Umik 1 - REW

Reaction score
15.543
:o:o:o
μπαίνεις και σε τέτοιες σελίδες και κάνεις κοπι πάστε τα pdf..... βρε Ατμοόφοβε?:p:roflmao:
τι να κανω, προσπαθω !!!....κανω και τους μετους μου οταν βλεπω τετοια pdf :D

κακη αντιγραφη του auro3d εχει κανει η dolby :roflmao::roflmao:

Reaction score
7.881
30.
Εσύ βάλε και λίγο παραπάνω, 35 θα πρότεινα.

Κανένα πρόβλημα.
όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ανέβασα στη συγκεκριμένη θέση το sub ''δουλεύει'' καλύτερα κοιτώντας τον αριστερό τοίχο παρά το δεξί έπιπλο.
[DOUBLEPOST=1535236092][/DOUBLEPOST]να δούμε άλλη θέση στο καναπέ δίπλα στα αριστερά. εδώ είναι με το μεγάφωνο μία να κοιτά το πίσω τοίχο και μία το τοίχο της tv σε σύγκριση πάντα με την αρχική θέση.

kanapes l.jpg
kanapes l rew.jpg

Reaction score
6.208
Το lfe αστο 120 και κοψτο στα 80 απο το κρος του σαμπ. Μετα βαλε μετρηση απο ολο το σύστημα.

Reaction score
7.881

Reaction score
7.881
τα ηχεια στα 80 δε τα εχεις? Καντο μια που σου λεω....
Αύριο κάποια στιγμή το μεσημεράκι θα την έχω. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί οι lfe συχνότητες είναι μόνο για το sub τουλάχιστον στο marantz ή ρύθμιση αναφέρεται αποκλειστικά για το sub.

Reaction score
6.208
Αύριο κάποια στιγμή το μεσημεράκι θα την έχω. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί οι lfe συχνότητες είναι μόνο για το sub τουλάχιστον στο marantz ή ρύθμιση αναφέρεται αποκλειστικά για το sub.
Ακριβώς για αυτό το αφήνεις στα 120 και βάζεις το κρος στα 80-100 αναλόγως.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.077
Τόσο

View attachment 103764
[DOUBLEPOST=1535223985][/DOUBLEPOST]εκτός αν τα τραβήξω πιο μπροστά
[DOUBLEPOST=1535224092][/DOUBLEPOST]Κάπως έτσι

View attachment 103765

Κάνε μια δοκιμή παρακαλώ με τα κλιπσ παράλληλα σχεδόν μεταξύ τους και γράψε εντυπώσεις! Περίεργα ηχεία τα κλιπσ, ίσως σου αρέσουν έτσι! Κατά την γνώμη μου, μεγαλώνει η σκηνική παρουσία και βελτιώνονται οι ανώτερες συχνότητες.

Reaction score
6.530
Η καλύτερη θέση είναι αυτή που θα σου δώσει ομαλότερη απόκριση στο εύρος λειτουργίας του και όχι εκτός. ..Πολλές φορές είναι ζητούμενες ακυρώσεις που εμφανίζονται σε σημεία κρος+....
Επισης γουφερ που δε σε κοιτά μπορεί να '' γραφει'' καλύτερα αλλά σε αίσθηση είναι το ίδιο;
Η κορυφή στα 60 είναι από ταβάνι...
Να ξαναρχίσω πάλι με το LFE όχι δεν το ξανακάνω.. :D
Εγω όπως βλέπω το χώρο σου μια θέση είναι η ιδανική το σαμπ να σε κοιτά αριστερά ,αδιαφορώντας πως μέτρα σε όποιες άλλες θέσεις.
Το ηχειο ποιο μπροστά για να αποφύγεις ακυρώσεις σε εύρος λειτουργίας του από τον μπροστά τοίχο,σου είχα βάλει λινκ με sbir σιγά να μην το κοίταξες αλλιώς δε θα ρωτούσες:p:D
Ενώ όλοι σου λένε γύρνα τα με κλίση να σε βλέπουν, βλεπωντας και ότι έχεις δύσκολο χώρο θα σου πω κάτι, οι κλίσεις γίνονται έχω τα υπόψη τα σύνορα,(sbir) και την πολική απόκριση του ηχείου.
Οπότε δε θες με τίποτε ίσες αποστάσεις των μεγάφωνων από τα σύνορα, εδώ μπρος και πλαϊνό τοίχος άρα εδώ όσο αυξάνεις την κλίση φέρνεις ίδια απόσταση πλάι με μπρος ..
Το βασικότερο με την τοποθέτηση κολλητα ειναι ως αίσθηση μειωμένο βάθος.... .
Και δεν είναι μόνο αυτό. .. όταν κάποιος παίζει με πολύ υψηλές εντάσεις ειδικά με υψηλό rt, και όχι μόνο.. οι κλίσεις καλό είναι να είναι οφφ αξ τόσο όσο θα μας κάνουν την καμπύλη ποιο κατηφορική ψηλά πριν ξεκινήσει να το κάνει αυτό η αυτόματη ισοστάθμιση....
Δημοκρατικά να το δεις όμως είμαι μειωνοτητα στα λεγόμενα μου...:Dκαλημέρα καλό κουράγιο...
επειδή το αγαπάς θα βγάλεις άκρη όμως ;)
.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.076
Αν αλλαξεις έπιπλο-ρακ θα λυθούν πολλα απο τα προβλήματά σου. Χρειαζεσαι έπιπλο δυο τεμαχίων, να αφήνει κενό για το sub κάτω απο το κεντρικό, και συνολικού μήκους (τα δυο τεμάχια) μικρότερο απο όσο είναι τώρα.
Με το υπάρχον δεν εχεις περιθώρια ελιγμών/επιλογών θέσεων.

Reaction score
7.881
Να ξαναρχίσω πάλι με το LFE όχι δεν το ξανακάνω.. :D
Εγω όπως βλέπω το χώρο σου μια θέση είναι η ιδανική το σαμπ να σε κοιτά αριστερά ,αδιαφορώντας πως μέτρα σε όποιες άλλες θέσεις.
Το ηχειο ποιο μπροστά για να αποφύγεις ακυρώσεις σε εύρος λειτουργίας του από τον μπροστά τοίχο,σου είχα βάλει λινκ με sbir σιγά να μην το κοίταξες αλλιώς δε θα ρωτούσες:p:D
Ενώ όλοι σου λένε γύρνα τα με κλίση να σε βλέπουν, βλεπωντας και ότι έχεις δύσκολο χώρο θα σου πω κάτι, οι κλίσεις γίνονται έχω τα υπόψη τα σύνορα,(sbir) και την πολική απόκριση του ηχείου.
Οπότε δε θες με τίποτε ίσες αποστάσεις των μεγάφωνων από τα σύνορα, εδώ μπρος και πλαϊνό τοίχος άρα εδώ όσο αυξάνεις την κλίση φέρνεις ίδια απόσταση πλάι με μπρος ..
Το βασικότερο με την τοποθέτηση κολλητα ειναι ως αίσθηση μειωμένο βάθος.... .
Και δεν είναι μόνο αυτό. .. όταν κάποιος παίζει με πολύ υψηλές εντάσεις ειδικά με υψηλό rt, και όχι μόνο.. οι κλίσεις καλό είναι να είναι οφφ αξ τόσο όσο θα μας κάνουν την καμπύλη ποιο κατηφορική ψηλά πριν ξεκινήσει να το κάνει αυτό η αυτόματη ισοστάθμιση....
Δημοκρατικά να το δεις όμως είμαι μειωνοτητα στα λεγόμενα μου...:Dκαλημέρα καλό κουράγιο...
επειδή το αγαπάς θα βγάλεις άκρη όμως ;)
.
Καλημέρα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ότι και όποιος μου εχει προτείνει κατι τα έχω λενα ενα σημειωμένα ώστε να τα κάνω. Δοκιμές κάνω. Δεν υπάρχει link που να μην έχω ανοίξει. Απλα κάποια ιδικά στην αρχή δεν καταλάβαινα τίποτα. Αυτό που λές σε ποιό thread. Γιατί πήγα πίσω σε όλες τις σελίδες και δε το βρήκα. Όταν αρχίσω να μετράω τα front εννοείτε ότι θα τα δοκιμάσω σε όλες τις πιθανές θέσεις ώστε να δούμε και rt60.

Reaction score
15.543
Αν αλλαξεις έπιπλο-ρακ θα λυθούν πολλα απο τα προβλήματά σου. Χρειαζεσαι έπιπλο δυο τεμαχίων, να αφήνει κενό για το sub κάτω απο το κεντρικό, και συνολικού μήκους (τα δυο τεμάχια) μικρότερο απο όσο είναι τώρα.
συμφωνω....

σιγα σιγα μπορεις να βγαλεις καθρεφτες κ.λ.π. γυρω γυρω και να μπει διαχυση -απορροφηση( συν ταβανι ear) μπας και ακουσεις ;)

ετοιμασε και την βαλιτσα σου απο τωρα για αλλο νησι :p:D

Reaction score
7.881
Για κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ γραφειοκρατία εγκρίσεις υπογραφές ....
:D:p
[DOUBLEPOST=1535269499][/DOUBLEPOST]
συμφωνω....

σιγα σιγα μπορεις να βγαλεις καθρεφτες κ.λ.π. γυρω γυρω και να μπει διαχυση -απορροφηση( συν ταβανι ear) μπας και ακουσεις ;)

ετοιμασε και την βαλιτσα σου απο τωρα για αλλο νησι :p:D
Αχ μόνο εσύ με καταλαβαίνεις.....
[DOUBLEPOST=1535270190][/DOUBLEPOST]Να πώ κάτι που έχω παρατηρήσει στο χώρο μου. Έχει κάτσει και η θέση ακρόασης είναι σχεδόν στο κέντρο του δωματιου και στους 2 άξονες. (4*6μ).
Αν φύγω δεξιά-αριστερά από τη θέση και λίγο προς τα κάτω υπάρχει οργασμός χαμηλών συχνοτήτων. Η αν πάω στο πίσω τοίχο έχω πολύ χαμηλό.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.950
Αν φύγω δεξιά-αριστερά από τη θέση και λίγο προς τα κάτω υπάρχει οργασμός χαμηλών συχνοτήτων. Η αν πάω στο πίσω τοίχο έχω πολύ χαμηλό.
Πάντα έτσι είναι.
Δεν είναι τίποτα.
Απλός έχεις αρχίσει και εκπαιδεύεσαι.
Βάλε RTA στο REW με θόρυβο 20 - 200Ηζ και μετακίνησε το μικρόφωνο να δεις τις διαφορές.

Reaction score
7.881
έχω άλλα 2-3 διαγράμματα με το sub σε διάφορες πιθανές θέσεις

αυτή τη φορά ακριβός πίσω από το καναπέ

kanapes pisw.jpg
kanapes pisw rew.jpg

Reaction score
7.881
εδώ το sub στη δεξιά πλευρά του καναπέ μπροστά από το front right στη μία περίπτωση το μεγάφωνο να κοιτάει το τοίχο της tv και στη δεύτερη περίπτωση να κοιτάει τον αριστερό τοίχο

kanapes r.jpg
kanapes r rew.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.482
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14