Το σύστημα του Wizzy

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
Στο manual δε σου έχει ελάχιστη απόσταση ηχείων από πίσω και πλάγιους τοίχους; Εντοιχισμος θα μπορούσε να δουλέψει με τα 802;
Σκαλιστό θα τον κανει τον τοίχο;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.497
Να το πω ξανά, μπας και γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή: ΔΕΝ.ΘΑ.ΦΤΙΑΞΩ.HOME.CINEMA.ΠΟΤΕ.:)
ΠΟΤΕ.:)
ΔΕΝ.ΘΑ.ΒΑΛΩ.ΠΡΟΒΟΛΕΑ.Ή.ΠΑΝΙ.ΣΤΟ.ΔΩΜΑΤΙΟ.ΑΥΤΟ.:)ΠΟΤΕ.
Το δωμάτιο είναι ΜΟΝΟ για ακρόαση μουσικής. Τέλος.
Πέρα και άσχετα από το δίλημμα δικάναλο ή πολυκάναλο, πρίζες καλύτερα να περισσεύουν στο διηνεκές, παρά να λείψει μία, έστω και για μία μόνο φορά. Προτείνω να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες, όσες αντέχει ο προϋπολογισμός (μετά από μια στοιχειώδη μελέτη, φυσικά, για τις θέσεις σε σχέση με πιθανές μελλοντικές ανάγκες).
[DOUBLEPOST=1535496504][/DOUBLEPOST]
Ναι, αμέ. Αυτόν.
Έχει κόκκο όμως...:idk:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
@wizzy .Γιατι δεν δοκιμαζουμε μονο το ενα ηχειο στο κεντρο του δωματιου και να παιζεις mono?
Να φρικαρουν οι πολυκαναλοι :p
Να σου πω, κάτι τέτοιες ιδέες να τις κρατάς για τον εαυτό σου, εντάξει; Είναι που είναι αγύριστα κεφάλια, μην τους δίνεις θάρρος!

Έξοχα!
Εξαιρετικά νέα!

Αλήθεια, δεν ήξερα ότι δουλεύουν by the book στο 1,5μ..

Άρα σε κόβω περί το 1,80 ή μέχρι 1,90, ώστε να παίζει μια μικρή απόσταση και από τον πλαϊνό τοίχο και να έχει την προβλεπόμενη κλίση των 30 μοιρών.
Η κλίση των 30 μοιρών είναι προκαθορισμένη ή ελαστική; Κάπου διάβασα κάτι που έγραψες για κλίση μεταξύ 30 και 35 μοιρών (μπορεί να θυμάμαι και λάθος).

Σοβαρά όμως: Θα στήσεις και άτμος κανονικά, ή κοροϊδευόμαστε;
Ναι, αμέ. Θα "ταβανώσω" 4 802D για αρχή και βλέπουμε. Άσε μας ρε Κώστα!

Στο manual δε σου έχει ελάχιστη απόσταση ηχείων από πίσω και πλάγιους τοίχους; Εντοιχισμος θα μπορούσε να δουλέψει με τα 802;
Στο manual αναφέρονται ως ελάχιστη απόσταση (μετά την στροφή σε κλίση αδιευκρίνιστων, στο manual, μοιρών) από τους πλαϊνούς τοίχους τα 50cm. Ο κατασκευαστής δίνει μια γενική εκτίμηση της απόστασης καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει τους χώρους στους οποίους θα κληθούν να παίξουν τα ηχεία. Με τη φροντίδα που θα δεχθεί ο χώρος, ιδιαίτερα δεξιά κι αριστερά των ηχείων (λέγε με αντιμετώπιση πρώτων ανακλάσεων) είμαι σίγουρος ότι η ελάχιστη απόσταση μπορεί να μειωθεί.

Πέρα και άσχετα από το δίλημμα δικάναλο ή πολυκάναλο, πρίζες καλύτερα να περισσεύουν στο διηνεκές, παρά να λείψει μία, έστω και για μία μόνο φορά. Προτείνω να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες, όσες αντέχει ο προϋπολογισμός (μετά από μια στοιχειώδη μελέτη, φυσικά, για τις θέσεις σε σχέση με πιθανές μελλοντικές ανάγκες).
Για τις πρίζες και τον αριθμό τους έκανα αναφορά σε προηγούμενη σελίδα - δες εδώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
Η κλίση των 30 μοιρών είναι προκαθορισμένη ή ελαστική; Κάπου διάβασα κάτι που έγραψες για κλίση μεταξύ 30 και 35 μοιρών (μπορεί να θυμάμαι και λάθος).
Το στάνταρ στο ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης, είναι 30 μοίρες ώστε να σε κοιτάει στην ευθεία το ηχείο.

Αν είναι πολύ κοντά στον πλαϊνό τοίχο, τότε για να μειώσεις λίγο τις πρώτες ανακλάσεις από τον τοίχο, του δίνεις λίγο toe in, αν και εφόσον παραμένει φλατ η απόκριση off axis.

Με τη φροντίδα που θα δεχθεί ο χώρος, ιδιαίτερα δεξιά κι αριστερά των ηχείων (λέγε με αντιμετώπιση πρώτων ανακλάσεων) είμαι σίγουρος ότι η ελάχιστη απόσταση μπορεί να μειωθεί.
Ναι μωρέ, και 30cm από τον τοίχο, με λίγη κλίση ακόμα, είναι ασφαλές.

Αν το πλάτος του ηχείου είναι 30cm και η έξω ακμή του ηχείου απέχει από τον πλαϊνό τοίχο 30cm, τότε η απόσταση ακρόασης είναι (πλάτος δωματίου)-90cm, όσο δηλαδή θα απέχει κέντρο Τουίτερ από κέντρο Τουίτερ.

Θα "ταβανώσω" 4 802D για αρχή και βλέπουμε.
Τώρα μιλάς σωστά.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Ο Dizzy - Wizzy διαθέτει state of the art ηχεία που ικανοποιούν τόσο το μουσικόφιλο όσο και τον τεχνοκράτη.
Βρίσκεται, έστω και οριακά, εντός των προδιαγραφών που προβλέπει η εταιρεία στο manual.
Τα όποια προβλήματα προκύψουν από την ενσωμάτωση ενός μεγάλου ηχείου σε μικρό χώρο τα αντιμετωπίζει με τη βοήθεια επαγγελματία του είδους.
Τη βάσανο της οδήγησης των συγκεκριμένων ηχείων την έχει λύσει, αν θυμάμαι καλά από την παρουσίασή του, με τέσσερα χιλιάρια μονομπλόκια καταξιωμένης εταιρείας που δεν πουλάει φρου - φρου και αρώματα.
Πιο προβλεπόμενος και by the book, πεθαίνεις.

Αλλά όοοοοοοχι....πρέπει να τα πουλήσει όλα, να μπει σε μία διαδικασία που αναπόφευκτα θα τον οδηγήσει σε χασούρα μικρότερη ή μεγαλύτερη, για να πάρει ενεργά (έκπληξη!) των οποίων τα όποια πλεονεκτήματα (ενεργό κρος) πιθανότατα εξανεμίζονται από τη μεγάλη διαφορά στις υλοποιήσεις.

Και κει που λες ότι είναι μια πρόταση που θα μπορούσες υπό προϋποθέσεις να σκεφτείς, έρχεται ο απόλυτος παραλογισμός:

- Δε θέλω home cinema.
- Θα πάρεις!
- Μα δε θέλω.
- Είπαμε θα πάρεις!

Και συ βρε Dizzy - Wizzy περίμενες να ξεμπερδέψεις τόσο εύκολα με ένα...γκρεμισματάκι; :roflmao:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.598
Το στάνταρ στο ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης, είναι 30 μοίρες ώστε να σε κοιτάει στην ευθεία το ηχείο.

Αν είναι πολύ κοντά στον πλαϊνό τοίχο, τότε για να μειώσεις λίγο τις πρώτες ανακλάσεις από τον τοίχο, του δίνεις λίγο toe in, αν και εφόσον παραμένει φλατ η απόκριση off axis.
OK, σημειώθηκε. Ευχαριστώ.

Ναι μωρέ, και 30cm από τον τοίχο, με λίγη κλίση ακόμα, είναι ασφαλές.

Αν το πλάτος του ηχείου είναι 30cm και η έξω ακμή του ηχείου απέχει από τον πλαϊνό τοίχο 30cm, τότε η απόσταση ακρόασης είναι (πλάτος δωματίου)-90cm, όσο δηλαδή θα απέχει κέντρο Τουίτερ από κέντρο Τουίτερ.
Για τις διαστάσεις του ηχείου δες εδώ:

802D2.jpg

Τα υπόλοιπα σημειώνονται για μελλοντική χρήση.
Τώρα μιλάς σωστά.
:dance2::dance2:
[DOUBLEPOST=1535527546][/DOUBLEPOST]
Ο Dizzy - Wizzy διαθέτει state of the art ηχεία που ικανοποιούν τόσο το μουσικόφιλο όσο και τον τεχνοκράτη.
Βρίσκεται, έστω και οριακά, εντός των προδιαγραφών που προβλέπει η εταιρεία στο manual.
Τα όποια προβλήματα προκύψουν από την ενσωμάτωση ενός μεγάλου ηχείου σε μικρό χώρο τα αντιμετωπίζει με τη βοήθεια επαγγελματία του είδους.
Τη βάσανο της οδήγησης των συγκεκριμένων ηχείων την έχει λύσει, αν θυμάμαι καλά από την παρουσίασή του, με τέσσερα χιλιάρια μονομπλόκια καταξιωμένης εταιρείας που δεν πουλάει φρου - φρου και αρώματα.

Αλλά όοοοοοοχι....πρέπει να τα πουλήσει όλα, να μπει σε μία διαδικασία που αναπόφευκτα θα τον οδηγήσει σε χασούρα μικρότερη ή μεγαλύτερη, για να πάρει ενεργά (έκπληξη!) των οποίων τα όποια πλεονεκτήματα (ενεργό κρος) πιθανότατα εξανεμίζονται από τη μεγάλη διαφορά στις υλοποιήσεις.

Και κει που λες ότι είναι μια πρόταση που θα μπορούσες υπό προϋποθέσεις να σκεφτείς, έρχεται ο απόλυτος παραλογισμός:

- Δε θέλω home cinema.
- Θα πάρεις!
- Μα δε θέλω.
- Είπαμε θα πάρεις!

Και συ βρε Dizzy - Wizzy περίμενες να ξεμπερδέψεις τόσο εύκολα με ένα...γκρεμισματάκι; :roflmao:
Αγαπητέ συν-metalά @Sleep συμφωνώ με όσα λες, συμφωνώ μέχρι τελείας! Σκέψου να μην γκρέμιζα και να έχτιζα από την αρχή! Αντί αυτού, σκέψου να προσπαθούσα να φτιάξω ήχο σε τυπικό οικιακό σαλόνι με την παντόφλα να κρέμεται ως "δαμόκλεια σπάθη" πάνω από το κεφάλι μου, τι θα άκουγα από δαύτους εδώ μέσα!:D:D:D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
διαστάσεις του δωματίου θα είναι 2.37 (πλάτος) x ... Τα ηχεία θα στηθούν στη μικρή πλευρά.
Για τις διαστάσεις του ηχείου δες εδώ:
Είδα.
Αν αφήσεις 30cm απόσταση της πλαϊνής ακμής του ηχείου από τον τοίχο, έχουμε και λέμε:

2,37-60-37= 1,40.

Δεν είναι εφικτή απόσταση ακρόασης 1,9μ ούτε αν τα κολλήσεις στον τοίχο, διότι πρέπει να έχουν και μια κλίση τουλάχιστον 30 μοίρες, και με τόσο βάθος ηχείου, ακόμα κι αν ακουμπάει πίσω στον τοίχο, δε βγαίνει.

1,7-1,8μ το βλέπω.

Ευτυχώς είναι εντός προδιαγραφών. Οποτε, όλα καλά, όλα ανθηρά.

Reaction score
6.204
Είδα.
Αν αφήσεις 30cm απόσταση της πλαϊνής ακμής του ηχείου από τον τοίχο, έχουμε και λέμε:

2,37-60-37= 1,40.

Δεν είναι εφικτή απόσταση ακρόασης 1,9μ ούτε αν τα κολλήσεις στον τοίχο, διότι πρέπει να έχουν και μια κλίση τουλάχιστον 30 μοίρες, και με τόσο βάθος ηχείου, ακόμα κι αν ακουμπάει πίσω στον τοίχο, δε βγαίνει.

1,7-1,8μ το βλέπω.

Ευτυχώς είναι εντός προδιαγραφών. Οποτε, όλα καλά, όλα ανθηρά.
Άρα μονόδρομος ο εντοιχισμός....

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.731
Παρακαλώ πολύ να γραφτεί στα πρακτικά ότι τα 802 θα παίξουν άψογα στην χώρο του wizzy.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
Άρα μονόδρομος ο εντοιχισμός....
Το βρίσκω απίθανο να μπορεί να υπλοποιηθεί με αυτά τα ηχεία. Και λίγο αστείο ως εικόνα. Το έχει δει κανείς σε φωτό;
Παρακαλώ πολύ να γραφτεί στα πρακτικά ότι τα 802 θα παίξουν άψογα στην χώρο του wizzy.
Μπορεί να παίξουν όμορφα, αλλά με αρκετό ζόρι και έξοδα για την ενσωμάτωση στον χώρο, και σίγουρα όχι όπως θα έπαιζαν σε λίγο μεγαλύτερο δωμάτιο.

Reaction score
30.453

- Δε θέλω home cinema.
- Θα πάρεις!
- Μα δε θέλω.
- Είπαμε θα πάρεις!

Άντε να αγιάσει το στόμα σου καλέ μου άνθρωπε!:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.805
Ναι.
Άψογα.
Σε νίαρφιλντ, γιατί όχι;
Εγώ είμαι υπέρ.
Αφού προβλέπεται από τον κατασκευαστή, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.
Ίσα ίσα, θα έχει στάθμες πρωτόγνωρες.
Και λόγω των τετραγωνικών μέτρων του χώρου, προβλέπεται απόκριση συχνότητας μέχρι και σε υπόηχους, χωρίς σαμπ.
[DOUBLEPOST=1535531560][/DOUBLEPOST]
πρέπει να τα πουλήσει όλα
Συμφωνούμε.
Υπάρχει καλύτερος ήχος από ότι μπορούν να βγάλουν τα μπιενταμπλεγιου.
Και πολυκάναλος.
Και χόμ σίνεμα θέλει ο ντιζης.
Άσε τον γουίζι να λέει.

Reaction score
6.204
Ναι.
Άψογα.
Σε νίαρφιλντ, γιατί όχι;
Εγώ είμαι υπέρ.
Και λόγω των τετραγωνικών μέτρων του χώρου, προβλέπεται απόκριση συχνότητας μέχρι και σε υπόηχους, χωρίς σαμπ.
Συμφωνούμε.
Και πολυκάναλος.
Άσε τον γουίζι να λέει.
Ωπα δηλαδη τα kh420 ηταν μεγαλα για το χωρο αλλα τα 802 θα ειναι μια χαρα ; o_Oo_Oo_Oo_O:lolsign:

Reaction score
30.453
Ωπα δηλαδη τα kh420 ηταν μεγαλα για το χωρο αλλα τα 802 θα ειναι μια χαρα ; o_Oo_Oo_Oo_O:lolsign:
Υποθέτω πως εννοούσε πως είναι μεγάλα άρα και περιττά ,ως ενδεχόμενη νέα αγορά.
Τα 802 υπάρχουν ήδη..τι να κάνουμε ,να τα πλύνουμε να μαζέψουν?:D

Reaction score
6.204
Το βρίσκω απίθανο να μπορεί να υπλοποιηθεί με αυτά τα ηχεία. Και λίγο αστείο ως εικόνα. Το έχει δει κανείς σε φωτό;

Μπορεί να παίξουν όμορφα, αλλά με αρκετό ζόρι και έξοδα για την ενσωμάτωση στον χώρο, και σίγουρα όχι όπως θα έπαιζαν σε λίγο μεγαλύτερο δωμάτιο.
Εδω ειμαστε για τις παγκοσμιες πρωτοτυπιες. :lolsign::lolsign::lolsign:. Επειδη και εμενα ο κατασκευαστης μου προτεινει τουλαχιστον 50 εκατοστα απο τον πλαγιο και πισω τοιχο και εχω ακουσει τα ηχεια μου να παιζουν πιο κοντα πραγματικα με ενδιαφερει να δω πως θα το προσεγγίσει ο μηχανικος του wizzy το θεμα (Θελω να ανοιξω την αποσταση για να χωραει μεγαλυτερη οθονη)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Ναι.
Άψογα.
Σε νίαρφιλντ, γιατί όχι;
Εγώ είμαι υπέρ.
Συμφωνούμε.
Και πολυκάναλος.
Άσε τον γουίζι να λέει.
Ξε-like! :D

Reaction score
6.204
Υποθέτω πως εννοούσε πως είναι μεγάλα άρα και περιττά ,ως ενδεχόμενη νέα αγορά.
Τα 802 υπάρχουν ήδη..τι να κάνουμε ,να τα πλύνουμε να μαζέψουν?:D
Τι ειναι τιποτα κινεζιες για να μαζεψουν; Σε παρακαλω.... εδω λεμε made in England.:newrussian:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.817
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025