή έναν ενισχυτή.

Το βασικό ρόλο σε ένα σύστημα τον έχει το Ηχείο, Αυτό θέτει την βάση για τον χαρακτήρα του συστήματός μας, κατόπιν υπεισέρχεται ο παράγων "ενισχυτικά" τα οποία ανάλογα με την ποιότητά τους αναδεικνύουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα και την ποιότητα αυτού του μέσου, όπως επίσης σε δεύτερο ρόλο και οι πηγές. Όλα τα άλλα είναι προϊόντα για κατανάλωση και δρουν όπως έχομε αναφέρει κυρίως ψυχολογικά!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Όποτε πιάνουμε το θέμα "καλώδια, τροφοδοσία και τα σχετικά" πάντα έχομε το ίδιο αποτέλεσμα, συζητήσεις χωρίς νόημα ή τέλος πάντων χωρίς αποτέλεσμα και φαγωμάρα. Τι δείχνει αυτό? Ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση, άρα επιβεβαιώνεται ότι εισέρχεται ο παράγων φαντασία, εφ όσον δηλαδή ένα καλώδιο κοστίζει κάποιες εκατοντάδες - χιλιάδες ευρώ, εφ όσον έχει τέτοια όμορφη και προσεγμένη συσκευασία, οφείλει να βελτιώνει και το σύστημά μας.

Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με ένα ηχείο πχ, ή έναν ενισχυτή.

Το βασικό ρόλο σε ένα σύστημα τον έχει το Ηχείο, Αυτό θέτει την βάση για τον χαρακτήρα του συστήματός μας, κατόπιν υπεισέρχεται ο παράγων "ενισχυτικά" τα οποία ανάλογα με την ποιότητά τους αναδεικνύουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα και την ποιότητα αυτού του μέσου, όπως επίσης σε δεύτερο ρόλο και οι πηγές. Όλα τα άλλα είναι προϊόντα για κατανάλωση και δρουν όπως έχομε αναφέρει κυρίως ψυχολογικά!
Καλημερα φιλε vaki, ετσι ειναι τα πρσγματα. Εγω ποτε δεν ισχυριστικα οτι τα καλωδια τροφοδοσιας " απογειωνουν" ενα συστημα, βεβαι ειμαι υπερ του δινουμε μερικες χιλ € για αυτα. Αποδειξει αυτου ειναι οτι δεν διαθετω ουτε ενα.Προτιμησα, να δωσω τα χρηματα μου για την αγορα καλωδιων ηχειων και interconnect.Αυτο ομως που ειπα απο την αρχη, ειναι οτι δοκιμαζοντας διαφορα καλωδια φιλων διαπιστωσα οτι υπαρχουν διαφορες, αλλο ακουγοταν ετσι,αλλο αλλιως.Αυτο ειπα.Καποιοι δεν το παραδεχονται αυτο, και το αποδιδουν στο οτι δεν ξερω τι ακουω, απολυτως αναληθες, η στην κακη ποιοτητα του ενισχυτου συνολικα, η στην κακη ποιοτητα του τροφοδοτικου του. Ζητουν μετρησεις για να πειστουν, πραγμα που εγω δεν μπορω να τις κανω, ουτε ξερω πως γινονται. Ξερω πολυ καλα ομως τι ακουω...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.975
Και η απόδειξη ευρίσκεται στον χώρο μου... Ηχεία ίδιου κατασκευαστή σε δύο χώρος, στον βασικό η σύνδεση γίνεται με kimber 8 pr 2,2 μέτρων & διπλοκαλωδίωση & στον δεύτερο καλώδιο αγνώστου κατασκευαστή ευτελούς αξίας (κάτω των 2 ευρώ/μ) με 15 & 17 μέτρα αντίστοιχα. Δεν βλέπω διαφορές στον ήχο, και τα δύο ζεύγη έχουν ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα, αυτόν του κατασκευαστή των ηχείων μου. Μια επίσκεψη θα βοηθήσει αυτόν που έχει αντίθετη άποψη. Όσο για την ηλικία που αναφέρθηκε κάπου παραπάνω, και η κόρη μου που είναι 23 χρόνων δεν μπόρεσε να αναφέρει πιο ζεύγος ακούγεται καλύτερα.

Αυτά συμβαίνουν στο σύστημά μου, ένα σύστημα το οποίο κοστίζει συνολικά μετά βίας 4-5 χιλιάρικα.
Σε συστήματα ασφαλώς ανώτερης κατηγορίας - πολλών χιλιάδων ευρώ, φυσικό είναι να έχουν διαφορετικά τα πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις φαντάζομαι θα είχε νόημα η παρούσα συζήτηση, σε όλες τις άλλες...!

Last edited:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Το υπόσχομαι δεν θα αναφερθώ ξανά, το έκανα για να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ότι αυτό που προτείνετε και διαφημίζετε ελαφρά τη καρδία εσείς και ο Puritone είναι και άκρως επικίνδυνο και παράνομο στην Ελλάδα (Για την Κύπρο δεν ξέρω αλλά για εξετάστε το).
Οποιαδήποτε επέμβαση στο μετρητή απαγορεύεται από οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο χωρίς την άδεια της ΔΕΗ.
Είπα ότι δεν γίνεται χωρίς άδεια της ΔΕΗ
Οποιαδήποτε επέμβαση στο μετρητή απαγορεύεται από οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο χωρίς την άδεια της ΔΕΗ
Απλά λυπάμαι για το ύφος

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Είπα ότι δεν γίνεται χωρίς άδεια της ΔΕΗ
Οποιαδήποτε επέμβαση στο μετρητή απαγορεύεται από οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο χωρίς την άδεια της ΔΕΗ
Απλά λυπάμαι για το ύφος
..ποιο υφος Κε Σκιθιτη; το δικο μου;
[DOUBLEPOST=1467870923][/DOUBLEPOST]..βεβαια δεν ειπατε μονον αυτο, επα
[DOUBLEPOST=1467870967][/DOUBLEPOST]συγνωμη, δε μ

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
με βοηθαει το κινητο μου. Ειπατε για "ελαφρα τη καρδια" "ακρως επικινδυνο, "παρανομο" κλπ., χωρις να γνωριζετε τι και πως το καναμε.
Πολυ οξεις ο λογος σας παντως, και ακρως εριστικος, δε βρισκετε,

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Ενα φορουμ ειναι. Ενα φορουμ λιγων ανθρωπων.
Ενα χαζοφορουμ με στερεααααα....

Δλδ ελεος.
Drop it.

Δεν θα αλλαξει η ζωη μας απο μερικα post.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..μονο που καμια φορα και τα post, ετσι οπως τα διατυπωνουμε, μας χαρακτηριζουν νομιζω, και δειχνουν πραγματα για το χαρακτηρα μας, ειτε ισχυουν αυτα, ειτε οχι. Για αυτο καπου ειχα γραψει οτι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι, στο τι, και πως το γραφουμε, γενικα πως προσεχουμε τον γραπτο μας λογο εν προκειμενω...

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
με βοηθαει το κινητο μου. Ειπατε για "ελαφρα τη καρδια" "ακρως επικινδυνο, "παρανομο" κλπ., χωρις να γνωριζετε τι και πως το καναμε.
Πολυ οξεις ο λογος σας παντως, και ακρως εριστικος, δε βρισκετε,
Σε κάποιο άλλο θέμα δώσατε φωτογραφίες που ''τραβάτε'' μαζί τα καλώδια με τον ηλεκτρολόγο από το ρολόϊ.
Ο λόγος ήταν ''οξύς'' για να είναι διδακτικός επειδή πρόκειται για θέμα που άπτεται ζωής και παρανομίας αν κάποιος τολμήσει να το κάνει χωρίς άδεια και διπλωματούχο ηλεκτρολόγο.
Το αν πετύχατε το σκοπό σας ολίγον ενδιαφέρει (η άποψη μου είναι όχι και το δείχνω στο παρατιθέμενο σκαρίφημα).
Τότε σας είπα , κάτω απ' αυτές τις φωτογραφίες,κάτι σαν:
Ο ηλεκτρολόγος (?) το έκανε για να σας πάρει τα χρήματα. Δεν αναφέρατε ότι έχετε άδεια και προβήκατε σ' όλες τις νόμιμες ενέργειες...
Δώστε μας το link του σχετικού ποστ, γιατί δεν το βρίσκω με πρόχειρο ψάξιμο που έκανα για να διαπιστωθούν τα διαμηφθέντα

Reaction score
389
Καθαρα σαν αναγνωστης,και ανεξαρτητως περιεχομενου:
το κειμενο του κυριου Σκιαθιτη ειναι κοσμιο και πολιτισμενο απο την αρχη μεχρι το τελος.
(προφανως η φυσαρμονικα,οι φιλοι,και οι βολτες στην φυση-που τοσο παιδιαστικα κοροιδεψες- τον οδηγουν στο να ζει καλυτερα απο ολους εμας που ψαχνουμε τις διαφορες στα καλωδια κτλ)
Το υφος του Τεγοπουλου(συνειδητα αφαιρεσα το κυριος,διοτι οποιος οδηγηται απο οργη παυει να ναι κυριος του εαυτου του)
ειναι επιεικως...λαθος.
Υ.Γ.1 Δεν γνωριζω τον κ.Σκιαθιτη
Υ.Γ.2 Ακουω διαφορες στα καλωδια

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Σε κάποιο άλλο θέμα δώσατε φωτογραφίες που ''τραβάτε'' μαζί τα καλώδια με τον ηλεκτρολόγο από το ρολόϊ.
Ο λόγος ήταν ''οξύς'' για να είναι διδακτικός επειδή πρόκειται για θέμα που άπτεται ζωής και παρανομίας αν κάποιος τολμήσει να το κάνει χωρίς άδεια και διπλωματούχο ηλεκτρολόγο.
Το αν πετύχατε το σκοπό σας ολίγον ενδιαφέρει (η άποψη μου είναι όχι και το δείχνω στο παρατιθέμενο σκαρίφημα).
Τότε σας είπα , κάτω απ' αυτές τις φωτογραφίες,κάτι σαν:
Ο ηλεκτρολόγος (?) το έκανε για να σας πάρει τα χρήματα. Δεν αναφέρατε ότι έχετε άδεια και προβήκατε σ' όλες τις νόμιμες ενέργειες...
Δώστε μας το link του σχετικού ποστ, γιατί δεν το βρίσκω με πρόχειρο ψάξιμο που έκανα για να διαπιστωθούν τα διαμηφθέντα
..γιατι δεν μπηκατε στον κοπο νσ ρωτησετε πως το εκανα; γιατι αμεσως αναφερθηκατε σε παρανομιες, επικινδυνοτητα και διαγημιση;:γιατι δημιουργησατε εντυπωσεις χωρις να γνωριζετε;

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
..γιατι δεν μπηκατε στον κοπο νσ ρωτησετε πως το εκανα; γιατι αμεσως αναφερθηκατε σε παρανομιες, επικινδυνοτητα και διαγημιση;:γιατι δημιουργησατε εντυπωσεις χωρις να γνωριζετε;
Εσύ όφειλες να δώσεις όλες τις λεπτομέρειες (δες όποιο απ' τα άρθρα μου και θα δεις δεις λεπτομέρειες μέχρι και το απλούστερο σημείο ειδικά σε τέτοια θέματα όπως πχ Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών (που ΝΑΙ διαφημίζω να το μελετήσετε) που θα βαρεθείς να μελετάς για ώρες (γιατί προσπάθησα με την εκλαϊκευση να γίνουν προσιτά και χρήσιμα και σε μη τεχνικούς)
Περιμένουμε το εν λόγω link...

Reaction score
620
Πάντως διαβάζοντας όλο το νήμα και άλλα παλαιότερα ανάλογης θεματολογίας , μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που δεν έχει διοργανωθεί ένα blind test....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Πάντως διαβάζοντας όλο το νήμα και άλλα παλαιότερα ανάλογης θεματολογίας , μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που δεν έχει διοργανωθεί ένα blind test....
Θα πιαστούν στα χέρια! :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.980
daharis, δεν προσφερονται ολα τα θεματα για πλακα ρε φιλε....
Ρε φίλε..αν το ύφος της κουβέντας το τοποθετήσεις στα πλαίσια 2-3 ατόμων γύρω από ένα τραπέζι καφενείου..νομίζεις ότι θα έμεναν πολύ ώρα στο καφενείο?Ρεαλισμός είναι..όχι τόσο πλάκα

Υ.Γ. Εκτός αν στο τραπέζι καθόταν και ο ιδιοκτήτης για κατανάλωση:p:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell