KH 310 A - Active Studio Monitor στο σαλόνι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Φακτς:

Το 870 είναι φτιαγμένο για το 420.
Τα 2 τους μαζί, δημιουργούν ένα πλήρους φάσματος ηχείο απίστευτων δυνατοτήτων, είτε για νίαρφιλντ είτε για φαρφιλντ.

Το 310 είναι το ιδανικό ταίρι για το 805, και ειδικότης του η νίαρφιλντ ακρόαση.
Τα 2 τους μαζί, δημιουργούν ένα πλήρους φάσματος ηχείο απίστευτων δυνατοτήτων σε νίαρφιλντ.

Σε περίπτωση "οικονομίας", σε ένα σετάπ 7.1 με 7 τεμάχια 310, σαφώς ένα 870 αρκεί, ώστε να μη πάρεις 7 τεμάχια 805, αν και θα ήταν προτιμότερο τα 7, αλλά ..ακριβότερο.

Reaction score
5.395
Δεν λέω πως έχω πρόβλημα με το σύνολο 310+870. Εξαιρετικά δένουν μεταξύ τους. Δεν έχω ακούσει ποτέ πιο δεμένο σύνολο. Απλά νιώθω να φρενάρεται λίγο από το 310. Φαντάζομαι ότι με το 420 το σύνολο θα ακούγεται πιο ελεύθερο και άνετο. Εικασία κάνω βέβαια, αφού δεν το έχω ακούσει. Πάντως χειρότερα δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα ακούγεται το 420+870.

Το group delay δεν δείχνει να επηρεάζεται στην περίπτωση του 420+870:
http://www.neumann-kh-line.com/neum...ing_knowledge_faqs_general-answers_question13

Το 420 σκέτο πάντως δείχνει να είναι καλύτερο από 310+805. Γι' αυτό και πολλοί όταν αναβαθμίζονται από 310 σε 420 πουλάνε και το σαμπ.
Προσωπικά εξακολουθώ να είμαι υπέρ της ευελιξίας του 310+σαμπ παρά σκέτου κτήνους 420.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
A, ωραία τα διαγράμματα group delay για όλους τους συνδυασμούς που έβαλες Γιάννη! Τα είχα δει παλιότερα αλλά το είχα ξεχάσει ;-) Δείχνουν πολύ καλά τις διαφορές. Οι οποίες υπάρχουν αλλά δεν είναι μεγάλες. Και το 420 φαίνεται να έχει πολύ προσεγμένο BR.

Νομίζω ότι όσο το group delay είναι κάτω από έναν κύκλο είναι ΟΚ. Όλοι οι συνδυασμοί είναι ΟΚ για όλο το φάσμα εκτός από τις πολύ χαμηλές, κάτω από 30 Hz, who cares?

Για σύγκριση και μόνο, δείτε αντίστοιχη μέτρηση από pb13ultra. Φυσικά τα 18 άρια sealed του Γιάννη, θα έχουν ακόμη καλύτερη επίδοση μέχρι τα ...10Hz!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
δεν έχεις καταλάβει ότι δε θέλουμε να ακούγονται και των δύο....
Δεν έχετε καταλάβει ότι χωρίς τρύπες, παίζουν χειρότερα.:D:p

Απλά νιώθω να φρενάρεται λίγο από το 310.
Άμα πάρεις 7 τεμάχια 310, για ένα πλήρες σετ 7.1, και κάτσεις να ακούσεις πολυκάναλη ηχογράφηση, θα μείνεις επί μονίμου με το χαμόγελο του τζόκερ.;)

Προσωπικά εξακολουθώ να είμαι υπέρ της ευελιξίας του 310+σαμπ παρά σκέτου κτήνους 420.
Φυσικά.

Οποιοδήποτε ηχείο με σαμπ, θα πλεονεκτεί ενός άλλου χωρίς σαμπ. Άλλο πράγμα το σαμπ...

Όμως το 420 έχει κάποιες δυνατότητες "κλειδιά".

Το 420 πλεονεκτεί σε 2 θέματα, πέραν του μεγαλύτερου γούφερ και της έως φαρφιλντ ακρόασης:
1. Μεγαλύτερα γουειβγκαιντς, ιδίως μεσαίων
2. Δυνατότητα περιστροφής του τμήματος μιντ-τουίτερ για τοποθέτηση οριζόντια ή κάθετη.

Η δεύτερη δυνατότητα, το καθιστά λογική επιλογή ως κεντρικό, σε οριζόντια θέση κάτω από την οθόνη, χωράει.

Η πρώτη ιδιότητα, το καθιστά ικανό για φάρφιλντ.

κάτω από 30 Hz, who cares?
Έτσι. :drinks:

Last edited:

Reaction score
5.395
Τι 7 και .1 LFE και χαζά.
Εδώ 2.0 παίζω ταινία με 2x310+1x870 κι έχω πάθει την πλάκα μου.
Στο 1.2μ τρίγωνο που παίζω, ούτε κεντρικό δεν θέλει.

Reaction score
267
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του site και χρόνια πολλά .Μιας και παρακολουθώ το νήμα από την αρχή και έχω ψηθεί μετά από τόσο διάβασμα για ενεργά ηχεία θέλω να αναφέρω έναν προβληματισμό που έχω. Πριν καταλήξω ότι θέλω να πάρω ενεργά ηχεία ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι ο συνδιασμός monitor audio silver 500 με ενισχυτηκά 2 crown xls 1500 σε mono mode και ενα dbx driverack pa2 για ισοστάθμιση ήταν ότι πρέπει. Μετά κατάλαβα ότι πρέπει να φύγει και το crossover για να γίνει σωστά η δουλειά. Άρα επειδή το ηχείο είναι 3 δρόμο, τρεις ενισχυτές σε κάθε πλευρά, εξι το σύνολο και το μπάτζετ πάει περίπατο.... Μετά ήρθε σαν σκέψη η αγορά ενός ζεύγους μόνιτορ adam a7x και σε κάθε ένα από κάτω το subάκι του, το adam sub8. Τελικά σε ποια από τις δύο περιπτώσεις θα έχω σωστότερο ήχο; Σίγουρα στην περίπτωση με τα adam η ομοιογένεια και η συνέργεια είναι δεδομένα, αλλά μήπως μετά την κατάργηση του cross και την πολυενίσχυση παρέα με ισοστάθμηση πάρω ενα εξίσου ή και καλύτερο αποτέλεσμα; .... χώρια η μόστρα στο σαλόνι με τα monitor audio!
Μεσα σε όλες αυτές τις σκέψεις για πατέντες εννοείται πως θα έχω πει και καμιά βλακεία που δεν θα ισχύει, εννοείται με διορθώνετε και αντιπροτείνετε. Ευχαριστώ πολύ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Τι χώρος;
Τι απόσταση ακρόασης;

ΥΓ. Αν σκέφτεσαι να βγάλεις το παθητικό κρος του ηχείου, σταμάτα να το σκέφτεσαι. :)

Reaction score
267
Τι χώρος;
Τι απόσταση ακρόασης;
[DOUBLEPOST=1523383946][/DOUBLEPOST]ΥΓ. Αν σκέφτεσαι να βγάλεις το παθητικό κρος του ηχείου, σταμάτα να το σκέφτεσαι. :)

Από περιέργεια ρωτάω, για ποιο λόγο; Με ενεργή ενίσχυση και ισοστάθμιση δεν λύνεται το πρόβλημα του cross; Ή μήπως Το πρόβλημα είναι ότι οι μονάδες του οποιουδήποτε ηχείου είναι σχεδιασμένες να αποδίδουν συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων Άρα ότι και να τους πει το οποιοδήποτε πρόγραμμα ισοστάθμισης Το γράφουν κανονικά και θα παίξουν του κεφαλιού τους δηλαδή τις συχνότητες που έχουν σχεδιαστεί να παίζουν; Και για να το γενικεύσουμε παίζει ένα παθητικό να γίνει ενεργό;

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Παίζει, αλλά για αυτούς που δε ρωτάνε πως να το κάνουν...

Χρειάζεται σοβαρό υπόβαθρο για να κάνεις επιτυχώς κάτι τέτοιο..

Είπαμε, το ηχείο είναι το δυσκολότερο πράγμα. Για να φτάσεις και να ξεπεράσεις το δημιουργό του, πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις και γιατί.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Τι χώρος;
Τι απόσταση ακρόασης;
??

Βάσει του σχεδίου σου, δεν έχεις ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης, είναι ισοσκελές, δηλαδή λάθος.

Ξεκινάμε από τα βασικά.. Δες πως μπορείς να φτιάξεις ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης, και μέτρησε την πλευρά του τριγώνου.

Όσο μικρότερη, τόσο το καλύτερο. Φερστ θινκς φερστ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Έχεις λίγο πάνω από 40τμ, και σου λείπει ένας τοίχος στο πλαϊνό του δεξιού ηχείου, εκεί θα πρέπει να εφεύρεις έναν, πιθανώς με πάνελ διάχυσης, που ίδιο θα βάλεις κι από την άλλη πλευρά, ώστε να έχεις συμμετρία στην πρώτη ανάκλαση. Αυτό είναι μαστ.

Στα 3+ μέτρα απόσταση ακρόασης, τα Άνταμ τα 7-αρια τα ξεχνάς. Δε κάνουν για απόσταση >2μ, ούτε για πρωινό, ούτε για ελεβέιτορ μιούζικ, πάρε τα παθητικά καλύτερα, με 2 οκτάιντσα το καθένα, θα γίνει δουλειά.

Η απόσταση ακρόασης καθορίζει τι ηχείο θα πάρεις, δεν είναι θέμα γούστου..

Reaction score
267
Λάθος που δεν το ειπα απ την αρχή... Εκτός από κουρτίνες χαλιά και τα συναφή, περιποίηση χώρου δεν παίζει... πόσο μαλλον για πανελ καταμεσής του χώρου- διαδρόμου! Ξέρω ότι μπορεί να είναι λάθος αλλά τελικά Πόσο λάθος είναι το λάθος Ή μάλλον καλύτερα Πόσο συμβιβασμός είναι ο συμβιβασμός. Εννοώ είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην αξίζει να ασχοληθώ καθόλου και απλά να πάρω έναν ενισχυτή ακουστικών και να ακούω με τα ακουστικά μου ή μήπως θα έχω πάρει το 60 έως 70% και θα είμαι εντάξει... Νομίζω αρκετοί αν όχι οι περισσότεροι τα σαλόνια τους δεν τα τα έχουν γεμίσει ηχοαπορρόφηση και πάνελ. Και τελικά Πόσο δυσαρεστημένος είναι κάποιος με σωστό εξοπλισμό και λάθος χώρο; Μήπως ειναι αυτοι που καταλήγουν να κηνηγούν καλώδια και πρίζες; Μήπως γίνω κι εγώ ενας απο αυτούς; Μήπως με χωρίσει η γυναίκα μου; Πότε θα ησυχάσω επιτέλους;.....

Reaction score
1.530
Βασικά να νεκρωσεις με πανέλα την αριστερή πλευρα παιζει; Αν το βάθος κήπος δεξια έχει κάποια υποτυπώδη απορρόφηση τύπου μεγάλες κουρτίνες κάδρα κλπ ίσως σε βολεψει τρόπον τινα. Και είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμο σε σχέση με το πάνελ στη μέση του χώρου. Αλλα έτσι όπως είσαι η σκηνή θα αρπάζει αριστερά απο τις ανακλάσεις.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
90 μοίρες αριστερόστροφα όλα παίζει; Να πάνε τα ηχεία στον δεξί τοίχο οπως βλέπουμε το σκίτσο.
[DOUBLEPOST=1523456255][/DOUBLEPOST]
Εννοώ είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην αξίζει να ασχοληθώ καθόλου και απλά να πάρω έναν ενισχυτή ακουστικών και να ακούω με τα ακουστικά μου
Ναι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.559
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM