Το σύστημα του Wizzy

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.473
Τα χαλιά είναι καλά για τον ήχο όταν τα έχεις, και κακά όταν πρέπει να τ' αγοράσεις. :party:

Μ' αυτά που διάβασα, θα βάλω και υπόστρωμα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.831
Εδώ θα διαφωνήσω.
Το δικάναλο πέθανε. Πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους πολυκάναλου, και μάλιστα immersive.
Τα ηχεία “εδάφους” πρέπει να βρίσκονται στο έδαφος για να ξεχωρίζει η πληροφορία ύψους απο τα ηχεία οροφής.
Δηλαδή, εννοείς ότι άμα πάρω 5 Άνταμ 3Η και τα στήσω γύρω γύρω στο 1,35μ. το κέντρο του τουίτερ, και βάλω πάνω από το κεφάλι στο ταβάνι τα οροφής, υπάρχει "θέμα" που το τουίτερ θα είναι στο 1,35 και όχι στο 1; :p

(Το κεντρικό υποχρεωτικά κάτω από την οθόνη, εφόσον αυτή δεν είναι ηχοπερατή. Αν είναι ηχοπερατή, στο 1,35 ρε. Ακούς; Χαχαχαχαχα)

Βρε και το κέντρο του σαμπ στο 1,35! Αϊ σιχτίρ...:roflmao:

Reaction score
6.495
Ο χρονος εξασθενισης ειναι εκ φυσεως εντονοτερος στις υψηλες συχνοτητες οταν δεν εχεις κανει κατι αλλο για να βελτιωσεις τις χαμηλες μεγαλωνεις τη διαφορα κανοντας ακομη ποιο ανομοιομορφο το αποτελεσμα...
Βεβαια ποιο ευκολα γινονται αντιληπτα τα πραματα εκει ψηλα και σε ενα χωρο που γινεται της πορνης και με ηχεια που εχουν την ταση να ειναι τσιμπημενα εξαρχης ,η λυση αυτη μπορει να κανει ποιο υποφερτες τις ακροασεις ειδικα στον πολυκαναλο ηχο...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.850
Δηλαδή, εννοείς ότι άμα πάρω 5 Άνταμ 3Η και τα στήσω γύρω γύρω στο 1,35μ. το κέντρο του τουίτερ, και βάλω πάνω από το κεφάλι στο ταβάνι τα οροφής, υπάρχει "θέμα" που το τουίτερ θα είναι στο 1,35 και όχι στο 1; :p

(Το κεντρικό υποχρεωτικά κάτω από την οθόνη, εφόσον αυτή δεν είναι ηχοπερατή. Αν είναι ηχοπερατή, στο 1,35 ρε. Ακούς; Χαχαχαχαχα)

Βρε και το κέντρο του σαμπ στο 1,35! Αϊ σιχτίρ...:roflmao:
Με οριζόντια ίσως θα είσαι ΟΚ στο 1.35, οριακα. Να μας πει ο Zizik, δεν είμαι και σίγουρος, για το υψος που προείνουν οι προδιαγραφές σε atmos για το μπροστινά και surround

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.831
Line Array και στο σπίτι.
Αναμφισβήτητα και αδιαφιλονίκητα και αδιαμαρτύρητα (κιοτιαλλοθεςπες), το λαιν αρει είναι όντως η καλύτερη λύση. Ιδίως το μονόδρομο. :drinks::hi:

Μόνο μειονέκτημα, η υποχρεωτικώς μεγάλη απόσταση ακρόασης (Φαρ φιλντ, τουλάχιστον 3μ, δηλαδής για πολυκάναλο θέλει δωμάτιο μίνιμουμ 7*8μ, 55+ τετραγωνικά μέτρα μάγκα μου).8-)

Κρίμας που δεν είμεθα ζάμπλουτοι..:p

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Για τώρα: Είστε τρελοί και παλαβοί όλοι σας!:D

Για μετά: Θα επανέλθω με σχετικό απόσπασμα ακουστικής μελέτης.

wizzy

Reaction score
21.598
(To "μετά" άργησε λίγο... Τέλος πάντων...)

Από το ομολογουμένως εξαιρετικό post του @Bhutia, επέλεξα να παραθέσω ένα απόσπασμα σχετικό με τη συζήτηση περί τοποθέτησης χαλιού σε χώρους ακρόασης, συζήτηση η οποία μπορεί να αναγνωσθεί στα posts #354, #355, #356 και #358 στην αμέσως προηγούμενη σελίδα αυτού του thread.

[...]
Από προσωπική εμπειρία,οποτεδήποτε προσέθετα παχύ χαλί σε χώρο που είχαν εφαρμοστεί στοιχειώδεις ακουστικές φροντίδες,το αποτέλεσμα φαινόταν να χάνει σε ζωντάνια.Οπότε μένουμε στη σύσταση του DF για λεπτή μοκέτα. [...]
Από τη μελέτη που έγινε για τον μελλοντικό χώρο ακρόασης στο σπίτι μου, παραθέτω το εξής απόσπασμα:

"Το πάτωμα θα καλυφθεί με ταπέτο (τάπητας) με υπόστρωμα και θα έχει πάχος της τάξης 1 εκ. (medium pile carpet on underlay). Το ταπέτο μαζί με το υπόστρωμα (και όχι μόνο το ταπέτο ή το υπόστρωμα ξεχωριστά) θα πρέπει να έχουν τα ακουστικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στον Πίνακα 1 πιο κάτω.

table1.jpg

Η απορία είναι η εξής: Το πάχος του 1εκ είναι "λεπτή μοκέτα"; Την τοποθετώ ή όχι;

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.850
(To "μετά" άργησε λίγο... Τέλος πάντων...)

Από το ομολογουμένως εξαιρετικό post του @Bhutia, επέλεξα να παραθέσω ένα απόσπασμα σχετικό με τη συζήτηση περί τοποθέτησης χαλιού σε χώρους ακρόασης, συζήτηση η οποία μπορεί να αναγνωσθεί στα posts #354, #355, #356 και #358 στην αμέσως προηγούμενη σελίδα αυτού του thread.

Από τη μελέτη που έγινε για τον μελλοντικό χώρο ακρόασης στο σπίτι μου, παραθέτω το εξής απόσπασμα:

"Το πάτωμα θα καλυφθεί με ταπέτο (τάπητας) με υπόστρωμα και θα έχει πάχος της τάξης 1 εκ. (medium pile carpet on underlay). Το ταπέτο μαζί με το υπόστρωμα (και όχι μόνο το ταπέτο ή το υπόστρωμα ξεχωριστά) θα πρέπει να έχουν τα ακουστικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στον Πίνακα 1 πιο κάτω.

View attachment 94576

Η απορία είναι η εξής: Το πάχος του 1εκ είναι "λεπτή μοκέτα"; Την τοποθετώ ή όχι;
Εμένα πολύ μου φαίνεται...αλλά ας πουν οι πιο μελετημένοι

Υπάρχουν πουθενά guidelines? με ενδιαφέρει και εμένα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πιθανον να παιζει ρολο το παχος του ταπητα σε σχεση με αυτο του υποστρωματος.Επισης το υλικο και πυκνοτητα/σκληροτητα του υποστρωματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.831
Αν είναι τμήμα συνολικής μελέτης, φυσικά το τοποθετείς χωρίς πολλά πολλά..

wizzy

Reaction score
21.598
Εμένα πολύ μου φαίνεται...αλλά ας πουν οι πιο μελετημένοι

Υπάρχουν πουθενά guidelines? με ενδιαφέρει και εμένα
Νομίζω ότι απάντησε ο @TERMATOGAZI αμέσως μετά την απορία σου.

Πιθανον να παιζει ρολο το παχος του ταπητα σε σχεση με αυτο του υποστρωματος.Επισης το υλικο και πυκνοτητα/σκληροτητα του υποστρωματος.
Ναι, συμφωνώ. Ειδικά εάν λάβουμε υπόψη το αρχείο που postαρε ο @TERMATOGAZI.

Αν είναι τμήμα συνολικής μελέτης, φυσικά το τοποθετείς χωρίς πολλά πολλά..
Ε, ναι, είναι μέρος της συνολικής μελέτης. Συνεπώς (θέλω να πιστεύω ότι) συνυπολογίστηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους παράγοντες (υλικά σε τοίχους, ταβάνι κτλ). Απλώς, είπα να θίξω το θέμα του χαλιού μετά τα όσα διαβάζω εδώ κατά καιρούς.:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.831
Κάθε πρότζεκτ έχει τη δική του λογική υλοποίησης.
Το θέμα είναι συνολικά να έχει σωστούς χρόνους αντήχησης.
Ο τρόπος που θα το επιτύχει αυτό, είναι η άποψη του σχεδιασμού.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.826
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025