Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Όποιος δε θέλει συμβιβασμούς αγοράζει καλά ακουστικά ή το νέο audi A5 με 3D B&O σύστήμα, έκαστο εκ των δύο με μόλις 1000+ κάτι ευρουλάκια. Χωρίς το αυτοκίνητο ;-)
[DOUBLEPOST=1489657827][/DOUBLEPOST]
Πόσο είναι το μήκος κύματος στα 1000 και 2000Hz;
Η απόκριση και διασπορά του πρώτου μιντ που έπεσα πάνω και που μοιάζει με του ανταμ:

https://www.madisoundspeakerstore.com/approx-4-midrange/scanspeak-revelator-12m/4631g-4.5-midrange/

Στο άνταμ μπορεί να αρχίζει λίγο πιο πάνω το roll-off off axis επειδή μάλλον είναι πιο μικρό.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.901
Άλλο πράγμα ρώτησα, αλλά τέλος πάντων. Αν εγκρίνει η κυρά, (και δε θα τον κυνηγάει με το ούζι), ας πάρει το Adam το παιδί.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.051
Ο,τι και να πάρει από όσα προτάθηκαν (πλην ενος ισως) μια χαρά θα είναι :drinks:

Reaction score
11.212
Δεν ρωτάω για επιβεβαίωση (ευχαριστώ πολύ), ρωτάω για το λόγο που ρώτησες αυτή την ερώτηση και τι θες να μας πεις.

A

AKARL

Guest
Το είδα σε άλλο θρέντ και μου άρεσε:

"Επιτέλους, ενα θρεντ χωρίς μελέτες χωρου, ενεργα ηχεία και κανόνες της φυσικής! Μονο αγνη απολαυση της μουσικής. :tongue:"

Όπως και η (πληρωμένη) απάντηση:

"Βιάζεσαι... :whistling: :D"

Μιλώντας περί αισθητικής, ξανοίξτε να δείτε κάτι κουκλιά:

LP8_MAIN_HERO_01.jpg

Back LP8.jpg

Specifications
System
Configuration: 2-Way
Type: Active Monitor, bi-amped

Drivers
Tweeter: 1" Diamond-like carbon-coated titanium Tweeter
Woofer: 8" non-woven carbon Woofer

Technical Specification
Freq. Range (-10dB): 37Hz - 47kHz
Crossover Freq. (Acoustic): 2.7kHz
Max Peak SPL (Limiter Engaged) per pair: 118 dB
System Power (Hi+Lo Amp combined): 247 Watts
Amplifier Distortion: <0.2%THD+N 20Hz - 20kHz (-3dB Max Power)
SNR (Signal to Noise Ratio): >92dB

Adjustments
Bass Level Adjust Switch: Bass Level Adjust (-4dB, -2dB, -1dB, 0, +1dB, +2dB, +4dB)
Treble Level Adjust Switch: Treble Level Adjust (-4dB, -2dB, -1dB, 0, +1dB, +2dB, +4dB)

Enclosure
Input connectors: RCA, Balanced TRS, Balanced XLR
Dimensions (H x W x D): 472mm x 306mm x 350mm / 18.58" x 12.05" x 13.78"
Weight: 13.8kg / 30.5 lbs.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.901
Δεν ρωτάω για επιβεβαίωση (ευχαριστώ πολύ), ρωτάω για το λόγο που ρώτησες αυτή την ερώτηση και τι θες να μας πεις.
Για να λειτουργήσει ένας κυματοδηγός σε δεδομένη συχνότητα, πρέπει η ακμή του κώνου του να είναι μεγαλύτερη από το μήκος κύματος. Διαφορετικά, ο ήχος θα περιθλασθεί (θα διασπαρεί).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.081
Για να λειτουργήσει ένας κυματοδηγός σε δεδομένη συχνότητα, πρέπει η ακμή του κώνου του να είναι μεγαλύτερη από το μήκος κύματος. Διαφορετικά, ο ήχος θα περιθλασθεί (θα διασπαρεί).
Όχι.
Το 1/4 του μήκους κύματος θα μας δώσει το απαραίτητο βάθος "λαιμού" της κόρνας για το κάτω συχνοτικό όριο του κυματοδηγου.

The general rule of thumb is 1/4 wavelength of the lower cutoff frequency for the length of the horn,and the mouth diameter is determined by dividing the wavelength by Pi.

Αυτά όμως για την τυπική χρήση της κόρνας.

Στην περίπτωση του waveguide των σύγχρονων τουιτερ που δεν σκοτώνεται κανείς για κέρδος, οι διαστάσεις και τα σχήματα είναι διαφορετικά, κι άλλες παράμετροι παίζουν ρόλο, πχ αν η φόρτιση προέρχεται από επίπεδη επιφάνεια. Πχ.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.081
Ενδιαφέρον σχόλια για το μικράκι της Άνταμ, δια στόματος στερεοφιλ. Στην προηγούμενη σελίδα, το μικρό τανοϊ. Έτσι για χαβαλέ..

A

AKARL

Guest
Ενδιαφέρον σχόλια για το μικράκι της Άνταμ, δια στόματος στερεοφιλ. Στην προηγούμενη σελίδα, το μικρό τανοϊ. Έτσι για χαβαλέ..
Ξέπεσε και το στερεοφίλ, πάει άλλο ένα από τα τελευταία προπύργια, ας είναι καλά το Hi-Fi World :party:.

Κώστα, δεν με απάντησες - ήντα γίνεται κώλωσες στα δύσκολα;;;;;;

Επανέρχομαι λοπόν...

Υπόθεση εργασίας: Σε αναγκάζουν καμμιά 11αριά παλικάρια, υπό την απειλή να χρησιμοποιήσουν τα Μάγκυ σου ως γκολπόστ σε μονότερμα, να επιλέξεις "κανονικά" και "όμορφα" ηχεία για τη σαλονοκουζινοτραπεζαρία μου που θα τα οδηγούν τα προαναφερθέντα ενκόργια. Μπάτζετ (με τα ενκόργια) να μην ξεπερνά τα 5Κ. Ποιές θα ήταν οι τρεις επιλογές σου (οικονομική, μεσαία, ακριβή); Πρήτη πλήζ γουϊθ σούγκαρ ον τοπ!:help:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Πολύ καλό λινκ, με πολύ χρήσιμες μετρήσεις με / χωρίς waveguide για διάφορα tweeters.

Εκτός από την επιθυμητή, πιο ομοιόμορφη διασπορά σε μεγαλύτερο συχνοτικό εύρος, βλέπουμε και διάφορες παρενέργειες που έχει το waveguide όπως χειρότερη on-axis απόκριση. Δε φαίνεται απλή ιστορία η υιοθέτησή του, ειδικά σε παθητικά ηχεία χωρίς dsp.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.051
να επιλέξεις "κανονικά" και "όμορφα" ηχεία για τη σαλονοκουζινοτραπεζαρία μου που θα τα οδηγούν τα προαναφερθέντα ενκόργια. Μπάτζετ (με τα ενκόργια) να μην ξεπερνά τα 5Κ
Κάτσε να προλάβω πριν πάρει φόρα ο Εαρ και δεν σε σωζει τίποτα :p

Μια τελευταία προσπάθεια για active (αλλά μοιάζει passive :D):
https://www.adam-audio.com/en/classic-mk3-series/classic-pencil-mk3/

Ενα υβρίδιο (παθητικό αλλα με ενσωματωμένο ενεργό subwoofer με ψηφιακό ενισχυτή controller DSP 800 WRMS ) το Triton Three+ ,πολυ VFM
https://www.goldenear.com/images/brochures/GET_T2+_T3+_Literature.pdf

Αντε και ενα παθητικό
http://atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/loudspeakers/entry-series/scm40/

Last edited:

A

AKARL

Guest
Κάτσε να προλάβω πριν πάρει φόρα ο Εαρ και δεν σε σωζει τίποτα :p

Μια τελευταία προσπάθεια για active (αλλά μοιάζει passive :D):
https://www.adam-audio.com/en/classic-mk3-series/classic-pencil-mk3/

Ενα υβρίδιο (παθητικό αλλα με ενσωματωμένο ενεργό subwoofer με ψηφιακό ενισχυτή controller DSP 800 WRMS ) το Triton Three+ ,πολυ VFM
https://www.goldenear.com/images/brochures/GET_T2+_T3+_Literature.pdf

Αντε και ενα παθητικό
http://atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/loudspeakers/entry-series/scm40/
Εδά μιλάμενε, κουκλί είναι χαρώτο! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Να υποθέσω ότι "κάνει" και για το χώρο μου;;;;;;;
:smg::smg::smg: :vinsent::vinsent::vinsent::hunter::hunter::hunter:ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ

adam-pencil-mk3.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.081
Υπόθεση εργασίας: Σε αναγκάζουν καμμιά 11αριά παλικάρια, υπό την απειλή να χρησιμοποιήσουν τα Μάγκυ σου ως γκολπόστ σε μονότερμα, να επιλέξεις "κανονικά" και "όμορφα" ηχεία για τη σαλονοκουζινοτραπεζαρία μου που θα τα οδηγούν τα προαναφερθέντα ενκόργια. Μπάτζετ (με τα ενκόργια) να μην ξεπερνά τα 5Κ. Ποιές θα ήταν οι τρεις επιλογές σου (οικονομική, μεσαία, ακριβή);
Παρακαλώ, πάρτε τα μαγκ στο τέρμα και παίξτε μπάλα. Αδιαφορώ. :D

Φίλε μου, καλέ μου φίλε.
Το δικό σου όμορφο, δεν είναι το δικό μου όμορφο.
Και δικαιολογούμαι πλήρως να μη γουστάρω τη γκόμενά σου, και συ τη δικιά μου, πράγμα άλλωστε βολικό. 8-)

Άμα μου αρχίσεις τα εμφανίσημα, εγώ πάω σε άλλη παραλία με τα κουβαδάκια μου, δε σε παίζω άλλο, αρνούμαι.:p

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το 310 είναι το πιο όμορφο 8" τριδρομο που ξέρω.

Αν θέλω να μη φαίνονται τα ηχεία στο χώρο, η κορυφαία επιλογή είναι ο εντοιχισμός τους, και η κάλυψη της πρόσθιας επιφάνειας με ηχοδιαπερατή σίτα είτε στο χρώμα του τοίχου, είτε με εμφάνιση πίνακα ζωγραφικής.

Ξερνάω στην ιδέα ηχείου που προσπαθεί να μου το παίξει έπιπλο ή άγαλμα. Να αποτελεί δήθεν διακοσμητικό στοιχείο.

Μου είναι πολύ πιο ελκυστική η ιδέα ενός σύγχρονου ηχείου, που δείχνει αυτό που είναι.

Ως εκ τούτου, πχ τα νέα Άνταμ είναι κουκλάκια για μένα.

Δε σ'αρεσουν στο μάτι; Προτιμάς κάτι να μοιάζει με ξύλο σα προσάναμμα για το τζάκι; Κάνα καπλαμά δηλαδή άμα βλέπεις, φτχιάχνεσαι; Φιλ φρι.:p

Πάρε και ξύλινη τηλεόραση. Και στον προβολέα βάλε καπλαμά, να μοιάζει μ'έπιπλο!

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Από κει και πέρα, παθητικό ηχείο δεν αγοράζω που να με κρεμάσεις ανάποδα και να με βαράς.:D

Ως εκ τούτου, δεν έχω καμία επιλογή να σου προτείνω, ούτε οικονομική, ούτε ακριβή. Σε ιδιοκατασκευή, προτείνω αρεϊ με 25-30 μεγάφωνα στο κανάλι, χωρίς κρος. Εκεί τελειώνει η ενασχόλησή μου. ;)

Αν παθητικό επιθυμείς, και ενκορ, παρακαλώ, φιλ φρι. Θα βρεις άλλους να σε συμβουλέψουν για εμφάνιση και λοιπά θέματα, ίσως να χρησιμοποιηθεί η σύζυγος στην επιλογή, ή και κάποια διακοσμητρια..:fuckyou:

Καλές ακροάσεις! :p

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan