- Reaction score
- 14.360
Εγώ έβαλα ένα στο αυτοκίνητο.
![]()
Χα χα χα...
Renault 4 catrell
Σαν αυτό του Louis De Funes!!!
Γειά σου ρε Toni με τα ωραία σου!!!

Εγώ έβαλα ένα στο αυτοκίνητο.
![]()
αααα δεν θέλω χαιενδιές στα καλώδιαTα "καλά" και επίχρυσα καλώδια είναι απαραίτητα..
Μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά..
Να αντικαθιστάς δηλαδή ζεύγος ζεύγος..
Γιατί αυτά τα κλασσικά άσπρο/κόκκινο, ή μαύρο/κόκκινο που έδιναν μαζί, είναι της κακής συμφοράς!
Καμία σχέση στην εφαρμογή.
Κ εννοείται μόλις έρθουν τα ηχεία, προτίμησε κάποια καλά, και ικανά σε πάχος.
Αλλωστε δεν θα χρειαστείς πολλά μέτρα, με βάση την διάταξη (ενισχυτής/ηχεία) του αρχικού σου σχεδίου..
Αυτά για τις συσκευές Audio είναι μιά χαρά και μάλιστα φθηνά σχετικά, με άριστο αποτέλεσμα εφαρμογής και ήχου..
View attachment 103850
https://www.ebay.com/itm/Hi-Fi-Copper-Stereo-2-RCA-to-2-RCA-Male-Audio-Signal-Cable-Amplifier-Video-Cord/272500633434?hash=item3f724daf5a:m:mrBpgbC0BWUNgU5BTPCdXkQ&var=571559262533
Και για τα ηχεία αυτά είναι καλά σχετικά και τερματισμένα..
View attachment 103851
https://www.ebay.com/itm/HI-FI-Pure-Copper-BiWire-Speaker-Cable-Banana-plugs-Line-Wire/272832882499?hash=item3f861b6743:m:mIlzA9fjYc_AmzXv6ASIMJw&var=571980030918
Σαφώς και καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν καλώδια που κοστίζουν μία περιουσία..
Απλώς αποφεύγοντας τα καλώδια που πουλάνε στα ηλέκτρονικά μαγαζιά, όπως επίσης και τα rca του κατασκευαστή,
χωρίς να δώσεις πολλά βελτιώνεις τον ήχο, και ασφαλίζεις τις συσκευές σου λόγω καλύτερης εφαρμογής του βύσματος, από
απώλειες,βραχυκυκλώματα, κλπ..
[DOUBLEPOST=1535304673][/DOUBLEPOST]
Ετσι έτσι έτσι.... (full system pioneer)
View attachment 103852
Και άντε και βρίσκαμε mid-range να αλλάξουμε και subΠάρε τα, μαζεύονται, κοίτα μόνο να παίζουν.
Χαχαχα Που είσαι εσύ ρε μου λειψέςαααα δεν θέλω χαιενδιές στα καλώδια
τέτοιαθα βάλεις παραδοσιακά βίνταζ για να μην χαλάσει ο ήχος του τότε![]()
![]()
Ρε συ toni είναι σαν το αγαπημένο σου φαγητό να είναι μακαρόνια με κιμά και τα ονειρεύεσαι πάνω στην τραπεζαρία έτσι πλούσιο πλούσιο και να σου φέρουν ένα πιάτο μακαρόνια με κάποια μπιζέλια κιμα πάνω και να περπατάνε και μυρμήγκια δεν θα το φας ρε φίλεΓια ανταλλακτικά βρε, αν παίζουν βολεύεσαι ώσπου να τα βρεις άψογα, εσύ ξέρεις.
Υπάρχει λύση να ταιριάξει τις συσκευές του τότε με καλώδια του τότε..αααα δεν θέλω χαιενδιές στα καλώδια
τέτοιαθα βάλεις παραδοσιακά βίνταζ για να μην χαλάσει ο ήχος του τότε![]()
![]()
....παρακολουθώ διακριτικά το εργοτάξιοΧαχαχα Που είσαι εσύ ρε μου λειψές
![]()
τι μονστερ καλέ..?Υπάρχει λύση να ταιριάξει τις συσκευές του τότε με καλώδια του τότε..
Kαλώδια της Monster Cable M1000i μετάχο του 1998 μόνο με 140 εβραίους!!!
View attachment 103862
https://www.ebay.com/itm/Monster-Ca...202566?hash=item23a8581e46:g:hEsAAOSwiXxbfEaI
Τα βουλιάγματα διορθώνονται μέσα σε 5 λεπτά.Ωραια τα καλωδια κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου.
Κατσε να τα μαζεψουμε ολα και θα μου λυσεις και καποιες αποριες σχετικα με τημ συνδεση equalizer με ενυσχητη που θελω.
[DOUBLEPOST=1535308708][/DOUBLEPOST]
Χαχαχαχαχχαχα εισαι απιστευτος.
[DOUBLEPOST=1535308911][/DOUBLEPOST]
Δυστυχώς τα χει κανείς χάλια τα ηχεία.
Θα έχει σακατέψει τελείως View attachment 103860 View attachment 103861
Οντως με 30 εβραίους έχεις καβάντζα crossover,tweeter κλπΓια ανταλλακτικά βρε, αν παίζουν βολεύεσαι ώσπου να τα βρεις άψογα, εσύ ξέρεις.
άλλο να βουλιάξει ο κώνος και άλλο να έχει χτυπημένο γούφερ...με ότι συνεπάγεται για την ακαμψία τουΤα βουλιάγματα διορθώνονται μέσα σε 5 λεπτά.
Χωρίς να χαλάσεις κάτι..
Αυτό δεν είναι ένδειξη κακής χρήσης,υπερβολικά υψηλής έντασης, παιξίματος κλπ.
Μέσα σε 2 λεπτά ένας μπόμπιρας που έχει ξεφύγει της προσοχής μπορεί να δημιουργήσει κάτι τέτοιο.
Το βασικό είναι τα μεγάφωνα να λειτουργούν καλά, και οι αναρτήσεις του woofer να είναι οκ.
Επίσης τα κουτιά να μην έχουν ίχνη πτώσης, και βανδαλισμών γενικότερα..
Εγώ είδα ότι είναι σακατεμένα τα mid-range και στα δύο ηχεία full και το ενα γουφερ εχει τσαλακωμα προς τα εξω. Δεν ξέρω πώς το κανε αυτό. Τα συγκεκριμένα mid Δεν νομίζω ότι Διορθώνονται. Επίσης είναι Σπασμένο το ξύλο στο 1.άλλο να βουλιάξει ο κώνος και άλλο να έχει χτυπημένο γούφερ...με ότι συνεπάγεται για την ακαμψία του![]()
Εννοείται..!άλλο να βουλιάξει ο κώνος και άλλο να έχει χτυπημένο γούφερ...με ότι συνεπάγεται για την ακαμψία του![]()
Αναφέρεσαι στο βούλιαγμα της μπίλιας του midrange?Εγώ είδα ότι είναι σακατεμένα τα mid-range και στα δύο ηχεία full και το ενα γουφερ εχει τσαλακωμα προς τα εξω. Δεν ξέρω πώς το κανε αυτό. Τα συγκεκριμένα mid Δεν νομίζω ότι Διορθώνονται. Επίσης είναι Σπασμένο από το ξύλο στο 1.
Ναι για την μπιλια αναφερομαι στα mid το sub ειναι στην περιφερεια.Αυτες οι μπιλιες ειναι παντελος στραπατσαρισμενες πως φτιαχνονται;Εννοείται..!
Εάν ενόσω παίζει έχει τερματίσει το πηνίο στον μαγνήτη, και άρα βγήκε εκτός διαδρομής.. κλάφτα χαράλαμπε!!!
Εγώ απλώς αναφέρθηκα στο απλό βούλιαγμα της μπίλιας (κάλλυμα πηνίου) του midrange που φαίνεται στις φωτό..
[DOUBLEPOST=1535311635][/DOUBLEPOST]
Αναφέρεσαι στο βούλιαγμα της μπίλιας του midrange?
Γιατί αυτό είναι classic πρόβλημα εδώ κ πολλές γενιές, και οφείλεται περισσότερο στις δημιουργικές ανησυχίες
των πιτσιρικάδων..
Για ένα παράξενο λόγο τους τράβαγαν σαν μαγνήτες οι μπίλιες..
Εγώ ευτυχώς έχω καλλυμένο midrange, κ woofer με ανάποδη μπίλια!
View attachment 103868
Πολύ εύκολα..Ναι για την μπιλια αναφερομαι στα mid το sub ειναι στην περιφερεια.Αυτες οι μπιλιες ειναι παντελος στραπατσαρισμενες πως φτιαχνονται;
Τώρα είδα ότι το ένα έχει αρκετό τσαλάκωμα το midrange..Ωραια τα καλωδια κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου.
