Umik 1 - REW

Reaction score
15.543
να δοκιμασης τα ηχεια ταπωμενα και να τρεξεις audyssey ;)....το sub οχι :D
....βαλε μετρηση LCR να δουμε αν το κανεις .

το επιπλο ειναι 1.6μ ;

Reaction score
7.878
Ναι φυσικά. Όπου υπάρχει audyssey το γράφω. Μόνο σε μία δλδ που έχω και το γράφημα του app και τα 10 -12 db που έδωσα και πώς μεταφράστηκαν.
[DOUBLEPOST=1535178557][/DOUBLEPOST]
να δοκιμασης τα ηχεια ταπωμενα και να τρεξεις audyssey ;)....το sub οχι :D
....βαλε μετρηση LCR να δουμε αν το κανεις .

το επιπλο ειναι 1.6μ ;
Οκ. Ναι 1.70

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.889
Μέτρα το σαμπ μόνο του.
Στις πιθανές θέσεις τοποθέτησης.
Ξέχνα τα υπόλοιπα ηχεία.

Πρόσεξε να μην αλλοιώνεις με οποιοδήποτε φίλτρο το σήμα που θα στείλεις από το REW.
Δεν έχω πιάσει το νήμα από την αρχή αλλά κάπου είδα μπερδεύεσαι με την φάση, το gain του μικροφώνου και την ένταση.

Η φάση στο μηδέν, δεν έχει στην παρούσα φάση:wink: καμία σημασία που την έχεις ούτε επηρεάζει την μέτρηση. Θα χρειαστεί αργότερα για να δέσεις το σαμπ με τα υπόλοιπα, για την ώρα στο μηδέν.
Μην πειράζεις το gain, ίσως αργότερα για να μην τραβάει θόρυβο στις υψηλότερες συχνότητες.
Ένταση σαμπ στα 3/4, ένταση προ τόσο ώστε να μετράς στα 75 - 80db. Βλέπω μετράς πολύ δυνατά, δε χρειάζεται, κατέβα περίπου 10db.

Στα γραφήματα που ανεβάζεις.
No smooth
db 40 - 110
0 - 300 Ηz.
Ανέβαζε πάντα με τα ίδια όρια αλλιώς είναι δυσανάγνωστα γιατι όταν αλλάζεις τα όρια αλλάζουν οι καμπύλες και μπερδεύεται το μάτι.

Αυτά και τέλος από εμένα γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.995
να δοκιμασης τα ηχεια ταπωμενα
Η κινηση αυτή, ενέχει τον κίνδυνο να ξεπεράσουν το x-max τα γούφερ σε συγκεκριμένες συχνότητες και να τα πάρεις στο χέρι.

Ο συντονισμός της οπής είναι σίγουρα χαμηλά, για να δώσει μπουστ στην απόκριση του ηχείου, υποθέτω περί τα 25-30 χερτζ, χωρίς να το έχω ψάξει.
Όταν κροσάρεις το ηχείο στους 80 κύκλους (-3 db στους 80) τότε η οπή ουσιαστικά δε λειτουργεί στην απόκριση του ηχείου (πτώση >20 ντεσιμπέλ σε κρος 12/οκτάβα).

Συνεχίζεται όμως το κέρδος της οπής σε άλλες παραμέτρους, όπως στην εκτόνωση των εσωτερικών στασίμων και στην ελάττωση της διαδρομής του μεγαφώνου.

Δεν κερδίζεις τίποτα με το κλείσιμο της οπής του μπας ριφλεξ. Χάνεις κάτι όμως.

Αν υπάρχει εύκαιρη η συχνότητα συντονισμού της οπής, τότε μπορεί κανείς να παρατηρήσει τι γίνεται στα γραφήματα απόκρισης του σαμπ στο σημείο εκείνο, με και χωρίς τα κυρίως ηχεία. Αφού φυσικά τσεκαρει τι παίζουν μόνα τους τα ηχεία, κροσαρισμένα κανονικά.

Reaction score
7.878
Μέτρα το σαμπ μόνο του.
Στις πιθανές θέσεις τοποθέτησης.
Ξέχνα τα υπόλοιπα ηχεία.

Πρόσεξε να μην αλλοιώνεις με οποιοδήποτε φίλτρο το σήμα που θα στείλεις από το REW.
Δεν έχω πιάσει το νήμα από την αρχή αλλά κάπου είδα μπερδεύεσαι με την φάση, το gain του μικροφώνου και την ένταση.

Η φάση στο μηδέν, δεν έχει στην παρούσα φάση:wink: καμία σημασία που την έχεις ούτε επηρεάζει την μέτρηση. Θα χρειαστεί αργότερα για να δέσεις το σαμπ με τα υπόλοιπα, για την ώρα στο μηδέν.
Μην πειράζεις το gain, ίσως αργότερα για να μην τραβάει θόρυβο στις υψηλότερες συχνότητες.
Ένταση σαμπ στα 3/4, ένταση προ τόσο ώστε να μετράς στα 75 - 80db. Βλέπω μετράς πολύ δυνατά, δε χρειάζεται, κατέβα περίπου 10db.

Στα γραφήματα που ανεβάζεις.
No smooth
db 40 - 110
0 - 300 Ηz.
Ανέβαζε πάντα με τα ίδια όρια αλλιώς είναι δυσανάγνωστα γιατι όταν αλλάζεις τα όρια αλλάζουν οι καμπύλες και μπερδεύεται το μάτι.

Αυτά και τέλος από εμένα γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές

no smooth μόνο στο sub, για τα άλλα ηχεία όλα τα παιδιά ζητάνε 1/12
για το sub έχω ανεβάσει μετρήσεις στο χώρο και συνεχίζω γράφημα 10-200
3/4 το sub δεν το έχω πάει ποτέ. είναι πολύ δυνατά. 75-80db pink? στα ~78 μετράω

Αυτό που είπα για το gain του umik +18 είναι ότι ενώ βάζω τα trim στο -12db στον av για κάθε ηχείο που είναι και το minimum που μπορεί στο rew ρυθμίσω -30dbfs στο sound generator pink noise 500-2000 και παρόλα αυτά με το master volume του marantz στο 0db δεν μπορώ να το ρίξω να μετρήσει 73-75db refernece με το spl meter στη θέση ακρόασης. το κατώτερο είναι 78-79db
[DOUBLEPOST=1535185047][/DOUBLEPOST]
Αν υπάρχει εύκαιρη η συχνότητα συντονισμού της οπής, τότε μπορεί κανείς να παρατηρήσει τι γίνεται στα γραφήματα απόκρισης του σαμπ στο σημείο εκείνο, με και χωρίς τα κυρίως ηχεία. Αφού φυσικά τσεκαρει τι παίζουν μόνα τους τα ηχεία, κροσαρισμένα κανονικά.
Αυτό το βρίσκω με το rew η βάση των specs του ηχείου?
επειδή βλέπω ότι τα ηχεία μπορούν να παίξουν χαμηλά. να τα κροσαρω 60?

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.889
Το πρώτο βήμα είναι να μετρήσεις το σαμπ.
Τα υπόλοιπα ηχεία δεν υπάρχουν για την ώρα.
Ένταση σαμπ 3/4, κόψε ένταση από τον προ, δεν υπάρχει λόγος να είναι στα 0db. Χαμήλωσε.
Κάνε τυχαίες μετρήσεις για να βρεις που θα πάει το volume του προ πχ στα -15db.
Το μικρόφωνο να είναι σε φιξ θέση.
Αργότερα όταν ξεκαθαρίσει η θέση και η γωνία του σαμπ θα πειράξεις και την έντασή του για να το φέρεις με τα υπόλοιπα ηχεία.
[DOUBLEPOST=1535186228][/DOUBLEPOST]
Αυτό το βρίσκω με το rew η βάση των specs του ηχείου?
επειδή βλέπω ότι τα ηχεία μπορούν να παίξουν χαμηλά. να τα κροσαρω 60?
Δεν σε ενδιαφέρει. Θα δείξουν οι μετρήσεις.
Ακολούθησε την διαδικασία βήμα βήμα.
Δεν γίνεται να παραβλέψεις κάποιο γιατί άκρη δεν θα βγάλεις.
Αυτό με την οπή είναι εντελώς άκυρο στην παρούσα φάση, για να μην πω γενικά ακόμα και όταν δεν μπαίνει σαμπ.

Reaction score
15.543
ας το δοκιμασει να δουμε που θα κανει κανει κρος το audysey και βλεπουμε....δεν ειπαμε να παιζει ετσι ...!!

Reaction score
7.878
ας το δοκιμασει να δουμε που θα κανει κανει κρος το audysey και βλεπουμε....δεν ειπαμε να παιζει ετσι ...!!
to audyssey τα λ/ρ τα βγάζει large
Οσες φορές και να το έχω τρέξει έτσι τα βγάζει

Screenshot_20180825-120607_MultEQ.jpg

Reaction score
15.543
to audyssey τα λ/ρ τα βγάζει large

Οσες φορές και να το έχω τρέξει έτσι τα βγάζει

View attachment 103698
γιαυτο σου λεω ταπωσετα...και το κεντρικο

δεν χρειαζεται να τρεχεις το audyssey για ολα τα ηχεια....δηλωσε τα LCR + sub μονο και τρεξε.

θαχεις σωστοτερη αποψη κρος

melina

Cargo 200
Reaction score
43.482
γιαυτο σου λεω ταπωσετα...και το κεντρικο

δεν χρειαζεται να τρεχεις το audyssey για ολα τα ηχεια....δηλωσε τα LCR + sub μονο και τρεξε.

θαχεις σωστοτερη αποψη κρος
Οτι και να βγάζει Κώστα το γυρνάμε σε small και cross στα 80 και είμαστε ΟΚ.

Reaction score
7.878
Για να μη μπερδευόμαστε με μετρήσεις καλύτερα δεν είναι να τα πάρω ένα ένα?

Η αρχή έγινε με το sub. να δοκιμάσω σήμερα και άλλες θέσεις μες στο χώρο και να δούμε?

Τι είναι πιο σωστό?

Reaction score
7.878
Λοιπόν νομιζω ότι εξαντλησα όλες τις πιθανές θέσεις του sub στο δωμάτιο. Σε κάθε μία από τις θεσεις που το έβαλα έκανα κυκλικές μετρήσεις. Η καλύτερη συμπεριφορά είναι όπως το είχα αρχικά με περιστροφή 90μοίρες προς τον αριστερο τοίχο.

20180825_164838.jpg
20180825_165310.jpg
20180825_165814.jpg
20180825_170407.jpg
20180825_170956.jpg

Reaction score
7.878
20180825_163727.jpg

[DOUBLEPOST=1535207180][/DOUBLEPOST]Μη μου πείτε για περίεργες θέσεις προφανώς δεν γίνετε να το αφήσω σε αυτές αλλα ρε παιδιά μου έχει βγει η μέση
[DOUBLEPOST=1535207226][/DOUBLEPOST]Σε 2-3 ωρίτσες θα ανεβάσω και διαγράμματα.

Reaction score
6.520
Δηλαδή εάν σου δείξει καλύτερη συμπεριφορά πίσω θα πρέπει να το αφήσεις εκεί; :cautious:
Νομίζω ότι οι μισές μετακομίσεις έγιναν άσκοπα...

Reaction score
7.878
Δηλαδή εάν σου δείξει καλύτερη συμπεριφορά πίσω θα πρέπει να το αφήσεις εκεί; :cautious:
Νομίζω ότι οι μισές μετακομίσεις έγιναν άσκοπα...
Έγιναν περισσότερο για να δω τι συμπεριφορά στο χώρο. Μια δύο θεσεις ίσως να ήταν εφικτό να μείνει αλλά δεν είδα καλύτερή συμπεριφορά. Θα μου πείτε και εσείς όταν δείτε τις μετρήσεις.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.055
Λέω να ανοίξω μια συζήτηση για αυτούς που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, δεν τα πάνε πολύ καλά στα Αγγλικά και θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα. Τουλάχιστον ερασιτεχνικά αρχικά. Δηλαδή να ξεκινήσουμε με τα αρχικά απαιτούμενα εργαλεία: Λογισμικό, βοηθητικά υλικά - μικρόφωνα πχ ή ότι άλλο. Κατόπιν τις βασικές κινήσεις, χωρίς απαραίτητα περίπλοκους τεχνικούς όρους... Τι λέτε θα βοηθήσετε?

Reaction score
7.878
Λέω να ανοίξω μια συζήτηση για αυτούς που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, δεν τα πάνε πολύ καλά στα Αγγλικά και θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα. Τουλάχιστον ερασιτεχνικά αρχικά. Δηλαδή να ξεκινήσουμε με τα αρχικά απαιτούμενα εργαλεία: Λογισμικό, βοηθητικά υλικά - μικρόφωνα πχ ή ότι άλλο. Τι λέτε θα βοηθήσετε?
Μέσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.378
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa