Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Και επειδή έχω μπερδευτεί: τελικά είναι καλός ο μικρός χώρος
Κατά την εκτίμησή μου, όχι. ;)

Καλύτερα στο ευρύχωρο σαλόνι, στη σαλονοκουζινα..

Reaction score
1.655
Κουμπάρε αν όσα διάβασες ως τώρα σου φαίνονται αντιφατικά και χαώδη .... ετοιμάσου (εξάλλου εσύ το ζήτησες):
Μουσικές προτιμήσεις: από Robert Johnson έως Einstürzende Neubauten (and all the trainspotters inbetween) :wink:
Γενικά προτιμώ να ακούω μουσική από ανθρώπους που παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν οι ίδιοι (μπλιμπλίκια και τέτοια ΔΕΝ). Αν δε η ηχογράφηση είναι live με δυο μικρόφωνα και λαμπάτα εργαλεία (βλέπε REFERENCE RECORDINGS κλπ.) γουστάρω και τον ήχο!!!

Σύντεκνε

Με αυτούς τους Γερμανούς που ακούς, το θέμα είναι μονόδρομος..............

Πάρε ακουστικά! (να γλυτώσουν και οι γύρω :) )

Αλλιώς πάρε ενεργά με γούφερ μέχρι 5 ίντσες και άκου σε τριγωνάκι (σαν του Πανοράματος) μέχρι ένα μέτρο :)

Αν θέλεις να ακούς Ξυλούρη, Χαϊνηδες σε μεγάλο χώρο, πάρε μεγάλο ηχείο. Αυτά τα πρα-πρα δεν είναι για μεγάλους χώρους χωρίς υπογούφερ (πας χαλαρά για 10+ χιλιάρικα).

Πάντως είσαι ο πρώτος που έδωσες διαστάσεις εδώ και (ακόμη) δεν σου έχουν προτείνει να γκρεμίσεις τοίχους, χτίσεις τοίχους, γεμίσεις με διαχυτές-απορροφητές-συντηχητές-ενισχυτές-απινιδωτές :) Καλού κακού, κάνε και μια στατική μελέτη κι ετοιμάσου για δομικές αλλαγές :)

Αν ήσουν στο άλλο φόρουμ θα είχες ψωνίσει καλώδια και θα τελείωνες :)

Σύσταση: πήγαινε στον φίλο που είναι στα Ανώγεια (χωρίς CD με τους Γερμανούς! Μπορεί να σε διώξει) να ακούσεις, δεν χάνεις κάτι, αν δε σου αρέσει η μουσική, τρως σε μια ωραία ταβέρνα εκεί και πάνε κάτω τα φαρμάκια :) Να δω μόνο πως θα πάνε κάτω με ηχεία 4+ χιλιάρικα που σε βλέπω να εκταμιεύεις :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Οι 2 προτάσεις που σου έδωσα, μία το νέο 9" Άνταμ και μία το 10" τζενελεκ, έχουν ένα κοινό στοιχείο: SPL στα 124. :D

A

AKARL

Guest
Χαλόου κομπανιέρος! :vinsent:

Εχάθην αλλά είχα να φροντίσω τον κύρη και αφέντη του σπιτιού + η κερά με αγριοκοιτάζει που αυτές τις μέρες "χάνομαι" στον κυβερνοχώρο! :(
Λοιπόν, το ύψος του ταβανιού (στα περισσότερα σημεία) είναι 298 cm. Αλλάζει πράμα;
Έχω βάλει στο google translate αυτά που έγραψε ο EAR και περιμένω μετάφραση (τον εξιτάρετε παλιοπροβοκάτορες και αρχίζει τα ακαταλαβίστικα και άντε να βγάλεις άκρη).:o:confused::cool:
Ήντα ακούει το παλικάρι στ' Ανώγεια με τσι γκουμούτσες; Μη μου πείτε μόνο Ψαρογιώργη, Σκουλά και Σκορδαλό! :vinsent::smg:
Γκουμούτσες με "άρρωστα" ενισχυτικά παίζουν ως σενάριο Κώστα;:whistling::help:

A

AKARL

Guest
Αν ήσουν στο άλλο φόρουμ θα είχες ψωνίσει καλώδια και θα τελείωνες
Τι καλύτερα που θα ήτανε! :angel:
Σαράντα χρόνια φούρναρης με καβλώδια ουδέποτε ασχολήθην μηδέ και εξοδεύθην!
Μόνο σε μία φάση πολλά φεγγάρια πριν, διαβάζοντας ένα θρεντ του Κόγια, μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω Γκόερτζ. Γκόερτζ όμως δεν βρέθηκαν οπότε συμβιβάστηκα με Ξιντάκ. Αυτά!:focus:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Γκουμούτσες με "άρρωστα" ενισχυτικά παίζουν ως σενάριο Κώστα;:whistling:
Έχει απαντηθεί.. ;)

Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, γκουμούτσα σα το Άνταμ δε θα βρεις στα 3 χιλιάρικα παθητικιά, ώστε να έχεις 1,5 χιλιάρικο ρέστα για ενισχυτικά.

Αντιθέτως, τα Άνταμ δίδονται ως ενεργά, με πολλαπλές ενισχυτικες βαθμίδες στα εντόσθιά τους, συν τις υπόλοιπες δυνατότητες που προσφέρουν (DAC, DSP, κλπ) τα οποία είναι λεφτά, κι ουχί σκατά. :D:p

Στην απλούστερη μορφή, το Άνταμ μαζί με ένα μίντια πλειερ με πσηφιακιά έξοδο αες εμπου, είναι πλήρες σύστημα με πολλές δυνατότητες, του στριμινγκ συμπεριλαμβανομένου υποχρεωτικώς (σε κάθε μίντια πλειερ που έχει λόγο ύπαρξης).:dance2:

Υπάρχει προφανώς ένα ήπιο "κενό" στην χαμηλότερη οκτάβα, το οποίο μπορείς ανετως και να αγνοήσεις, και να αρκεστείς στα ουκ ολίγα των 2 9"-ιντσων των Άνταμ, που φρονώ ότι θα ταρακουνουν επαρκώς τα μπαλάκια σου.:p

Η πικρή αλήθεια είναι ότι για να μη το αγνοήσεις και για να βαλθεις να το καλύψεις πλήρως, θα πρέπει να δώσεις πολλά (κι άλλα) λεφτά, που δε στο συνιστώ, νισαφι.:p

Αντιθέτως, με μικρότερες επιλογές (των Άνταμ) σε κυρίως ηχεία, η ύπαρξη υποβαθυφωνου έως βαθύφωνου συμπληρώματος, θα είναι αναγκαία. 8-)

Last edited:

A

AKARL

Guest
Αμφότεραι αι γκουμούτσαι αναπαράγωσιν με αξιοθαύματον πιστότηταν την παραμόρφωσιν του ηλεκτροδοτούμενου εγχόρδου οργάνου του αξιότιμου κ.κ. Άνγκους του Νεωτέρου! :hi:
[DOUBLEPOST=1489440301][/DOUBLEPOST]
Ακόμα και ο Ωνάσης τα ίδια προβλήματα είχε τότε και έφερνε το Κόκοτα με ελικόπτερο στο Σκορπιό γιατι ήχο της προκοπής δε μπορούσε να φτιάξει
Provocateur! :focus:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.939
Γκουρμούτσες δεν αντιλέγω, ως προς την παραμόρφωση πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο video. (Αναφέρομαι στον Akarl)
Και στο σύστημά μου το παραπάνω video παραμορφώνει. Έτσι και προσωπικά: Δεν έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο (μικρόφωνο δηλαδή και τα λοιπά) ώστε να μπορέσω να ανεβάσω video με την πραγματική απόδοση του συστήματός μου. (Όσες φορές προσπάθησα, το αποτέλεσμα διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, (και τα ακουστικά μου είναι πολύ καλής ποιότητας, όταν το δοκιμάζω κατόπιν για να δω τί έκανα) με αποτέλεσμα να μην προχωρώ. Και θα ήθελα, ώστε να μπορέσω να έχω την γνώμη σας σχετικά με την απόδοση, ώστε αν χρειάζεται, να προβώ σε επί μέρους διορθώσεις).

Reaction score
1.655
Οι 2 προτάσεις που σου έδωσα, μία το νέο 9" Άνταμ και μία το 10" τζενελεκ, έχουν ένα κοινό στοιχείο: SPL στα 124. :D
Κώστα, τα 124db τα φτάνουν τα δύο ηχεία στο 1 μέτρο. Στα 3-4 που θα ακούει ο τρελοπενηντάρης τι γίνεται; Και τελικά ακόμη και ένα πουσαρισμένο (μέτριο σε όγκο) μόνιτορ δεν μπορεί να φτάσει (μόνο του) ένα πολύ μεγάλο ηχείο σε μεγάλο χώρο. Το θέμα δηλαδή είναι, μια που μιλάμε για "αληθοφάνεια", τι "όγκο" βγάζει το ηχείο και πόσο πειστικός είναι αυτός στην απόσταση ακρόασης. Δύο εννιάρια δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ τέσσερα δεκαπεντάρια! Φακτς οφ λάιφ, λαιφ σακς κτλ κτλ Αυτό φοβάμαι ότι θα πάθει ο τρελοπενηντάρης, θα δώσει 4+ χιλιάρικα για να ακούει "σωστά" αλλά όχι "αρεστά". Το έγραψε και ο Γιάννης Μάρκου, ορθότατα κατά τη γνώμη μου. Δερ ις νο φρι μιλ ιν δις γουέρλντ :)

Το Cerwin Vega πάει και 130+ db χωρίς να χρειάζεται χιλιάδες βατ:

A

AKARL

Guest
Κώστα, τα 124db τα φτάνουν τα δύο ηχεία στο 1 μέτρο. Στα 3-4 που θα ακούει ο τρελοπενηντάρης τι γίνεται; Και τελικά ακόμη και ένα πουσαρισμένο (μέτριο σε όγκο) μόνιτορ δεν μπορεί να φτάσει (μόνο του) ένα πολύ μεγάλο ηχείο σε μεγάλο χώρο. Το θέμα δηλαδή είναι, μια που μιλάμε για "αληθοφάνεια", τι "όγκο" βγάζει το ηχείο και πόσο πειστικός είναι αυτός στην απόσταση ακρόασης. Δύο εννιάρια δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ τέσσερα δεκαπεντάρια! Φακτς οφ λάιφ, λαιφ σακς κτλ κτλ Αυτό φοβάμαι ότι θα πάθει ο τρελοπενηντάρης, θα δώσει 4+ χιλιάρικα για να ακούει "σωστά" αλλά όχι "αρεστά". Το έγραψε και ο Γιάννης Μάρκου, ορθότατα κατά τη γνώμη μου. Δερ ις νο φρι μιλ ιν δις γουέρλντ :)

Το Cerwin Vega πάει και 130+ db χωρίς να χρειάζεται χιλιάδες βατ:
Φιρί φιρί το πας να τονε συγχύσεις πρωϊνιάτικα. Άμα σε αρχίσει σε αυτά τα ακαταλαβίστικα να σε δω σε ποια γωνιά του φόρουμ θα πας να κρυφτείς (τα ήθελε όμως και ο κ..λος σου)!!! :gotcha::lol::roflmao::rofl:
Κώστααααααααααααααα ακούςςςςςςςςςςςςςςςςςς???????????:lolsign:

:cautious:Μεταξύ μας τώρα, εμένα με αρέζουν αυτά που λές..... σσσσσσσσ!:cautious:

A

AKARL

Guest
Γκουρμούτσες δεν αντιλέγω, ως προς την παραμόρφωση πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο video. (Αναφέρομαι στον Akarl)
Και στο σύστημά μου το παραπάνω video παραμορφώνει. Έτσι και προσωπικά: Δεν έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο (μικρόφωνο δηλαδή και τα λοιπά) ώστε να μπορέσω να ανεβάσω video με την πραγματική απόδοση του συστήματός μου. (Όσες φορές προσπάθησα, το αποτέλεσμα διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, (και τα ακουστικά μου είναι πολύ καλής ποιότητας, όταν το δοκιμάζω κατόπιν για να δω τί έκανα) με αποτέλεσμα να μην προχωρώ. Και θα ήθελα, ώστε να μπορέσω να έχω την γνώμη σας σχετικά με την απόδοση, ώστε αν χρειάζεται, να προβώ σε επί μέρους διορθώσεις).
Δεν αναφερόμουν στις παραμορφώσεις που αναφέρεις! :)
Αναφερόμουν στον παραμορφωμένο (από τα πεταλάκια και τα εφφέ) ήχο της κιθάρας του Άνγκους!;)
Μια, πολύ καλά τεκμηριωμένη, "παράνοια" του χόμπι μας είναι η επιδίωξη πιστής αναπαραγωγής πλήρως παραμορφωμένων μουσικών οργάνων - τέτοιο οξύμωρο/παράδοξο κάνει τα κόκαλα του κακομοίρη του Ζήνωνα να κάνουν ρεϊβ πάρτυ (ή χεντμπάνγκινγκ αν προτιμάς) στον τάφο του.:dance2:

Πάμε παρακάτω:
Η σύγκριση δυο ηχείων, ceteris paribus (χώρος, συνοδά, ένταση, κλπ.), έχει ΙΜΗΟ νόημα, σε όρους αληθοφάνειας, μόνο όταν το αντικείμενο της σύγκρισης είναι κάτι με το οποίο οποίο είμαστε εξοικειωμένοι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Για ευκολία, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τάδε ή το δείνα ηχείο είναι πιο πιστό στην αναπαραγωγή του Steinway (φερ΄ειπείν) που έχουμε στο σπίτι μας και ακούμε και παίζουμε για κάποια χρόνια (το οποίο έχουμε ηχογραφήσει και αναπαράγουμε στο ίδιο ηχοσύστημα κλπ. με διαφορετικά ηχεία).

Στο παράδειγμα που αναφέρεις (αλλά και αυτό που μόλις ανέφερα) ας καταμετρήσουμε τα προβλήματα και αστάθμητες παραμέτρους:
1) Τα ίδγια συγκρινόμενα ηχεία και όλα τα άλλα ίδγια θα μας δώσουν το ίδγιο αποτέλεσμα αληθοφάνειας σε άλλον χώρο;

Πάμε τώρα σε προβλήματα σύγκρισης ηχοσυστημάτων όχι με άμεση ακρόαση αλλά με ηχογράφηση:

1) Ηχογραφούμε λοιπόν το ίδγιο ηχοσύστημα με το ηχείο Α και μετά με το ηχείο Β (έστω και τεχνικά άρτια):
Έχουμε ηχογραφήσει το ηχοσύστημα, τα ηχεία, τον χώρο ή όλα τα παραπάνω;

2) Αναπαράγουμε την ηχογράφηση που κάναμε σε κάποιο άλλο ηχοσύστημα:
Ακούμε το ηχογραφημένο ηχοσύστημα, τα ηχεία, τον χώρο αναπαραγωγής, όλα τα παραπάνω ή το ηχοσύστημά μας, τα ηχεία μας, τον χώρο μας και του Κουτρούλη τον γάμο με όλη του την κομπανία; :help: (σαν ένα χαρακτικό του Escher έχει καταντήσει η κατάσταση).

Που καταλήγουμε λοιπόν; De Gustibus et (de) Coloribus non (est) Disputandum! Το χόμπι μας κάνουμε. ;)

Πολύ βαρβάτο ηχοσύστημα βλέπω και ζηλεύω!!!!:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Δύο εννιάρια δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ τέσσερα δεκαπεντάρια! Φακτς οφ λάιφ, λαιφ σακς
Έτσι είναι.
Τα σύκα σύκα.8-)

Προφανώς θα προτιμήσω 8 10-ιντσα ανά κανάλι, σε σχέση με το Άνταμ. :p

Τα cerwin wega είναι πολύ οικονομικές επιλογές για μεγάλο SPL, αλλά εντάξει, είναι ανήθικο να προσπαθεί κανείς να τα συγκρίνει με τα Άνταμ, ή τα κλαϊν μαϊν, ή άλλα κορυφαία μόνιτορ.:D

Καμιά 15-αρια κλάσεις καλύτερα ηχεία είναι τα Άνταμ..:D

Τώρα όσον αφορά το μέγεθος των μεγαφώνων, δε λέω ρε παιδιά τρελά πράγματα, απλά τη λέω σ'αυτους που υπερασπίζονται το 6-ιντσο ως επαρκές σε δίδρομο ηχείο σε απόσταση ακρόασης 3,8μ και σε χώρο 80τμ..:fuckyou:

Το σαλόνι του τρελοπενηνταρη μας είναι σε πρώτη εκτίμηση μεγάλο, φαίνεται περίπου 33-34τμ, και συνεχίζει και η κουζίνα περί τα 15-20τμ, αλλά αν δεις πιο προσεκτικά, ο καθαρός χώρος του σαλονιού είναι 3μ πλάτος, καθώς από τον τοίχο του βεσε συνεχίζει στην ευθεία ο πάγκος της κουζίνας, δηλαδή μιλάμε για 20-κατι τετραγωνικά πραγματικός διαθέσιμος χώρος, κι επαναλαμβάνω 3 μέτρα πλάτος. Τα ηχεία δε θα απέχουν πάνω από 3 μέτρα από τα αυτιά του κόσμου που θα κάθεται στους καναπέδες.

Οπότε, ναι, εγώ θα κατακρίνω κάθε πρόταση 6-ιντσου. Δε φτάνει, θέλει μεγαλύτερο μεγάφωνο.
Από 8-ιντσο και πάνω όμως, τι να πω; Πάρε 18-ιντσο; Να το βάλει που; Στα 3 μέτρα να κάνει τοίχο ηχείων;:D

Ας είμαστε λογικοί..8-)

Προτείνω 9-ιντσο και 10-ιντσο.
Όχι 6-αρακι.
Ούτε καν 8-ιντσο.
Κι όχι ακουστικής ανάρτησης..

Εκτιμώ ότι με ηχεία τέτοιου SPL, με λίγο φόρτωμα χαμηλά, μπορεί άνετα να ζήσει χωρίς σαμπ. Μιλάμε για ηχεία τέρατα κατά βάση.. Κι ο χώρος θα είναι υπέρ του. ;)

Μόνο ένα mode του ταβανιού έχει να παλέψει, κι όλα καλά, όλα ανθηρά.

A

AKARL

Guest
Έτσι είναι.
Τα σύκα σύκα.8-)

Τα cerwin wega είναι πολύ οικονομικές επιλογές για μεγάλο SPL, αλλά εντάξει, είναι ανήθικο να προσπαθεί κανείς να τα συγκρίνει με τα Άνταμ, ή τα κλαϊν μαϊν, ή άλλα κορυφαία μόνιτορ.:D

Τώρα όσον αφορά το μέγεθος των μεγαφώνων, δε λέω ρε παιδιά τρελά πράγματα, απλά τη λέω σ'αυτους που υπερασπίζονται το 6-ιντσο ως επαρκές σε δίδρομο ηχείο σε απόσταση ακρόασης 3,8μ και σε χώρο 80τμ..:fuckyou:

Το σαλόνι του τρελοπενηνταρη μας είναι σε πρώτη εκτίμηση μεγάλο, φαίνεται περίπου 33-34τμ, και συνεχίζει και η κουζίνα περί τα 15-20τμ, αλλά αν δεις πιο προσεκτικά, ο καθαρός χώρος του σαλονιού είναι 3μ πλάτος, καθώς από τον τοίχο του βεσε συνεχίζει στην ευθεία ο πάγκος της κουζίνας, δηλαδή μιλάμε για 20-κατι τετραγωνικά πραγματικός διαθέσιμος χώρος, κι επαναλαμβάνω 3 μέτρα πλάτος. Τα ηχεία δε θα απέχουν πάνω από 3 μέτρα από τα αυτιά του κόσμου που θα κάθεται στους καναπέδες.

Οπότε, ναι, εγώ θα κατακρίνω κάθε πρόταση 6-ιντσου. Δε φτάνει, θέλει μεγαλύτερο μεγάφωνο.
Από 8-ιντσο και πάνω όμως, τι να πω; Πάρε 18-ιντσο; Να το βάλει που; Στα 3 μέτρα να κάνει τοίχο ηχείων;:D

Ας είμαστε λογικοί..8-)

Προτείνω 9-ιντσο και 10-ιντσο.
Όχι 6-αρακι.
Ούτε καν 8-ιντσο.
Κι όχι ακουστικής ανάρτησης..

Εκτιμώ ότι με ηχεία τέτοιου SPL, με λίγο φόρτωμα χαμηλά, μπορεί άνετα να ζήσει χωρίς σαμπ. Μιλάμε για ηχεία τέρατα κατά βάση.. Κι ο χώρος θα είναι υπέρ του. ;)

Μόνο ένα mode του ταβανιού έχει να παλέψει, κι όλα καλά, όλα ανθηρά.
Σαφής, εμπεριστατωμένος ΚΑΙ κόσμιος!!!!!:angel:

Φτηνά τη γλίτωσες kkaram :spiteful:

Reaction score
1.655
Έτσι είναι.
Τα σύκα σύκα.8-)

Έχει και πιο μικρό μοντέλο με ένα 18ιντσο. Ενδεικτικά του προτείνω τα Cerwin Vega.

Δεν συγκρίνονται τα ηχεία που του λέμε, είναι διαφορετικής χρήσης. Απλά νομίζω ότι ο κουζουλάνδρας μας δεν θα την βρει με τα μόνιτορ. Γι αυτό του γράφω να πάει να ακούσει πρώτα. Οι 15 κλάσεις για σένα, μπορεί να είναι ανάποδα για τον κουζουλάνδρα μας.

Ενδιαφέρον έχει (σε άλλο τόπικ μάλλον) αν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί η προσλαμβανόμενη απόδοση ενός ηχητικού συστήματος. Πχ αν για σένα τα Ανταμ είναι 15 κλάσεις ανώτερα από τα Χ ηχεία, πως μεταφράζεται αυτό το υποκειμενικό με αριθμούς; Είναι 1500% καλύτερο; Είναι 1%; Είναι 15%; Και που;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Δεν συγκρίνονται τα ηχεία που του λέμε, είναι διαφορετικής χρήσης
Όχι μάνα μου. Το ένα είναι σοβαρός αναπαραγωγέας, και το άλλο απλώς φωνάζει φτηνά. :p

Απλά νομίζω ότι ο κουζουλάνδρας μας δεν θα την βρει με τα μόνιτορ. Γι αυτό του γράφω να πάει να ακούσει πρώτα. Οι 15 κλάσεις για σένα, μπορεί να είναι ανάποδα για τον κουζουλάνδρα μας.
Εδώ λυπάμαι, αλλά σε πιάνω αδγιάβαστο. 8-)
Για κανένα λόγο και σε κανένα άνθρωπο δε παν ανάποδα τα αντικειμενικά κριτήρια στον ήχο, κι αυτό έχει αποδειχθεί κι η συζήτηση έχει εξαντληθεί. :p:D

Οι δήθεν προτιμήσεις σε τεχνικά σφάλματα είναι του κ@λου τα 9μερα.:fuckyou:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.099
σε κανένα άνθρωπο δε παν ανάποδα τα αντικειμενικά κριτήρια στον ήχο
Οχι, δεν ισχύει.
Καπου 14% προτιμούν το λάθος στις μελέτες που αναφέρεσαι.

Πιθανόν έτσι να εξηγούνται όλα ;)

A

AKARL

Guest
Παιδγιά, μια σοβαρή ερώτηξη:
Με δεδομένο το σόφτγουερ που έχω (ως επί το πλείστον δίσκοι και ΨΔ με πχοιότητα ηχογράφησης και εχτύπωσης που κυμαίνεται από άριστη έως απαράδεκτη) μήπως τα μονιτόρια θα είναι τόσο αποκαλυπτικά ώστε να είναι "αδύνατη" η ακρόαση πραγματικά αγαπημένων δίσκων;
Αυτό είναι ένας σοβαρός προβληματιζμός και επιφύλαξή μου με βάση (αρχαία) διαβάζματά μου περί του ήχου των μόνιτορ ηχείων.
Κώστα, ήντα λες;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.918
Members
38.261
Νεότερο μέλος
eypsi