Κατσε να τα μαζεψουμε ολα και θα μου λυσεις και καποιες αποριες σχετικα με τημ συνδεση equalizer με ενυσχητη που θελω.
[DOUBLEPOST=1535308708][/DOUBLEPOST]
Χαχαχαχαχχαχα εισαι απιστευτος.
[DOUBLEPOST=1535308911][/DOUBLEPOST]
Δυστυχώς τα χει κανείς χάλια τα ηχεία.
Θα έχει σακατέψει τελείως View attachment 103860 View attachment 103861
Είδες πόσο παιδεύτηκε με μία απλή λακουβίτσα ο άλλος τα έχει στραπάτσαρι δεν φτιάχνει πιστευω.Anyway θα βρω δεν αγχώνομαιΠολύ εύκολα..
Το έχω δοκιμάσει σε ενός φίλου Roister τα οποία είχαν πολύ μαλακό θόλο.
Σε wharfedale, και σε kef, σε όλα με επιτυχία!!
Δες το βίντεο αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι..
https://www.youtube.com/results?search_query=repair+pushed+in+speaker+cone
[DOUBLEPOST=1535312957][/DOUBLEPOST]
Τώρα είδα ότι το ένα έχει αρκετό τσαλάκωμα το midrange..
Θα επανέλθει αλλά οπτικά θα δείχνει τις "ρυτίδες" του.
Το woofer με ανησυχεί περισσότερο γιατί το θέμα της ακαμψίας που πολύ σωστά έθεσε ο νταχάρης είναι κάτι που πιθανόν να επηρεάσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Μην ξεχνάς ότι ο VX800 δεν έχει αμελητέα ρεύματα, καθότι έχει ικανά αποθέματα για να τα ζορίσει τα συγκεκριμένα ηχεία.
Οπότε κάποια φλαταρίσματα και τριξίματα θα υπάρξουν απο το συγκεκριμένο woofer.
Βέβαια αν παίζουν κανονικά τα μεγάφωνα κ δεν έχουν αρπάξει, τα 30€ που ζητά, είναι αστείο ποσό.
Ακόμη και για ανταλλακτικά αξίζει να τα αποκτήσεις όπως πρότεινε ο φίλος tonis.
Εντάξει συμφωνώ θέλει λίγη ασχολία..Είδες πόσο παιδεύτηκε με μία απλή λακουβίτσα ο άλλος τα έχει στραπάτσαρι δεν φτιάχνει πιστευω.Anyway θα βρω δεν αγχώνομαι
θερμοσιλικόνη?!Πολύ εύκολα..
Το έχω δοκιμάσει σε ενός φίλου Roister τα οποία είχαν πολύ μαλακό θόλο.
Σε wharfedale, και σε kef, σε όλα με επιτυχία!!
Δες το βίντεο αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι..
Χεχε, λίγο ψηλά δε βγαίνουν τα ηχεια; και λίγο θαμμένα, και πολύ κοντά μεταξύ τους...Ωραια ξεκιναω με το cd που μεχρι στιγμης το βρισκω 290 μεχρι 400.Θα το περιμενω και θα δω.
Απο εκει περα ερωτηση γιατι το πικαπ τελευταιο;Με ρωτησε και ο toni αλλα δεν καταλαβα το λογο;
Εχω υπολογισει να μπει στην πλατη ανεμιστηρας για τον ενυσχητη.
Καπως ετσι θα ειναι δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως.
Παντος τα ξυλα ρωτησα 214 ευρω πρακτικερ.
View attachment 103822
άσχιεται...βιντατζζζ εντοιχισμός λέγεταιΧεχε, λίγο ψηλά δε βγαίνουν τα ηχεια; και λίγο θαμμένα, και πολύ κοντά μεταξύ τους...
Δες λίγο τι προδιαγραφές δίνει ο κατασκευαστής πρώτα... Και ΤΉΡΗΣΕ τες.
Άστον, θα του την πέσουμε από εκεί (με τον Γιώργο) όταν είναι κομπλέ και θα τον σιάξουμε.Χεχε, λίγο ψηλά δε βγαίνουν τα ηχεια; και λίγο θαμμένα, και πολύ κοντά μεταξύ τους...
Δες λίγο τι προδιαγραφές δίνει ο κατασκευαστής πρώτα... Και ΤΉΡΗΣΕ τες.
Πες το βρε και ανησύχησα..Άστον, θα του την πέσουμε από εκεί (με τον Γιώργο) όταν είναι κομπλέ και θα τον σιάξουμε.![]()