- Reaction score
- 138.114
Κατά την εκτίμησή μου, όχι.Και επειδή έχω μπερδευτεί: τελικά είναι καλός ο μικρός χώρος
Καλύτερα στο ευρύχωρο σαλόνι, στη σαλονοκουζινα..
Κατά την εκτίμησή μου, όχι.Και επειδή έχω μπερδευτεί: τελικά είναι καλός ο μικρός χώρος
Τι καλύτερα που θα ήτανε!Αν ήσουν στο άλλο φόρουμ θα είχες ψωνίσει καλώδια και θα τελείωνες
Έχει απαντηθεί..Γκουμούτσες με "άρρωστα" ενισχυτικά παίζουν ως σενάριο Κώστα;
Αμφότεραι αι γκουμούτσαι αναπαράγωσιν με αξιοθαύματον πιστότηταν την παραμόρφωσιν του ηλεκτροδοτούμενου εγχόρδου οργάνου του αξιότιμου κ.κ. Άνγκους του Νεωτέρου!
Provocateur!Ακόμα και ο Ωνάσης τα ίδια προβλήματα είχε τότε και έφερνε το Κόκοτα με ελικόπτερο στο Σκορπιό γιατι ήχο της προκοπής δε μπορούσε να φτιάξει
Κώστα, τα 124db τα φτάνουν τα δύο ηχεία στο 1 μέτρο. Στα 3-4 που θα ακούει ο τρελοπενηντάρης τι γίνεται; Και τελικά ακόμη και ένα πουσαρισμένο (μέτριο σε όγκο) μόνιτορ δεν μπορεί να φτάσει (μόνο του) ένα πολύ μεγάλο ηχείο σε μεγάλο χώρο. Το θέμα δηλαδή είναι, μια που μιλάμε για "αληθοφάνεια", τι "όγκο" βγάζει το ηχείο και πόσο πειστικός είναι αυτός στην απόσταση ακρόασης. Δύο εννιάρια δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ τέσσερα δεκαπεντάρια! Φακτς οφ λάιφ, λαιφ σακς κτλ κτλ Αυτό φοβάμαι ότι θα πάθει ο τρελοπενηντάρης, θα δώσει 4+ χιλιάρικα για να ακούει "σωστά" αλλά όχι "αρεστά". Το έγραψε και ο Γιάννης Μάρκου, ορθότατα κατά τη γνώμη μου. Δερ ις νο φρι μιλ ιν δις γουέρλντΟι 2 προτάσεις που σου έδωσα, μία το νέο 9" Άνταμ και μία το 10" τζενελεκ, έχουν ένα κοινό στοιχείο: SPL στα 124.
Φιρί φιρί το πας να τονε συγχύσεις πρωϊνιάτικα. Άμα σε αρχίσει σε αυτά τα ακαταλαβίστικα να σε δω σε ποια γωνιά του φόρουμ θα πας να κρυφτείς (τα ήθελε όμως και ο κ..λος σου)!!!Κώστα, τα 124db τα φτάνουν τα δύο ηχεία στο 1 μέτρο. Στα 3-4 που θα ακούει ο τρελοπενηντάρης τι γίνεται; Και τελικά ακόμη και ένα πουσαρισμένο (μέτριο σε όγκο) μόνιτορ δεν μπορεί να φτάσει (μόνο του) ένα πολύ μεγάλο ηχείο σε μεγάλο χώρο. Το θέμα δηλαδή είναι, μια που μιλάμε για "αληθοφάνεια", τι "όγκο" βγάζει το ηχείο και πόσο πειστικός είναι αυτός στην απόσταση ακρόασης. Δύο εννιάρια δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ τέσσερα δεκαπεντάρια! Φακτς οφ λάιφ, λαιφ σακς κτλ κτλ Αυτό φοβάμαι ότι θα πάθει ο τρελοπενηντάρης, θα δώσει 4+ χιλιάρικα για να ακούει "σωστά" αλλά όχι "αρεστά". Το έγραψε και ο Γιάννης Μάρκου, ορθότατα κατά τη γνώμη μου. Δερ ις νο φρι μιλ ιν δις γουέρλντ
Το Cerwin Vega πάει και 130+ db χωρίς να χρειάζεται χιλιάδες βατ:
Δεν αναφερόμουν στις παραμορφώσεις που αναφέρεις!Γκουρμούτσες δεν αντιλέγω, ως προς την παραμόρφωση πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο video. (Αναφέρομαι στον Akarl)
Και στο σύστημά μου το παραπάνω video παραμορφώνει. Έτσι και προσωπικά: Δεν έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο (μικρόφωνο δηλαδή και τα λοιπά) ώστε να μπορέσω να ανεβάσω video με την πραγματική απόδοση του συστήματός μου. (Όσες φορές προσπάθησα, το αποτέλεσμα διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, (και τα ακουστικά μου είναι πολύ καλής ποιότητας, όταν το δοκιμάζω κατόπιν για να δω τί έκανα) με αποτέλεσμα να μην προχωρώ. Και θα ήθελα, ώστε να μπορέσω να έχω την γνώμη σας σχετικά με την απόδοση, ώστε αν χρειάζεται, να προβώ σε επί μέρους διορθώσεις).
Έτσι είναι.Δύο εννιάρια δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ τέσσερα δεκαπεντάρια! Φακτς οφ λάιφ, λαιφ σακς
Σαφής, εμπεριστατωμένος ΚΑΙ κόσμιος!!!!!Έτσι είναι.
Τα σύκα σύκα.
Προφανώς θα προτιμήσω 8 10-ιντσα ανά κανάλι, σε σχέση με το Άνταμ.
Τα cerwin wega είναι πολύ οικονομικές επιλογές για μεγάλο SPL, αλλά εντάξει, είναι ανήθικο να προσπαθεί κανείς να τα συγκρίνει με τα Άνταμ, ή τα κλαϊν μαϊν, ή άλλα κορυφαία μόνιτορ.
Καμιά 15-αρια κλάσεις καλύτερα ηχεία είναι τα Άνταμ..
Τώρα όσον αφορά το μέγεθος των μεγαφώνων, δε λέω ρε παιδιά τρελά πράγματα, απλά τη λέω σ'αυτους που υπερασπίζονται το 6-ιντσο ως επαρκές σε δίδρομο ηχείο σε απόσταση ακρόασης 3,8μ και σε χώρο 80τμ..
Το σαλόνι του τρελοπενηνταρη μας είναι σε πρώτη εκτίμηση μεγάλο, φαίνεται περίπου 33-34τμ, και συνεχίζει και η κουζίνα περί τα 15-20τμ, αλλά αν δεις πιο προσεκτικά, ο καθαρός χώρος του σαλονιού είναι 3μ πλάτος, καθώς από τον τοίχο του βεσε συνεχίζει στην ευθεία ο πάγκος της κουζίνας, δηλαδή μιλάμε για 20-κατι τετραγωνικά πραγματικός διαθέσιμος χώρος, κι επαναλαμβάνω 3 μέτρα πλάτος. Τα ηχεία δε θα απέχουν πάνω από 3 μέτρα από τα αυτιά του κόσμου που θα κάθεται στους καναπέδες.
Οπότε, ναι, εγώ θα κατακρίνω κάθε πρόταση 6-ιντσου. Δε φτάνει, θέλει μεγαλύτερο μεγάφωνο.
Από 8-ιντσο και πάνω όμως, τι να πω; Πάρε 18-ιντσο; Να το βάλει που; Στα 3 μέτρα να κάνει τοίχο ηχείων;
Ας είμαστε λογικοί..
Προτείνω 9-ιντσο και 10-ιντσο.
Όχι 6-αρακι.
Ούτε καν 8-ιντσο.
Κι όχι ακουστικής ανάρτησης..
Εκτιμώ ότι με ηχεία τέτοιου SPL, με λίγο φόρτωμα χαμηλά, μπορεί άνετα να ζήσει χωρίς σαμπ. Μιλάμε για ηχεία τέρατα κατά βάση.. Κι ο χώρος θα είναι υπέρ του.
Μόνο ένα mode του ταβανιού έχει να παλέψει, κι όλα καλά, όλα ανθηρά.
Έχει και πιο μικρό μοντέλο με ένα 18ιντσο. Ενδεικτικά του προτείνω τα Cerwin Vega.Έτσι είναι.
Τα σύκα σύκα.
Προφανώς θα προτιμήσω 8 10-ιντσα ανά κανάλι, σε σχέση με το Άνταμ.
Τα cerwin wega είναι πολύ οικονομικές επιλογές για μεγάλο SPL, αλλά εντάξει, είναι ανήθικο να προσπαθεί κανείς να τα συγκρίνει με τα Άνταμ, ή τα κλαϊν μαϊν, ή άλλα κορυφαία μόνιτορ.
Καμιά 15-αρια κλάσεις καλύτερα ηχεία είναι τα Άνταμ..
Τώρα όσον αφορά το μέγεθος των μεγαφώνων, δε λέω ρε παιδιά τρελά πράγματα, απλά τη λέω σ'αυτους που υπερασπίζονται το 6-ιντσο ως επαρκές σε δίδρομο ηχείο σε απόσταση ακρόασης 3,8μ και σε χώρο 80τμ..
Όχι μάνα μου. Το ένα είναι σοβαρός αναπαραγωγέας, και το άλλο απλώς φωνάζει φτηνά.Δεν συγκρίνονται τα ηχεία που του λέμε, είναι διαφορετικής χρήσης
Εδώ λυπάμαι, αλλά σε πιάνω αδγιάβαστο.Απλά νομίζω ότι ο κουζουλάνδρας μας δεν θα την βρει με τα μόνιτορ. Γι αυτό του γράφω να πάει να ακούσει πρώτα. Οι 15 κλάσεις για σένα, μπορεί να είναι ανάποδα για τον κουζουλάνδρα μας.
Οχι, δεν ισχύει.σε κανένα άνθρωπο δε παν ανάποδα τα αντικειμενικά κριτήρια στον ήχο