Dynamic range και dynamic headroom

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.208
Όλος ο δίσκος είναι φανταστικός

ΥΓ.1. Τον έχεις. ;)
ΥΓ.2. Οι μετρήσεις RTA των διαφορετικών κομματιών, καταλαβαίνεις ότι δείχνουν την απόκριση του συστήματος, ε; Είναι προφανώς ίδιες με το δεύτερο σχεδιάγραμμα, της απόκρισης του συστήματος χώρου με το ντιρακ. ;)
ΥΓ.3. Τη βουτιά των τουιτερ πάνω από 13 χιλιοκυκλους, θα πρέπει λίγο να την διορθώσουμε σε κάποια φάση, αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, έτσι, για τους τύπους. :)
  1. Τον εχω, σε διαφορές μορφές:D...μια εκ των οποίων ειναι cd, αγορασμένο σε δραχμές
    IMG_3631.JPG
    Είμαστε όλοι φαν του Moby στην οικογένεια, απο φοιτητές. Τωρα ομως ακούω Schubert Fantasia in F Minor for Piano four hands....δεν ειναι ωρα πια για Moby. Αύριο πρωί θα βάλω αυτο που λες να το θυμηθώ :thumbsup:
  2. Οι ενδιαφέρουσες διαφορές στα τρία RTA ειναι κάτω απο τους 70Hz. Εκεί ήθελα να δω τι γίνεται, και εχει πράγματι σημαντική διαφορά στα τρία κομμάτια.
  3. ΟΚ, αν και μεχρι 13500 ακούω (αν θυμάμαι καλά απο πέρσι...τωρα θα πήγε ακόμα πιο κάτω:gotcha:) ας το κάνουμε για τα παιδιά που ακούνε σίγουρα εκεί.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Ακυρο Εαρ το 3, οπως και ολες οι ανωτέρω μετρησεις στο τμημα πανω απο τα 13000Hz.

Ηταν και κατι που ηθελα να το συζητησουμε στο φόρουμ...

Προσέξτε:

Ολα τα ανωτέρω σήμερα μετρηθηκαν μέσω AirPlay/AppleTV (ασύρματη wifi μετάδοση στο AppleTV). Ειχα παρατηρήσει πως μέσω AirPlay παιρνω τέτοιες διαφοροποιησεις στις μετρήσεις στα πάνω απο 13000. Δες την μέτρηση με καλώδιο πριν απο λίγες μέρες (με το δικό σου φίλτρο):

Untitled.jpg

Εδώ πέφτει το τουιτερ πανω απο τα 15000Hz.

Μπορεί να μην μπορω να ακουσω την διαφορά (τώρα πια :(), αλλα το AirPlay αποδεδειγμένα μετά απο αυτό υστερεί στην μετάδοση αυτών των συχνοτήτων. Κάποια ΜΛΚ έχει κάνει η Apple, μάλλον στο AppleTV (ξέρει κανεις γιατι?).
Το είχα παρατηρήσει εδώ και καιρό, και ολο ξεχνάω να το αναφέρω.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.379
Οκ, έτσι είναι σαφώς καλύτερα η απόκριση. Εκτιμώ ότι θα ακούσεις τη διαφορά σε κάποια ελάχιστα κομμάτια που έχουν πολύ υλικό εκεί πάνω, αυτό είναι δεδομένο, κι ας μην ακούς εκεί ψηλά, το έχουμε εξηγήσει κατ'επανάληψη, ο μπουτχιας δεν έχει αφήσει "κενά".

Και γω σε δραχμές το έχω το σιντι!! Χαχαχαχαχα

Και ναι, η διαφορά στον όγκο των χαμηλών συχνοτήτων ήταν εμφανής στα 3 διαγράμματα. Το κομμάτι αυτό που λέω, έχει υπόηχους αν θυμάμαι καλά, τώρα από το κινητό το άκουσα, προφανώς δεν ακούγεται κιχ από τα ηχεία του κινητού, από μνήμης στα λέω. ;)

ΥΓ αυτή η καμπύλη απόκρισης, πολύ τζετ φαίνεται ρε συ! Μουρλια πρέπει να ακούγεται (σε νορμάλ στάθμες).

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Εκτιμώ ότι θα ακούσεις τη διαφορά σε κάποια ελάχιστα κομμάτια που έχουν πολύ υλικό εκεί πάνω, αυτό είναι δεδομένο, κι ας μην ακούς εκεί ψηλά
Υπάρχει ακουστή διαφορά μεταξύ wired σύνδεσης και AppleTV. Δεν ξέρω αν ειναι αυτή η προφανής διαφορά στα 15000Hz (που δεν ακούω;)), ή το γεγονός οτι το AppleTV αλλάζει τα 16/44.1 σε 16/48 :idk:.
Ή και κάτι άλλο.
Εγω πάντως χρησιμοποιω το AppleTV μόνο για backround μουσική αργα το βράδυ. Ή όταν τελειώσει η μπαταρία του MacBook και πρέπει να το πάω κοντά στο power adapter.

Το κομμάτι αυτό που λέω, έχει υπόηχους αν θυμάμαι καλά,
Έβαλα μόλις να ακούσω όλο το αλμπουμ. Το απόγευμα αν εχω διάθεση θα του κάνω μια RTA μέτρηση. Αν θέλει και κανείς αλλος κάποιο κομμάτι να το δούμε πως είναι στο RTA ας πει

ΥΓ αυτή η καμπύλη απόκρισης, πολύ τζετ φαίνεται ρε συ! Μουρλια πρέπει να ακούγεται (σε νορμάλ στάθμες).
Dirac. Ανασταίνει και νεκρούς.8-)

Reaction score
1.753
Ρε τι σου ειναι τα νιατα...
Εγω εχω ενα σωρο LP (Uriah Heep, John Mayal, Procol Harum, Van Der Graaf, ...) με 70δρχ απο δισκοπωλειο της γειτονιας. Τοτε που σε καθε τετραγωνο ειχε Δισκοι-Κασσετες
Κι αν δεν το ειχε, μου'λεγε: Nα στο γραψω σε κασσετα ?
Αλλα εγω ειχα ενα κασσετοφωνο που ηθελε μανταλακι στο Play για να στεκεται πατημενο ...
Πρεπει να'τανε το '75 οταν ηρθαν τα πρωτα εισαγωγης Lee, Levi's, Lois, Tiger, ...
Toτε ηταν που δοκιμασαμε για πρωτη φορα μπανανα !
Κι αν θυμαμαι καλα, η Coca-Cola, Pepsi, δεν εισαγονταν τοτε. Υπηρχε μονο η Sinalco Cola.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Υπάρχει ακουστή διαφορά μεταξύ wired σύνδεσης και AppleTV. Δεν ξέρω αν ειναι αυτή η προφανής διαφορά στα 15000Hz (που δεν ακούω;)), ή το γεγονός οτι το AppleTV αλλάζει τα 16/44.1 σε 16/48 :idk:.
Ή και κάτι άλλο.
Εγω πάντως χρησιμοποιω το AppleTV μόνο για backround μουσική αργα το βράδυ. Ή όταν τελειώσει η μπαταρία του MacBook και πρέπει να το πάω κοντά στο power adapter.

Έβαλα μόλις να ακούσω όλο το αλμπουμ. Το απόγευμα αν εχω διάθεση θα του κάνω μια RTA μέτρηση. Αν θέλει και κανείς αλλος κάποιο κομμάτι να το δούμε πως είναι στο RTA ας πει

Dirac. Ανασταίνει και νεκρούς.8-)
Εχεις ξεφύγει; -)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.379
Σωστά.
Το χαμηλό δυναμικό εύρος στον Μόμπι, σημαίνει υψηλή μέση στάθμη ακρόασης και υψηλή συνεχής ποσότητα χαμηλών συχνοτήτων, πολύ υψηλά παρατεταμένα επίπεδα μέσης ισχύος και έντασης ρεύματος από τα ενισχυτικά.

Το υψηλό δυναμικό εύρος στην κλασική, σημαίνει χαμηλή μέση στάθμη ακρόασης, με πολύ χαμηλής στάθμης περάσματα, και πολύ υψηλής στάθμης σημεία, δηλαδή ανάγκη για υψηλές στιγμιαίες κορυφές από τα ενισχυτικά.

Με κλασσική δε θα νιώσεις τα ηχεία σου να είναι έτοιμα να σκάσουν στα 4, απλώς θα συμπιέσουν.

Με Μόμπι θα νιώσεις το ηχείο έτοιμο να διαλυθεί και ο ενισχυτής θα ψήνει αβγό.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
Πλάκα πλάκα σήμερα το πρωί έκανα και την πρώτη (σοβαρή) ακρόαση στα ενεργά πλέον Xanadu. Το καλό με την κλασική είναι ότι δεν ενοχλείς τους γείτονες. Μετά από απαίτηση του αφεντικού ακούσαμε την 7η.
Κάπου μετα τα 15λεπτά είναι που ακούς ένα βιολί σε χαμηλή ένταση ενώ το volume το είχα τέρμα. Ο σύζυγος να λέει δυνάμωσε το, τι το έχεις έτσι χαμηλά; και εγώ να απαντώ τέρμα είναι θα καταλάβεις σε λίγο.
Ε μετά κατάλαβε.

Σε λαϊκα ακούσματα τύπου Moby :gotcha: εκτός του ότι δεν με ενδιαφέρει καν πως ακούγεται δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση να ανεβάσω την ένταση τόσο, ούτε καν από περιέργεια

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Πληροφοριακά η δυναμική περιοχή στα προαναφερθέντα κομμάτια είναι:

View attachment 72246

Moby dynamic range

Από την ίδια πηγή

View attachment 72247

View attachment 72248

Οι συκεκριμένες ηχογραφήσεις ήταν οι:
Unknown.jpeg

Με DR data
Peak value: -0.79 dB -0.17 dB
Avg RMS: -17.82 dB -16.84 dB
DR channel: 13.19 dB 12.35 dB
-----------------------------------------------

Official DR value: DR13

και
Unknown-1.jpeg

με DR data
Left Right

Peak value: -0.39 dB -0.68 dB
Avg RMS: -16.39 dB -16.16 dB
DR channel: 10.37 dB 10.48 dB

Official DR value: DR10

Χειροποίητη μέτρηση, δεν υπάρχουν στο internet database.

Τον Moby ο υπολογιστής μου τον μέτρησε:

Peak value: over over
Avg RMS: -7.97 dB -7.62 dB
DR channel: 5.45 dB 5.10 dB

Official DR value: DR5
==================================

Να πούμε εδώ πως κάθε εκτέλεση/ κάθε ηχογράφηση ενος συγκεκριμένου κομματιού μπορεί να μας δίνει διαφορετικό DR. (Προφανώς)

Στο αρχικό μου post με ενδιέφερε περισσότερο το RTA απο το DR, κυρίως στις χαμηλές συχνότητες, ωστε να καταλάβω την ανάγκη και τις απαιτήσεις της Full Range αναπαραγωγής σε διαφορετικά είδη.

Reaction score
11.421
Σε λαϊκα ακούσματα τύπου Moby :gotcha: εκτός του ότι δεν με ενδιαφέρει καν πως ακούγεται δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση να ανεβάσω την ένταση τόσο, ούτε καν από περιέργεια
Δεν είναι κακό να ακούς μερικές από τις μουσικές που λένε ότι ακούνε άλλα μέλη από εδώ. Μπορεί κάτι να σου αρέσει και να μη το ξέρεις, μπορεί κάποιους καλλιτέχνες να μην τους ήξερες καν.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
Δεν είναι κακό να ακούς μερικές από τις μουσικές που λένε ότι ακούνε άλλα μέλη από εδώ. Μπορεί κάτι να σου αρέσει και να μη το ξέρεις, μπορεί κάποιους καλλιτέχνες να μην τους ήξερες καν.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι.
Τον Moby τον γουστάρω με χίλια, τον έχω λιώσει.
Αλλά ποτέ δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω το στέρεο να παίζει Moby, με την έννοια ότι τον απολαμβάνω και από τα ηχεία του υπολογιστή.
Μια απλή ιδιοτροπία είναι.
Ενώ κλασική ΔΕΝ μπορώ να ακούσω από τα ηχεία του υπολογιστή

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Αλλά ποτέ δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω το στέρεο να παίζει Moby, με την έννοια ότι τον απολαμβάνω και από τα ηχεία του υπολογιστή.
Μια απλή ιδιοτροπία είναι.
Ενώ κλασική ΔΕΝ μπορώ να ακούσω από τα ηχεία του υπολογιστή
Καλά.

Για βάλτον λίγο στο στέρεο.

Τέντα όμως. Και με sub αν γίνεται.

Και θα σου πω μετά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.379
Μόμπι απολαμβάνω μόνο από ηχεια που μπορούν να παίξουν κλασσική μουσική σε στάθμες τριπλάσιες του λάιβ της κλασικής. ;)
Επίσης Μόμπι απολαμβάνω σε στάθμες πραγματικά λάιβ, κι έχει κορυφαίες ηχογραφήσεις το άτομο. :)
Με Μόμπι κάνω τους μαγαζατορες στο χάι εντ τυπικά να τρέχουν έντρομοι να χαμηλώσουν το βολιουμ γιατί νομίζουν πως οι κώνοι των γουφερ θα βγουν έξω από το σκελετό του μεγαφώνου, ακόμα κι αν μιλάμε για το 801 της μπιενταμπλεγιου, το οποίο δείχνει σε Μόμπι ότι δεν έχει επαρκές μπάσο! :fuckyou::fuckyou::fuckyou:
Με Μόμπι κάνω σε ντε τε κάτι λαμπατους και κάτι ρεντεκο να δείχνουν πόσο ΓΤΠΚ είναι.:fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou:

Μομπι ρουλζζζ.:drinks:

Κλασική ακούω και από τα ηχεία του κινητού, Μόμπι δεν παίζουν τα ηχεία του κινητού, λείπει η μισή μουσική και βάλε..

Reaction score
11.421
Μα από τα ηχεία του υπολογιστή μάλλον δεν ακούς όλο το τραγούδι. Σίγουρα χάνεις κάποιες από τις χαμηλές και τα δυναμικά.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
Πλάκα πλάκα τώρα που το λέτε , ο Moby σε στέρεο με σαμπ πρέπει να είναι πολύ ψαρωτικός.

Ναι μωρέ εντάξει , απλός δεν σκάω να ακούσω όσο πιο σωστά γίνεται moby ή πχ Doors

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.208
Μόμπι απολαμβάνω μόνο από ηχεια που μπορούν να παίξουν κλασσική μουσική σε στάθμες τριπλάσιες του λάιβ της κλασικής. ;)
Επίσης Μόμπι απολαμβάνω σε στάθμες πραγματικά λάιβ, κι έχει κορυφαίες ηχογραφήσεις το άτομο. :)
Με Μόμπι κάνω τους μαγαζατορες στο χάι εντ τυπικά να τρέχουν έντρομοι να χαμηλώσουν το βολιουμ γιατί νομίζουν πως οι κώνοι των γουφερ θα βγουν έξω από το σκελετό του μεγαφώνου, ακόμα κι αν μιλάμε για το 801 της μπιενταμπλεγιου, το οποίο δείχνει σε Μόμπι ότι δεν έχει επαρκές μπάσο! :fuckyou::fuckyou::fuckyou:
Με Μόμπι κάνω σε ντε τε κάτι λαμπατους και κάτι ρεντεκο να δείχνουν πόσο ΓΤΠΚ είναι.:fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou::fuckyou:

Μομπι ρουλζζζ.:drinks:

Κλασική ακούω και από τα ηχεία του κινητού, Μόμπι δεν παίζουν τα ηχεία του κινητού, λείπει η μισή μουσική και βάλε..
Σκέφτηκα να μη βάλω like λόγω της τελευταίας παραγράφου, αλλά χαλάλι για χατήρι του Moby

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
Σκέφτηκα να μη βάλω like λόγω της τελευταίας παραγράφου, αλλά χαλάλι για χατήρι του Moby
Δεν του βάζω , που να σκάσει, ακούς εκεί.... κλασική από το κινητό:sleep:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR