Project ''Projectορας''

melina

Cargo 200
Reaction score
42.933
η διαφορα που προκυπτει δεν εχει να κανει με τι σταθμες ακουει καποιος αλλα με τη διαφορα ανω των 1k.
H μέση διαφορά (στο περίπου) είναι στα 10db από το 1Κ μέχρι τα 10Κ, από κει και μετά ανοίγει και τα 20 db τα πιάνει στα 30Κ, καλοδεχούμενο το roll off.
Σε κάποιο βαθμό θα εξομαλυνθούν οι διαφορές από το EQ και θα "μετράει" καλύτερα.
Στο δε "αυτί" ίσως να είναι ήδη εντάξει :D

Η απώλεια στάθμης είναι ένα θέμα με δεδομένο ότι η καμπύλη θα ψιλοφλατάρει, εκεί έχει να κάνει με τι περιθώριο έχεις να σηκώσεις το volume...νομίζω δλδ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.158
η κλιμακα ειναι ανα 20 ποσο ειναι η εξομαλυνση? γιατι δε μου φαινονται και τοσο καλα τα πραματα ...δειχνουν αποκλισεις μεχρι 20db!
Βασιλη, ξανα κοίταξε το. Εχει δίκιο ο Soco.

Βαλε τις μετρησεις με κλίμακα ανα 5 db, εκεί θα τα δεις καλυτερα.

Reaction score
6.485
ειναι μεγαλη η διαφορα και πουσαρισματα ειναι θεμα γενικοτερα ποσο μαλλον στα ψηλα τι να σου πω , τα ηχεια αυτα ειναι μιντφιλντ μονιτορ φτιαγμενα να παιζουν ετσι οταν κουρτιναρεις μπροστα πρεπει να ξαναπουσαρεις τις συχνοτητες που κοβουν τα υφασματα ...μιλαμε ομως db και μεγαλο ευρος.αυτο σημαινει οτι αυξανεις παραμορφωσεις για να καλυψεις ενταση ....
οποτε αποκλειεται οι οθονες να κοβουν τοσα πολλα , ακομη και ετσι να ειναι η χρηση σε αυτες compression driver ειναι μονοδρομος ...

melina

Cargo 200
Reaction score
42.933
Αν τα έχει κρατήσει ο "μετρητής" ας τα βάλει ή ας μου τα στείλει να τα βάλω, έγω δεν τα έχω.
Αυτά που γράφω είναι από το σχολιασμό που κάναμε εκείνη την ώρα με το γράφημα στον υπολογιστή και βλέποντας τιμές σε κάποια σημεία. Τη μεγαλύτερη διαφορά κάτω από τα 10Κ τη συναντά κανείς περίπου στα 4.2Κ όπου και πάλι τραβηγμένο το λες 20db.
Η εξομάλυνση δεν θυμάμαι πόσο ήταν αλλά τι θα δεις κανείς σε μεγαλύτερη ανάλυση; spikes;

@SOCO θα δούμε δύο πράγματα, ένα τι θα μετρήσει όταν μπει στη σωστή του θέση και επέμβει το EQ και δεύτερο πως θα ακούγεται στο αυτί μου στις ταινίες στις στάθμες που παρακολυθώ συνήθως (και λίγο ψηλότερα!).
Θυμίζω ότι θα είναι μόνο το κεντρικό πίσω από την οθόνη. Σε μουσικό πρόγραμμα τα L-R θα παίζουν ούτως ή άλλως αυτό που μπορούν να παίξουν, δεν ψάχνω κάτι ιδιαίτερο εκεί. Αν το κεντρικό ηχείο πίσω από την οθόνη και με το ρετουσάρισμα που θα του κάνει ο μηχανικός ήχου το φέρει σε ένα σημείο όπου οι μετρήσεις δείχνουν αυτά που βλέπουμε και τώρα αλλά στο αυτί μου έρχεται ο ήχος από καλύτερη θέση (αντί από χαμηλά...γιατί στο νέο σεταπ θα χαμηλώσει πολύ το ηχείο και δεν θα είναι στο επίπεδο το αυτιού μου που είναι τώρα και δεν ενοχλεί ιδιαίτερα) και μου ακούγονται αξιοπρεπώς οι "γνωστοί" μου ήχοι τότε θα είμαι πλήρως ικανοποιημένος καθώς θα έχω γλιτώσει τα 2000 ευρώ της ηχοπερατής οθόνης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.158
Είμαι επιφυλακτικός.
Ας δούμε ξανα τα γραφήματα....

Καλά τα λέει ο soco, για να κανεις τοσο μεγαλες διορθώσεις με eq, θα χάσεις απο αλλού. Και με αυτα τα ηχεία δεν νομίζω πως εχεις αποθέματα to spare...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.648
Πάνω από το 1 KHz έχει ένα ωραίο roll-off που πολλοί το επιδιώκουν μέσω ισοστάθμισης.

Reaction score
6.485
Πάνω από το 1 KHz έχει ένα ωραίο roll-off που πολλοί το επιδιώκουν μέσω ισοστάθμισης.
στον αλλο εκανες παρατηρηση που τα εχει στη κλιμακα ανα 50 db εδω ειναι ενταξυ ανα 20?:D ωραιο δεν ειναι το ρολ οφ εδω
εαν φτιαξει την rt ερχεται πολυ ομαλα και ομορφα, 10db καλο ειναι στα 20-20κ οχι στα 1κ-20κ.
το γραφημα ειναι 2-30κ η μετρηση ομως ειναι 20-20κ ...(οπου ειναι και το καλιμπραρισμα του μικ, αλλα και οπου του εδωσες εσυ εντολη να μετρησει, η οχι?μετρησε οπου δεν ειναι καλ?:o)
βυθισεις εχει μεγαλες και στα 4κ και στα 8κ περιπου που φτανουν τα νουμερα που ειπα και οχι μονο στα 20κ .
επιμενω οτι τα ηχεια δεν εχουν φτιαχτει για τετοιο φιμωμα ..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.648
στον αλλο εκανες παρατηρηση που τα εχει στη κλιμακα ανα 50 db εδω ειναι ενταξυ ανα 20?:D
Περιμένω τον Κεφάλα, αλλά κι αυτός μόνο φωτογραφίες βάζει. :D

Reaction score
15.543
σημασια εχει οτι αρεσει στην melina μας και στον cal a'....

και δεν ασχολουμαι με ατομα :p που λενε την οθονη ..πανι η μουσαμα :D

Δεν δείχνει κάτι η φωτό, ένα άσπρο πράγμα :laugh:.
Το πανί θα το περιέγραφα ως ένα πολύ λεπτό μουσαμά...

Ενα peak που έχει στα ~2.8Khz οφείλεται σε συντονισμό με το πανί που λόγω της απόστασης του από το ηχείο, ~7cm, βγήκε εκεί που βγήκε. Στη σωστή τοποθέτηση θα απέχει ελάχιστα από το ηχείο οπότε δεν θα μας απασχολήσει.
Σε αυτά κατέληξε ο project sound engineer και συμφώνησε και ο cal A'.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.933
Ο cal A' δεν ευθύνεται για την τοποθέτηση του κεντρικού πισω απο την οθόνη, απλα ειχε το μικρόφωνο ευκαιρο και μας εκανε τη χάρη να μετρήσει. Η ιδέα ηταν του μηχανικού ήχου ο οποίος και μετά τη μέτρηση θεωρεί οτι πρόκειται για ενα πολυ καλό συμβιβασμό.

Εγω τη γνωμη σου θελω να ακούσω, για το συμβιβασμό, με δεδομένη και την παραπάνω μέτρηση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.648
Ο cal A' δεν ευθύνεται για την τοποθέτηση του κεντρικού πισω απο την οθόνη, απλα ειχε το μικρόφωνο ευκαιρο και μας εκανε τη χάρη να μετρήσει. Η ιδέα ηταν του μηχανικού ήχου ο οποίος και μετά τη μέτρηση θεωρεί οτι πρόκειται για ενα πολυ καλό συμβιβασμό.

Εγω τη γνωμη σου θελω να ακούσω, για το συμβιβασμό, με δεδομένη και την παραπάνω μέτρηση.
Τώρα ίσως απαντήσει...:D

Reaction score
15.543
για βαλε να δουμε και τιποτες αλλο καλε :)
[DOUBLEPOST=1479288374][/DOUBLEPOST]και ειναι λαθος οποιος σου ειπε οτι η ηχοπερατη οθονη ριχνει 20db

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
σημασια εχει οτι αρεσει στην melina μας και στον cal a'....

και δεν ασχολουμαι με ατομα :p που λενε την οθονη ..πανι η μουσαμα :D

Καλημερούδια,

πάλι εμένα σκέφτεσαι;
Μάλλον για όλα πρέπει να φταίω εγώ. :lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
2.482
Πρώτη επιλογή είναι ο 5100, ακόμη και αν τον πάρω φέτος τον πουλήσω του χρόνου για να πάρω το επόμενο μοντέλο αν χρειάζεται για να έχω το auro3d. Ετσι κι αλλιώς η διάταξη των ηχείων θα είναι εκεί και θα περιμένει. Αν κατακλειστούμε από ταινίες auro τότε θα είναι επιβεβλημένη και η αλλαγή του pre/pro.
Η αποφασιστική παράμετρος για το αν θα πάρω τώρα τον yamaha ή όχι έχει να κάνει μόνο με...το τιμολόγιο, αν το βρω όπως θέλω τον αγόρασα. Ο 7703 είναι η επόμενη επιλογή γιατί είναι πιο κοντά στη σωστή αξία τιμολογίου.

Και για να μην μείνετε με την απορία, αν το τιμολόγιο είναι μέχρι 1500 αξία (πριν το φπα) τότε πάει όλο το ποσό έξοδο στο έτος. Αν είναι παραπάνω πάει πάγιο και αποσβένεται στα 10 χρόνια....
Αποσβένεται στα 5 χρόνια. Όχι στα 10. Από εκει και πέρα, πές να στο δώσει 1860€ και να σε χρεώσει υπηρεσίες εγκατάστασης ή/και μεταφορικα τα ρέστα. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Τα ίδια χρήματα είναι για αυτόν.

Reaction score
15.543
που χαθηκατε καλε ! :roflmao:

.....για βαλε melina μου να δουμε πως ειναι το RT σου τωρα που γιομισες τον χωρο :)

μαρη melina με 2 μηχανικους ηχου πας να φτιαξεις το συστημα !!!!!!
:party:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.933
JVC X55 luminace table .png

[DOUBLEPOST=1479306759][/DOUBLEPOST]
που χαθηκατε καλε ! :roflmao:

.....για βαλε melina μου να δουμε πως ειναι το RT σου τωρα που γιομισες τον χωρο :)

μαρη melina με 2 μηχανικους ηχου πας να φτιαξεις συστημα !!!!!!
:party:
δεν μετρήσαμε rt, η χθεσινή επίσκεψη ήταν βασικά για να μετρηθεί η λάμπα...και επί τη ευκαιρία μετρήσαμε και την απόκριση του ηχείου πίσω από την οθόνη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.620
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29