Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Reaction score
1.531
Με τα gik τι διαφορά προέκυψε;
Τα εχεις μόνιμα στερεωμένα;
Καταλαβαίνεις που το πάω ε;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.008
Με τα gik τι διαφορά προέκυψε;
Τα εχεις μόνιμα στερεωμένα;
Καταλαβαίνεις που το πάω ε;
Δεν καταλαβαίνω που το πας....αν εννοείς για το σπίτι σου, ναι μάλλον θα σου ταιριάξουν. Εχει και πολλα χρώματα.

Να σου απαντήσω:

Ναι τα εχω μόνιμα στερεωμένα.
Εχουν σαφώς μετρήσιμη διαφορά στο RT60, με σημαντική πτώση στα χαμηλά και λιγότερη (ελάχιστη) ψηλά. "Εσφιξε" το μπασο, και χωρίς το Dirac. Πολυ ακουστή η διαφορά και κατα την διάρκεια των sweeps. (Εχω κρατημένη μετρηση για καθε αλλαγη στο χώρο, βημα-βήμα, ολα καταγεγραμμένα, αν θες την ανεβάζω, ή έλα απο δω να τις δεις όλες). Τα γυρνούσα γύρω-γύρω στο δωμάτιο και μετρούσα, μεχρι να αποφασίσω που να τα βάλω. Μονο sweeps εννοείται, καθόλου μουσική. Μουσική στο τέλος, οταν τελείωσε η τοποθετηση. Αυτη ΔΕΝ ηταν η θέση με το βέλτιστο RT, οι γνώστες ξέρουν γιατι ;). Προτίμησα αυτη τη θέση για την ταυτόχρονη βελτίωση στην εικόνα (δες παρακάτω)-με ενα σμπάρο κτλ...

Λοιπον: βελτίωσαν σημαντικά την στερεοφωνικη εικονα, ακόμα και πριν την νέα ρύθμιση του Dirac. Προφανως (και σύμφωνα με Ζακ) οφείλεται στο οτι έγινε περιπου LEDE το δωμάτιο με την προσθήκη τους. Αυτο ειχα φανταστεί και επέλεξα αυτη τη θέση.

Τωρα μιλάμε για αληθινές διαφορές, με νόημα και μετρησεις. Όχι χαϊεντοκαλωδιακες. Όχι "υγρές μεσαίες, βελούδινες χροιές" και άλλες φαντασιοπληξίες με μισόκλειστα μάτια.. The real thing. Αλλάζεις κατι μεγάλο στον χώρο: Ακούγεται. Το κάνεις σωστα; Ακούγεται η βελτίωση. Και μετριέται.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.008
και σύμφωνα με Ζακ
Ζαπ, γ@μω τον autocorrectορα μου.>:(
Έτσι ακριβώς.
;)

Thanks Εαρ. Πολύτιμη η συμβολή σου στην λογική προσέγγισης-αντιμετώπισης του θέματος.

Ω ρε σεις τι παπάρες έλεγα μεχρι και πριν απο ενα χρονο :gotcha:. Και τι άκουγα ...:roflmao::roflmao::roflmao:

Καθε φορα που κάνω ενα βήμα προς τα εμπρός σκέφτομαι: Να ναι καλά οι γνωστοί σεσημασμένοι του avsite, που μου ανοίξανε τα μάτια (και τα αυτιά). Καλώδια άλλαζα μικρός για να φτιάξω το μπασο :smg:.

Και είμαι ακόμα στην αρχή, εχει ψωμί ακόμα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.060
Τώρα για το ότι ψιλοέκανες LEDE εγώ στο είπα σίγουρα στο τηλέφωνο ως πιθανή ερμηνεία της βελτιωμένης εστίασης, με πρόλαβε ο Ζαπ και στο είχε πει ήδη;:gotcha:
Μα τι μαρτυριάρης! :gotcha:

Reaction score
6.495
Kαι τις χροιες θελεις αλλα αυτες ειναι απο τα τελευταια και θεωρω οτι η ουδετεροτητα θα τις αναδειξει καλυτερα αλλιως ειναι σαν να προσπαθεις να βαψεις χρωματα σε ενα τοιχο ο οποιος ειναι μπορντοροδοκοκκινοφυστικομελι...εσυ φτιαχνεις διαφανη βαση συγχαρητηρια!!
Βαψε τον τοιχο., πολυ κοντραστ αδερφε μου :o

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.008
Τώρα για το ότι ψιλοέκανες LEDE εγώ στο είπα σίγουρα στο τηλέφωνο ως πιθανή ερμηνεία της βελτιωμένης εστίασης, με πρόλαβε ο Ζαπ και στο είχε πει ήδη;:gotcha:
Μα τι μαρτυριάρης! :gotcha:
Ναι ο αλήτης...είχε ήδη προλάβει :thumbsup:

Βαψε τον τοιχο., πολυ κοντραστ αδερφε μου :o
Ναι, ειναι στα υπόψιν. Αν και δια ζώσης δεν φαινεται τοσο το κοντραστ οπως στη φωτό

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
15.543
Ολοκλήρωσα (λέω πως..) την φροντιδα του χώρου.
Οπως ειχα πει και στο αλλο θρεντ προ εβδομάδος, εχω φτασει το RT60 σε αποδεκτό επίπεδο

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΕΤΟΣ (ΓΤΠΚ)

View attachment 67567

ΣΗΜΕΡΑ

View attachment 67568

ΚΑΙ Spectrogram (παλιο, off the chart ΓΤΠK, επι 2)

View attachment 67569

Και σημερα

View attachment 67570

Αυτα στα 30 και 60 HZ δεν παλεύονται, πρέπει να κάνω αγριάδες....

Σε πιο RT σε χωρίζει η γυναίκα; :D
αφου δεν σε χωρισε ακομα προχωρα :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.008
Ωραίος. Στα πάνελ άφησες καθόλου απόσταση από τον τοίχο; Θέλουν 5 cm τουλάχιστον
Λες; εχεις λινκ; αν ειναι να το κάνω...νόμιζα πως ειναι μονο για τοποθέτηση γωνίας/ταβανιού.

Οδηγίες εχει πουθενά;

Last edited:

Reaction score
1.469
καλημερα χρονια πολλα σε ολους με υγεια
μου προτεινε καποιος να βαλω οποιο εργο τεχνης θελω στον τοιχο σε καμβα και απο μεσα πετσετα η πετσετες μπανιου
πως το ακουτε αυτο? σε εμενα ακουγεται ενδιαφερον τρικ γιατι αισθητικα ειναι το καλυτερο και επισης ειναι και οικονομικο

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Χρονια πολλα, με υγεια και καλο RT!

Πολυ ωραια ολα dimifoot!

Τα Ευρωπαικα gik ειναι σκετος πετροβαμβακας σε αντιθεση με τα Αμερικανικα που ειναι frk. Προτεινω να βαλεις μπροστα τους κατι ολιγον ανακλαστικο π.χ. αφισα, ωστε να κερδισεις λιγη ζωντανια στις υψηλες. Επισης, αποσταση απο τοιχο βοηθα να δουλευουν λιγο πιο χαμηλα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.008
Χρονια πολλα, με υγεια και καλο RT!

Πολυ ωραια ολα dimifoot!

Τα Ευρωπαικα gik ειναι σκετος πετροβαμβακας σε αντιθεση με τα Αμερικανικα που ειναι frk. Προτεινω να βαλεις μπροστα τους κατι ολιγον ανακλαστικο π.χ. αφισα, ωστε να κερδισεις λιγη ζωντανια στις υψηλες. Επισης, αποσταση απο τοιχο βοηθα να δουλευουν λιγο πιο χαμηλα.
Thanks! και Χρόνια πολλά!

Ανακλαστικό λεω να μην βάλω μπροστα τους. Δεν θέλω να χάσω την εστίαση που κέρδισα...και σε διαβεβαιώ πως ο χωρίς δεν ειναι νεκρός, μια χαρα ακούγεται.

Τωρα για την αποσταση, ναι, ομολογώ πως και συ και ο Georgesod μου βάλατε ιδέες...

Να δούμε τι θα πουν Ζαπ και Εαρ (και Μπουτχιας αν το δει) επι του θέματος, και αποφασίζουμε.

Reaction score
15.467
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους !

να κερδισεις λιγη ζωντανια στις υψηλες
εκει πισω απο τα ηχεια επηρεαζουν οι μπασοπαγιδες και την αποδοση των υψηλων συχνοτητων ?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.008

εκει πισω απο τα ηχεια επηρεαζουν οι μπασοπαγιδες και την αποδοση των υψηλων συχνοτητων ?
Εξού και το LEDE...;)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Ακριβώς επειδή τα ηχεία δεν εκπέμπουν υψηλές συχνότητες προς τα πίσω, ανακλαστική επιφάνεια δεν προκαλεί ...ανακλάσεις και συνεπώς δε δημιουργεί προβλήματα σε απόκριση συχνότητας κλπ. Βοηθάει όμως να διατηρηθεί ο χώρος ζωντανός στις υψηλές που τώρα φαίνεται να είναι οριακά ΟΚ. Φυσικά, αν ακούγεται καλά στο Δημήτρη, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τίποτα!

Το LEDE είναι ολίγον DEad. Τα πιο σύγχρονα μοντέλα δε νεκρώνουν τελείως το front wall γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό. Όχι πως είναι τελείως dead ο συγκεκριμένος τοίχος, κουβέντα κάνουμε...

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.008
IMG_0765.JPG

[DOUBLEPOST=1482660732][/DOUBLEPOST]
Τα πιο σύγχρονα μοντέλα δε νεκρώνουν τελείως το front wall γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό.
Επειδή δεν ειναι όλος ο τοίχος καλυμμένος, δεν ειναι και το απόλυτο LEDE.
[DOUBLEPOST=1482660770][/DOUBLEPOST]
Όχι πως είναι τελείως dead ο συγκεκριμένος τοίχος, κουβέντα κάνουμε...
Μαζί γράφαμε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.875
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky