Κόντρα πλακέ, Seas κι ένα μάτσο Hypex

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.462
Ε, περιπου εκει τα εχω αφησει τωρα. 1,35 και 0,65
Αν θες για δοκιμή, βάλε μόνο το ένα ηχείο σε απόσταση 1,35 και από τον πίσω και από τον πλάι τοίχο, και μέτρα το.
Το κέντρο του μεγαφώνου χαμηλών να ισαπέχει από πίσω και πλάι τοίχο, και η απόσταση να είναι ακριβώς η μισή του ύψους του ταβανιού.

Έτσι, για δοκιμή.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800
Early Decay Time : EDT is derived from the Reverberation Time decay curve - the section between 0 dB and 10 dB below the initial level.

A short EDT is a good indicator of Speech Clarity as early reflections that reach the listener within 50 ms integrate with the direct sound and can improve speech clarity - see the Haas Effect.

Άμεση σύνδεση με το RT60,
μήπως παίζει ρόλο ότι είναι δίπολα; :idk:

Αυτή η ακύρωση φαίνεται έντονα και στο spectogram

Ο @zakman35 τι σου πρότεινε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.462
Εδώ φαίνεται πεντακάθαρα:

Το πρόβλημα είναι στο κοκκινάκι, ταβανακι.
Το αποκατω, είναι το μισό του κόκκινου.

Πιο απλά δε γίνεται να στο πει..

ΥΓ. Δεν συμμαζευεται αυτό, με κανένα άλλο τρόπο, εκτός της κατάληψης του ταβανιού με τάβλα και υλικό από πίσω. Η τάβλα πρέπει να συντονίζει στο κόκκινο, δηλαδη μεγάλη (έχει έτοιμα υπολογιστήρια που όμως δε τα πολυεμπιστευομαι, θέλουν δοκιμή με κρούση να δεις που τα δίνει), και να δονείται ελεύθερα.

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Αν θες για δοκιμή, βάλε μόνο το ένα ηχείο σε απόσταση 1,35 και από τον πίσω και από τον πλάι τοίχο, και μέτρα το.
Το κέντρο του μεγαφώνου χαμηλών να ισαπέχει από πίσω και πλάι τοίχο, και η απόσταση να είναι ακριβώς η μισή του ύψους του ταβανιού.

Έτσι, για δοκιμή.
Εχω παρει:
=.jpg =rt.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.462
Το simulator λεει ότι εχει mode πλατους στους 42, αλλα δεν υπαρχει κατι τετοιο στις μετρήσεις
Το σιμιουλειτορ δεν υπολογίζει τα μπαουνταρις καθόλου. Το είχα δει στον Κοτσίδη, έχει κενά που για μένα το καθιστούν σχεδόν άχρηστο.
[DOUBLEPOST=1516723336][/DOUBLEPOST]
Εχω παρει
Ε, αυτό είναι το as good as it gets στην τοποθέτηση.

Akis_G

Reaction score
8.038
Το σιμιουλειτορ δεν υπολογίζει τα μπαουνταρις καθόλου. Το είχα δει στον Κοτσίδη, έχει κενά που για μένα το καθιστούν σχεδόν άχρηστο.
Ναι, γι'αυτο κρατησα την αποσταση από εμπρος και εβαλα τη μιση από το πλαϊ για να βγει ένα λογικο τριγωνο.
Ενταξει, μπορεις να το ψειρισεις λιγο και μe το toe-in

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.462
Αν σε παίρνει, παίζεις και με την καθ'ύψος απόσταση του γουφερ από το πάτωμα.

Akis_G

Reaction score
8.038
Αν σε παίρνει, παίζεις και με την καθ'ύψος απόσταση του γουφερ από το πάτωμα.
Λες? Το καημενο το τουϊτερ είναι ηδη 1,15 από το πατωμα. Που να το παω? Δεν είμαι κι ο Αντετοκουνμπο :gotcha:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.050

εμενα επειδη ειναι και κ@υλιαρικο το ηχειο και κ@υλιαρικο το σαλονι, εκατσε καλα, φοβηθηκε το ηχειο, σου λεει αν δεν παιξω καλα την πατησα θα με κοψει ο ΕΑΡ ακομα και τα ξυλα στα πλαινα, οποτε για καλη του τυχη συμμορφωθηκε κι επαιξε και παιζει οπως θα επρεπε...

:D:p

Akis_G

Reaction score
8.038
Με την παραγγελιά μου τι θα γίνει; Θα μείνω με την απορία;
Τι, η μέτρηση στο 0,75?
Ουου, ποιος ξέρει τώρα πότε θα ξαναβρεθεί ευκαιρία για μετρήσεις? Sorry!
Πείτε ότι θέτε τώρα, να τα περιλάβω στο επόμενο πακέτο.:)

melina

Cargo 200
Reaction score
43.174
θα ήθελα μια μέτρηση παρακαλώ με το δεξί ηχείο στο 1,60 ολούθε και το αριστερό στο 0,80 ολούθε, το μικρόφωνο στο 1 μέτρο ολούθε και αφού έχει γίνει ολική κατάποση μιας οποιασδήποτε φιάλης ξηρού ερυθρού μονοποικιλιακού οίνου της αρεσκείας σου. Κατόπιν η επόμενη μέτρηση με εναλλαγή της θέσεως των ηχείων (literally το αριστερό ηχείο θα μετακινηθεί στη θέση που ήταν το δεξί και αντίστοιχα το δεξί) ενώ το μικρόφωνο παραμένει στην ίδια με πριν θέση. Η φιάλη (απαραίτητη πριν από κάθε μέτρηση) αυτή τη φορά θα είναι οποιοδήποτε απόσταγμα παλαίωσης. Η ξηρά τροφή καλό είναι να αποφευχθεί ώστε να μην αλλοιωθεί ο συνολικός όγκος που έχω υπολογίσει.

Reaction score
6.503
Στειλε ενα μειλ με τις μετρησεις σου στον Παππου να σου πει τη γνωμη του...απλα...

Akis_G

Reaction score
8.038
θα ήθελα μια μέτρηση παρακαλώ με το δεξί ηχείο στο 1,60 ολούθε και το αριστερό στο 0,80 ολούθε, το μικρόφωνο στο 1 μέτρο ολούθε και αφού έχει γίνει ολική κατάποση μιας οποιασδήποτε φιάλης ξηρού ερυθρού μονοποικιλιακού οίνου της αρεσκείας σου. Κατόπιν η επόμενη μέτρηση με εναλλαγή της θέσεως των ηχείων (literally το αριστερό ηχείο θα μετακινηθεί στη θέση που ήταν το δεξί και αντίστοιχα το δεξί) ενώ το μικρόφωνο παραμένει στην ίδια με πριν θέση. Η φιάλη (απαραίτητη πριν από κάθε μέτρηση) αυτή τη φορά θα είναι οποιοδήποτε απόσταγμα παλαίωσης. Η ξηρά τροφή καλό είναι να αποφευχθεί ώστε να μην αλλοιωθεί ο συνολικός όγκος που έχω υπολογίσει.
Ρε φιλε, μετα απο τοσες φιαλες, φοβαμαι για τη ....θεση στην οποια θα καταληξει το μικροφωνο:o
[DOUBLEPOST=1516734411][/DOUBLEPOST]
Στειλε ενα μειλ με τις μετρησεις σου στον Παππου να σου πει τη γνωμη του...απλα...
Ε, τι να μου πει ο παππους, πως να φτιαξω το δωματιο μου?
Δε φτανει που εφαγα την ωρα μου να σου φτιαξω το ηχειο, θα μου πει, μηπως θες να ερθω να σου πατησω και το play?
Ασε που εχει αποσυρθει και επισημα ο ανθρωπος. Τι αλλο να μας κανει πια?
Θα ανοιξω κανα θεμα στο oplug, αλλα αυτοι δεν ειναι και πολυ του room treatment.
Εσυ πες.

Reaction score
6.503
Στειλε, μην υποθετεις τι μπορει να σου πει... π.χ.κατι με την τοποθετηση που δεν καλυπτουν οι γενικες οδηγιες...μπορει να σου πει να ημικαλυψεις ?την οπισθια ακτινοβολια με καποιο πορωδες υλικο συγκεκριμενης πυκνοτητας.παχους...:sneaky:και πολλα αλλα που δε μπορω να μαντεψω...πριν μπλεξεις με οποια μεγαλη παρεμβαση...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.145
Κακός ασχολείσαι με το 55.
Το πρόβλημά σου είναι η ακύρωση στα 40.
Ασχολήσου πρώτα με αυτό, όταν το αμβλύνεις σε ικανοποιητικό βαθμό πιάσε και το 55.
Μάλον θα διαφωνήσω. Επειδή η "περιοχή 55" στην μουσική "συμβαίνει" πολύ πιο συχνά, επί μονίμου βάσεως θα'λεγα.

Πιο πολύ όμως, και κοιτάζοντας το πράσινο διάγραμμα του ποστ68, θα'λεγα οτι στην πραγματικότητα φαίνεται βυθισάρα εξ αιτίας των φουσκωμάτων στα 30 και 55, χωρίς να είναι και τόσο
Τράβα μια νοητή γραμμή στον μέσο όρο των κορυφών-κοιλάδων απο τα 300Ηz και κάτω : αυτή στους 35 θα είναι γύρω στα 76dB, ενώ η κοιλάδα της βύθισης στα 73. Αντίθετα τα 55 βγάζουν μάτι. Οπως και η διάρκεια μέχρι να σβήσουν τα 30 και στο waterfall και στο spectogram...
Επίσης, πιθανολογώ οτι οι αιτίες των βυθίσεων στα 37, 110, 175 έχουν κάτι το κοινό (έχουν διαφορά ~70Hz που είναι περίπου το διπλό του 37). Θέλει σκέψη, δεν έχω χρόνο :errwhat:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.145
Εδώ φαίνεται πεντακάθαρα:

Το πρόβλημα είναι στο κοκκινάκι, ταβανακι....
Θα εκπλαγώ πάρα πολύ αν αποδειχθεί οτι έχεις δίκιο. Το ηχείο είναι δίπολο, δεν διεγείρει το ταβάνι. Τα 55 είναι στάσιμο καραμπινάτο, που διεγείρεται από δίπολο ευρισκόμενο ακριβώς εκει που δεν πρέπει να είναι.

Κώστα διαφωνώ και με κάτι άλλο που έχεις γράψει, θα πω σε λίγο.

Σημ: Παίδες, προέκυψαν διάφορα και πνίγομαι στην κυριολεξία, ομολογώ οτι μετά το ποστ #142 που απάντησα πριν, έχω ρίξει μόνο διαγώνιες ματιές σαν τρελός. Στην ουσία δεν έχω διαβάσει τίποτα κανονικά, συγχωρέστε με αν τα γραφόμενά μου είναι σε τυχόν σύγκρουση ή και αδιαφορία των όσων έχετε γράψει

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.400
Πιο πολύ όμως, και κοιτάζοντας το πράσινο διάγραμμα του ποστ68, θα'λεγα οτι στην πραγματικότητα φαίνεται βυθισάρα εξ αιτίας των φουσκωμάτων στα 30 και 55, χωρίς να είναι και τόσο
Ας δούμε var smoothing ή χωρίς smoothing, οπως δηλαδή συνιστάται για την συγκεκριμένη συχνοτική περιοχή, και τοτε θα φανεί η πραγματικότητα.
[DOUBLEPOST=1516741971][/DOUBLEPOST]
Να βαλω psychoacoustic που με συμφερει καλυτερα?:D
Όχι. Σε συμφέρει να φτιάξεις τον ήχο. Βαλε var.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.145
Η απόσταση του μήκους του δωματίου είναι επαρκώς μεγάλη, ώστε να πέφτει αισθητά η στάθμη της ανακλώμενης ενέργειας στην επιστροφή της στα αυτιά του ακροατή στη θέση ακρόασης, σε σχέση με την άμεση ακτινοβολία....

... Νομίζω ότι διαφωνώ με την "εκτός φάσης" λογική του διπόλου που προαναφέρθηκε, καθώς και με την έννοια της "αντίστροφης φάσης" εκπομπής μπροστά και πίσω. Το μεγάφωνο των χαμηλών συχνοτήτων αποτελεί ένα σημείο σφαιρικής ακτινοβολίας προς όλες τις κατευθύνσεις, ως σημειακή πηγή...
EAR,

"Το μεγάφωνο των χαμηλών συχνοτήτων αποτελεί ένα σημείο σφαιρικής ακτινοβολίας προς όλες τις κατευθύνσεις, ως σημειακή πηγή"
, οταν το γούφερ είναι μεσα σε κουτί. Αν ανοίξεις την πίσω μεριά του κουτιού προκύπτουν ΔΥΟ "σημεία σφαιρικής ακτινοβολίας προς όλες τις κατευθύνσεις" , που όμως εκπέμπουν εκτός φάσης. Οταν το ένα "σπρώχνει" αέρα το άλλο "ρουφάει". Το αποτέλεσμα είναι το κλασικό "± οχτάρι" της ακτινοβολίας ενός διπόλου με την ιδιότυπη αλληλεπίδραση με το δωμάτιο και την θέση ακρόασης.
Εκτός του οτι τα παραπάνω φαίνονται ΙΜΟ λογικά, αποτελούν (τα δύο αντίθετης ακτινοβολίας σημεία) και κλασικό τρόπο ανάλυσης και μελέτης της ακτινοβολίας των διπόλων
Πχ εδώ : http://www.linkwitzlab.com/rooms.htm#B
και εδώ : http://www.musicanddesign.com/Dipole_modesA.html
και εδώ : http://www.musicanddesign.com/Dipoles_and_open_baffles.html
και εδώ : http://www.hifizine.com/2011/09/prototyping-dipole-bass-system/
αλλά και εδώ : http://www.musicanddesign.com/Boundary_reflections.html

Οσο για την πρώτη φράση που απομόνωσα από το ποστ σου, 3 μέτρα πήγαινε-έλα προς-από τον εμπρός τοίχο, δεν είναι και τόσο πολλά. Ωστόσο το ισχυρό φούσκωμα των 55, πράγματι ωφείλεται λιγότερο στην φασική συμφωνία απ' ευθείας και ανακλώμενης ακτινοβολίας, και πολύ όμως περισσότερο στην διέγερση του στασίμου

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic