KH 310 A - Active Studio Monitor στο σαλόνι?

Reaction score
30.452
90 μοίρες αριστερόστροφα όλα παίζει; Να πάνε τα ηχεία στον δεξί τοίχο οπως βλέπουμε το σκίτσο.
Ήμουν σίγουρος, με το που είδα το σχεδιάγραμμα..
Άργησες κιόλας..:D

Reaction score
267
Βασικά να νεκρωσεις με πανέλα την αριστερή πλευρα παιζει; Αν το βάθος κήπος δεξια έχει κάποια υποτυπώδη απορρόφηση τύπου μεγάλες κουρτίνες κάδρα κλπ ίσως σε βολεψει τρόπον τινα. Και είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμο σε σχέση με το πάνελ στη μέση του χώρου. Αλλα έτσι όπως είσαι η σκηνή θα αρπάζει αριστερά απο τις ανακλάσεις.
Στο βάθος κήπος είναι η κουζίνα Οπότε πάνελ Δεν παίζουν με τίποτα. Όσο για τη δεξιά πλευρά Προσεχώς κουρτίνες. Όσο για τη σκηνή Μία χαρά είναι και πλάτος έχει και βάθος έχει και δεν γέρνει καθόλου. Το πρόβλημα είναι με το μπάσο και το εστιάζω κυρίως στις μικρές μονάδες των ηχείων. Είναι πλαδαρό δεν έχει βάθος καθόλου περιγραφή..... Και αυτός είναι ο λόγος που κοίταζα για 8 ιντσών.
[DOUBLEPOST=1523458859][/DOUBLEPOST]
Εχω τέτοιο της sony... Για ταινίες πάρα πολύ καλό στη μουσική όμως απογοήτευση....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.767
Αν η απόσταση ακρόασης είναι άνω των 3 μέτρων, πιθανώς μόνο αρέι από πολλά φουλ Ρέιντζερς μεγάφωνα μικρής διαμέτρου να παίξει εκεί μέσα "καλά".

Σα τα παλιά (ενεργά) μπανγκενόλουφσεν, που είχαν καμιά 25-αριά μικρά μεγάφωνα, εκείνες τις κολώνες αν θυμάσαι, και τον ενισχυτή στη βάση.

Θέλει λίγη σκέψη.

Εντάξει, αυτά που έχεις, λόγω μεγέθους μεγαφώνων, είναι ακατάλληλα για τέτοια απόσταση ακρόασης, και φυσικά δε μπορούν να γεμίσουν με μπάσο το χώρο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι απλό, διότι ένα μεγάλο μεγάφωνο, αν πάει να γεμίσει το χώρο με μπάσο, θα γίνει του χώρου το κάγκελο...

Reaction score
15.466
Ωραιος χωρος φιλε μου,
εγω θα τα 'βαζα ολα πλατη στη μπαλκονοπορτα-παραθυρο, να βλεπω εξω ν' ανοιγει το ματι.
Θα 'ταν και συμμετρικα στο χωρο, με τσι κουρτινες απο πισω (λιγο αραχνοϋφαντες στη μεση για τη παντοφλα και χοντρουλικες στις ακρες για το χαϊφαϊ).Θα μπορουσες τοτε να πλησιασεις και το καναπε για πιο κοντινη θεση ακροασης.
Ποια ηχεια ειν' αυτα ? γουφερ εχουνε ? θες κατι ποιο μεγαλο μου φαινεται ...
:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.767
Το πρόβλημα είναι με το μπάσο και το εστιάζω κυρίως στις μικρές μονάδες των ηχείων. Είναι πλαδαρό δεν έχει βάθος καθόλου περιγραφή..... Και αυτός είναι ο λόγος που κοίταζα για 8 ιντσών.
Πλαδαρό δεν είναι λόγω μικρής μονάδας γούφερ, μα λόγω χώρου.
Περιγραφή δεν έχει λόγω μικρού γούφερ, στάθμη δεν έχει λόγω μικρού γούφερ, απόκριση χαμηλά δεν έχει λόγω μικρού γούφερ, ατάκα δεν έχει λόγω μικρού γούφερ, κλπ.
Πλαδαρό όμως, τσου. Ο χώρος το μπερδεύει ήδη, αυτό το τίποτα, που δε βγάζει ούτε μύξα.
Άμα βγάλει να δεις τι έχει να γίνει...
Σε τέτοια απόσταση ακρόασης, δεν ακούγεται καθόλου το μεγάφωνο, μόνο το χώρο ακούς. Δεν υπάρχει ισχύς στην άμεση ακτινοβολία, μηδέν. Μόνο χώρος. Γι'αυτό σου είπα μικρές αποστάσεις ακρόασης, μπας κι ανέβει το ποσοστό της άμεσης.
Γι'αυτό και αρεϊ, που έχει άλλο λοβό και δε θα φορτώνει το χώρο τόσο πολύ, και θα παίρνεις μεγάλη ποσότητα άμεσης λόγω κατασκευής.

Ιδανικό σενάριο κάνα γκειθαιν, με καρδιοειδές μπάσο, αλλά που να βρεις λεφτά να το ψωνίσεις...

Reaction score
30.452
View attachment 94213 View attachment 94214 View attachment 94215

Ορίστε και μερικες φωτό, ελπίζω να βοηθήσουν όσους προτείνουν αλλαγές...
Εννοείται πως ευχαριστώ όλους για το χρόνο τους!
Αδερφέ, ο χώρος σου μου θυμίζει αρκετά τον δικό μου, με εξαίρεση το κομμάτι πίσω από τον καναπέ, που εσύ έχεις τοίχο, ενώ εγώ κενό, αφού συνεχίζει η τραπεζαρία.
Μια μεγάλη σύνθεση / επιπλο τηλεόρασης στον τοίχο, με ανάγκαζε για αισθητικούς και χωροταξικους λόγους, να έχω μια διάταξη ισοπλευρου τριγώνου (2,80 ηχεια μεταξύ τους, 3,20 από θέση ακρόασης.
Όταν αποφάσισα να γράψω στα...παλιά μου τα υποδήματα την χωροταξία, και έφερα τα ηχεία μπροστά από το έπιπλο ,να σχηματίζουν ισοπλευρο τρίγωνο 2.30μ και κάθησα να ακούσω, βαραγα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το είχα κάνει τόσο καιρό...
20180307_155358.jpg

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Αδερφέ, ο χώρος σου μου θυμίζει αρκετά τον δικό μου, με εξαίρεση το κομμάτι πίσω από τον καναπέ, που εσύ έχεις τοίχο, ενώ εγώ κενό, αφού συνεχίζει η τραπεζαρία.
Μια μεγάλη σύνθεση / επιπλο τηλεόρασης στον τοίχο, με ανάγκαζε για αισθητικούς και χωροταξικους λόγους, να έχω μια διάταξη ισοπλευρου τριγώνου (2,80 ηχεια μεταξύ τους, 3,20 από θέση ακρόασης.
Όταν αποφάσισα να γράψω στα...παλιά μου τα υποδήματα την χωροταξία, και έφερα τα ηχεία μπροστά από το έπιπλο ,να σχηματίζουν ισοπλευρο τρίγωνο 2.30μ και κάθησα να ακούσω, βαραγα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το είχα κάνει τόσο καιρό... View attachment 94226
Α, εσυ εισαι ωραια στημενος, κουφ@λιτσα!
:thumbsup:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.767
Όταν αποφάσισα να γράψω στα...παλιά μου τα υποδήματα την χωροταξία, και έφερα τα ηχεία μπροστά από το έπιπλο ,να σχηματίζουν ισοπλευρο τρίγωνο 2.30μ και κάθησα να ακούσω, βαραγα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το είχα κάνει τόσο καιρό...
Δηλαδή, πάλι καλά που ήταν το πρώτο βήμα που του είπα να κάνει (και χωρίς να το ακούσω)..:p

Τα βασικά λέμε. 8-)

Από κει και πέρα, η επιλογή των κατάλληλων ηχείων για κάθε χώρο, γίνεται με γνώμονα τη λογική, τη γνώση και τα λεφτά. :gotcha:

Για κάθε χώρο υπάρχουν λύσεις. Με συμβιβασμούς βεβαίως (κυρίως στα λεφτά) :gotcha:

Akis_G

Reaction score
7.976
Όταν αποφάσισα να γράψω στα...παλιά μου τα υποδήματα την χωροταξία, και έφερα τα ηχεία μπροστά από το έπιπλο ,να σχηματίζουν ισοπλευρο τρίγωνο 2.30μ και κάθησα να ακούσω, βαραγα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το είχα κάνει τόσο καιρό... View attachment 94226
Καλα ρε, εκατσες και περασες δευτερο σωμα καλοριφερ στον αλλο τοιχο, για να εχεις συμμετρια?:o
Ουτε οι φανατικοι στους ντεντικέιτεντ δεν τα κανουν αυτα:D
Φερτα τωρα λιγο πιο μπροστα για να μπουν οι δυο μεγαλες γωνιακες μπασοπαγιδες:p

Η αποσταση των ηχειων απο τον πισω και απο τον πλαϊνο τοιχο ειναι σχεδον ιδιες ή ειναι οφθαλμαπατη? Για παρε μεζουρα.

ΥΓ. Τι σας επιασε ολους στο νημα με τις αγαπες του Ιου? Ανοιχτε το δικο σας και ξεσκεπαστειτε:gotcha:

Reaction score
30.452
Καλα ρε, εκατσες και περασες δευτερο σωμα καλοριφερ στον αλλο τοιχο, για να εχεις συμμετρια?:o
Ουτε οι φανατικοι στους ντεντικέιτεντ δεν τα κανουν αυτα:D
Φερτα τωρα λιγο πιο μπροστα για να μπουν οι δυο μεγαλες γωνιακες μπασοπαγιδες:p
Έτσι ...ασχοληθείτε με τα καλοριφέρ, για να μην σχολιάσετε το πικάπ!

Πλάκα πλάκα, το σπίτι ,που το νοικιαζω, έχει ασυνήθιστα πολλά σώματα για τα τετραγωνικά του.

Φροντίδα χώρου , μόλις πιάσω το τζόκερ!
Η αποσταση των ηχειων απο τον πισω και απο τον πλαϊνο τοιχο ειναι σχεδον ιδιες ή ειναι οφθαλμαπατη? Για παρε μεζουρα.
Μη με φυτιλιαζεις τώρα, πάνω που βρήκα μια καλή θέση για τα ηχεία...

Akis_G

Reaction score
7.976
για να μην σχολιάσετε το πικάπ!
Ε, πολυς κοσμος εχει διακοσμητικο πικαπ.
Εδω εχεις κανει τους δισκους ρολόι!

Βαλε και κανενα ανυψωτικο καλωδιων ρε ανθρωπε, να απογειωθει το συστημα!

Reaction score
30.452
Παναθεμα σε μάτι που έχεις!
80 από πλαϊνό, 84 από πίσω...
Houston we' ve got a problem....σωστά;

Akis_G

Reaction score
7.976
Παναθεμα σε μάτι που έχεις!
80 από πλαϊνό, 84 από πίσω...
Houston we' ve got a problem....σωστά;
Ε, συνηθως...
Μικροφωνακι εχουμε?
Τωρα που σε βρηκαμε...:D

Reaction score
267
Κι εσυ εχεις απεριποίητο χώρο ακουστικά.... Μουάχαχαχα! Για πες, είσαι ευτυχισμένος; Ακούς τη μουσική σου και γουστάρεις ή σιχτιρίζεις και σου φταίνε ηχεία και ενισχυτές, κοιμάσαι τα βράδια ή ονειρεύεσαι μπασοπαγίδες και πάνελ;...
Φυσικά κάνω πλάκα και σε πειράζω, απλά μέσα από το σύστημά σου, με τα σωστά του γούφερ και τον δυνατό του τελικό, βρίσκω ευκαιρία να ξαναθίξω αυτό που έγραψα πιο πάνω. Είναι άραγε εφικτό σε λάθος χώρο να παίξει ικανοποιητικά ένα "σωστό" σύστημα, με τους όποιους περιορισμούς, εσένα προσωπικά σε ικανοποιεί ή όχι, οπότε το επόμενο βήμα είναι ο χώρος και τίποτα άλλο δεν έχει νόημα; Σόρι αν σε κούρασα αλλά θα ήθελα μια άποψη από κάποιον με παρόμοιο χώρο. Αρνούμαι να το εγκαταλείψω έτσι και να πάω αμαχητί σε ακουστικά που λέει ο dimifoot...
Όσο για το ισόπλευρο τρίγωνο, εννοείται, το δοκίμασα και η διαφορά προς το καλύτερο ήταν τεράστια! Αλλά πάλι αυτό με το μπάσο με χάλαγε...
[DOUBLEPOST=1523474740][/DOUBLEPOST]
Δηλαδή, πάλι καλά που ήταν το πρώτο βήμα που του είπα να κάνει (και χωρίς να το ακούσω)..:p

Τα βασικά λέμε. 8-)

Από κει και πέρα, η επιλογή των κατάλληλων ηχείων για κάθε χώρο, γίνεται με γνώμονα τη λογική, τη γνώση και τα λεφτά. :gotcha:

Για κάθε χώρο υπάρχουν λύσεις. Με συμβιβασμούς βεβαίως (κυρίως στα λεφτά) :gotcha:
Τα λεφτά.... Αααχ τα λεφτά!

Reaction score
267
Ωραιος χωρος φιλε μου,
εγω θα τα 'βαζα ολα πλατη στη μπαλκονοπορτα-παραθυρο, να βλεπω εξω ν' ανοιγει το ματι.
Θα 'ταν και συμμετρικα στο χωρο, με τσι κουρτινες απο πισω (λιγο αραχνοϋφαντες στη μεση για τη παντοφλα και χοντρουλικες στις ακρες για το χαϊφαϊ).Θα μπορουσες τοτε να πλησιασεις και το καναπε για πιο κοντινη θεση ακροασης.
Ποια ηχεια ειν' αυτα ? γουφερ εχουνε ? θες κατι ποιο μεγαλο μου φαινεται ...
:drinks:
Αυτό δεν γίνεται γιατί η γειτόνισσά μας κάνει σεξ κάθε μέρα με ανοιχτό παράθυρο και με αποσυντονίζει από το μουσικό
δρόμενο...
Τα ηχεία είναι τα audio physic spark, γούφερ δεν παίζει... Ότι βλέπεις μπροστά, τουίτερ και ένα 5ιντσο αν θυμάμαι καλά...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Τα ηχεία είναι τα audio physic spark, γούφερ δεν παίζει... Ότι βλέπεις μπροστά, τουίτερ και ένα 5ιντσο αν θυμάμαι καλά...
Ερώτηση:
Οταν πήγες να τα αγοράσεις, ο πωλητής σε ρώτησε σε τι απόσταση και σε πόσα τετραγωνικά θα παίξουν;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.560
Members
38.198
Νεότερο μέλος
Athena Papadopoulou