Umik 1 - REW

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.218
Να πώ κάτι που έχω παρατηρήσει στο χώρο μου. Έχει κάτσει και η θέση ακρόασης είναι σχεδόν στο κέντρο του δωματιου και στους 2 άξονες. (4*6μ).
Αν φύγω δεξιά-αριστερά από τη θέση και λίγο προς τα κάτω υπάρχει οργασμός χαμηλών συχνοτήτων. Η αν πάω στο πίσω τοίχο έχω πολύ χαμηλό.
Έτσι ακριβώς παίζει 1 σαμπ στο χώρο.
Για να γίνει ομαλή η στάθμη των χαμηλών συχνοτήτων σε όλο το χώρο, χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα, θες πολλαπλά σαμπ.

Screenshot_20180826-153525.png

Reaction score
15.543
Αχ μόνο εσύ με καταλαβαίνεις.....
μην μου τρελαθεις !!!!

οι μαγκες εδω μεσα που θελουν να σου κανουν το σαλονι πουτ@ν@, αυτοι δεν το εχουν κανει ...
....εχουν χωρους αλλους και το παιζουν μαγκες...;)

χαλαρωσε και απολαυσε το συστημα σου και οσο περναει ο καιρος κανεις διορθωσεις αν μπορεις.
....ηδη εχεις κανει αρκετα ;)

γενικα το λεω και οχι μονο σε σενα...:)

παρε αλλο ενα subακι για πισω και εισαι οκ :D

Reaction score
2.852
Να ρωτήσω κάτι, μπορεί να ναι και βλακεία αλλά θα το ρωτήσω γιατί το έχω απορία. Συνδέοντας τον υπολογιστή με το ηχοσύστημά μας για να μπορέσουμε να αναπαράγουμε τα test tones του rew ουσιαστικά παίρνουμε μετρήσεις με τον υπολογιστή ως πηγή άρα τα αποτελέσματα εν μέρει θα είναι και συνάρτηση της ηχητικής ταυτότητας του υπολογιστή έτσι δεν είναι; Για παράδειγμα αν εγώ θέλω να μετρήσω την απόκριση των ηχείων μου στο χώρο με πηγή το media player γιια πολυκάναλο ή το cd player για δικάναλο δεν θα πρεπε τα test tones ν αναπαραχθούν απ την κάθε πηγή και να δούμε τ αποτελέσματα γιατί η λογική λέει ότι η κάθε συσκευή έχει τη δική της ταυτότητα, είναι έτσι ή δεν είναι κι οι διαφορές είναι τόσο μικρές ή επειδή περνάνε όλα απ τον a/v ουσιαστικά μετράμε τη δική του ηχητική ταυτότητα ανεξαρτήτου πηγής;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.000
Να ρωτήσω κάτι, μπορεί να ναι και βλακεία αλλά θα το ρωτήσω γιατί το έχω απορία. Συνδέοντας τον υπολογιστή με το ηχοσύστημά μας για να μπορέσουμε να αναπαράγουμε τα test tones του rew ουσιαστικά παίρνουμε μετρήσεις με τον υπολογιστή ως πηγή άρα τα αποτελέσματα εν μέρει θα είναι και συνάρτηση της ηχητικής ταυτότητας του υπολογιστή έτσι δεν είναι; Για παράδειγμα αν εγώ θέλω να μετρήσω την απόκριση των ηχείων μου στο χώρο με πηγή το media player γιια πολυκάναλο ή το cd player για δικάναλο δεν θα πρεπε τα test tones ν αναπαραχθούν απ την κάθε πηγή και να δούμε τ αποτελέσματα γιατί η λογική λέει ότι η κάθε συσκευή έχει τη δική της ταυτότητα, είναι έτσι ή δεν είναι κι οι διαφορές είναι τόσο μικρές ή επειδή περνάνε όλα απ τον a/v ουσιαστικά μετράμε τη δική του ηχητική ταυτότητα ανεξαρτήτου πηγής;
Όχι, δεν μετράμε ηχητική “ταυτότητα” πηγών.

Reaction score
7.881
και στις 3 πιθανές πλευρές το sub κάτω από τον καθρέφτη

kathreftis.jpg
kathreftis raw 1.jpg
kathreftis raw 2.jpg

[DOUBLEPOST=1535298777][/DOUBLEPOST]Υπάρχει και μια τελευταία θέση στη πίσω πλευρά του δωματίου.

Βλέπω γενικά ότι η τρύπα στα 33 hz δεν βελτιώνεται με τίποτα και όπως μου είπατε πολύ πιθανό να θέλει περιποίηση το ταβάνι. Από τι στιγμή που το κροσαρω 80 έχει τελικά νόημα το τι πέρνει εκεί κoντά στα 100hz σε κάποιες θέσεις?

Reaction score
7.881
και αυτή είναι η τελευταία μέτρηση που έκανα με το sub στη πίσω πλευρά του δωματίου και κυκλική μέτρηση.

back.jpg
back raw 1.jpg
back raw 2.jpg

Dimifoot

Editor
Reaction score
87.000
Εχει ξαναειπωθεί; Αφού εχεις ενα sub, θα μπει σχεδον υποχρεωτικά μπροστά. Ιδανικά κάτω απο το κεντρικό :D. Μετα θα πρέπει να επιλέξεις επιλογές θέσεων και αποστάσεων/κλίσεων για τα FL,FR.
To audyssey θα στο φέρει το sub αξιοπρεπώς.
Απο κει και πέρα, περαιτέρω βελτίωση με δεύτερο sub.

Reaction score
7.881
Εχει ξαναειπωθεί; Αφού εχεις ενα sub, θα μπει σχεδον υποχρεωτικά μπροστά. Ιδανικά κάτω απο το κεντρικό :D. Μετα θα πρέπει να επιλέξεις επιλογές θέσεων και αποστάσεων/κλίσεων για τα FL,FR.
To audyssey θα στο φέρει το sub αξιοπρεπώς.
Απο κει και πέρα, περαιτέρω βελτίωση με δεύτερο sub.
πράγματι σε πρώτη φάση αν βασικό κριτήριο είναι οι τιμές από τα παραπάνω διαγράμματα η ιδανική θέση με την καλύτερη απόκριση είναι μπροστά αριστερά με περιστροφή 90 μοίρες προς τον αριστερό τοίχο.

best sub.jpg

[DOUBLEPOST=1535301099][/DOUBLEPOST]αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η ιδανική θέση για το sub to επόμενο βήμα είναι τα l/r.
οι μετρήσεις σε αυτά πρέπει να είναι χωρίς κροσ? με τη smoothness είναι καλύτερα να τα παίρνω και για όλο το φάσμα η μέχρι 1000 όπως πρότεινε ο φίλος @Περαστικός ?
[DOUBLEPOST=1535301197][/DOUBLEPOST]και εφόσον πάρω τις μετρήσεις των ηχείων, όταν κάνω το συνδυασμό με το sub δεν πρέπει πρώτα να έχω φτιάξει τα delay?

Dimifoot

Editor
Reaction score
87.000
Τα delay δεν τα φτιάχνει το audyssey?

Μέτρα τα ηχεία Small, χωρίς sub, να αποφασίσεις σε ποια θέση έχεις το λιγότερο sbir.

Μετά θα ψάξεις την ιδανική συχνότητα Cross.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.939
Ωραίο το βίντεο του Floyd Toole.

Μπορείς να βάλεις τα L - R δίπλα από το έπιπλο και μακρυά από τον τοίχο;
Δεξιά θα χρειαστεί να ανταλλάξει θέση με το καφέ έπιπλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.218
Βλέπω γενικά ότι η τρύπα στα 33 hz δεν βελτιώνεται με τίποτα και όπως μου είπατε πολύ πιθανό να θέλει περιποίηση το ταβάνι
Πολύ πιθανό να βρέξει αύριο.
Αυτά είναι πιθανά, ναι.

Το ότι φταίει το ταβάνι, δεν είναι "πιθανό", είναι 1000% βέβαιο, χωρίς ίχνος ενδοιασμού.

Από τι στιγμή που το κροσαρω 80 έχει τελικά νόημα το τι πέρνει εκεί κoντά στα 100hz σε κάποιες θέσεις?
Ναι.
Το ότι κροσάρεις στα 80, σημαίνει ότι στους 80 κύκλους παίζει -3 ντιμπί στάθμη, και στους 160 κύκλους παίζει -15 (-3 συν -12 της κλίσης του κρος).

Στους 100 θα παίζει χονδρικά όπως και στους 80. Κανονικά θα παίζει. Σε νοιάζει. Και στους 120 σε νοιάζει τι θα παίζει.

Έχεις ακυρώσεις μεγαλύτερες της τάξης του -15 ντεσιμπέλ... Δες στα γραφήματα που ανεβάζεις τι εύρος είναι τα 10 και 15 ντεσιμπέλ.

Reaction score
7.881
Ωραίο το βίντεο του Floyd Toole.

Μπορείς να βάλεις τα L - R δίπλα από το έπιπλο και μακρυά από τον τοίχο;
Δεξιά θα χρειαστεί να ανταλλάξει θέση με το καφέ έπιπλο.
είναι αδύνατον να αλλάξουν θέσεις και λόγο ανωτέρας βίας αλλά και λόγο ότι δε μου φτάνουν τα καλώδια ώστε να πάει το έπιπλο στη γωνία.

Reaction score
4.327
Εγώ απορώ που δεν σου πε κανένας πόσο ζημιά κάνει ο καθρέφτης που 'χεις. Κατέβασέ τον γρήγορα..... :o:roflmao:

Reaction score
7.881
Εγώ απορώ που δεν σου πε κανένας πόσο ζημιά κάνει ο καθρέφτης που 'χεις. Κατέβασέ τον γρήγορα..... :o:roflmao:
:confused::eek::frown:
[DOUBLEPOST=1535306118][/DOUBLEPOST]
Βαλτο στην αποθήκη
Οοοχι diy το έφτιαξα με τα χεράκια μου

Reaction score
7.881
Τα delay δεν τα φτιάχνει το audyssey?

Μέτρα τα ηχεία Small, χωρίς sub, να αποφασίσεις σε ποια θέση έχεις το λιγότερο sbir.

Μετά θα ψάξεις την ιδανική συχνότητα Cross.
Να αφήσω τις μετρήσεις του audyssey?
Γιατί έκανα μέτρηση με το rew τα delay. Τα αποτελέσματα του που είναι σε ms για να τα περάσω στο marantz που είναι σε cm το υπολογίζω με βάση τη ταχύτητα του ήχου που είναι 343μέτρα το δευτερόλεπτο? Δλδ 1ms = 34.3 εκατοστά ή χρειάζεται να προσθέσω και κάτι άλλο?

Dimifoot

Editor
Reaction score
87.000
Αν είναι σωστό το audyssey πρέπει να είναι σωστά και τα delays του.
Αλλιώς είναι για πέταμα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.221
Όλα τα αυτόματα συστήματα ισοστάθμισης υπολογίζουν σωστά τις αποστάσεις.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.151
Να αφήσω τις μετρήσεις του audyssey?
Γιατί έκανα μέτρηση με το rew τα delay. Τα αποτελέσματα του που είναι σε ms για να τα περάσω στο marantz που είναι σε cm το υπολογίζω με βάση τη ταχύτητα του ήχου που είναι 343μέτρα το δευτερόλεπτο? Δλδ 1ms = 34.3 εκατοστά ή χρειάζεται να προσθέσω και κάτι άλλο?
το ντιλει πως το μέτρησες?
[DOUBLEPOST=1535316040][/DOUBLEPOST]
Όλα τα αυτόματα συστήματα ισοστάθμισης υπολογίζουν σωστά τις αποστάσεις.
το audyssey υπολογίζει με απόκλιση εκατοστού:newrussian:
το παράδοξο....
στη φάση του sub είχα παρατηρήσει δεν ήταν 100% σωστή...ίσως λόγω του ότι υπολογίζει-αντιλαμβάνεται διαφορετικά την απόστασή του συνήθως

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο