- Reaction score
- 86.766
UpΟι μετρήσεις που ανεβάζεις είναι χωρίς audyssey ετσι?
UpΟι μετρήσεις που ανεβάζεις είναι χωρίς audyssey ετσι?
Ναι φυσικά. Όπου υπάρχει audyssey το γράφω. Μόνο σε μία δλδ που έχω και το γράφημα του app και τα 10 -12 db που έδωσα και πώς μεταφράστηκαν.
Οκ. Ναι 1.70να δοκιμασης τα ηχεια ταπωμενα και να τρεξεις audyssey....το sub οχι
....βαλε μετρηση LCR να δουμε αν το κανεις .
το επιπλο ειναι 1.6μ ;
Η κινηση αυτή, ενέχει τον κίνδυνο να ξεπεράσουν το x-max τα γούφερ σε συγκεκριμένες συχνότητες και να τα πάρεις στο χέρι.να δοκιμασης τα ηχεια ταπωμενα
Ευχαριστώ για τις συμβουλέςΜέτρα το σαμπ μόνο του.
Στις πιθανές θέσεις τοποθέτησης.
Ξέχνα τα υπόλοιπα ηχεία.
Πρόσεξε να μην αλλοιώνεις με οποιοδήποτε φίλτρο το σήμα που θα στείλεις από το REW.
Δεν έχω πιάσει το νήμα από την αρχή αλλά κάπου είδα μπερδεύεσαι με την φάση, το gain του μικροφώνου και την ένταση.
Η φάση στο μηδέν, δεν έχει στην παρούσα φάσηκαμία σημασία που την έχεις ούτε επηρεάζει την μέτρηση. Θα χρειαστεί αργότερα για να δέσεις το σαμπ με τα υπόλοιπα, για την ώρα στο μηδέν.
Μην πειράζεις το gain, ίσως αργότερα για να μην τραβάει θόρυβο στις υψηλότερες συχνότητες.
Ένταση σαμπ στα 3/4, ένταση προ τόσο ώστε να μετράς στα 75 - 80db. Βλέπω μετράς πολύ δυνατά, δε χρειάζεται, κατέβα περίπου 10db.
Στα γραφήματα που ανεβάζεις.
No smooth
db 40 - 110
0 - 300 Ηz.
Ανέβαζε πάντα με τα ίδια όρια αλλιώς είναι δυσανάγνωστα γιατι όταν αλλάζεις τα όρια αλλάζουν οι καμπύλες και μπερδεύεται το μάτι.
Αυτά και τέλος από εμένα γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...
Αυτό το βρίσκω με το rew η βάση των specs του ηχείου?Αν υπάρχει εύκαιρη η συχνότητα συντονισμού της οπής, τότε μπορεί κανείς να παρατηρήσει τι γίνεται στα γραφήματα απόκρισης του σαμπ στο σημείο εκείνο, με και χωρίς τα κυρίως ηχεία. Αφού φυσικά τσεκαρει τι παίζουν μόνα τους τα ηχεία, κροσαρισμένα κανονικά.
Δεν σε ενδιαφέρει. Θα δείξουν οι μετρήσεις.Αυτό το βρίσκω με το rew η βάση των specs του ηχείου?
επειδή βλέπω ότι τα ηχεία μπορούν να παίξουν χαμηλά. να τα κροσαρω 60?
to audyssey τα λ/ρ τα βγάζει largeας το δοκιμασει να δουμε που θα κανει κανει κρος το audysey και βλεπουμε....δεν ειπαμε να παιζει ετσι ...!!
Οσες φορές και να το έχω τρέξει έτσι τα βγάζειας το δοκιμασει να δουμε που θα κανει κανει κρος το audysey και βλεπουμε....δεν ειπαμε να παιζει ετσι ...!!
γιαυτο σου λεω ταπωσετα...και το κεντρικοto audyssey τα λ/ρ τα βγάζει large
Οσες φορές και να το έχω τρέξει έτσι τα βγάζει
View attachment 103698
Οτι και να βγάζει Κώστα το γυρνάμε σε small και cross στα 80 και είμαστε ΟΚ.γιαυτο σου λεω ταπωσετα...και το κεντρικο
δεν χρειαζεται να τρεχεις το audyssey για ολα τα ηχεια....δηλωσε τα LCR + sub μονο και τρεξε.
θαχεις σωστοτερη αποψη κρος
Έγιναν περισσότερο για να δω τι συμπεριφορά στο χώρο. Μια δύο θεσεις ίσως να ήταν εφικτό να μείνει αλλά δεν είδα καλύτερή συμπεριφορά. Θα μου πείτε και εσείς όταν δείτε τις μετρήσεις.Δηλαδή εάν σου δείξει καλύτερη συμπεριφορά πίσω θα πρέπει να το αφήσεις εκεί;
Νομίζω ότι οι μισές μετακομίσεις έγιναν άσκοπα...
Μέσα.Λέω να ανοίξω μια συζήτηση για αυτούς που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, δεν τα πάνε πολύ καλά στα Αγγλικά και θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα. Τουλάχιστον ερασιτεχνικά αρχικά. Δηλαδή να ξεκινήσουμε με τα αρχικά απαιτούμενα εργαλεία: Λογισμικό, βοηθητικά υλικά - μικρόφωνα πχ ή ότι άλλο. Τι λέτε θα βοηθήσετε?